Jump to content

Featured Replies

Znaci mogli bi i da se sretnemo tamo :)

Ja sam oba puta bio u krajem avgusta tako da ti ne bih mogao reci kakva je temp mora,ali se nadam da ce moci da se kupa.

Znaci vidimo se tamo :) Ja sam od 8-18 u Calelli

ide lokalni voz do el prata, karta u jednom pravcu koliko se secam pre godinu dana je bila oko 2-3 eura. od z. stanice do eirodroma treba 20ak minuta tim vozom

hvala puno. Nasla sam na Barcelona touris guide da vozi C2 voz do Estacio Sants, a odatle opet voz do Calelle, mada ne mogu nikako da pronadjem zone u prevozu, kojoj zoni pripada Calella, zbog cene T10.

Od Aerodroma u Barseloni do grada ima nekoliko varijanti.

Voz ide svakih pola sata, i do njega imas malo da pesacis onim tunelom iznad parkinga. Ako imas T10 onda ce on sam da ti skine voznji koliko treba kad izadjes iz voza. Ako se dobro secam do Z.Stanice Estacio Sants skida samo jednu voznju, do centra tj Pl. Catalunya skida 2 voznje (zbog zona).

Express Aerobus ide svakih 5 minuta i staje odmah ispred terminala 2. Brzi je od voza. Prva stanica mu je Pl.Espanya a odatle nemas mnogo do Estacio Sants. Posle nastavlja na Pl.Catalunya. Cena je mislim negde 4-5 evra u jednom pravcu, i kupuje se ili kod vozaca ili na automatima na stanici.

Gradski TMB bus takodje postoji, staje ispred terminala, zapravo ide od terminala do terminala i svugde ima stanicu. Ta voznja traje i traje posto ide okolo-naokolo i kroz tu industrijsku zonu gde se nalazi aerodrom itd. Mislim da je broj 46. Naravno isto ti vazi T10 i skida 1 voznju do Pl. Espanya.

Ja sam takodje nov (doduse, vec neko vreme pratim forum i sve, ali nisam nalazio za potrebno da ista komentarisem, do malopre kada sam se i registrovao)... elem, punim osamnaest godina i resio da iskoristim priliku i odem sa prijateljima tokom leta u Spaniju na prvo pravo proputovanje (do sada nisam nesto posebno putovao, bio sam u Svajcarskoj i na Krfu). Nego, da skratim pricu, ne izgleda mi toliko jednostavno koliko sam ocekivao:

Prvo mi je kampovanje palo na pamet kao solucija (na nekom sam sajtu procitao da se 5-10 eura placa) i to mi bas ok zvucalo, i odem da pogledam sta zaista ima od kampova u okolini Barselone, kad  :cry22: ono sve neki bog da sacuva kampovi prve kategorije (sa cenom bog da sacuva takodje x)

Gde mogu da se nadju jeftiniji kampovi (najjeftinije sto sam nalazio bilo ko motel)? Da li je neko od vas kampovao po Spaniji "ilegalno" i da li neko zna moze li zbog toga da bude neka frka (i kakva)? Postoji li u Spaniji mogucnost spavanja na plazama (naisao sam na podatak da je u nekim mestima nekih drzava to dozvoljeno)?

Izvinite ako sam udavio pitanjima  :-[ newbie sam... Hvala unapred na ogovorima (ak ih bude) :)

• 1 year later...

Ja imam nekoliko pitanja. Al da ne bude zabune, procitao sam tonu postova o spaniji na forumu i sav sam izgubljen u informacijama pa ako se odgovor na neko od pitanja nalazi na forumu - ne zamerite.

Kao prvo, u julu putujem za Baskiju, tacnije Vitoriju. Ima raznih kombinacija kako doci do tamo, razmotrio sam mislim sve, al najjednostavnije i najjeftinije je preko SpanAira do Barse pa busom do Vitorije. Tako mi se uklapa i avion i bus. Kao prvo, ima li ko neki predlog kako doci od Barse do Vitorije jeftinije od 55e povratna, to je moje resenje.

Kao drugo, koliko nemoguce je naci hosta preko CS-a u Barsi sredinom avgusta? Proslo leto sam cela 3 dana bio sam u Berlinu pa sam se malo smorio.

Trece, ima li kod SpanAira ogranicenja za prtljag i jel treba raditi online check-in.

Hvala unapred, imacu jos pitanja u bliskoj buducnosti:)

Kupi kartu do Bilbaa, sa presedanjem u Barseloni, izađe te samo malo skuplje, pa onda od Bilbaa vijaj neki bus, izaći će te jeftinije, a svakako ćeš obilaziti i bilbao i okolinu kjad si već tamo. Ograničenja pogledaj na sajtu, mislim da je 23 kile a možeš da doplatiš do 32. Ne moraš se čekirati online. Ako budeš išao u Bilbao obavezno obiđi mala mesta u okolini i na okeanu, skoro svuda možeš metroom ili gradksim vozom...

Ako te još nešto interesuje, pitaj, visio sam malo tamo :)

Svaka cast na ovome, nisam ni skontao da moze i do Bilbaa da se rezervise klanj:: U svakom slucaju mi je tako bolje, bar ne moram da se klackam busom 7h iz Barselone i da trazim stanicu u gradu. Obicu ja celu obalu, nemas brige, jos sam kontao i do Bordoa ako se smislim ;) Fala jos jedared clap.gif' alt=':clap:'>

• 4 weeks later...

Gde najjeftinije naci prenociste u Barseloni?ne mora da bude bas jeftino...do 15evra po osobi...kakva su vasa iskustva i sta preporucujete?bilo bi dobro da nije kamp i da hostel ude sto blize gradu...vec danima trazim na hostelworld hostels hostelbookers...ali pretpostavljam da neko zna da ima neki neprijavljen na sajt a da je ok...

Po meni najbolja opcija je otici, pa tamo na licu mesta to resiti...ima mnogo hostela, a live ces sigurno najbolje proceniti i videti sta ti odgovara. Cak mozes i sa cenom bolje proci, jer imas osobu ispred sebe, a ne komp koji je malo tupav za pregovore ;)

• 3 weeks later...

Da li neko zna koliko kosta bus/voz karta u jednom smeru ili povratna od Ljoret de Mar.a do Barselone? 

Da li neko zna koliko kosta bus/voz karta u jednom smeru ili povratna od Ljoret de Mar.a do Barselone? 

www.sarfa.es - autobus

Karta u jednom pravcu je 9,70 evra, putuje se oko sat vremena.

Postoji i kombinacija bus/voz, odnosno busom od Ljoreta do Blanesa (http://www.sagales.com/) za 20 minuta, oko 1,50 evra i onda oko sat i po od Blanesa do Barselone vozom za 4,65 evra. Druga opcija za bus od Ljoreta do železničke stanice u Blanesu je http://www.transpujol.com/ za 1,45 evra.

• 3 months later...

Madrid...

Nas osam ide u decembru avionom iz Basela,nasli povratne karte za 50 fr....

Potrebni saveti u vezi smestaja...Gde,kako,a da bude jeftino na dve noci,14. i 15.decembar?