Jump to content

Featured Replies

Posted

http://www.helpx.net/index.asp

Odlican sajt za sve zainteresovane za volontiranje po svetu, clanarina za dve godine je samo 20 eura.

Bitno je to da je u vecini slucajeva obezbedjen smestaj i hrana.

Bas sam pre neki dan i ja gledao taj sajt. Meni deluje ok, al me zanimaju iskustva ostalih.

Kad vec dajem pare bar da znam da su pametno ulozene.

Nego kontam da bi mogli i da se utalimo pa da gledamo kampove preko jednog profila.

• Author

Ja sam procesljao sva zanimljiva mesta u Srednjoj i Juznoj Americi jer pripremam put za narednu godinu.

Cak se i ne mora registrovati jer se mogu naci podaci preko interneta , takodje, postoje u nekim slucajevima i brojebvi telefoan i email adrese pa je moguca i direktna komunikacija.

Recimo, nasao sam tri mesta u Belizeu, sjajno zvuci s obzirom da je to verovatno najskuplja zemlja S. Amerike gde je potreban dnevni budzet od $40 pa na vise........

Zatim u Panami, backpacker hostel , na karispkoj obali...........itd............ ima jako zanimljivih stvari......... treba malo vise vremena da se sve to pregleda ali mislim da vredi cak i platiti tih 20 eura za dvogodisnju clanarinu.

Evo jos jedan slican sajt, clanarina 15 eura za godinu : www.workaway.info   

I ovo nije lose procesljati: www.volunteerforum.org/forum/

• 2 weeks later...

Ako planiras da volontiras odlican ti je sajt mladih istrazivaca Srbije....http://www.mis.org.yu/......Na sajtu imas ponudu prakticno svih volonterskih kampova u svetu. Znaci odes lepo na sajt, nadjes kamp gde hoces da ides, kontaktiras ih telefonom, uplatis godisnju clanarinu i oni te prijave. Clanarina bi trebalo da je oko 50 eura ali nisam siguran. Ako ima mesta u kampu, potvde ti posle par dana i salju garantno pismo ukoliko ti je neophodna viza. U kampovima su besplatni smestaj i hrana dok prevoz ti licno organizujes. Koliko se radi zavisi od kampa do kampa, ali naravno bitnija je tvoja zelja da pomognes nego stvaran trud koji ces uloziti, u prinicipu oko 3-4 sata laganog dnevnog rada. Naravno, oko kuvanja ciscenja i td. se uglavnom sami volonteri organizuju. Takodje, kampovi su najvise locirani u manjim mestima, oni koji su u velikim i turistickim gradovima su malobrojni i mesto je tesko uhvatiti osim ako se ne prijavis bas rano ( tj negde u aprilu kada izlazi godisnja lista kampova). Nepisano je pravilo vecine kampova 1 zemlja - 1 volonter, ali naravno ima izuzetaka za koje moras pitati u istrazivacima kada odaberes kamp, u slucaju ako ne ides solo. Neke zemlje su imale praksu da ne naplacuju vizu (Francuska i Nemacka ali ne znam da li je to jos uvek na snazi) jer cene zelju volontera da pomogne lokalnoj zajednici (ovo naravno treba sugerisati u ambasadi jer oni veze nemaju). Moja sestra je bila 2 nedelje u Portugaliji i imala je sjajno iskustvo, a slicna su i iskustva svih drugih za koje znam da isli na ovakva putovanja....

www.volontiraj.org.yu

Volonterski centar Vojvodine... volem ih sto im je clanarina duplo jeftinija od MIS-a i mozesh da se prijavish na koliko god kampova ocesh u toku godine a kod MIS-a platish za prvo prijavljivanje pa za drugo pa za trece...

mlogo ...

;D

• 3 weeks later...

ja sam prilicno zainteresovana za volontiranje pa sam  nekim ambasadama slala mejlove kako bih se informisala o cenama vize. nisam mogla da verujem kada su mi rekli da se obrade za takve zahteve naplacuju u proseku od 60 evra pa nadalje. da li je ovo istina, ima li ovde nekog ko je volontirao pa da nam iz iskustva kaze da li su i njemu ovako papreno zabiberili? :shockkk:

navodno je rec o tome da oni smatraju da se to racuna kao radni boravak i da je zato potrebna radna dozvola.....eto nije mi jasno, cak i kad sam rekla da nije rec o finansijskoj dobiti, oni rekose da to nema veze...

Prvi put cujem za te takse, meni nista nisu trazili, a ni drugima za koje znam da su isli. Drugo viza se mnogo lakse dobije kad ides da volontiras.

da li neko zna za neko volontiranje na antartiku a da nije nesto tipa samo 2 nedelje ili tako nesto?!

mada moze i to u krajnjem slucaju..

ili bilo koji odlazak, a danije cruise varijanta..

hvala!

• Author

navodno je rec o tome da oni smatraju da se to racuna kao radni boravak i da je zato potrebna radna dozvola.....eto nije mi jasno, cak i kad sam rekla da nije rec o finansijskoj dobiti, oni rekose da to nema veze...

A zasto ti njima uopste pominjes da hoces da volontiras, jednostavno uzmi tur. vizu, to nije placen rad pa ti ne treba nikakva radna dozvola.

da li neko zna za neko volontiranje na antartiku a da nije nesto tipa samo 2 nedelje ili tako nesto?!

mada moze i to u krajnjem slucaju..

ili bilo koji odlazak, a danije cruise varijanta..

hvala!

Ne verujem da ova varijanta  potoji. Ja sam se skoro raspitivao o svim mogucim varijantama kako se docepati Antarktika za sto manje para ali jednostavno, preskupo je.  Pitanje je , za koga bi volontirao i sta konkretno radio?

Desetodnevni cruise kosta  $4000+  , mada nasao sam ovaj blog  http://www.trekkerglobe.com/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=7    gde tip pominje da je platio samo $1000  i to za 14 dana sto je fantasticno niska cena. Nisam stigao da ga kontaktiram i da vidim kako je to uspeo da nadje za tako nisku cenu, zvuci nestvarno.

A zasto ti njima uopste pominjes da hoces da volontiras, jednostavno uzmi tur. vizu, to nije placen rad pa ti ne treba nikakva radna dozvola.

pa zar nije bolje da im preciziras kojim povodom ides kako bi ti tacno rekli sta ti sve treba od dokumenata za podnosenje vize?