Jump to content

Featured Replies

• Author

Jovo, svaka cast na inicijativi! Mora neko da zapocne  klanj::

iz Novog Sada - pravac sever:

1) za pravac Subotica

Autobuska linija broj 1 iz samog centra grada, u pravcu Klise. Izaci na poslednjoj stanici. Sada ste na Sentandrejskom putu. Nastavite peske, samo pravo, 15ak minuta, do ukrstanja sa autoputem. Prodjete ukrstanje, i odmah posle njega stopirate.

2) za pravac Becej

Autobuska linija broj 6 iz centra grada, sidjete na poslednjoj stanici, ili autobus broj 32 (prigradska linija, za Temerin, sidjete kod Rodic megamarketa). Nalazite se na Temerinskom putu. Takodje nastavite malo peske, prodjete ukrstanje sa auto-putem, i tu ima dobro mesto za stop.

*napomena: oba ova mesta nalaze se oko 10ak kilometara od centra grada

Kud svi Turci tu i mali Mujo  :-D

Ovako cemo imati zbrku, ali tako je kad necete da slusate starije  :lol:

iz Novog Sada - pravac sever:

1) za pravac Subotica

Autobuska linija broj 1 iz samog centra grada, u pravcu Klise. Izaci na poslednjoj stanici. Sada ste na Sentandrejskom putu. Nastavite peske, samo pravo, 15ak minuta, do ukrstanja sa autoputem. Prodjete ukrstanje, i odmah posle njega stopirate.

*napomena: oba ova mesta nalaze se oko 10ak kilometara od centra grada

Vazi i za Pravac Beograd , samo se ne prelazi autoput :-)

Elem, za pravac Zrenjanin :

Autobuska linija 5 do ukrstanja sa Partizanskom ulicom sto je cetvrta stanica od centra prema Klisi, pa onda malo nazad i kod semafora skrenuti prema izlazu na autoput, a moze i linija 21 za Shangaj pa izaci kad autobus skrene iz Temerinske ulice (velika raskrsnica, veliki semafor),  stanica je vec na izlazu prema autoputu...

Odatle nekih 200m dok put ne pocne da skrece i penje se na most (tu automobili usporavaju) palac gore, i obavezno znak ZR, posto odavde moze da se stopira i za BG... Mesto se moze prepoznati po tome sto tu stopiraju i prostitutke :-)

• Author

Tačno da ćemo imati zbrku, ali hajde ovako makar da počnemo, pa kad budemo imali malo više materijala, da se podelimo pa da počnemo da radimo organizovano. Al ovako, za početak, nije loše da bude ovde... a možda se i više ljudi uključi. Naravno neće sve ostati na forumu  shtrumpf

Evo ga onda jos jedan:

Novi Sad za pravac: Irig-Ruma-Sremska Mitrovica-Sabac , preko Irishkog venca.

Malo je tricky:

1.Uzeti gradski autobus br. 72-Paragovo (ne ide cesto) otici do poslednje stanice gde postoji zemljano prosirenje na putu i tu stopirati.

2. Uzeti autobus 71, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 81, 84 i otici do centra Sr.Kamenice ( ako placate kartu obavezno naglasite da idete samo do Kamenice). Kad sidjete u centru, videcete veliku lepu stariju zutu kucu (na njoj stoji tabla "Nacionalni park fruska gora"). Kod te kuce skrenuti levo u ulicu Ive Lole Ribara i pesaciti do ukrstanja sa vecim putem (to je put NS-Irig). Tu ima 2-3 km, pa nije bas ugodno.

*svi autobusi idu od Zeleznicke stanice, pa Bulevarom Oslobodjenja...

3.Moze se stopirati i od Miseluka, ali je problematicno stici do tamo,  vozila idu dosta brzo,  malo je prosirenja na putu ali put ima po dve trake u svakom pravcu pa vozila imaju gde da se zaustave. Elem, do tamo se stize tako sto se sidje na prvoj stanici na Sremskoj obali (cim se predje most i tunel, isitim onim autobusima), vrati na put koji vodi od tunela, i tim putem ide pravo do kraja, sto je oko 1 km, i opet krace nego od centra Kamenice. (na kraju ima malo skretanje, i prikljucenje na put NS-Irig...)

