Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, zivim na Krimu, ako tko planira dolazak il treba info, obracajte se.Srbima viza ne treba 30 dana. U grad Sochi moguce doljetiti avionom,preko Istambula valjda,Sochi je najblizi do Krima, onda bus do Krima il voz do Krasnodara, a iz krasnodara voz il bus do Krima. U Krasnodaru nema sta gledat, aerodrom je zasad zatvoren zbog straha terorizma. Moguce i u Moskvu iz srbije avionom Al skupo je, pa onda iz Moskve u Sochi avion il voz do Krima. Ima u krimu nekoliko dobrih mesta sa malo ljudi, plazeve, mnogo planina za setat. Biciklizam isto je moguc Al dosta je brdovito, tako da samo po gradu ako se vozi. Moguce i u Gruziju avionom iz Hrvatske, ne znam ima li iz Srbije letova, u Gruzii isto je lepo,viza ne treba europljanima, samo more nije tako dibro kao sto u krimu. A iz Gruzije preko kopnenog granicnog prelazka u rusiju, Vladikavkaza, onda bus do Krima il voz do Krasnodara pa onda Krim. Tu je mirno, nikako se ne osjeca o o sto se zbiva u Ukraini. Ljudi cak i ne pricaju o tome, nikog ne zanima, svi se bave svojim poslovima i sretni da kod njih je mirno. Ova politika moze lepo stjerat u negativ i agresiju svakog i ljudi postanu neprijateli jedan drugome, Al zasto da se trazi negativ... Ide kako ide, ima i nasilija u ovom svjetu inepostovanija, zato sto ljudi nisu savrseni, sta ces. Ako se trazi tko je u pravu u svakom konfliktu svaka strana ima svoje argumente, bolje da se ne ude u to. Ima u Krimu i nudistickih plaza gde je moguce besplatno zivit u satoru. Magu ja srest vas u krimu isto podrzat nesto, mozda i smjestaj il zajednucko putovanja po okolici... Preko kauchsurfinga moguce probat pronac smjestaj besplatno. Sad je bas ljepo vreme, od 15 maja do 15 juna nije bas prevruce. 

jeste , bolece ih kita da dodju sada 

ti Lazare si mogao da se javish meni na email, samo se jebiha nestao . bas se pitam pre par dana gde si i sta radis.

u panchevu smo te lepo ugostili i u elektrici .  

jebiga pishi mi na email.  mozes i whatsapp telegram 

evo ti email zaboravio si ti to 

[email protected]

[email protected]

pozdrav Ratniche !! # jav se

• 2 weeks later...
On 5/14/2022 at 7:56 AM, Lazarj11 said:

Zdravo, zivim na Krimu, ako tko planira dolazak il treba info, obracajte se.Srbima viza ne treba 30 dana. U grad Sochi moguce doljetiti avionom,preko Istambula valjda,Sochi je najblizi do Krima, onda bus do Krima il voz do Krasnodara, a iz krasnodara voz il bus do Krima. U Krasnodaru nema sta gledat, aerodrom je zasad zatvoren zbog straha terorizma. Moguce i u Moskvu iz srbije avionom Al skupo je, pa onda iz Moskve u Sochi avion il voz do Krima. Ima u krimu nekoliko dobrih mesta sa malo ljudi, plazeve, mnogo planina za setat. Biciklizam isto je moguc Al dosta je brdovito, tako da samo po gradu ako se vozi. Moguce i u Gruziju avionom iz Hrvatske, ne znam ima li iz Srbije letova, u Gruzii isto je lepo,viza ne treba europljanima, samo more nije tako dibro kao sto u krimu. A iz Gruzije preko kopnenog granicnog prelazka u rusiju, Vladikavkaza, onda bus do Krima il voz do Krasnodara pa onda Krim. Tu je mirno, nikako se ne osjeca o o sto se zbiva u Ukraini. Ljudi cak i ne pricaju o tome, nikog ne zanima, svi se bave svojim poslovima i sretni da kod njih je mirno. Ova politika moze lepo stjerat u negativ i agresiju svakog i ljudi postanu neprijateli jedan drugome, Al zasto da se trazi negativ... Ide kako ide, ima i nasilija u ovom svjetu inepostovanija, zato sto ljudi nisu savrseni, sta ces. Ako se trazi tko je u pravu u svakom konfliktu svaka strana ima svoje argumente, bolje da se ne ude u to. Ima u Krimu i nudistickih plaza gde je moguce besplatno zivit u satoru. Magu ja srest vas u krimu isto podrzat nesto, mozda i smjestaj il zajednucko putovanja po okolici... Preko kauchsurfinga moguce probat pronac smjestaj besplatno. Sad je bas ljepo vreme, od 15 maja do 15 juna nije bas prevruce. 

@Lazarj11

Hvala na izdvojenom vremenu, prijateljskom pozivu i podeljenim vrlo korisnim informacijama iz prve ruke!

Mislim da sigurno ima zainteresovanih za upoznavanje sa lepim gradovima na ruskoj obali Crnog mora, kao i na Krimu, u izuzetno prijateljskoj atmosferi (gde smo dobrodosli). Medjutim, trenutno sa smanjenim opcijama transporta.

Svako ko se odluci na posetu ce biti vrlo prijatno iznenadjen uredjenoscu, cistoci ruskih primorskih gradova, kulturi, istoriji, spomenicima, predivnim parkovima, odlicno uredjenim plazama, eksluzivnim hotelima, izuzetno modernim apartmanima, dobrom standardu i kvalitetu usluga, raznoraznim drustvenim/sportskim aktivnostima, izboru proizvoda u supermarketima, kao i odlicnoj/raznovrsnoj hrani u restoranima.

Posebno, ljubaznoscu i znatizelji lokalnog stanovnistva prema strancima.

Nazalost, trenutna situacija usled specijalne operacije je nepredvidiva, te i samo putovanje otezano zbog privremeno obustavljenog rada glavnih aerodroma u primorskom podrucju Rusije, kao i trenutnoj onemogucenosti rezervacija/placanje smestaja preko Booking i AirBnB.

Hvala na predlozenim opcijama transporta, koje su veoma korisne.

Nadamo se jos nekim turistickim savetima iz tog regiona:

- Da li su neke od ruskih agencija zamenili Booking?
- Mogucnost placanja usluga? Platne kartice, menjacnice, kes?
- Mogu li stranci otvoriti racun u banci i koristiti ruske platne kartice?
- Preporuka ruskih turistickih agencija?
- Koje su najlepse plaze/gradovi Krima?
- Sta videti od turistickih znamenitosti?

Srdacan pozdrav!