Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo i ovde da napisem - trazim saputnika za Sri Lanku u januaru ili bih da se prikljucim nekima koji su se vec organizovali, jer u svom okruzenju ne mogu da nadjem zainteresovane za tu destinaciju. Znaci, uskoro bih za Sri Lanku za koju ne treba viza, avionom preko Istanbula - povratna karta kosta od Beograda do Istanbula oko 190 evra sa sve taksom, a do Colomba u Sri Lanki oko 360 evra, ukupno 550 evra, ali tamo je dosta jeftino.

Hitno mi se bezi iz beogradske zime!

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zdravo Pepeljuga,

bila sam zainteresovana za Sri Lanku (zbog istrazivanja) ali je krajem januara izbilo opet neko nasilje- neki taoci su bili zarobljeni pa sam odustala (tj. odlozila za kraj godine). U medjuvremenu je ta karta iz Istanbula skocila na 400 Eura, a zivot tamo nije bas tako jeftin. Mogu da ti posaljem link sa cenama.

da li si vec bukirala kartu|

Jelena

Ajde objavi link, da svima bude dostupan, a ako bude potrebe ja ću napisati šta je tačno a šta se eventualno promenilo. Pre nedelju dana sam se vratio sa SL, a bio sam mesec dana, tako da odlično znam koje su im cene.

nije oficijelni link ali je od poznanika koji tamo zivi. Nego sta sa tim nasiljem?

about life in colombo, the following prices are in

American dollars:

one meal in a local restaurant (spicy) 2-3$

one meal in an average restaurant 5-7$

one night in a guest house (separate room with attached

bathroom) 15-20$

one night in a ‘bangalo’ 20-25$

for me, I live in a room in house. I pay 100$ a month

bus fair inside the city 6-30c

taxi (three wheeler) about 50c per Km (you will have to

bargain)

taxi (van) 70-80c per Km

mobile phone sim card costs 2.5$

1 min local call 6c

local sms 1.5c. international sms 6c

tomato 1Kg 1.2$

potato 1Kg 80c

onion 1Kg 80c

1 fresh ‘king coconut’ 20-30c

banana 1Kg 60-100c

1 egg 10-12c

1 bottle of local beer (in the super market) 1.5-2$

1 cup of tea in a small local restaurant 20-30c

1 piece of cake 30-100c

1 cup of tea in an average restaurant 1.5$

Imported food stuff is about double-triple their prices

in the country of origin.

Za nasilje se ne sekiraj. Toga nema.

A što se cena tiče: Cene smeštaja van Kolomba su niže! Čak i u najturističkijim mestima na obali. Npr. Hikkaduwa, dvokrevetna soba sa svojim kupatilom, mreža za komarce i ventilator na plafonu = 6,5 - 10 €. U Kendiju smo našli ceo apartman za 10€.

Lokalna klopa: kottu rotty (obilna porcija) = 1,40 - 1,75€, rice&curry 2,40 - 3,10€, pa nema potrebe da pržiš jaja ili kuvaš krompir (ako uopšte imaš na čemu)

Pivo u prodavnici oko 1€, u restoranu oko 1,4 - 1,5€ (kako gde)

Veliki pot nes kafe + mleko (sadrži 5-6 velikih šolja kafe) 1,5 €

Sveže ceđeni sok  (čaše su uglavnom 0,33 l) 0,80 €

Flaširana voda (obična)1,5l =0,3€, gazirana duplo

Koka kola (2l), Fanta i sl. kao kod nas

Ananas (prodaju na komad, a ne na kilo, ali su komadi pristojne veličine i svaki je teži od kilograma) 0,80e

Banane 0,35€/kg (skuplje je ako nema vagicu i prodaje na komad)

Za ostalo voće ne znam tačnu cenu, ali nije skupo. Kupovali smo prepunu kesu svega i svačega za 5€

Autobusi sa erkondišnom (intersiti) oko 1-1,5€ za stotinak kilometara, bez erkondišna upola jeftinije

Tuk-tuk - kako se pogodiš - koliko ti traži, ti ponudiš upola, pa malo popustiš npr. ako traži 200 rupija ti nudiš 100, pa držiš ponudu dok on spušta i pristaneš na 120-130 (samo spremi sitne pare, jer može biti problema oko vraćanja kusura!)

Internet sat najčešće 0,55€

Za telefoniranje (poruke) obavezno nabaviti lokalnu karticu (nemojte se iznenaditi- traže da fotokopiraju vaš pasoš)

Eto, to su neke cene koje ja smatram da su bitne putniku-namerniku.

Uglavnom, dve osobe opušteno provedu dan (sa sve smeštajem, puno voća, sokova ili piva ) za 25-30€ ukupno

a zivot tamo nije bas tako jeftin

Po meni, to nije skupo, obzirom da brčkam noge u indijskom okeanu.

