Jump to content

Featured Replies

POstoji opcija da zadrzis pasos?! Jao super, daj Boze da mogu da donesem samo da zakaci vizu. Trebace mi za neki put pasos nadam se da ce i meni izaci u susret. Jeste skoro putovali?

Hahaahah mene su odbili za vizu, tako da nisam ni putovao :P Ali ja nisam imao pozivno pismo, već rezervisan hotel i išao sam sa drugom za koga je onaj sajt naveo da ima "diskutabilan posao" a dečko je radio kao menadžer u VIP mobile-u :S... Smešno...

Ali svejedno okreni pa ih pitaj. Pošto ne verujem, tj siguran sam da oni ne šalju tvoj pasoš u Atinu (ili Dablin) jer su tako kevi mog najboljeg druga za neki seminar u Dablinu, odobrili i zalepili vizu za 2 dana.

zao mi je sto su te odbili, a stvarno za taj diskutabilan posao..malo preteruju.. zvacu da vidim da li zadrzavaju pasos, mada mi je En rekla da sa garantnim pismom on ne ocekuje da ce morati da se salje u dablin ili atinu, ili jedno od te dve opcije izostane,nisam bas sve skontala, osim da sa garantnim dobijam za nedelju dana vizu.. :)))

lepe vesti sto ne uzimaju pasos do trenutka kada treba da zalepe vizu.. hvala na info,pozz

Ma pravo da ti kažem meni nije žao ;) Iskukao sam kevi zbog toga, i onda umesto toga otišao na 5 meseci u SAD ;) Tako da je u svakom slučaju bila win win situacija ;)

Evo ja danas bio ... doduše, s obzirom ako se ide na trening/seminar, i ako imaš sve potrebne papire, nema nikakvih problema i čekanja, štaviše viza će mi biti gotova već sledeće nedelje, bar su tako rekli.

PS Jako su ljubazni!

• 4 weeks later...

Hej!

predala sam sve sto su trazili od dokumenata,i vec sutra su me zvali da kazu da je viza odobrena! Iako kazu preko telefona 4/6 nedelja, to nije bas tako striktno, uz to, ja se trenutno vodim kao nezaposlena,ali uz svu dokumentaciju, viza se lako dobije.

Eto,puno srece onima koji idu u IR!:)

• 8 months later...

Ako bih neko mogao da mi pomogne...interesuje me...koliko se ceka na turisticku vizu...ako ti drzavljanin Irske poshalje papire!??? Znam da trebam da popunim aplikaciju i zakazem termin za razgovor... I nakon tog razgovora i predate dokumentacije zanima me ...koliko mora da prodje vremena da bi mi odobrili vizu!? Unapred xvala... :)

• 1 year later...

Da li neko moze da mi da tacan odgovor sta bih trebala da prevedem od dokumenata na egleski jezik, a za irsku vizu..naime, vec sam par puta kontaktirala Anu iz konzulata ali par puta da neko objasnjenje na nekom britanskom naglasku tako da me je bilo malo sramota da joj postavljam pitanja iznova i iznova..mozda je glupo pitanje ali ne znam da li je potrebno da takodje imam prevod fotokopije rqdne knjizice..joooj, samo zelium da im predam odmah sve kako treba kako bih je dobila sto pre...:(

Hvala

Irski visa vaiwer sistem (koji uključuje između ostalih i državljanje Srbije) za putnike koji imaju Englesku vizu biće gotovo sigurno produžen i posle Olimpijskih igara u Londonu:

Visa waiver programme

The Irish short-stay visa waiver programme started last July was scheduled to run until the end of October 2012, taking into account the period of the London Olympics.

Due to the positive impact of this programme a proposal to extend it indefinitely will be submitted to Government by the end of February and is expected to be approved, according to Whelan.

“This will significantly improve export trading conditions for Irish businesses, as well as open up our tourism industry to Asian and middle east countries,” he said

Izvor: http://businessandleadership.com/exporting/item/34015-exclusive-the-new-era-for/

Irski visa vaiwer sistem (koji uključuje između ostalih i državljanje Srbije) za putnike koji imaju Englesku vizu biće gotovo sigurno produžen i posle Olimpijskih igara u Londonu:

Cekaj dok definitivno ne usvoje i implementiraju. Tako je i visa waiver gotovo sigurno bio i za one sa boravisnim vizama/dozvolama - pa na kraju ne ispade nista od toga.

• 1 year later...

Drugari, u okviru zahteva za aplikaciju pise da na poledjini fotografija treba da stoji ime i prezime i broj aplikacije. Jel to mogu da dodam 'slobodnom rukom'? Nigde nisam nasao kako to da se uradi stampano, niko ne zna (probao sam foto radnje, kopirnice i gravernice/pecatarnice.

Ne znam za Irsku, ali nedostajuće podatke po odštampanim formularima su mi same službenice rukom dopunjavale u npr. kanadskoj, tako da sam siguran da neće biti problema. Više oni svi obraćaju pažnju na sadržaj nego na formu podneska.

P.S. E kad ne čitam pažljivo... Ti pitaš za poleđinu fotografija. Pa kako drukčije nego rukom?!

• 1 month later...

Izvinjavam se Hijack teme ali..

Imam mali problem, uleteo sam u škripac sa vremenom, i potrebno mi je da budem u Irskoj (Dablin) od polovine septembra da bih studirao. Imam uglavnom sve papire (Ili mi stižu), ali mi problem predstavlja uverenje o smeštaju (tek za dve nedelje će mi javiti da li imam dom ili ne), potrebno za dobijanje vize (Studentska D viza)

Mene zanima da li neko od vas zna neko nabrzaka rešenje, a da može da se iskoristi za dobijanje te vize (ne nužno za život tamo)?

Pre svega mislim na neke ''hostele'' ili nešto što mogu da uzmem onlajn da bih imao smeštaj tamo, što jeftinije naravno.

U Konzulatu su mi rekli da je bolje da imam ugovor, ali mi ta žena nije izričito rekla da je nemoguće da mi neko napiše izjavu da mogu da ostanem kod njega tri meseca ili štagod.

• 2 months later...

А шта треба од папира, колико кошта и колико је компликовано извадити транзитну визу ако се преседа на аеродрому у Даблину за неку азијску дестинацију?

А шта треба од папира, колико кошта и колико је компликовано извадити транзитну визу ако се преседа на аеродрому у Даблину за неку азијску дестинацију?

TWOV (Transit Without Visa):

Visa required, except for Holders of onward tickets for a max. transit time of 24 hours.

Prema tome, ako ne napuštaš tranzitnu zonu aerodroma, nego samo presedaš - ne treba viza.

• 1 month later...

Hey o.jovan, gde si nasao to za TWOV? I da li se isto odnosi i na tranzit preko Londonskog aerodroma? Hvala :)

• 1 year later...

Da li neko zna sta je potrebno od papira za dobijanje Irske vize?Sta je najbolje reci kada se ode na razgovor jer sam nezaposleno lice,koliko su rigorozni sto se dokumentacije tice?...Isla bih u Irsku turisticki na 3 meseca,ali nemam ni garantno pismo...Da li mozda postoji neka agencija preko koje moze da se izvadi viza?

• 4 weeks later...

Hej!

predala sam sve sto su trazili od dokumenata,i vec sutra su me zvali da kazu da je viza odobrena! Iako kazu preko telefona 4/6 nedelja, to nije bas tako striktno, uz to, ja se trenutno vodim kao nezaposlena,ali uz svu dokumentaciju, viza se lako dobije.

Eto,puno srece onima koji idu u IR! :)

Jel mozes da mi objasnis neke pojedinosti,ako se ne varam ti si kao nezaposlena osoba dobila vizu?A jesi li isla privatno kod nekoga ili si imala neki seminar ili nesto tako....da li su ti trazili da imas neku ogromnu sumu novca na bankovnm racunu u zadnjih pola goodine ili tako nesto?Meni su tako sve nesto rekli kad sam bio kod Ann Pesic...Tako da sam onda i odustao od ideje da ista i pokrecem....znam da je ovaj post star vec 5 godina ali bih ti bio zaista zahvalan kad bi mi odgovorila na ovu poruku....Unapred Hvala!

• 4 months later...

Ljudi, hitno mi treba info. Trebalo bih sredinom marta da idem za Irsku. Ima li da je neko skorije aplicirao za tirističku vizu (ja bih ostao 7, 8 dana)? Svaka pomoć dobrodošla. 

Ako jeste da podelite sa nama info.  oko papira i celog procesa i da li može stići za manje od 40 dana? 

Hvala!

• 2 months later...
  • 2 months later...

Cao MarkoToro!

Planiram da idem u Dablin krajem septembra. U principu ne brinem se za sebe jer imam dve britanske vize u pasosu i stalan posao u dobroj firmi, tako da ne vidim razloga da me odbiju. Brine me brat koji je jos student, na zavrsnoj godini. On ce uzeti sa fakulteta potvrdu, moze cak i u firmi u kojoj radi praksu da uzme potvrdu da je na internshipu. I da, uzeli smo avionske karte. 

Zanima me tvoje iskustvo jer kazes da je bilo komplikovano a i najskorije si postavio post.

Hvala na odgovoru!

Ćao 1509 :biggrin:@Quince09

Prvo, zavidim ti na odlasku tamo, uživaćete, oboje!! Da, za tebe nema frke 100% jer od svih onih papira njima je najvažnije da imaš siguran posao ovde, da im slučajno tamo ne ostaneš. A za brata, sad ne znam kakva je "prolaznost" za studente, ali pretpostavljam da uz tebe, kupljene povratne karte, smeštaj i potvrdu sa faksa (pored svega ostalog) neće biti problema. Bilo bi super da on ima račun u banci da ima neku potvrdu da ga neko finansira, ti npr. I da navede tamo u aplikaciji na sajtu da putuje sa tobom, jer je to jedno od pitanja u online prijavi. Pretpostavljam da je jednako ili manje komplikovana od britanske aplikacije. Ti ako imaš i dalje važeću britansku vizu možeš u Rep. Irsku sa njom.

Srećno!!

:wink:   

Ne treba se izvinjavati. Bilo je jer su mi tražili papire koji ni nisu bili na spisku (jer sam ja napisao da ja finansiram sebe na putu, a ne moj domaćin iz Irske) tj. od njega - Iz banke, iz firme, dokaz o plati. I vraćali su me "jer nisam imao siguran posao u Srbiji" da im slučajno ne ostanem tamo. Iako sam poželeo.