Jump to content

Featured Replies

Ja sam već razmišljao na tu temu. I mislim da je savršeno logično da to uradimo. Da li bi hitchwiki imao nešto protiv da u dnu svakog teksta ostavimo link na originalni tekst na ST sajtu ?

• Author

Ja sam tamo odavno ostavio link na naš sajt, i još uvek stoji. Nisam siguran koliko ima smisla stavljati potpuno isti sadržaj na dva mesta, kad svako može pronaći vodič i ovako (kucaš u google: hitchhiking serbia - i prvo što iskoči je vodič). Ima na Internetu već sasvim dovoljno stranica sa identičnim sadržajem.

Sem toga, u vodič povremeno dodajemo izmene, a ne verujem da ćemo redovno ažurirati na dva mesta iste podatke.

E da, i taj hitchwiki je pomalo trash, niko ga ne gleda... ima duplo manje poseta nego naš sajt :)

Tako da... uzdržan sam, pa kako ostali kažu.

Ja sam tamo odavno ostavio link na naš sajt, i još uvek stoji.

E, priznajem da ovo nisam video. Znači, čovek pokuša da nađe neki materijal, dođe na odgovarajuću stranicu, nađe nešto malo materijala i dosta kvalitetan link. I to je to. Ok, sad i ja mislim da nema potrebe da kopiramo sadržaj.

Ima na Internetu već sasvim dovoljno stranica sa identičnim sadržajem.

Jes, i ja sam alergičan na ovo.

E da, i taj hitchwiki je pomalo trash,

Bilo bi logično da hitchwiki bude standardni belosvetski autostoperski izvor informacija. I ja bih voleo da je tako.

niko ga ne gleda... ima duplo manje poseta nego naš sajt

...al kad već nije, pa dobro.

kucaš u google: hitchhiking serbia - i prvo što iskoči je vodič

To je odlično. A bilo bi još lepše da za autostop serbia izađe bar na prvoj strani (sad je 14.).

kucaš u google: hitchhiking serbia - i prvo što iskoči je vodič

To je odlično. A bilo bi još lepše da za autostop serbia izađe bar na prvoj strani (sad je 14.).

Dobra primedba. Napravio sam malu izmenu, videcemo kad google reindeksira stranicu da li cemo se pomeriti napred za taj upit. Trebalo bi da skocimo na pocetak.

Ako neko bude stopirao iz Beograda niz Ibarsku, mesto koje je trenutno preporuceno nije bas najzgodnije, jer je tamo haos posto se gradi obilaznica. Doduse, ima gde da se stane, i jeste da sam ja uhvatio prevoz za manje od dva minuta, al' malo je nezgodno. Takodje, privremeno je ukinuta ta stanica GSP-a, pa ako vozac ne bude hteo da vam stane, znajte da je zbog toga, i zbog toga sto je kreten.

Posto u potpunosti menjaju put, pitanje je kako ce biti za stop kad zavrse obilaznicu, trenutno izgleda malo cudno.

Hvala na obaveštenju. Nego, mogao si ti to ispisati i u samom Vodiču. Radovi će potrajati, a i kad se završe verovatno više ništa neće biti kao pre ;).

I hvala što si me navukao da opet pogledam beogradsku stranu u Vodiču. Čestitke za mape Beograda  clap.gif' alt=':clap:'>, odlične su.

I zanima me ko je pisao o stopu za Šabac preko Obrenovca.

Odavde hvatajte prevoz direktno do Šapca

Dobar stop je i u Debrcu kod škole, a lepa je i prva raskrsnica u Skupljenu (skretanje za Vladimirce). I naravno da ne treba odbiti prevoz do Dumače (par kilometara pred Šapcem, spajanje obrenovačkog i valjevskog druma).

Preko rumske petlje je veći protok vozila, ali je manje verovatno da ćete uhvatiti direktnu vožnju, dok je preko Obrenovca direktna vožnja verovanija

Direktan stop od Studenjaka za Šabac jeste realan. A od šimanovačke rampe radi bez problema. Mada, nema ništa lepše nego uspentrati se na nadvožnjak na rumskoj raskrsnici, provući se između žičane ogade i ograde od samog nadvožnjaka, izaći na drum i ustopirati u roku od odmah  ;D.

