Jump to content

Featured Replies

A koji je tebi djavo?

Mogao si lepo odmah da me uputis (pomognes) kako da pronadjem informaciju, bar bih ja tako uradio. Zato sam i rekao da je svako u necemu dobar. Ja nisam dobar u koriscenju 100% mogucnosti racunara (jer nazalost nemam vremena da ucim) ali sam zato u nekim drugim stvarima.   

Suptilno zavitlavanje je krenulo sa tvoje strane sa tvojim milijardama i duzinom tvog staza na sajtu.

Veruj mi nije mi bilo prijatno, pogotovo sto se o nekim drugim stvarima pisalo bar deset puta vise pa nisi tako reagovao. 

Kad sam napisao da je o tome pisano puno puta, pored toga sam ti i odgovorio na pitanje, odnosno pomogao. Drugo, gde vidiš zavitlavanje ako sam ti napisao da je o nečemu pisano puno puta (i to slikovito predstavio velikim brojem)? Jednostavno sam ti skrenuo pažnju na to. Treće, svoj staž sam pomenuo kako bih te uverio da zaista znam da je o tome pričano dosta puta. Razumem da nisi vičan računarima, ali to ne znači da treba da zavitlavaš osobu koja ti je ipak pomogla.

Zahvaljujem. Pogresno sam protumacio tvoje odgovore. Nisam te zavitlavao, pokusavao sam samo da objasnim na saljiv nacin da se nisam jos najbolje snasao u koriscenju mogucnosti sajta  :pivoooo:

• 1 month later...

Mislim da je Slumpy imao takvo iskustvo. Najbolje da on to detaljnije objasni.

Ako vas zadesi negde u svetu da treba da vadite bugarsku tranzitnu vizu, bolje nadjite neku precicu preko okeana da preplivate do kuce. Ja sam na jedvite jade izvadio bugarski tranzit u Kairu (U Turskoj nisam ni pomislio da probam, u Siriji nisam imao vremena da cekam). Stvar je u tome sto njih briga sto ste vi 'komsija' vec ne prave razliku izmedju vas i ostalih koji dolaze kod njih (u ovom slucaju Egipcani), pa cete tako da cekate satima bez razloga; ali ako malo popricate 'po nashki' sa Bugarinom u obezbedjenju, mozda vas i propuste preko reda. Dokumenta koja traze su: osiguranje, kopije raznih viza (pa i onih 'sumnjivih' zemalja), putna karta koja pokazuje tranzit, stanje na bankovnom racunu... Stvari koje cete tesko naci u inostranstvu. Mene je konzul prvi put odbio i rekao da se vratim kad on 'procacka' malo i sazna sta je Srbima neophodno (kao da se Bugarska granici sa Urugvajem a ne sa Srbijom) i na kraju, posle mnogo moljakanja, zadovoljio se samo sa osiguranjem koje sam, srecom, bio pribavio u Srbiji. Dobra stvar je sto mogu da izdaju tranzit 'na onoliko dana koliko vi smatrate da je dovoljno za tranzit', a druga dobra stvar je sto pasos ostaje kod vas dok ne dodjes opet da ti zalepe nalepnicu.

ok meni sad nije nista jasno.

Maltene pola foruma je islo do sirije stopom i vadilo tursku vizu na granici. A sad ispade da je dobijanje bugarske tranzitne nemoguca misija. Sta da radi skromni stoper koji hoce na leto u Siriju ?

Da izvadi sirijsku, tursku, pa bugarsku vizu. I to sve u Beogradu tj Srbiji, jer drugacije ne moze, osim ako imas vazeci sengen u pasosu. :)

nazalost ja sam pre par meseci citao samo pocetak one druge teme o bugarskoj vizi a do tog trenutka je tranzit mogao da se dobije sa sirijskom vizom u pasosu.

jbga zezno sam se debelo

ok nasao sam za tursku vizu 65 evra za 2 ulaska koliko bi meni trebalo.

pri tom taj bugarski tranzit je samo 24 sata sto ne verujem da je dovoljno da stopom prodjem kroz bugarsku.

dakle il da se lomim za bugarsku regularnu vizu, il 19 000 za avion do turske, il u crnu goru na more

Cek, cek, cek...

Ne uzimaj tursku vizu sa dva ulaska. Kada se budes vracao iz Sirije, kupujes regularno tursku vizu na granici koju placas 10 EUR. Znaci, u njihovoj ambasadi u Beogradu uzmi samo ovu sto kosta nekih 35 EUR (neka tacan iznos kazu ljudi koji su je uzimali) i time stedis 20 EUR. Takodje, ako u Bugarskoj zaglavish, pa sedi na voz ili bus da na taj nacin predjes barem jedan deo. Cak i da uopste ne ides na stop kroz samu Bugarsku, sedi na voz u Sofiji i idi do Svilengrada. Cena je nekih 10 EUR a voznja traje oko 7 sati. Po meni, to je mnogo povoljnija varijanta nego da pucas pare na avion. Pogledaj na sajtu www.bdz.bg oko reda voznje i cena. Btw, Svilengrad je 20-30 km od granice sa Turskom, pa tu hvataj stop za dalje (a i do samog Svilengrada ne placas nikakvu medjunarodnu tarifu).