*napomena: ovde josh nisam lichno stopirao, ali znam dobro kraj. Moze biti tricky, ali saobracaja uvek ima, kamiona koji idu za Bosnu, na autoput  Bg-Zg...

:mrgreen:

• Author

? Da li da pišemo samo kako busom stići do puteva / izlaza iz gradova, ili i kako stići peške, za hardcore stopere koji neće da plate gradski prevoz? :)

? ?Na kraju krajeva, bus je potreban samo za BG, NS i Niš, a iz svih ostalih gradova lako se može peške izaći... šta mislite?

Pa mogu ti reci da su i Zrenjanin i Kikinda poprilicno dugacki gradovi... potrebno je oko sat i po dva da se izadje iz Zrenjanina od centra, iz Kikinde je potrebno sat vremena od centra do izlaska iz grada. Oba grada imaju kao neki gradski prevoz koji mogu da se raspitam kako funkcionishe.

sto se tice stopa iz Kikinde do Novog Sada, Zrenjanina i Bg-a.

U centru okrenete ledja crkvi i krenete u tom pravu ulicom koja se zove Svetosavska sve do kraja. Kada se ulica zavrshi i vishe nemate stazu za setnju nastavite putem uz krivinu do raskrsnice gde skretanje levo vodi u pogon fabrike "Livnica" skretanje desno vodi za Novo Milosevo, Becej, Backo Gradiste Temerin, Backi Jarak i Novi Sad

Od te raskrsnice pravo put vodi do Zrenjanina i Beograda stim kad stignete u Zrenjanin i kad stignete u Zr-u do mesta gde mozete samo levo ili desno tu odlucujete da li cete za NS ili BG. Do izlaska iz grada na putu za NS ima mozda 15-20minuta hoda i tu pocinje magistralni put koji ide ravno do NS-a ali ako krenete za Bg preporucujem da uhvatite neki gradski bus koji ide do autobuske stanice pa i odatle cete imate dosta da hodatedo izlaska iz grada.

Pa mogu ti reci da su i Zrenjanin i Kikinda poprilicno dugacki gradovi... potrebno je oko sat i po dva da se izadje iz Zrenjanina od centra, iz Kikinde je potrebno sat vremena od centra do izlaska iz grada.

Skroz tacno. Do izlaza za Beograd iz centra Zrenjanina ima jako puno da se hoda i pri tom je jako dosadno, posto je u Zrenjaninu uglavnom niskogradnja. Kikindu ne poznajem tako dobro, ali pretpostavljam da je slicno...

Doduse, izlazi za Novi Sad i prema Vrscu i Srpskoj Crnji (iz Zrenjanina)  su blizu centru, i moze se peske...

Da li da pi?emo samo kako busom stići do puteva / izlaza iz gradova, ili i kako stići pe?ke, za hardcore stopere koji neće da plate gradski prevoz? :)

Na kraju krajeva, bus je potreban samo za BG, NS i Ni?, a iz svih ostalih gradova lako se mo?e pe?ke izaći... ?ta mislite?

Pa za neka krace realcije mozemo da ubacimo i by foot, ali za neke duze  mislim da nema smisla, ni zbog duzine teksta, ni zbog duzine puta koji treba prepesaciti. Mozda ako se objasnjenje svodi na par skretanja...

evo neki info za grad Nish

Prvo preuzmite mapu grada sa sledeceg linka: http://img457.imageshack.us/img457/8885/mapanisha5ae.png

dakle, mozete da primetite da su na mapi ucrtane neke gradske autobuske linije. U Nishu, autobusi, iako imaju brojeve, prepoznaju se po ulicama/naseljima gde i odakle idu/dolaze, pa otud ti nazivi. Na tabli autobusa trebalo bi da budu dva naziva, odakle autobus polazi i gde mu je krajnje odredishte. Na ovoj mapi, nazivi linija su u stvari i odredishta gde vi autostoperi treba da idete, a uz pomoc mape skapirajte smer. 

Ove obojene tachke su stanice linija gde bi trebalo napustiti autobus :) U par sluchajeva, to su zadnje stanice, a za ostale, sledi objashnjenje.

