Jump to content

Featured Replies

Nemoj da se zanosiš. Putovao sam mjesec dana interrail-om po EU, kondukter skoro uvijek dođe i pregleda karte, nisam nikada vidio nekog bez karte. Švercovanje je prije moguće u gradskom prevozu, recimo u Njemačkoj i možda na nekim kratkim regionalnim linijama. Sve to nosi rizik i stres. Ako neko ima drugačije iskustvo - javiće se.

Edited by stevancelinac

Pa...ako te ne mrzi da se toliko cimas (dodje kondukter,ti nemas kartu,izbaci te napolje,sacekas sledeci voz,upadnes...i opet se ponavlja ciklus),onda moze biti ekonomican nacin putovanja.

Pa...ako te ne mrzi da se toliko cimas (dodje kondukter,ti nemas kartu,izbaci te napolje,sacekas sledeci voz,upadnes...i opet se ponavlja ciklus),onda moze biti ekonomican nacin putovanja.

Pa i nema logike realno. Deluje prilično retardirano. Ne znam što su to uopšte i stavili na sajt kao savet.

Nisam baš siguran da li biti bez karte znači i samo izbacivanje iz voza. Npr u Njemačkoj, na regionalnim vozovima, kontrole nisu česte ali jasno piše da je kazna za neposjedovanje karte 40 eura, neko je pisao na forumu da mu je čak i stigla kazna iz Berlina na kućnu adresu. Dvoje mojih prijatelja je imalo frku u Italiji, morali su platiti kaznu. U svakom slučaju, uvijek postoje "crne rupe" i možda ih vrijedi testirati, ali davati generalan savjet ljudima da u Evropu krenu sa planom da ne plaćaju voznu kartu i da eventualno očekuju da će samo biti izbacivani na sljedećoj stanici mi je malo rizična preporuka.

• 2 weeks later...

pozdrav svima.

trebam ic od bg do budimp vozom.onim nocnim. jel mogu kartu kupit prije polaSka,rezervacija ne treba? i jel iso neko,jel bude dosta popunjen?hvala

• 2 weeks later...

Vidim da su specijali za iste destinacije znacajno jeftiniji iz Bp nego iz Beca. Jel imao neko iskustva sa uzimanjem karte od Bp, a ulaskom u nekoj drugoj stanici?

Voz za Hamburg svakako staje u Becu, pretpostavljam da mi ne bi pravili problem ako se tu ukrcam sa kartom Bp-Hamburg.

Vlak Pešta - Hamburg NE staje u Beču! Madžari uvik prema Berlinu koriste socijalističku prugu (najbliži put i jeftinije!) tj. Pešta - Bratislava - Prag - Dresden - Berlin - Hamburg

• 3 months later...

Ne, ali moš do Ljubljane noćnim vlakom, a onda odma na bus do Trsta. Radi se o Croatia busu, može se kupit na njiovim stranicama karta, jedino što imaš samo pol sata lufta u ljubljani pa ako vlak zakasne...

Tako da je malo bolje ovako iz Ljubljane:

Ljubljana Mo, 13.07.15 dep 08:10   Bus 2630 Bus Direction: Sezana 
2nd class only , Non-smoker train Sezana Mo, 13.07.15 arr 10:01     Adjust the transfer time Sezana Mo, 13.07.15 dep 10:05   R 1748 Regionalzug Direction: Villa Opicina 
2nd class only , Non-smoker train Villa Opicina Mo, 13.07.15 arr 10:15   transfer_grau_16x16.gif  transfer  90 min. 
onward journey by bus or taxi     Trieste Centrale

Izgleda da vozi bus do Sežane umisto vlaka i onda opet vlak do Vile Opičine, to ti je predgrađe Trsta otkale ide gradski autobus do kolodvora u Trstu i tamo kupiš kartu za Veneciju. Malo je komlicirano, al izvedivo.

