Jump to content

Featured Replies

...uprkos svom mom pozitivizmu i lepim zeljama, ja bih ipak rekao da je za trice & kucine

:|

Al, ajde, cuda se desavaju, pa ko zna, kad vec nije Air Maxi, mozda bude nesto od ovih....

To sam i ja procitala u blicu proshle nedelje... pa videcemo kad se pojavi na sajtu germanwings-a link da se rezervishu karte iz BG-a do Kelna onda cu mozda poverovati...

Drzim fige!  :-D

evo bas sam proverio na sajtu www.germanwings.com , ima da se rezervise karta iz Bg za Keln! Recimo 21. oktobra tamo i 29. nazad bi iznelo sa svim taksama 94.17 evra. Od ove sume citavih 38 evra je taksa za beogradski aerodrom! lopovi! :maddd:

sve to lepo, ali, do masovnije pojave low-fare avio kompanija u Srbiji nece doci sve dok nasha vlada ne potpishe i primeni tzv. open skies sporazum, shto josh uvek nije ni u proceduri u skupshtini. U Danasu sam citao najave da je to moglo da se dogodi krajem maja ove godine (tj, ovih dana), medjutim, bila je to regionalna inicijativa Pakta za stabilnost SEE,  od koje nesto nema glasa, ne znam.. Svejedno, ocekuje se da taj sporazum bude implementiran u zajednicki multilateralni sporazum o slobodnoj trgovini u regionu, a poznato je da isti kochi Hrvatska iz politickih razloga (zelja za prikljucenjem CEFTI (central european free trade union), kao i to da neresen status Rumunije i Bugarske opet koci stvar (jer kako zemlje koje ulaze u EU zonu trgovine uklapati u neku novu balkansku CEFTU) itd itd..

stvarno ne znam kad ce sta da se izdogadja, al nemoj da se nadate puno :)

• 7 months later...

Norwegian Air Shuttle startuje sa Low-Cost letovima Oslo-Beograd od aprila !!!

Proverio sam na njihovom sajtu www.norwegian.no .

Bezveze sam ubacio neke datume u maju i povratna karta je ispala 145? ukljucujuci takse.

Ovo je fenomenalno, naravno samo ako imate Schengen.

o da, osim ako ne poneses hranu od kuce, spavas u policijskoj stanici, napravis par fotki i vratish se kuci... puno za taj izlet :)

Ekonomičnost me je uvek uzbuđivala kao tema? :eat:

ali da ne spamujem ovaj thread? :shh:

• 2 months later...

Evo još jednog low cost leta: Stuttgart - Beograd, kompanija Germanwings koja već ima nekoliko letova nedeljno iz Kelna.

www.germanwings.com

sve to lepo, ali, do masovnije pojave low-fare avio kompanija u Srbiji nece doci sve dok nasha vlada ne potpishe i primeni tzv. open skies sporazum, shto josh uvek nije ni u proceduri u skupshtini. U Danasu sam citao najave da je to moglo da se dogodi krajem maja ove godine (tj, ovih dana), medjutim, bila je to regionalna inicijativa Pakta za stabilnost SEE,  od koje nesto nema glasa, ne znam.. Svejedno, ocekuje se da taj sporazum bude implementiran u zajednicki multilateralni sporazum o slobodnoj trgovini u regionu, a poznato je da isti kochi Hrvatska iz politickih razloga (zelja za prikljucenjem CEFTI (central european free trade union), kao i to da neresen status Rumunije i Bugarske opet koci stvar (jer kako zemlje koje ulaze u EU zonu trgovine uklapati u neku novu balkansku CEFTU) itd itd..

stvarno ne znam kad ce sta da se izdogadja, al nemoj da se nadate puno :)

није у интересу Србије да потписује те ствари, јер ће после бити ускраћена за високе накнаде прелета ино. авиона на нашем небу...

требамо се изборити да се смањи такса...али да поклонимо европи силне милионе - то никако!

• 3 weeks later...

Ljudi,treba mi pomoc.

Ako iko zna koja je najbezbolnija varijanta low costom do Turske,konkretno do Izmira,molim vas da mi nesto preporuci.

Gledao sam nesto preko linkova koje ste ostavili na ovoj temi,ali nisam uspeo bas najbolje da se snadjem,ko zna mozda sam malo glup pa slobodno stavite sledeci smajli :maddd:

U svakom slucaju hvala

није у интересу Србије да потписује те ствари, јер ће после бити ускраћена за високе накнаде прелета ино. авиона на нашем небу...

требамо се изборити да се смањи такса...али да поклонимо европи силне милионе - то никако!

Nadam se da se salis?!

Lako ce oni zaobici nase neveliko nebo. Ako cela Evropa potpise tako nesto, ko smo mi da izigravamo crnu rupu?