*** Ako zelite da idete iz Nisha do Beograda:

tri su opcije: linije Komren, Somborska i Donja Vrezina.

-Komren hvatate sa glavne autobuske stanice, tj. sa autobuskog stajalishta odmah pored prigradske autobuske stanice u krugu glavne. Preko puta stajalishta je pekara Brankovic, tek orijentacije radi. Komrenom idete do poslednje stanice, gde silazite i nastavljate u pravcu istog bulevara koji posle otprilike 50-100metara prolazi ispod nadvoznjaka. Upravo taj nadvoznjak je autoput.

Somborska i Donja Vrezina se hvataju iz centra, tj. kad ste na glavnom trgu (trg Pobede, trg Kralja Milana, kod konja...) predjete ulicu, odete 15m nanizhe i to je ta stanica, primeti se lako jer je uvek guzva.

-Somborskom idete do one autobuske stanice koja je odmah iznad crkve Sv.Pantelejmona. Dakle, kad osetite da autobus ide uzbrdo, gledajte sa desne strane i kad vidite veliko crkveno dvorishte i betonsku ogradu, zvonik i crkvu, silazite na toj stanici. Odatle idete uzbrdo, bez ikakvog skretanja, samo pravo. Ulica se zove Borska. Kad naidjete na pruzhni prelaz, idete josh pravo i josh 100ak metara vas deli od autoputa.

-Donjom Vrezinom idete do poslednje stanice. Odatle idete josh oko 150-200 metara niz taj put (Knjazevachka ulica) i chim dodjete do novoizgradjenih skladishta/stovarishta, autoput je sa leve strane, pregazite par livada i tu ste.

*** Ako idete iz Nisha prema Skoplju

Sa centralnog trga, hvatate Novo Selo. Stanica je ona sa strane trga, dakle pored McDonaldsa i preko puta Maxi-ja, a ne preko puta ulice (da ne bi otishli chak do Nishke Banje, gde ide isti autobus ali u drugom smeru). Idete istim busom sve dok sa desne strane ne uochite Kazneno popravni Dom (tzv. zatvor :), posle kog bi trebalo negde da sidjete, i na pravom ste mestu (za stopiranje :). E da, Novo Selo se zove i naselje 9.maj, kako je obelezeno na mapi.

*** Ako idete prema Sofiji/Istanbulu

Cilj je izaci na tu deonicu autoputa Nish-Sofija (mada autoput prelazi u standardnu magistralu vec iza Nisha). Za to koristite isti metod kao i kada idete za Beograd. Dakle, Komren, Somborska/Pantelej ili Donja Vrezina.

Ako, medjutim, zelite da stopirate domaca vozila, onda je mnogo veca verovatnoca za to ako stopirate iz Donje Vrezine, ali vec u Knjazevachkoj, jer ona prelazi u magistralu za Zajechar ali se i pripaja autoputu za Sofiju, tako da taj izlaz koristi oko 40% Nishlija koji idu do Bele Palanke, Pirota, Dimitrovgrada, ili vec gde.. Opet, stopiranje iz Nishke Banje obecava lokalna a i strana vozila koja idu u istom pravcu, u josh vecem broju, jer kao shto se vidi na mapi, put iz Nisha u tom smeru izlazi bash ispod Nishke banje. Da bi tu stopirali, iz centra uhvatite Nishku Banju, idite sve dok autobus ne skrene desno i predje preko pruge. Tu bi trebalo da bude autobuska stanica, pretposlednja pre centra Nishke Banje (gde vi ne idete niti prolazite), a ispred stanice benzinska pumpa. Tu sidjite. Nalazite se na raskrsnici, brzo cete skapirati gde sve vodi, posto ima znakova, pa chitajte :)

*** Ako idete ka Knjazevcu/Zajecharu/Boru

Donjom Vrezinom do poslednje stanice, pa stopirajte na licu mesta. U sushtini, vozila idu putem josh nekih 7-8km gde se nalazi petlja koja jedan krak puta pripaja za Sofiju, a drugi odvaja za Zajechar. Mozete i nekako da otstopirate do te petlje pa na njoj stopirate za vash smer, jer je tu jasnije ko gde ide :)