Znači, čoveče, ako su ti iskustva drukčija od ovoga što sam ispisao, javi se, inače bih vrlo rado malo izmenio tekst.

Pa izmeni onda (nisam ja pisao, ne znam ko je) :)

A za Beograd, trebalo bi izmeniti, samo sto ne znam sta da napisem, i dalje mi je tu nekako najpogodnije, uprkos svemu. Verovatno treba samo staviti napomenu o radovima. A kad zavrse obilaznicu, onda cemo videti sta i kako...

Za Beograd nije dodato ni starim putem za Smederevo, pa od Smedereva za Pozarevac... mislim da sam vec spomenuo to. Znam da nije neki frekventan pravac, ali je ipak pravac :)

:mrgreen:

Pa izmeni onda (nisam ja pisao, ne znam ko je)

Ne bih da budem siledžija. A i moja iskustva sa tim pravcem su ipak iz nekih davnih vremena, pa ostavljam prostor da me čovek ispravi.

A za Beograd, trebalo bi izmeniti, samo sto ne znam sta da napisem, i dalje mi je tu nekako najpogodnije, uprkos svemu

Super što si ovde ispisao, da odmah znamo. Ali treba da piše i tamo. Evo ja sam dodao još jedan paragraf :

Napomena (septembar 2008) : na petlji na kojoj se ukrštaju Ibarska i Kružni put, u toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda pa uslovi za autostop prilično variraju.
, a ti ga slobodno menjaj ako imaš još neku ideju.

OT : Generalno je dobra praksa u tekstovima koji se referišu na vreme (recimo u toku su radovi) ispisati od kada datira tekst, da bi čitalac stekao predstavu koliko je tekst aktuelan. A voleo bih da neko smisli neko elegantnije rešenje od ovog mog za dodavanje informacije o vremenu ažuriranja.

a Beograd nije dodato ni starim putem za Smederevo

Pa ne znam koliko je to uopšte bitno, pored živog autoputa.

Ja sam jednom davno išao, pa da probam :

Do okretnice Ustanička na Bulevaru revolucije voze tramvaji 5, 7 i 14 i autobus 50. Na toj okretnici sesti u bus za Grocku i ići do centra Grocke. Na centru stati na stop.

Je l se dobro sećam ?

Dobro se secas...

Mislim da su svi alternativni pravci bitni, obzirom da nece svi hteti da rizikuju stopiranje na autoputu zbog onih kazni, jel'...

Evo, ja vise volim da idem starim putem za Beograd iz Novog Sada. Em je opusteno, em su usput ona krilca na zaru, em nema kazni... Ako ne zurim, i ako relacija nije jako duga uvek mi je prijatnije da ne idem autoputem.

OT : Generalno je dobra praksa u tekstovima koji se referišu na vreme (recimo u toku su radovi) ispisati od kada datira tekst, da bi čitalac stekao predstavu koliko je tekst aktuelan. A voleo bih da neko smisli neko elegantnije rešenje od ovog mog za dodavanje informacije o vremenu ažuriranja.

Samo sam dodatno istakao napomenu i promenio datum na jesen 2008, posto ce radovi sigurno biti aktuelni u celom tom periodu.

Acketa, da, trebali bi postojati i alternativni pravci, samo ne znam koliko je prometan taj alternativni put ka Smederevu, nikad nisam cuo da neko ide tuda. Stari put ka Novom Sadu je posebna prica...

Acketa, da, trebali bi postojati i alternativni pravci, samo ne znam koliko je prometan taj alternativni put ka Smederevu, nikad nisam cuo da neko ide tuda. Stari put ka Novom Sadu je posebna prica...

Pa nije preterano prometan, ali je dovoljno prometan da se za manje od sat vremena sve sa cekanjem stigne do Smedereva. Sta ja znam... U svakom slucaju je kraci, a za razliku od autoputa moze se ustopirati i traktor  ;D

A bilo bi još lepše da za autostop serbia izađe bar na prvoj strani (sad je 14.).

