Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko ima savet kako najbolje (citati: najjeftinije :D ) da stignem iz Beograda do Poznana. Za avionski prevoz sam gledao na par mesta i uglavnom mi se ne isplati. E sad, sto se tice vozova, tu sam slabo upucen ali i tu mi uvek ispadne preskupo. Poslednja ideja do koje sam dosao je da se do Berlina ide autobusom, pa da se od Berlina uhvati neki od vozova. Nadam se da neko ima neki savet o najboljoj opciji kako do Poznana i ako neko mozda zna nesto vise o voznom saobracaju od Berlina (konkretno oko cena, posto mi je dosta vozova na sajtu bez cene, pa da znam sta sve mogu da ocekujem)...

ako hoces najjeftinije, kreni lagano stopom........ako ne, mozes da kombinujes stop do budimpeste (lako se stize), a  od Budimpeste do Poznanja vozom ( voznja traje oko 9 sati, a cenu ne znam, u svakom slucaju naci ces i cenu na netu samo se malo potrudi)....mozes i nekim busom do budimpeste (ima ih koliko hoces npr. Fudeks, Lasta...) pa da nastavis vozom....Osim Berlina, mozes i preko Praga ( lasta ima liniju sredom i nedeljom) a od Praga opet vozom ali ne znam da li ima direktna linija....mozda ces morati da presedas.....Mislim da je varijanta preko Budimpeste najbolja ali se malo raspitaj oko cena i rasporeda voznje....

• 1 month later...

Da li neko zna relativno jednostavan i ne mnogo skup nacin da se od Beograda stigne do Poznanja. Raspitivala sam se za vozove. U toj varijanti moram 3-4 puta da presedam i put traje duze od 24 sata, sto mi ne odgovara nikako. Autobuska linija ne postoji, a na Internetu nisam nasla da li postoji autobus za Poznanj iz Budimpeste. Avion je i skup, a i nije mnogo brz (posebno ne za te pare) jer se preseda i u Frankfurtu se ceka satima.

Hvala.

Ista tema je bila pre mesec-dva.....https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2005.0

Znam, videla sam. A za voznu varijantu su mi vrlo preciznu informaciju dali i na obavestenjima na nasoj Zeleznickoj stanici. Ali ni iz Budimpeste nema direktan linija ne samo do Poznanja, nego ni do Varsave. Preseda se u Vroclavu. Pitala sam se da li neko na forumu zna jednostavnije resenje.

Ima bus za Poljsku,staje na JP ZMAJ pumpi na izlazu iz Beograda,termin neznam tacan,treba da pogledas u agenciji "SIAMOS TOURS" iza "Oriflame"zgrade,preko puta zeleznicke stanice u Beogradu(Karadjordjeva ulica),videces "SANDWICH KING" restoran bolje,pa nekako preko puta njega,dijagonalno...znam da oko 1h u noc je u Bgd taj bus a mislim da ide iz Atine za Warsavu..

• 1 month later...

Predlog ako ti jos stvarno treba ili za u buduce: uzmes avion Temisvar-Dortmund a iz Dortmunda za Poznan. Ako te usreci neces vise od 100 Evra potrositi na povratne karte! Ili odes stvarno do Berlina i iz Berlina ima mislim 3 dnevno Voz za Poznan, prvi krece u 7 ujutru, putujes puna dva sata ili 3 nisma vise siguran. Cena Voza je oko 30 EUR bila pre dve godine!

A predlozio bi ti ovo prvo, ako vec imas sengen vizu! Pozdrav

• 1 year later...

vozom:

NS - Budimpešta 23 evra povratna

Budimpešta - Katowice 29 evra jedan pravac (jeftina karta, ako su rasprodate jeftine karte 85,20 evra povratna)

Katowice - Poznan oko 10 do 12 evra u jednom pravcu.

Iz NS kreneš vozom u 11:35 (ili u 08:56, da budeš sigurniji zbog eventualnog kašnjenja, mada koliko znam vozovi za Mađarsku su manje više na vreme). Iz Budimpešte imaš voz za Varšavu u 19:58 i stižeš u Katowice u 04:20 ujutru, gde imaš u 05:30 voz za Poznan (ako kasni voz iz Budimpešte imaš voz za Poznan i u 07:30, letos kad sam išao tim vozom iz Budimpešte kasnio je 2 sata).

Berlin - Poznan vozom je 19 evra u jednom pravcu, ako bude bilo jeftinih karta u opticaju, a standardna cena je 36 evra.

Temisvar-Milan 20 EUR EUR Wizzair

Milan-Poznanj 12 EUR Wizzair

Ako ti ovo odgovara onda ti je to najjeftinije, ako ne imas ovo

Voz NS -  Budimpesta 23 evra povratna

Bus orangeways Bud - Krakow 30 evra povratna

Voz ili stop od Krakova do Poznanja cenu proveris ovde http://www.polrail.com/sections/travel/timetable.html, ali ono sto sam ja nasao najjeftinije ti je 56 PLN ili 15 evra u jednom smeru. Mada stop radi prilicno dobro. Prob'o ja zimus...

Kad sve saberes sve izadje te oko 80 evra NS - Poznanj...

• 2 months later...

Nakon pristiglog odgovora od vec spomenute SIAMOS agencije da vozi do Katovica za 75e povratna karta mislio sam da sam sve probleme resio, kad ono, kazu ovi u NS preko moba da uopste ne idu u Katovice nego negde istocno od Krakova! I to samo nedeljom u pola 3 ujutru iz NSa.

Evo nemoguce misije, treba da budem u Poznanu ujutru 3.jula, ali bolje uvece 2.jula a mislim da samo cudom mogu krenuti pre 1.jula podne. Da li ima neke sanse da to uspem? Naravno, ne racunajuci da ce mi na izlazu iz NSa stati na stop neko ko ide za Poznan :-\

Nakon ocajnicki pretrazenog neta vidim da mi treba puno sati do tamo, uz bezbroj presedanja po svakoj mogucoj racunici. A posto cu nakon Poznana ici i u Berlin treba mi se i vratiti odande pa i to vec razmisljam kako cu. Mislim da necu imati snage da opet menjam 4-5 prevoza a ako uzmem avionsku iz Berlina do Budimpeste to bi bilo OK, s tim da nem pojma kako ti jeftini letovi funkcionisu, komplikovano mi kad procitam na forumu + sto nemam ni kreditnu karticu....

Ukratko, pomagajte brzo!

Silasboy, Ako ti odgovara vozom, polazak iz NS u 11:35 i dolazak u Poznan sutra oko podneva, za oko 90-100 evra tamo i nazad sa presedanjem u Budimpešti i Krakovu objasniću ti tačno kako, koje i gde da kupiš karte i koju rutom da ideš.

Wizzair 03.07.2010. Bg-Dortmund-Poznan 11.99 + 7.99 + 10e karticom ili 6 evara bank transferom + prtljag. Polazis iz Bga u 10:45, u Dortmundu si u 13:45, iz Dortmunda imas let u 17:40 a  u Poznanju si u 19:00. Jes da je 3. ali pokusaj da se dogovoris.

Ako ne mozes, imas istu soluciju 29. juna pa se snadji na CouchSurfingu ili slicnom sajtu. Srecno!!!

To je kad je neko slep kod ociju ko ja. Toliko zapeo za voz i bus varijantu a dva low cost leta ce me izaci skoro duplo jeftinije!!!

Hvala puno na ovom infou, pogotovo sto je ceo jug Poljske poplavljen.