*** Ka Prokuplju/Kurshumliji

Novo Selo, do poslednje stanice (nije obelezena na mapi), pa pravac ka Prokuplju, nishta teshko :)

e da, ispravka, Komren je vrlo verovatno ista linija sa linijom naselje Ratko Jovic, tako da ako vidite tu tablu, to je to, isto. izvinjavam se :)

Ovako cemo imati zbrku, ali tako je kad necete da slusate starije  :lol:

pa hajde odmah da podelimo gradove, i neka svi koji zele pisu ovde (a drugi mogu da koriguju, dopunjuju, itd) a po jedan covek neka paste-uje lepo sve vezano za jedan grad kod sebe u neki .doc i naknadno to treba samo da se dotera. mozemo za sve gradove slediti markov primer sa mapama.

za hard core stopere koji hoce da pesace, njima vodich i ne treba  :-P uostalom, mogu samo pesaciti ovuda kuda ide gradski prevoz umesto da se njime voze :)

nego da dodam BEOGRAD--> PANCEVO (vrsac, bela crkva, zrenjanin)

Sa Trga hvatati 35 ili u ex 29. novembra (danas Bulevar despota Stefana) ako krenete od Skadarlije malo nizbrdo kod tzv. Banije hvatati 16, 95, 96 ili bilo koji drugi bus koji tuda prolazi. Izaci kod Pancevackog mosta. Ukljucenje na most je veoma standardno mesto za stop do Panceva.

Viajerita je iz Panceva ako se ne varam, pa bi mogla da nam kaze sta dalje kad vas ljudi izbace kod hotela Tamish zvizhd

imam skenirane mape iz nedeljnika SAT plus, od prosle godine, imaju mape svih saobracajnica u Srbiji, doduse ne kako prolaze kroz gradove i to ali prilicno dobre, pa ko hoce, mogu da posaljem na mail.

Pa mogu ti reci da su i Zrenjanin i Kikinda poprilicno dugacki gradovi... potrebno je oko sat i po dva da se izadje iz Zrenjanina od centra,

Ovo mi bas i nije jasno..... verovatno mislis sat i po, dva peske teg .... bas sam skoro prolazio tuda. Isao sam iz Novog Sada preko Zrenjanina u Beograd (kolima)...ima desetak minuta voznje od ulaska u zr iz pravca ns-a, do izlaska iz zr u pravcu bg-a

u zrenjaninu ljudi najvise stopiraju izmedju autobuske stanice i mosta preko pruge u pravcu ka bg-u

Evo jos jedan:

Izlazak na put prema Backoj Palanci, a time i granicnom prelazu Ilok (Vinkovci, Vukovar, Osijek) je komplikovan, posto je razdaljina u tom pravcu od centra Novog Sada do izlaza oko 15 km (skoro 20).

Za hardcore stopere i ekologe koji ne zele da se voze gradskim autobusom objasnjenje kako stici je sledece :

1. Od centra grada proci od Katedrale prema Srpskom Narodnom Pozoristu, uci u Jevrejsku ulicu , i tim pravcem hodati dok ne izadjete iz grada, sto ce reci oko 15 km :) Sa stopiranjem mozete poceti vec kod Autobuskog depoa (tu je i rasadnik) na oko 7 km od centra, na mestu gde sa desne strane ulice prestaje visokogradanja, posto je to zvanicni izlaz iz grada, i tuda vec sigurno prolaze vozila koja idu za BP i Hrvatsku tim putem. Ulica je siroka , pa ima mesta za zaustavljanje.

2. od Zeleznicke stanice poci Bulevarom do Raskrsnice sa Futoskom ulicom ( treci semafor desno, ogromna raskrsnica sa jako frekventnim saobracajem). Odatle opet onih 15 km...

Za one druge:

3. Autobusom 54 do okretnice u Futogu (pitajte u autobusu) ili 56 jednu stanicu dalje od okretnice ( ako placate , platite do okretnice, posto je jeftinije ). U Futogu postojii pumpa blizu centra na glavnom putu, pa mozete tamo uloviti neko vozilo sa tablama koje nisu Novosadske...