U pravu si ali u ZG dolazi u pol5 a za Veneciju bus kreće u 4.55, računaj moguće kašnjenje, tako da se ne bi upušto u to. To je jedini bus, za Trst ide u 5.30, ni za njega se ne bi kladio da će ga se sigurno uvatit. Možda najbolje prošetat Zagrebom, pojest nešt itd i u 11 krenit za Trst i tamo presist za Veneciju. Pa ni vrag da iz BG nema bus za Veneciju?!

Ne oslanjajte se na bilo koji voz koji ide preko Sida... Radi se pruga, kasnjenja su cesta. Od par minuta do 2,5h koliko je bilo pre neki dan.

Ima autobusa za Veneciju svako vece iz Bgda a nekad i po dva ili tri polaska.

Imas bus za Veneciju iz Zagreba oko 8 ujutro, taman se uklapa da bude kasnjenje i 3 sata. Cena dodje ista kao da se ide ide direkt iz Bgda. A to je preskupo, pre nedelju dana sam se vratio, 80 evra naplacuju.

Vidim da je povratna iz ZG oko 55 eura povratna za taj u 8. Nisam ga odma vidio jer sam gledo za Meštre a ne Veneciju jer busevi uglavnom idu do Meštrea.

• 1 year later...

Pozdrav svima.

Putujem interrailom od Barselone do Italije. Jedini prevoz do italije je TGV voz gdje piše da je rezervacija skoro 70e što je preskupo za moj džep. Da li je obavezna rezervacija u TGV? Da li se moze prošvercovati u TGV, tj kakve su šanse da me uhvate bez rezervacije, a pritom imam interrail kartu? Da li postoje kazne i kakve su ako me uhvate? Hvala puno na odgovoru!

• 3 months later...

Da li neko zna, da li na kartu Budimpešta - Bratislava- Budimpešta, za koju sam našao da je 17.5e može da se iskoristi neki popust, grupni npr?

Tesko.

To je Rax vec objasnjavao - karta u jednom pravcu (Budimpesta-Bratislava) je valjda 16-17e,a povratna je 17.5e.'De ces jeftinije od toga? :smile:

Uglavnom,ne verujem da se popusti mogu sabirati.

(barem ne ocekuj to;ako moze - ekstra)

• 1 month later...

Od novog reda vožnje ukida se noćni voz za Sofiju (svaka čast) i direktna kola do Moskve. Jedini plus je da će noćni voz za Budimpeštu ponovo ići do Praga. Jel se seća neko cene Beograd-Prag?

On 10/17/2016 at 6:19 PM, Kokosanceros said:

Da li neko zna, da li na kartu Budimpešta - Bratislava- Budimpešta, za koju sam našao da je 17.5e može da se iskoristi neki popust, grupni npr?

Može da se uštedi na vozu Budimpešta-Bratislava, ako si pri vremenu i nemaš veliki prtljag. Sa Budapest Deli ideš vozom do grada Komarom, pređeš most preko Dunava i hvataš lokalni voz iz slovačkog grada Komarno za Bratislavu. Ovo su lokalne karte, mogu se kupiti na stanici, nije potrebno unaprijed ih kupovati. Mislim da ova ruta košta nekih 10-11 evra.

On 11/20/2016 at 7:30 PM, stevancelinac said:

Može da se uštedi na vozu Budimpešta-Bratislava, ako si pri vremenu i nemaš veliki prtljag. Sa Budapest Deli ideš vozom do grada Komarom, pređeš most preko Dunava i hvataš lokalni voz iz slovačkog grada Komarno za Bratislavu. Ovo su lokalne karte, mogu se kupiti na stanici, nije potrebno unaprijed ih kupovati. Mislim da ova ruta košta nekih 10-11 evra.

Ma bute ozbiljni, ima bus Pešta-Bratislava za 10, a nekad i 8 evrića, pa ćemu presidat!

12 hours ago, schokaz said:

Ma bute ozbiljni, ima bus Pešta-Bratislava za 10, a nekad i 8 evrića, pa ćemu presidat!

Neki od nas izbjegavaju buseve kad god je to moguće:)