Аух, што волим ове што су "информисани" , па уз то још и погрешно.. Нема благе везе с везом потписивање споразума са ЕУ и накнаде за прелете авиона. Пре свега, споразум који је начелно прихваћен, а треба да га верификује скупштина зове се "Open Sky" - о томе шта је то, можете наћи више на нету, а не ратификује се из простог разлога што би тада ЈАТ у року од 6 месеци отишао под стечај. А такође, ЈАТ је државна фирма која се тренутно финансира из буџета, што потписивањем споразума аутоматски постаје незаконито, јер свака компанија мора бити равноправна (без ичије помоћи са стране). Самим тим, постаје јасно да држави никако не иде у прилог долазак страних јефтиних компанија на наше тржиште. Сад ће неко рећи "па добро, али имамо Germanwings, како они лете?" - врло једноставно. Велики део њихових акција поседује Lufthansa, а иста та компанија има потписане споразуме са ЈАТ-ом, и те две компаније тесно сарађују.. Отиђите на ЈАТ-ов сајт, и наићи ће те на Lufthansine reklame :) Тако да.. све има своје објашњење.. И сад, да се вратим на "бисер месеца" са почетка, а то је наплата прелета.. Уласком наше (државне) контроле летења у EuroControl (ко не зна шта је - www.eurocontrol.int) наша држава се обавезала, да новац од наплате прелета не иде више у буџет, већ да се користи за финансирање Агенције за контролу летења, унапређење безбедности авио саобраћаја, куповину опреме (земаљске) као што су радио навигациони уређаји, радарске станице, опрема за контролу летења итд. Дакле, створена је нова фирма која се само тиме бави и нема везе ни са авиокомпанијама ни са државом. Самим тим, Агенција одређује колика ће цена прелета наше територије износити, а у складу са просеком цена у региону. Тако да.. мислим да је све јасно :)

Ljudi,treba mi pomoc.

Ako iko zna koja je najbezbolnija varijanta low costom do Turske,konkretno do Izmira,molim vas da mi nesto preporuci.

Gledao sam nesto preko linkova koje ste ostavili na ovoj temi,ali nisam uspeo bas najbolje da se snadjem,ko zna mozda sam malo glup pa slobodno stavite sledeci smajli :maddd:

U svakom slucaju hvala

Low cost летова за сада нема, једино што ти је алтернатива је да се некако довучеш до Истанбула, а одатле имаш Onur Air i Atlasjet који лете до Измира и назад за око 80 еура (са таксама)...

Ako iko zna koja je najbezbolnija varijanta low costom do Turske,konkretno do Izmira

Nije baš odgovor na tvoje pitanje, al pade mi na pamet... iz Istanbula ide i brod do nekog mesta u blizini Izmira, i kažu da nije skup... ja ne znam, nisam probao, al zvuči zanimljivo :)

Džermanvings: Karte za jedan evro

13:17 | Izvor: business.hr

U sklopu velike promotivne akcije, niskotarifna avio kompanija Džermanvings nudi 250 hiljada karata po ceni od jednog evra.

Džermanvings je u martu prevezao preko 600 hiljada putnika

Promotivna akcija počinje 19. aprila u 18 časova i traje do 22. aprila u ponoć, a povoljne karte mogu se kupiti za putovanja između 6. maja i 30. juna.

U akciji učestvuju sve zemlje prema kojima lete avoni ove kompanije, a takse nisu uključene u cenu karte i iznose od 18,13 do maksimalnih 46,45 evra.

„Prednost naše promotivne akcije je da putnici preko internet stranica mogu saznati da li je željeni let slobodan i odmah rezervisati karte. Nakon rezervacije je samo potrebno upisati broj karte i javiti se prije polaska na "check-in" na aerodromu", rekao je Tomas Vinkelman, portparol kompanije Džermanvings.

• Author

Jeftini avioprevoznik Norwegian Air Shuttle uvešće od subote, 28. aprila, letove iz Beograda. Norveška low-cost aviokompanija leteće jednom sedmično na liniji Beograd-Oslo, polasci sa beogradskog aerodroma planirani su subotom u 10:25. Karte za putovanja moći će da se kupe isključivo preko interneta, odnosno sajta kompanije (www.norvegian.no).

Jeftini avioprevoznik Germanwings, koji već godinu dana leti sa beogradskog aerodroma za Keln, najavio je da će od 24. maja uvesti i let za Štutgart. Na liniji Beograd-Štutgart planirana su tri leta sedmično i to utorkom, četvrtkom i nedeljom. (Beta)

:mrgreen:

• 2 years later...
  • 3 months later...

Evo zamisljam...kao i prethodnih 5 godina  :-\

A sta sad kazes?  ;)

Jos 'samo' ryan...

A sta sad kazes?  ;)

Jos 'samo' ryan...

Samo sam bio bit sarcastic. Niko normalan nije sumnjao da li ce doci ili ne. Koliko god da je ova zemlja banana, strane kompanije interesuje samo profit i ako zele da udju na neko trziste, uci ce. Meni ce, kao i mnogima, pocetne linije biti beskorisne, ali sam siguran da ce kroz neko vreme uvesti rute primerenije putnicima iz Srbije.

Pozdrav i ako budes leteo za London ili Nemacku i dalje preporucujem polaske iz okolnih drzava (jedino ako ti je bas Dortmund odrediste ;D)

Dortmund je u centru najrazvijenijeg i najlepsege dela najlepse Nemacke drzave. ko god ide u nordrhein westfalen treba da ide u dortmund...Esen je proglasen za centar evropske kulture ove godine a to je par desetina KM(sto je nista za njihove vozove) tu su duseldorf, keln i lista se nastavlja ;)

nije nemacka samo minhen i berlin

poz! let do dortmunda je extra!