*autobusi voze od Zeleznicke stanice

4. Za one koji hoce da probaju da stopiraju od rasadnika tu je autobus 7 koji ide bulevarom Oslobodjenja (hvatati u pravcu Zeleznicke stanice). Pretposlednja stanica je Autobuski depo / Rasadnik. Tuda prolaze i autobusi 52, 53 i 55, svi sa Z.S.  . Njih hvatati u pravcu od Z.S.

*ovim autobusima se moze i dalje, s tim da treba sici pre nego sto skrenu

*napomena: u mestu je najbolje stopirati dok ste jos uvek na ulici sa 2 trake posto ima mesta za zaustavljanje, a ona prestaje malo pre centra Futoga...

• Author

? ?Vidim da ovaj projekat odlično napreduje... nego, Marko, skidam kapu - koliko vidim, odradio si ceo Niš. Novi Sad je izgleda ili gotov, ili je pri kraju... eto, sad ostaje da se dovrši Beograd, pa da vidimo šta ćemo sledeće. Recimo, Suboticu ili Kragujevac?

? ? Sem toga, za koje ćemo sve gradove uopšte pisati?

? ? Ideja sa mapama mi se jako sviđa, trebalo bi za ovih par većih gradova koje imamo da uradimo nešto tako, kad neko hoće da stopira da može lepo da odštampa celu stranicu sa sve mapom. A za manje gradove možda i ne mora mapa. Eto ja mogu srediti mape za NS, samo da nađem malo vremena.

? ? ?Nego, trebao bi neko (ko to zna, jer ja ne znam) da napiše kao neko poglavlje o putevima u Srbiji uopšte - koji su, kako se zovu, koliko su otprilike prometni, kilometraža, itd, i sve to propraćeno jednom mapom na kojoj se vide samo ti putevi i veća mesta.

Nego, trebao bi neko (ko to zna, jer ja ne znam) da napi?e kao neko poglavlje o putevima u Srbiji uop?te - koji su, kako se zovu, koliko su otprilike prometni, kilometra?a, itd, i sve to propraćeno jednom mapom na kojoj se vide samo ti putevi i veća mesta.

pa naravno da cu to ja da uradim, i ne dozvoljavam nikome da se usudi da pomisli da radi to! al' ozbiljno, bice mi vishe nego VELIKO uzivanje ta pisanija o putnoj infrastrukturi Srbije. ipak je to moj neki hobi  kiklop

samo ne mogu da obecam ovih dana, aj mozda do vikenda, a mozda i od prekosutra :)

... eto, sad ostaje da se dovr?i Beograd, pa da vidimo ?ta ćemo sledeće. Recimo, Suboticu ili Kragujevac?

Sem toga, za koje ćemo sve gradove uop?te pisati?

Eto, ako se Marina slaze nas dvoje cemo da odradimo Zrenjanin, a ona i Sloba mogu Kikindu (nije veliko mesto, ali kad vec imamo ljude odande...)

Novosadjani mogu Vojvodjanske gradove (imamo i Somboraca i Suboticana, i Pancevaca...)

Treba odraditi granicne prelaze, bar ja tako mislim...

Nego, trebao bi neko (ko to zna, jer ja ne znam) da napi?e kao neko poglavlje o putevima u Srbiji uop?te - koji su, kako se zovu, koliko su otprilike prometni, kilometra?a, itd, i sve to propraćeno jednom mapom na kojoj se vide samo ti putevi i veća mesta.

Pa mnogo moze da pomogne dobra autokarta Srbije, kilometraze npr. imena puteva, a detalje mogu dopisivati ljudi iz lokala koji te puteve koriste/poznaju...

pa naravno da cu to ja da uradim, i ne dozvoljavam nikome da se usudi da pomisli da radi to! al' ozbiljno, bice mi vishe nego VELIKO uzivanje ta pisanija o putnoj infrastrukturi Srbije. ipak je to moj neki hobi  kiklop

samo ne mogu da obecam ovih dana, aj mozda do vikenda, a mozda i od prekosutra :)

Mnogo si brz i agilan  clap.gif' alt=':clap:'>

Ajde kad si zapeo  :lol: nego, sta mislis da ljudi koji poznaju puteve dopisuju detalje ?

