Jump to content

Featured Replies

Posted

? Šta mislite, da napravimo autostoperski vodič kroz Srbiju?

? To bi bila posebna sekcija sajta. Za veće gradove - recimo, za Beograd, tamo bi pisalo, pre svega, odakle stopirati za NS, odakle za Niš, itd, kako stići do autoputa - kojim gradskim busom, gde izaći, kako stići peške, itd) zatim gde su naplatne rampe, pumpe, koja su najbolja mesta za stop... najveći putevi, sporedni putevi, granični prelazi, ima milion stvari. Takođe i neka stoperska iskustva, a znam da nas ima dosta koji smo stopirali po Srbiji.

? ?E sad, ko bi hteo da učestvuje u ovome? Dobro razmislite pre nego što kažete "da", jer treba da se radi. Iskopati informacije, proučiti mape i planove gradova, gradski prevoz, puteve, pumpe, okretati telefone, itd. Da vidimo ko je voljan da pravi ovo, pa da podelimo zaduženja, da bude odrađeno kvalitetno.

? ?Koliko ja znam, tako nešto još niko nije napravio  :shh:

? ?Dakle?  :comp:

? ?

Odlična ideja!

Ja hoću da učestvujem.

Mislim da bi bilo dobro jednom kad se to uradi, da se napravi i engleska verzija.  Po?to je veliki posao, prvo da se odrade glavni pravci prema izlazima iz dr?ave i od i do većih gradova, pa ako ispadne dobro posle polako dodavati manje prometne pravce...

Pa onda, ako se radi autostoperski vodič mo?da da se dodaju i mesta na kojima mo?e da se klopa na putu, da se spava... ...i to treba updateovati...

Generalno ja sam za. Mo?emo da napravimo jedan brainstorming pa da vidimo kakvog oblika će to da ispadne.

:mrgreen:

Naravno da ucestvujem!  :-D

Kao iskusni stoper po Crnoj Gori mogu mnogo toga da opishem ... mada ova danashnja politika... ma josh mnogo puta cemo mi stopirati po Crnoj Gori...

A stize izveshtaj "kako stici do Peshte posle vikenda"

Ajmo!

Lazaru prepustam ti organizaciju... ja odoh na autostopiranje!  :spot:

ja se sad pomalo plasim da se prijavim, ovako neiskusan, a okolo sve neki ultrastoperi i moderatori i administratori i sta ti ja sve ne znam :) ali, prijavljujem se, spreman sam da se bavim svim vrstama rmbackog rada po beogradu, mada nisam siguran sta bih tacno trebao da radim. stoga, spreman sam da primam naredjenja  :)

Odlicna ideja!  clap.gif' alt=':clap:'>  To stvarno nisam cuo da je neko uradio!

Moje mikro-iskustvo u stopiranju mozda nece biti od velike koristi, al sam spreman da pomognem kolko mogu i ako sta treba; ako nista, ono znam po Beogradu :)

Odlicna ideja!? :spot:

jedno leto sam skoro celo crnogorsko primorje obisao stopom i bilo je super? :dance:

relativno je lako ustopirati nekoga u Pancevu kod hotela Tamis (soc hotel, valjda se tako zove) ukoliko zelite da brzo stignete u bgd. Nikada nisam cekao duze od 15 minuta....

:dance:

Samo da vam se pohvalim Franzee i ja smo u rekordnom vremenu od 7 sati stigli u Budimpeshtu... stop nismo cekali duze od 15 minuta  :dance:

Sa obzirom da sam stopirala oba puta u zivotu,moje iskustvo vam nece biti od pomoci,ali zato je moja moc dosadjivanja i smaranja pitanjima nepresusna  :ang:

Npr. Kako doci iz Sahare do Rima kad ti je anakonda za petama?

Znam da zvuci nemoguce,ali...

On 5/27/2006 at 9:11 PM, svjohnny said:

:ll: Hvatas 3-ku do mosta! A posle? 9-kom ides do Kruske Divljakuse....... tu silazis? ?

:stupid:  :happyyy:

>?ta mislite, da napravimo autostoperski vodič kroz Srbiju?

Tri bambija za Lazara ! Već 2 nedelje (kako sam stigao iz Turske) se nakanjujem da ispi?em istu tu ideju, al nikako da stignem.

