Jump to content

Featured Replies

ajoj... Zito, voda, pepsi...  ;D

Sto se tice gotovih jela, njih sam nosio kad sam bio u franuskoj. Nemojte slucajno da se zajebete kao ja da ih stavite u ranac na ledjima (1 kom. je oko 250g), ledja su mi bila usinuta.  :death:

Imam poprilicno iskustva sa tim gotovim jelima. Kod njih je dobro zato sto ima mesa i masno je jako tako da se super najedete od jedne porcije. Sa drugovima kad sma bio na moru svaki dan smo imali dva obroka. Dorucko-rucak oko 12-1 (gotovo jelo) i veceru uvece oko 9-10.

Savet: ako cete ih kupovati za vise dana gledajte da uzmete jela od razlicitih firma, jer svaka firma stavlja isti sos i meso u svako jelo, razlika je u obliku mesa. Meni su se ta jela smucila jer sam 10 dana jeo karneksova gotova jela.

Napomena: izaziva teske gasove koje mogu stetno delovati na vasu okolinu.  ::crazy:

Probao sam i ja nedelju dana na hlebu i vodi, i tu i tamo neko voce ili povrce bez ulja. Izgubio sam tada svaku mogucu zelju za hranom, jeo sam jer sam morao.

Ne znam koliko je pametno jesti nekvalitetnu hranu ili jednolicnu  duze  vreme, jer predpostvaljam da se tako ne unosi dovoljno hranjivih sastojaka i moze se lako razboleti.

U zadnje vreme (tipa 3-4 meseca) sam promenio rezim ishrane (zbog telesne tezine no to nije bitno), obisao sam par nutricionista ili sta su vec i prvo sto su mi napominjali je da NE gladujem (sta je sa mrsavima?). Po meni je hleb i Pepsi preterivanje, niti je zdravo niti ukusno. No na putu je vrlo tesko hraniti se zdravo, ali je bar moguce hraniti se.

Po meni je vrlo dobra varijanta nositi primus i lonce (ili set serpica-tanjir) jer postoje razne varijante gotovih supa, spageta, rizotoa, itd. koje su lagane i za nosenje i za spemanje a pritom i nisu puno skupe (200-300 dinara je kesa sa 2 porcije).

Takodje sam za to da se treba probati tradicionalno jelo u svakoj zemlji, makar i na kiosku (mislim da su kobasice u kiosku na Stefans- placu u Becu nesto najsladje :))

P. S. Slazem se da je nosenje gotovih jela vrlo neprakticno ali 2-3 konzervice tune (ili sta vec ko voli) nije na odmet.

Nemam dovoljno iskustva pa mislim da nisam kompatibilan, ali sam voljan da pomognem.  :blob::eat: