Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobila sam kao nagradu smestaj na Tenerifama, ali naravno za put se snalazim sama. Molim ako neko ima iskustva u putovanju na taj deo sveta da mi pomogne sa korisnim informacijama. Hvala unapred! ;D

Najbolji nacin je avionom, naravno.

Povratna karta za dvoje, sa taksama je oko 1000€ (http://flights.traveleurope.com/)

U pitanju je let iz Budimpeste.

E sad, dodaj na to put do Budimpeste + transfer sa aerodroma na Tenerifima do smestaja + hranu...

Cini mi se da je jeftinije (ili bar isto) uplatiti Spaniju preko neke od agencija, sa obezbedjenim avioprevozom, transferom do hotela, vodjstvom puta, nesto hrane....

I ja sam dobio od neke agencije "nagradu" na Tenerifama, samo sto je caka u preskupom letu do tamo, a oni i od "leta" pokupe kajmak. Mislim da je to cista navlakusa, ne bi me cudilo da te izbace iz hotela kad stignes i pomenes nekakvu nagradu zvizhd:D

Najjeftinje do Tenerifa, ali sa malo vise cimanja je EasyJet-om:

Sofija-Madrid oko 30eura

+ Madrid - Fuerteventura (Tenerife) oko 15-25eura

moze i Ryanair-om:

Diseldorf - Fuerteventura ili Tenerife South oko 35-75eura

do Diseldorfa lako preko Budimpeste, Temisvara, Sofije, Balatona...

znaci moze da se pronadje povratna karta za nekih 100eura...

najbolje ti je da odes na sajt aerodroma na tenerifama, imaju 2 na ostrvu, north i south, i pokupis sajtove aviokompanija koje lete do tamo, i onda sama vidis sta ti najvise odgovara...

razlicite su cene za razlicite dane, tako da je najbolje sam videti..

npr. ima span air od barse ili madrida za oko 50eu, a do tamo wizzair-om iz budimpeste za 30-35 eu..

btw. fuenteventura je drugo ostrvo od tenerifa, tako da bi sa njega morala ponovo da vatas avion za tenerife....

• 3 years later...

najbolje ti je da odes na sajt aerodroma na tenerifama, imaju 2 na ostrvu, north i south, i pokupis sajtove aviokompanija koje lete do tamo, i onda sama vidis sta ti najvise odgovara...

razlicite su cene za razlicite dane, tako da je najbolje sam videti..

npr. ima span air od barse ili madrida za oko 50eu, a do tamo wizzair-om iz budimpeste za 30-35 eu..

btw. fuenteventura je drugo ostrvo od tenerifa, tako da bi sa njega morala ponovo da vatas avion za tenerife....

Mogli bi malo da osvezimo ovu temu jer mislim da je bas interesantna!!!

Kako sto jeftinije do Tenerifa???Ajde iskusni ,,letaci,,nadjite mi povoljnu kartu za 4 osobe u julu ili avgustu!!!

Iskusni letaci ne lete u julu i avgustu ::crazy:

Obracam se iskusnim letacima jer pretpostavljam da bi trebalo da znaju iako ne lete u julu i avgustu.

Da mogu da biram kada da idem naravno da ne bih u tom periodu iako sam vec bila u avgustu na Tenerifima i bilo je bas prijatno na 27 stepeni ali ove godine mi cure upisuju srednju skolu pa nam mala matura diktira vreme GO.

Ajde ISKUSNI LETACI javite se i ko moze da pomogne hvala mu jer valjda za to i postoji ovaj forum da pomognemo jedni drugima...ne zelim da placam avio kartu 600 eura,koliko sam platila pre 4 godine jer nas je 4 osobe pa mi je to bas veliki izdatak.

Hocemo opeeeeeeeeeeeet na Tenerifeeeeee!!! :gossip:

Mislim, dacu ti neku ideju ali nema mnogo pameti i ne znam zasto je lakse da neko ovde kuca po stoti put nego da sama potrazis. Na sajtovima wizzaira i ryanaira kao i na samom forumu u temama jeftine avio karte, saveti u vezi putovanja wizzairom, ryanair.... ima do detalja objasnjeno sta, kako, kojim putem, koliko kosta... Malo se pomucis pa da i ti mozes da savetujes nekoga kada svi matori odavde budu u Mongoliji bez net-a ili odu u penziju...

Dragance ti je zaista ispravno odgovorio.... jeftine karte u julu i avgustu su svakako teske za pronaci ali u flexi varijantama je moguce proci bar duplo jeftinije od regularnih kompanija.  Nadam se da nije neka time share varijanta i da ste sa datumima bas bas flexi pa na osnovu toga i dajem predlog.......

Dalje, niste napisali gde na Tenerife idete....nije svejedno u koji grad, ostrvo.... Lanzarote, Tenerife Jug, Fuertevenura, Gran Kanarija.....

Da ja idem samo da mi dupe vidi put i da se iskupam (i da nas je 4) evo kako je zgodno....

Seli bi u auto i pravac Budimpesta

Budimpesta-Madrid 04.07.  karta po osobi 25e slece oko 20.00....realno da sve zavrsite oko 21.00

Madrid-Tenerife South 05.07. polece u 6.20 ujutro (moze dremka na aerodromu...nije dugo)...karta po osobi 25e

Znaci, na Tenerife ste stigli za cirka 50e po osobi plus naravno prtljag a moj savet je ...samo rucni na tamo i jednu svercersku krmacu spakovati u kofer i placati torbu samo nazad... Naravno....tu je jos i po 10e/po osobi za benzin Bg-Budimpesta-Bg....40e je dovoljno

Eto, moja mala pomoc.... a za povratak probaj slicnom putanjom.....i napisi koliko te je izaslo...da korigujemo nesto ako je puno para.....

Mislim, dacu ti neku ideju ali nema mnogo pameti i ne znam zasto je lakse da neko ovde kuca po stoti put nego da sama potrazis. Na sajtovima wizzaira i ryanaira kao i na samom forumu u temama jeftine avio karte, saveti u vezi putovanja wizzairom, ryanair.... ima do detalja objasnjeno sta, kako, kojim putem, koliko kosta... Malo se pomucis pa da i ti mozes da savetujes nekoga kada svi matori odavde budu u Mongoliji bez net-a ili odu u penziju...

Dragance ti je zaista ispravno odgovorio.... jeftine karte u julu i avgustu su svakako teske za pronaci ali u flexi varijantama je moguce proci bar duplo jeftinije od regularnih kompanija.  Nadam se da nije neka time share varijanta i da ste sa datumima bas bas flexi pa na osnovu toga i dajem predlog.......

Dalje, niste napisali gde na Tenerife idete....nije svejedno u koji grad, ostrvo.... Lanzarote, Tenerife Jug, Fuertevenura, Gran Kanarija.....

Da ja idem samo da mi dupe vidi put i da se iskupam (i da nas je 4) evo kako je zgodno....

Seli bi u auto i pravac Budimpesta

Budimpesta-Madrid 04.07.  karta po osobi 25e slece oko 20.00....realno da sve zavrsite oko 21.00

Madrid-Tenerife South 05.07. polece u 6.20 ujutro (moze dremka na aerodromu...nije dugo)...karta po osobi 25e

Znaci, na Tenerife ste stigli za cirka 50e po osobi plus naravno prtljag a moj savet je ...samo rucni na tamo i jednu svercersku krmacu spakovati u kofer i placati torbu samo nazad... Naravno....tu je jos i po 10e/po osobi za benzin Bg-Budimpesta-Bg....40e je dovoljno

Eto, moja mala pomoc.... a za povratak probaj slicnom putanjom.....i napisi koliko te je izaslo...da korigujemo nesto ako je puno para.....

Hvala na ideji,jako povoljno, jer kao sto rekoh placali smo jednu kartu 600 eura.Samo nisam shvatila preko koje je to avio kompanije od spomenute dve?!

Mislimo ici na Tenerife Jug i nismo vezani datumom jer nam kuma tamo ima stan pa kad god dosli-dobro dosli!

Ali za mesec smo vezani(jul i avgust) zbog te famozne ,,male mature,, a septembar opet skola.

Ostali bi 10-ak dana ,najvise 15.

Znam ja vrlo dobro da su ovo kriticni meseci za povoljne karte ali ne moze drugacije a uz to nemam iskustva sa niskotarifnim avio kompanijama pa otuda zelja da mi pomognete.

Nisam ocekivala kritike vec pomoc jer forumi ne postoje samo da bi svi formurasi pomagali vec i da ima onih kojima je pomoc potrebna,zar ne???

A kako i pomoci nekome ako se ne trazi pomoc?!

Procitala sam ja dosta toga na forumu ali o Tenerifima nista konkretno a ja licno nemam vremena a ni zivaca za trazenje istog pa mi je bilo najlakse potraziti pomoc jer ocekujem da ima onih sa viskom vremena a i sa dosta iskustva.

Ako zelite pomozite,a ako ne hvala na kritikama i divnim savetima pa cujemo se nekim drugim povodom... :mah:

Procitala sam ja dosta toga na forumu ali o Tenerifima nista konkretno a ja licno nemam vremena a ni zivaca za trazenje istog pa mi je bilo najlakse potraziti pomoc jer ocekujem da ima onih sa viskom vremena a i sa dosta iskustva.

Vidis, mi pomazemo, svakako. Ali, problem je u tvom stavu. Ako ti neces prvo sama sebi da pomognes i ulozis malo truda da bi sebi ugodila i ustedela novac, onda mislim da nije fer da cimas druge. Za takve kao ti postoji agencija. Nemoj da se ljutis, vec prihvati kao dobronamernu kritiku.

Ako si u stanju da pises po forumu, isto tako si u stanju i da otvoris 2 sajta, www.wizzair.com i www.ryanair.com.

Preporuke si dobila, odakle dokle da trazis letove i koje kombinacije letova da trazis, to ti je bukvalno par klikova! Pa, nemoj bas da si toliki gotovan i da ti se sve servira! Da si barem otvorila te sajtove, znala bi sta i kako! Pokazi barem malo zelje, dokazi da ti je zaista stalo, pregledaj par letova, pa da vidimo da si se potrudila. Onda nas pitaj da li mislimo da je sat i po dovoljno za presedanje u Madridu tog i tog datuma, da li mislimo da je cena od npr 60 evra za let Budimpesta-Madrid ok, kako se zovu aerodromi na Tenerifima, da li se moze prenociti na tom i tom aerodromu ili da li ima jeftinija karta od te koju si ti nasla...

U tom slucaju ce ti se svi rado odazvati i pomoci ti :mah:

• 2 weeks later...

Evo,mlp gledam nekoj rodbini karte iz Billunda (ryanair),kad vidim ima let za Tenerife,juzno ostrvo..Za 32€ (po osobi u jednom smjeru,al' u sezoni).. Pa,moze se uhvatiti iiz Budimpeste jeftino za BIllund (ocito slabo ide prodaja :D ),od 12-25€..Ili,kome je blize Hrvatska,moze iz Zadra isto za Billund..

Eto,nadam se da sam nekome ponudio jos koju opciju.:)

PS. Doduse,koga zanima,ne znam kako se koji dan uklapaju vremena letova..

POzz