Jump to content

Featured Replies

Racunaj da ti za 7 dana Hrana- smestaj- renta motora- technost i voce treba oko 200 eura za dvoje ljudi, u nekoj basic varijanti.

Znaci da budesh na jednom ostrvu, bez ekskurzija i etc..

Na svakom putovanju najveci trosak predstavlja putovanje izmedju mesta i izleti, ture, ulaznice.

Sa 200 eura si opushten na par ostrva.

Ja sam potrsoio na Tajlandu 1000eura za 30 dana plus 540eu povratna karta iz istambula sa Aerosvitom preko Kieva.Tako da mislim da ce da ti pare budu dovoljne sa obzirom da u moju sumu koju sam potrosio napravio sam mnogo ekskurzija i bio na 6 razlicitih lokacija.

Moze jos jedno pitanjce...?

ja idem na thailand na 40dan imacu vizu na 60dana sa jednim ulazom.Plan mi je posjetiti Kambodzu na par dana.Kad sam zvala ambasadu da ih pitam kako i sta rekli su mi da moram imati vizu sa dva ulaza ako mislim izlaziti iz zemlje(inace je viza bila besplatna ali sad vise nije 30e za jedan ulaz)Mene  zanim ak bi se to moglo izvesti iz Kambodze tj dobiti drugi ulaz iz Kambozde za Thailand,koliko bi to kostalo i  koja je procedura.Ako se treba pomuciti onda je bolje izvadtiti odmah na 2 ulaza i gotovo.Malo pretjerase sa tim cijenama mislim 60e za dva ulaza je previse,neznam sta vi mislite?!

vidi, svakako je najlakse da odemah uzmes vizu na 2 ulaska, ali ukoliko sad nemas para , ili nisi sigurna da ce ti uopste trebati 2 ulaska, onda cisto da znas- thai viza se dobija na granicnom prelazu sa kambodzom..i ne treba da se ide ni u kakav konzulat...

jednostavno, kad izlazis sa tajlanda, dok si jos na njihovoj strani, odes u red za re-entry..tu ti lupe novu tajlandsku vizu, naplate ti 1000 bata ( oko 25 evra), i potom kad se budes vracala za tajland iz kambodze, posle 6-7, koliko god dana, samo pokazes tu novu vizu..to je standardna procedura, i sve ovo sto sam ti rekao je izlepljeno na svim zidovima pogranicnog pojasa tajland-kambodza, tako da samo slepac ne moze da skapira...ne treba nikakva specijalna aplikacija, jer ti vec imas thai vizu u pasosu, izdatu od strane nekog konzulata, tako da te oni vise ne preoveravaju, nego ti samo fakticki lupe pravo na jos jedan ulaz, i to naravno naplate :)..

pa nije ti to shengen i njihova glupava pravila :LOLLL:

jedino sto je malo cim kad izlazis sa tajlanda, jer cekas 2 reda, prvi za re-entry vizu, pa onda red da izadjes iz zemlje...jedini put kad ova procedura ne vazi je ako se u kambodzi zadrzavas manje od dana, i oodma bi nazad na tajland..to su naravno, smislili zbog ljudi koji produzavaju thai vizu tako sto samo skoknu do kambodze i domah se vrate nazad...

medjutim, ljudi su naravno i tome doskocili, jer prespavaju jednu noc u gradicu na granici sa kambodzanske strane, i odma sutra se vrate heheh..

i tako sad svi rade, ovo moj drugar iz bg-a je pre 20 dana isto tako produzio thai vizu...btw, ja sam presao taj granicni prelaz pre mesec dana, bio u kambodzi, zajedno sa ortakom iz bga koji je imao samo single entry..i nemas cega da se bojih , to je standardna procedura.....ja nisata ne pricam sto licno ne iskusim heheheh

• 1 month later...
  • 9 months later...

Moze pomoć!!! Sada sam na Austrian airlines video da imaju jao povoljne karte iz Viene za Bangkok, e sada tamo imaju neke red ticket i economy basic!!! red ticket kost 750 evra. a Karte su  oktobar i novembar! PA me zanima da li moze da se nadje jeftinije! Dajte neku avio kompaniju!!! :(

Jedno vreme je bilo jeftinih karata i kod kompanije Blu-express, lete iz Milana za Bangkok i Puket, baci oko i na njihov sajt.