Posle one izmene koju sam napravio dospeli smo na trece mesto. Razmisljam sta jos da uradim da skocimo na prvo mesto, a da ne narusim izgled stranice...

Samo sam dodatno istakao napomenu i promenio datum na jesen 2008, posto ce radovi sigurno biti aktuelni u celom tom periodu.

Eto ti sad, citam u novinama da se petlja Orlovaca otvara sad u nedelju, a da ce cela obilaznica od Ostruznice do Orlovace biti gotova do 15. oktobra. Izmenio sam "jesen 2008" u "septembar 2008" kako je prvobitno i stajalo...

mile, ne zavitlavaj :P

• 2 weeks later...

ne znam kome da sugerishem da mozhda napravi malu izmenu u Vodichu, pa tju retji ovde:

kada sam stopirala za Novi Sad, ishla sam tretjom ponudjenom varijantom u Vodichu, 706 do fabrike, pa se vratila do raskrsnice i tu skrenula ka autoputu (300 m).. Tu sam, dok sam chekala, videla 704 i lagatju, ali mislim 708 kako prolaze, bash autoputem.. Ne znam gde je njima stanica, nisam mogla da nadjem tu info, ali raspitatju se.. To mozhda i nije losha varijanta, poshto ti 700neki nisu bash chesti, posebno vikendom, pa da ne chekate dugo na Zelenjaku, nego shta prvo naidje. A i onda ne morate da peshachite od fabrike do autoputa (mada nema puno, ali).. Mozha neko zna o chemu pricham i zna gde ima stanica, ako ima..

:102:

Eto ti sad, citam u novinama da se petlja Orlovaca otvara sad u nedelju, a da ce cela obilaznica od Ostruznice do Orlovace biti gotova do 15. oktobra. Izmenio sam "jesen 2008" u "septembar 2008" kako je prvobitno i stajalo...

mile, ne zavitlavaj :P

radovi nisu josh zavrsheni i vrag tje ga znati kada tje biti, ali valjda skoro..

u svakom sluchaju, prolazim tuda svakoga dana kada idem v shkolu, pa mogu da vas obavestim kada tje biti prohodno..

Mada i sad nije neki problem, ali sve zavisi, poshto svakog dana menjaju traku kojom se ide, pa...

A i mislim da 531 (mozhda greshim, mozhda je 32 ili 33) sa Banovog Brda ide do Rushnja, ako tamo izadjete, vetj ste dosta odmakli od radova i obilaznice.. eto...

ne znam kome da sugerishem da mozhda napravi malu izmenu u Vodichu, pa tju retji ovde:

kada sam stopirala za Novi Sad, ishla sam tretjom ponudjenom varijantom u Vodichu, 706 do fabrike, pa se vratila do raskrsnice i tu skrenula ka autoputu (300 m).. Tu sam, dok sam chekala, videla 704 i lagatju, ali mislim 708 kako prolaze, bash autoputem.. Ne znam gde je njima stanica, nisam mogla da nadjem tu info, ali raspitatju se.. To mozhda i nije losha varijanta, poshto ti 700neki nisu bash chesti, posebno vikendom, pa da ne chekate dugo na Zelenjaku, nego shta prvo naidje. A i onda ne morate da peshachite od fabrike do autoputa (mada nema puno, ali).. Mozha neko zna o chemu pricham i zna gde ima stanica, ako ima..

:102:

ajaoo... ne znam uopste ko je napisao taj deo za autoput kod Zemun polja... ima mnogo laksih nacina da se izadje na autoput. Tek sam sada procitala to u vodicu, i koliko ja znam svi idu kod Bataje na autoput zato sto je Bataja dalje od grada nego Zemun polje a 704 ide u Zemun polje. Do Batajnice sem 706 moze iz centra Zemuna da se stigne i sa busem broj 73.

Bice ispravljeno u vodicu...

;D