I, da jos jednom ponovim, ako nisi vec negde procitao na forumu - tranzitna viza ti vazi 24 sata, pa makar ti u to usla i dva kalendarska dana.

Pa gde stresno, za autostopera tvog kalibra ;D

Naravno, viza ti vazi i u povratku 24 sata. Nego, pored zeleznicke, na sto metara ti je i autobuska stanica. I sa tog mesta imas polaske ka Svilengradu. Sajt je www.centralnaavtogara.bg

Kad zbrojis, dnevno iz Sofije imas 7 polazaka za taj pogranicni grad. Dakle, male su sanse da ces da se zaglavis. Posebno ako kao alternativu imas skupe avionske karte. Btw, za razliku koju budes dao na avion, mozes bas dosta dana da uzivas u Siriji. Razmisli o tome!

Imam dobre vesti kada je bugarska viza u pitanju: danas sam bio u konzulatu i dali su mi multi tranzitnu vizu, dakle sa neograničenim brojem ulazaka i to na šest meseci. Pošto piše "Days: 01" proverio sam (za svaki slučaj i na šalteru i kod dečka iz obezbeđenja) i oboje su mi rekli da taj jedan dan u stvari važi 36 sati, a ne 12 ili 24 kao što sam ja mislio i kao što je prethodno pisano na forumu.

Dakle, da li je taj novi konzul uveo ove novine, ili sam ja imao sreće stvarno ne znam.

Još bih samo da napomenem sa sam imao tursku vizu koju sam kupio u Beogradu i platio 33 EUR (vratili su mi kusur u metalnim evrima iako sam im tražio YTL, tako da ta dva evra mogu da bacim jer niko neće da ih menja po pravom kursu osim u Evropi).

I osiguranje mi je važilo tri meseca (to jest četiri dana u okviru neredna tri meseca) tako da im stvarno nisam dao povoda da mi daju na šest meseci, a i na formularu sam napisao da tražim dva ulaska.

Tako da sve u svemu i nije tako loše, jedino što se baca tih 23 EUR na tursku vizu.

Bugarsku vizu sam čekao tačno 15 dana jer cele prošle nedelje nisu radili.

Imam dobre vesti kada je bugarska viza u pitanju: danas sam bio u konzulatu i dali su mi multi tranzitnu vizu, dakle sa neograničenim brojem ulazaka i to na šest meseci. Pošto piše "Days: 01" proverio sam (za svaki slučaj i na šalteru i kod dečka iz obezbeđenja) i oboje su mi rekli da taj jedan dan u stvari važi 36 sati, a ne 12 ili 24 kao što sam ja mislio i kao što je prethodno pisano na forumu.

To su odlicne vesti !!! hvala puno

Pa nije strasno, sirijska 1, 2 dana, turska takodje, a bugarska nesto oko nedelju dana.

Prvo idem za London.Dakle treba mi Uk viza i rumunska tranzitna. A pri tom jos nisam izvadio novi pasos.

Dakle sve sam po svom starom obicaju ostavio za kraj.

• 2 weeks later...

Da li neko može konačno da kaže da li je potrebno to pozivno pismo ili ne?

Sajt ambasade koliko vidim ne radi, a na telefon se ne javljaju od jutros.

Idem privatno u Sofiju, ali mi je tamo plaćen smeštaj u hotelu, pa nemam rezervaciju kod sebe, ali bih verovatno mogao da dobijem potvrdu iste ukoliko je potrebno.

Koliko sam video iz prethodnih postova treba zahtev, osiguranje, fotografija (?) i to je to?

Jel se viza  plaća?

Hvala.

U Bugarskom konzulatu u Nisu prolazi jednomesecno osiguranje za tromesecni tranzit, a mozete da kupite i turske markice od preprodavaca - stosta tamo prolazi.

Da li neko može konačno da kaže da li je potrebno to pozivno pismo ili ne?

Sajt ambasade koliko vidim ne radi, a na telefon se ne javljaju od jutros.

Idem privatno u Sofiju, ali mi je tamo plaćen smeštaj u hotelu, pa nemam rezervaciju kod sebe, ali bih verovatno mogao da dobijem potvrdu iste ukoliko je potrebno.

Koliko sam video iz prethodnih postova treba zahtev, osiguranje, fotografija (?) i to je to?

Jel se viza  plaća?

Hvala.

to nije to  :D

ako ides bas u sofiju privatno, a nisi samo u tranzitu, onda ti treba rezervacija hotela ili pozivno pismo, dokaz da si zaposlen ( ili student), i cesto traze rezervaciju karte...

ako si u tranzitu, treba ti samo viza zemlje u koju putujes posle bugarske, i rezervacija karte do krajnjeg odredista.........i naravno, za obe vize ti treba da isfotokopiras sve zivo- predhodne vize u pasosu, prvu stranicu pasosa, osiguranje, avionske ili vozne(bus ) karte..

viza je besplatna, dugo se ceka, minimum 10 dana....