ali nije besplatan :( tako da ne mozemo tek tako da objavimo njihove mape u vodichu koji bi trebao da bude open source =] mada je program sjajan za licnu upotrebu :)

ja nacrtah neku mapu srbije, i neke puteve, al Acketa, nije to to, ovo je tek orijentacije radi mapa, sa kilometrazama i tako to, a da upisujemo detalje za odredjene puteve, eee, tu treba satelitska preciznost =]

aj okachicu je posle kad je zavrshim skroz :)

postoji koristan program, koji se zove plan plus, a koji u sebi ima inkorporirane liste gradskih prevoza sa svim stanicama, kao i mape svih vecih gradova u nas... imaju i svoj sajt: http://www.planplus.co.yu/s/pp.asp

Jest odličan program. I hvala ti  :-). Za to ima? puno bonus Bambija... (kad skupi? dovoljno Bambija, častim te izletom u Bambilend)

Ne moramo da ga koristimo direktno, nego samo kao izvor informacija. Samo, fale prigradske linije koje nam u između ostalog trebaju.

ja nacrtah neku mapu srbije, i neke puteve, al Acketa, nije to to, ovo je tek orijentacije radi mapa, sa kilometrazama i tako to, a da upisujemo detalje za odredjene puteve, eee, tu treba satelitska preciznost =]

aj okachicu je posle kad je zavrshim skroz :)

Mislim da treba da ti umesto tog кручу верчу.mp3 stoji army of me - Bjork. mp3  :-D Imam utisak da će? biti pohvaljen na sledećoj sednici upravnog odbora za izuzetnu anga?ovanost u projektima  :lol:

A ?to se ovih detalja puteva tiče, mislio sam na pumpe, naplatne rampe, motele i takve stvari. To naravno mo?emo sami polako, ali ja sam siguran da neko to već ima (da li neko ministarstvo)  po?to o tim stvarima mora da se vodi računa, samo je pitanje kako doći do toga.

Treba da se registrujemo, pa da vidimo ?ta mo?emo kao organizacija, i da li je iko voljan da podeli sa nama logističke podatke...

pohvaljen?? pa ja jesam upravni odbor, valjda, bar delegat. mislim, gledam u ove zvezdice pa razmisljam, valjda je to to. :D

a ovo sto te interesuje, moteli, naplatne rampe, pumpe, petlje, itd itd, to imas u dodatku revije SAT plus svakog leta, a imam i izdanje pred Olimpijadu 2004te kada je obradjena do detalja cela Srbija. kad imam vreme skeniracu pa cu da posaljem, ako vec ne nadjes do tada ;)

doduse sve to ima da se kupi, ima firma Magic Map iz Novog Beograda koja to radi i prodaje po boljim knjizarama :)

Treba da se registrujemo, pa da vidimo ?ta mo?emo kao organizacija, i da li je iko voljan da podeli sa nama logističke podatke...

E, stvarno, ?ta bi sa tom registracijom? Statut je sastavljen jo? onomad... Iva?  gent

pohvaljen?? pa ja jesam upravni odbor, valjda, bar delegat. mislim, gledam u ove zvezdice pa razmisljam, valjda je to to. :D

heheheh , u pravu si,  biće? pohvaljen od ostatka upravnog odbora :-D

a ovo sto te interesuje, moteli, naplatne rampe, pumpe, petlje, itd itd, to imas u dodatku revije SAT plus svakog leta, a imam i izdanje pred Olimpijadu 2004te kada je obradjena do detalja cela Srbija. kad imam vreme skeniracu pa cu da posaljem, ako vec ne nadjes do tada ;)

doduse sve to ima da se kupi, ima firma Magic Map iz Novog Beograda koja to radi i prodaje po boljim knjizarama :)

pa da, ne mislim da ima smisla raditi bilo ?ta detaljnije od toga (a i ?ta mo?e detaljnije a da ne postane bizarno ?)

Kad bude? imao vremena... ... ne opterećuj se time, nije ni?ta hitno.

E, stvarno, ?ta bi sa tom registracijom? Statut je sastavljen jo? onomad... Iva?  gent

Iva? zasto li se osecam prozvano?  :ang:

moze registracija, al' prethodno treba osnivacka skupstina  123 , sto vec nije pod mojom jurisdikcijom  :-D 

hajde, sazivajte sednicu pa cemo se registrovati :)