PS. Ulaznice za kulturno istorijske znamenitosti nisu jeftine

ideja je super ali.....dajte nesto konkretno....cemu cene pica i hrane ako nemate pojma kako i za koliko para stici tamo.....iskren da budem malo neozbiljno....inace sam za akciju u jesen 2009 jer tada mogu na odmor do 20 dana...tj tri nedelje....pa ako ima nekog OZBILJNOG neka se javi na pvt.

:mah:

Da si se malo vise potrudio da pronadjes neku informaciju na forumu, znao bi da je ozbiljno i da je dosta ljudi vec islo ili planira da ide za Sri Lanku. A znao bi i kako i za kolilko para stici. Neumesno je kritikovati, ako nisi upucen u desavanja... Ukucaj u opciji search Sri Lanka ili Airarabia i sve ce ti se samo kasti!

• 4 weeks later...
  • Author

Nisam otisla na Sri Lanku u januaru, ali bih rado od 15. aprila. Ako ima neko zainteresovan, neka se javi.

vidim da se pise o tome na sajtu a i na jos par foruma na netu ali ne vidim da neko konkretno organizuje da se ti ljudi koji teze istom cilju okupe i razmene iskustva i organizuju se i svoje snove pretvore u javu..... koliko sam upucen nesto slicno jedino organizuje jungletribe i to je to.....ne vidim zasto se par ljudi tj. manja grupa od 10 ljudi ne bi okupila negde i dogovorila se o svemu....ovde mislim na nesto konkretno.....razumem da je u pocetku veoma bitno prikupiti informacije o svemu ali dajte nesto konkretno....meni novac nije problem i eto ko hoce  tri nedelje putovanja....mozemo se okupiti kod mene....zivim sam pa dobrodoslo je drustvo uvek....pa da na jesen negde putujemo zajedno.....

i jos jednom se izvinjavam ako sam nekog uvredio prethodnim postom....

Ovde se ne govori o agencijama, ljudi putuju u sopstvenoj reziji. A ti izgleda kao da se opet nisi potrudio da bilo sta pronadjes i procitas na ovom forumu! OVDE ljudi stupaju u kontakt medjusobno, odeljak se zove Pronadji saputnika!!! Ko je zainteresovan, on to i napise, pa ako jos neko zeli da putuje tamo i tamo, taj ga kontaktira privatnom porukom, pa se vec dogovore, kad, sta i kako! I ljudi su i putovali tako, ne samo na Sri lanku. Ja stvarno ne razumem sta ti konkretnije hoces?! Imas relativno jeftin let Airarabiom iz Istanbula za Kolombo, imas x nacina opisanih na ovom sajtu kako da odes do Istanbula i do samog aerodroma, zilion stvari je pisano i o presedanju u Dubaiju i zadrzavanju tamo, dobijanju vize za UAE, smestaju na Sri Lanci, sta videti... Poslednja 3 putopisa na sajtu su bas sa Sri Lanke. Mislim da ti nedostaje malo istrazivackog duha! Ako nisi taj tip, najbolje lepo odes u agenciju (Kontiki) i oni ti sve rese i organizuju kad ti vec pare nisu problem!

Ovde ti je opcija search:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?action=search'>https://www.klubputnika.org/forum/index.php?action=search

Ovde je tema Sri Lanka:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1165.0'>https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1165.0

a ovde su ti svezi putopisi:

https://www.klubputnika.org/

Da sam čekao da me neko organizuje i ugovori mi sastanak verovatno nikad ne bih makao dalje od svoje kapije. Kada sam se pripremao za put na SL, preko PPa sam kontaktirao one forumaše koji su već bili tamo i SVI su mi izašli u susret! Niko nije odbio da mi informacijama, savetima i svojim fotografijama sa SL pomogne. Sa nekima sam imao duge telefonske razgovore, a sa nekima sam ugovorio viđenje, otišao u njihov grad, i iz prve ruke saznao sve što mi je palo na pamet da pitam, a i ono što su oni smatrali da će mi biti bitno i korisno. Sa jednim od forumaša sam se našao na SL, na pivu, kako smo preko ovog foruma bili dogovorili!

Ali nisam očekivao ni od koga da mi to sve završi umesto mene i pruži mi sažvakano.

Dakle, samo lična inicijativa. Upravo kao što si ti juče, budućim potencijalnim saputnicima, predložio da se okupite kod tebe i dogovorite sve.

Dotle, proveri da li si isčitao SVE ovde rečeno, a vezano za ovu destinaciju. Draganče ti reče gde da gledaš. Ako bude potrebno još informacija preko toga, slobodno se obrati i svi koji su bili tamo će ti pomoći, baš kao što su meni pomogli.

• 3 years later...
  • 3 weeks later...

Mi idemo na Šri Lanku od sredine drugog miseca 2014. do kraja drugog na 15 dana, ako oce neko da nam se pridruži nek me kontaktira. :)

imas neku pricu ? si gledala karte?

Pre par dana smo momak i ja kupili karte preko flydubai-ja za period od 18. jula do 9. avgusta, 590 evra je povratna karta po osobi, leti se iz Bg-a sa stopover-om od sat i po u Dubaiju. Kome odgovara vreme, neka nam se pridruzi. :)