Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel ima neko predstavu?! Jel postoji uopste Lihtenstajnska ambasada u Begesu?!  :?

Pa iz Svajcarske je moglo bez ikakve kontrole da se udje pre nego sto je stupila u Sengen. Samo se predje mostic na reci. Sada ne znam kako je.

• Author

A ok, znaci sa Sengenom se moze. A da li je neko tamo bio i sa koje strane da se udje?! Ili da se uskoci? :P

Ja sam samo prosao kolima autoputem pored Lihtenstajna. Bilo je vise izlaza sa autoputa koja su vodila ka gradovima u Lihtenstajnu. U pitanju je autoput izmedju Bregenca (A) i Chur-a (CH). Ide duz cele zapadne granice Lihtestajna sa Svajcarskom odnosno pored reke Rajne.

Sa linka koji ste dali lepo pise:

Napomena:

Dopunske informacije u vezi viza za Lihtenštajn:

1. naši državljani bez vize mogu da uđu u Lihtenštajn ukoliko imaju odobren ulaz u Švajcarsku, EU, Andoru, Monako, Kanadu ili SAD

Mislim da je sve receno.

tako je bilo i pre par godina kad sam bio. Mostic, predjete i to je to. Dakle, sve je isto samo njega nema ;)

Pa iz Svajcarske je moglo bez ikakve kontrole da se udje pre nego sto je stupila u Sengen. Samo se predje mostic na reci. Sada ne znam kako je.

• Author

A ako imam Sengen sa jednim ulaskom, da li to znaci da ne mogu da udjem i izadjem?

Lihtenstajn je imao zajednicki vizni rezim sa Svajcerskom. Buduci da su mala zemlja, sopstvena organizacija ambasada,viza i sta god ide uz ti im nije bila ekonomski isplativa te su te nadleznosti preneli na Svajcersku, imajuci u vidu da su to jako dugo vrlo bliske zemlje..

U Lihtenstajn nije bilo moguce uci shengenom (mada sumnjam da postojale kontrole), ali kako se od skoro i Svajcerska nalazi u shengen zoni, ova viza je sada sasvim dovoljna i za ovu malu bogatu drzavicu.