Jump to content

Featured Replies

Posted

Sta je sa ovogodisnjim usponom na Trem?    20-21 februar?

Republicka je akcija, ako ide neko iz kluba Putnika da se organizujemo zajedno.

Kod mene u planinarskom klubu kazu da je smestaj u skoli 150, a u privatnom smestaju 400dinara.

Ima li sanse da se organizujemo zajedno da idemo?

Ja cu najverovatnije vozom iz BG.

Meni bi odgovarala skola, organizujemo se za klopu i pice itd...

• 2 weeks later...

Ovo je program do koga sam ja dosao:

PLAN AKCIJE 21.02.2009.

04.30. Polazak ispred prostorija kluba

08.00 Dolazak grupe u seloGornjaStudena

09.00 Polazak na uspon

13.30 Izlazak na vrh Suve Planine Trem 1807mnv

16.00 Silazak grupe u Gornju Studenu i zajednički ručak

Skrećem pažnju da je visinska razlika na usponu na Trem cca 1300 metara (a možda i više, zavisi sa koje strane se kreće). A to je po snegu baš mnogo. Naročito u februaru, kad niko nije u kondiciji. Tako da svako ko krene treba da očekuje otkidanje od šetnje. Meni je zimski uspon na Trem bio jedan od 2-3 najteža uspona u životu.

Kako idu prijave za to, jel se mora biti clan neko PD-a, kako je organizovan prevoz do Gornje Studene itd?

Razmisljam da idem, mada mi je kondicija na nuli. Pretpostavljam da bih otkazao usluge lifta do uspona, a posto zivim na 18. spratu, bice to fin trening ;D

Ja bih isao, al trenutno jako slabo stojim sa opremom za hladnije uslove...  kondicija tu i tamo :)

• Author

Pa ne moramo da se penjemo ko nece.

Mozemo kao clanovi Serbia travelersa da se vidimo i prepavamo u skoli, kao sto sam rekao, znaci klopa + pice i neka sedeljka, mozemo da pravimo planove za ovu godinu, ko gde ide itd.

Ja sam zainteresovan da idem ove godine bilo gde, samo da ne putujem sam.

:kamp:

Svidja mi se ova ideja o okupljanju sa malo ili bez penjanja... Sto da ne...

Ja sam za ovaj predlog bez penjanja :) To je za nedelju dana vec jbt... :o al vreme brzo leti :)

enivej, i ja bih vozom iz BG-a, zanima me samo cena karte, odoka, da vidim koliko mi treba love :) imam etc, nece bit skupo :) I ajd ako hocete da se organizujemo

• Author

Meni se svidja opcija vozom iz BG.

Da li ima neko iz Nis da ide na akciju, i da li moze tamo da nas saceka?

Iz Niša, moliću lepo  :)  Još nisam siguran da li ću ići, ali mogu da vas sačekam u svakom slučaju...

Evo, kao što obećah, raspitao sam se...

Uspon na Trem se organizuje ove subote. Polazak autobusa je iz Niške Banje u 7 i 8:30 u subotu ujutru. Autobus vozi do Gornje Studene, dalje se ide pešaka. Prevoz je besplatan, a autobusi kreću sa okretnice u Niškoj Banji.

Što se tiče smeštaja, obezbeđen je u  OŠ Ivan Goran Kovačić u Niškoj Banji. Cena smeštaja je 150 dinara i za jednu i za dve noći. Treba poneti sopstvenu poglogu i vreću, ali ako neko nema podlogu, dobiće je tamo. U školu se može ući od 19h ili 20h u petak uveče. Tamo je i štab akcije gde se dele planinarske knjižice i ostali prateći materijal i tamo se vrši registracija učesnika uspona.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefone 018 - 515 - 607 i 018 - 525 - 254.

Do Niške Banje se veoma lako stiže iz centra Niša. Autobus ide na desetak minuta od 6 ujutru do ponoći. Karta košta 40 dinara u jednom pravcu. Od centra grada do banje ima oko 10 km.

Dobrodošli u Niš  :mah: 

Чекај, аутобуси су у 7 и 8:30? Само два поласка? Уф морам да цимам некога у Нишу да ми резервише место на време :)

Ne znam da li su samo ta dva polaska - nisu mi rekli da li ima još neki. Pozovi pa proveri. Mada, ipak je u pitanju uspon i ne verujem da žele da neko po mraku ostane gore. Valjda se penje u grupama koliko sam razumeo.

Ljudi, sta se desava sa zainteresovanima za Trem? Tj. za odlazak, ali ne i penjanje. Bio je predlog da to bude neko okupljanje. U Nisu sneg bas veje, mozda i odloze, ne znam. Da li neko dolazi?

• Author

Ja sam se u medjuvremenu razboleo. :ll:

A planirao sam da dodjem i do NS.

Koliko mogu da vidim ispalo je pametno ne otici u Nis, zbog zavejanosti.

Ako je neko slucajno i otisao, zao mi je.

Pa se onda vidimo sledeci vikend u NS.

• 11 months later...

Ljudi, videste li juče vesti, devojka se teško povredila prilikom uspona na Trem, izgleda je

propala kroz neku rupu u snegu, ipak je zimi opasnije i potrebna je veća opreznost.

Зато је алпинизам спорт који се као и сваки други учи и у ком се поштују правила (у овом случају природе). Баш бедак када се на тако некој манифестацији деси нека несрећа.

Uh, stvarno loša vest...

Zimi je, zbog pojačanog mraznog razoravanja stene, loše vidljivosti, snega, klizavog terena, potrebno biti još obazriviji pri ovakvim akcijama...Potrebno je mnogo više pažnje i koncentracije...

Evo i prilog o tom dogadjaju

Evo i vest o tom nemilom dogadjaju...

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/504201/Преживела+пад+у+амбис.html