>Samo da vam se pohvalim Franzee i ja smo u rekordnom vremenu od 7 sati stigli u >Budimpeshtu... stop nismo cekali duze od 15 minuta

12 sati (3 kamiona) od Kajmaklija (Kapadokija) do Antalije, sa sve pauzom za ručak i ?etnjom po Karamanu. 600 i kusur km.

>Relativno je lako ustopirati nekoga u Pancevu kod hotela Tamis

Glasam za Rumsku raskrsnicu (petlja na autoputu, kod Rume), smer ?abac. Kad se sa autoputa popnem na nadvo?njak (drum Ruma - ?abac) uglavnom ne stignem da pro?etam do raskrsnice sa pravcem od rampe (stotinak metara) nego ustopiram usput.

Uzimam na sebe E70 i ?abac - Novi Sad. Samo dok nađem malo lufta.

I jo? jedna stvar : multijezički autostoperski rečnik i fraznik (palo mi na pamet u Turskoj, naravno :-)). Znači kako reći e.x. gde vi putujete, ja idem u...,, sićiću na ulazu u grad, srećan put, da li prema izlazu iz grada postoji raskrsnica, ogromna rupa u asfaltu, prelaz preko pruge, le?eći policajac ili o?tra krivina i koliko je daleko?

ODLICNO !!! - - PREPUSTAM SE ovakvom poslu - s obzirom da mi je stopanje omiljeni nacin prevoza ( nisam odmakla dalje od nase zemlje,.,.,ali u njoj,.,., mmmmm...)

...Kamioni,.. autici,.,.kombiji,., sshleperi ( od previse njih-pocela sam i da sanjam kako vozim shleper (a umalo i zaista da ga vozim,..jer mi je bilo i ponudjeno od strane jednog chike-koji mi je, baj d vej, neki sat ranije nudio i jednu sexualnu avanturu,.,-pa rekoh - neeee,..neces ti danas voziti-ko zna chime trebam nadoknaditi...  a i bio je mraaak, akud cu s ShlePerCHinoM da se rvem...) ).,..  chak i "KARTINZI" ciganski.,..,pa  'ko ikako mogu pomoci svojim iskustvom - - - - VOLJNA  SAM  ITEKAKO  ! ! ! 

Evo ja cu da napishem neshto o tome kako stopirati u 23 uveche po kishi kod Buki Mosta izmadju Malih Pijaca i Bachkih Vinograda, 10km pre Hajdukova kad se ide od Horgosha prema Palicu:

JEDNOSTAVNO NEMOJTE TO RADITI!!!  ::crazy:

Ajde malo da počnemo sa poslom. Ja sam ispisao sam pone?to  :comp:, pa evo :

Iz Beograda, autoputem bratstva i jedinstva :

Zgodno mesto je ulaz na autoput sa To?inog Bunara, kod Studenjaka. Ne suv drum, nego ba? krivina na ulazu. Ulaz je dovoljno prometan, a na samom autoputu je suvi?e gu?va. 100 i kusur metara pre tog ulaza nalazi se autobusko stajali?te na kojem staju busevi 611 i 612. 611 vozi u Dobanovce, 15ak kilometara niz autoput. Njime je preko dana najbolje ići do Grmeča, stanice neposredno iza petlje na kojoj se odvaja novi novosadski put. Tu je već dovoljno mala gu?va za stop na samom drumu, a i ulaz je sasvim pristojno frekventan. Preporučujem stop s obe ruke u o?trom uglu između samog puta i ulaza. Noću (i predveče ;-) ) je bolje produ?iti skoz do Dobanovaca, jer je Dobanovačka petlja mnogo bolje osvetljena. Kad napusti autoput, bus staje odmah na ulazu u selo (praktično čim pređe nadvo?njak). Sa te stanice pro?etati levo od nadvo?njaka, sve do ulaza. Na?alost, naplatna rampa je jo? 6-7 km iza, ne isplati se ?etati do tamo.

611 inače vozi sa Zemunskog keja, preko Starog merkatora i op?tine Novi Beograd. Do Grmeča je jo? moguće stići 15icom (ide iz grada, sa Zelenjaka, pa kroz centar Zemuna) do kraja, malo iza okretnice je novosadski drum, pa njime levo oko 1 km.

612 silazi sa autoputa na novosadski put, mo?e se izaći stanicu pre (ključna reč : Zmaj) ili posle skretanja, pa u ?etnju (oko pola kilometra) do Grmeča.

Pri slabijem saobaraćaju (noću, nedeljom) dobar je ulaz iz ulice Omladinskih brigada (pred Geneksovom kulom, gledano od Gazele).

Prihvatite prevoz za ?imanovce (Krnje?evce), od ?imanovačke petlje do rampe ima oko kilometar (ne silaziti iz kola čim skrenu s autoputa, nego bli?e nadvo?njaku, u?tedi se neka stotina metara).

Put Ruma - ?abac je drugi od ona dva nadvo?njaka na Rumskoj raskrsnici. Put Veliki Radinci - Sremska Mitrovica je drugi od ona 2 nadvo?njaka na mitrovačkoj petlji. Mitrovica je (osim te?ke te?ke preiferije) nekoliko kilometara udaljena od petlje pa se (u pristojno doba) isplati stati jo? jednom na stop, na raskrsnici puteva od rampe i od nadvo?njaka.

Aj sad da vas vidim : drukčija iskustva, primedbe, nejasnoće...

Mo?emo jedni drugima i da testiramo tekstove. Tra?im dobrovoljca koji će s ovim uputstvom i mapom da trkne (prvi put!) od Beograda do recimo ?apca.

PS : izvinjavam se za dezinformaciju oko Noći muzeja  :bang:, bio sam i ja ?rtva iste, a kad sam ukapirao o čemu se radi, bilo je već kasno za demanti  :oops: .

Hocemo ovako na forumu da pisemo taj vodic? :)

Evo, onda, da dodam.

Iz Beograda E-70 na sever:

Iz grada je najbolje hvatati 706 na Zelenjaku, i ici do nadvoznjaka u Batajnici. Tu se spajaju stari i novi put, idealno mesto za stop.

Na jug:

Pumpe na Mostarskoj petlji ili u Velikom Mokrom Lugu mogu da posluze da se odatle stigne do naplatne rampe na izlasku iz BG.

Do VML moze da se stigne 31-com (koji se hvata na Trgu republike, Terazijama..) pa do Ustanicke (koja je paralelna sa autoputem), i onda malo shetnje, ili pak autobusom broj 308 koji krece sa velike okretnice u Ustanickoj (vozaca pitate gde je pumpa, da ne omasite :))

Inace, za full info o gradskom prevozu u Beogradu, GSP ima sajt, sa sve mapom linija ali su oni korisniji delovi tipa "kako stici od-do" jos uvek u fazi izrade.

http://www.gsp.co.yu/

Malo pregledniji spisak postoji na:

http://www.beogradnet.com/index.php?main=gsp

Mislili smo drugacije da napravimo taj vodic malo preglednije nego sto bi bio na forumu ... shaljite sve sto vam padne na um na moj ili Lazarov mail...

Pozdrav

:-D

A da mi lepo podelimo neka zaduzenja, ili ko ce sta da uradi ? Malo da se organizujemo. Pretpostavljam da su svi isli na slicne stop ture, oko velikih gradova... Evo ja bih npr da odradim NS- Rumunska granica (ukljucujuci Zrenjanin i izlaze iz istog) do Vrsca i Srpske Crnje, cim mi se zavrse ispiti, i to bukvalno da idem sa tefterom dva dana i zapisujem na licu mesta...

Ima neko neki drugaciji predlog?

:mrgreen:

On 6/4/2006 at 7:29 AM, rayuela said:

Iz Beograda E-70 na sever:

Iz grada je najbolje hvatati 706 na Zelenjaku, i ici do nadvoznjaka u Batajnici. Tu se spajaju stari i novi put, idealno mesto za stop.

...ma jeli, sad 706-ica, a zmaj pumpa?  :roll:

zvizhd

On 6/4/2006 at 2:39 PM, Sunrise said:

...ma jeli, sad 706-ica, a zmaj pumpa?  :roll:

zvizhd

pa, ovaj, znas kako... vreme prolazi, iskustvo se stice...  smartass

a sto da ne pisemo na forumu, ovako je nekako interaktivnije, vise po bolonji  :-D