Jump to content

Featured Replies

Ja sam u Budimpesti. A ako nemoze iz Srbije nadjete nekog u inostranstvu na ciju adresu da se posalje posiljka  i onda je lakse.

Najbolje je da gledate akcione prodaje Lonely Planeta, redovno daju popuste od 30% i ponekad ne naplacuju postarinu, a redovno ne naplacuju postarinu, ako je iznos kupovine mislim iznad 30 e ili tako nesto. Pre godinu i po sam narucio 3 knjige, sve je lepo stiglo i bez postarine i poreza, tako da sam prosao barem 50% jeftinije nego kod ovih nasih derikoza...

• 1 year later...

Pre godinu i po sam narucio 3 knjige, sve je lepo stiglo i bez postarine i poreza, tako da sam prosao barem 50% jeftinije nego kod ovih nasih derikoza...

Da li neko mozda ima svezije iskustvo? Zanima me naravno da li su vam naplatili porez ili carinu. Trebalo bi da porucim tri knjige koje nisam pronasla u Beogradu, ni u Novom Sadu, a ne mili mi se da platim neku suludu carinu.

Pre godinu i po sam narucio 3 knjige, sve je lepo stiglo i bez postarine i poreza, tako da sam prosao barem 50% jeftinije nego kod ovih nasih derikoza...

Da li neko mozda ima svezije iskustvo? Zanima me naravno da li su vam naplatili porez ili carinu. Trebalo bi da porucim tri knjige koje nisam pronasla u Beogradu, ni u Novom Sadu, a ne mili mi se da platim neku suludu carinu.

Pogledaj u knjizari Delfi:

Kralja Aleksandra 3

Radno vreme: 09-21h (ponedeljak-subota)

Nedeljom: 12-21h

Tel. 021/420-108

http://delfi.rs

Trebalo bi da imaju i Lonely Planet i DK izdanja.

Ja sam narucivao preko njihovog sajta vise puta, pratite redovno sajt jer cesto daju snizenja. Tako sam uhvatio neka silna snizenja i narucio bas dosta toga. Posto je paket bio velik i tezak, na carini su ga

otvorili (kazu da otvaraju tek poneke, i to one koji im se ucine da imaju vecu vrednost) i ocarinili me

sa 1200 din. I to su mi obracunali punu cenu knjiga, iskljucivsi snizenja. U stvari, rekli su mi da nisu ni naplatili carinu vec samo porez.

Dakle, narucujte preko njihovog sajta, ali pazite da se ne pretrgnete.

Buduci da sam iz Novog Sada, htela sam da zamolim drugare forumase iz Beograda ili one koji u skorije vreme planiraju do Beograda da mi pogledaju ima li u tim knjizarama (Delfi, Plato...) vodica za: Belize, Gvatemalu, Honduras, Kostariku. Za Meksiko imam stari vodic, a za El Salvador i Nikaragvu sam kupila nedavno u Akademiji za smesnih 1700 dinara.

Juce sam dio u DELFI knjizari u SKC, ima nesto LP vodica, uglavnom onih malo manje egzoticnih. Takodje sam video i DK vodice. E sad, mozda je malo off, ali koja je razlika izmedju LP i DK vodica, nisam sad nesto mnogo uporedjivao ali na prvi pogled mi se mnogo vise svidjaju DK.

Tri vodica sam porucila, a da li cu nesto platiti na ime carine, poreza, cegagod videcu, pa cu blagovremeno obavestiti ostale. Ali time se moji problemi ne resavaju. Naime trebaju mi jos dva vodica (Gvatemala i Kostarika), a buduci da nova izdanja izlaze tek oko 15. oktobra nema sanse da mi stignu pre no sto krenem na put. Prethodna izdanja su prikazana na sajtu ali pise da se ne mogu poruciti (barem sam ja tako razumela sa mojim siromasnim znanjem engleskog jezika). Pitanje je da li neko slucajno ima starija izdanja ovih vodica (LP za navedene dve zemlje) i ako ima da li bi mi ih posudio. Ako ih niko nema predlozite sta da radim. Sloba mi je vec poslao Kostariku u PDF formatu(koju sam iscitala), al` ja mnogo volem knjige i zaista bih volela da mogu navedene vodice da kupim i imam za kasnije, ko zna mozda mi jos zatrebaju :D

Sad sam skinula LP Gvatemala 2007 i Frommer's Kostarika 2009 pa ako hoces mogu da ti posaljem :)

Posalji mi samo Gvatemalu, Kostariku vec imam, pa posto sam na dial-up koneckiji ko zna koliko ce vremena trebati da to preuzmem. Ako ne bude trajalo duze od sat, dva mozda te zamolim i za Kostariku. Hvala unapred :tt:

Hvala unapred :tt:

Nema na cemu, i drugi put :) Evo, saljem mail...

Hvala ela stiglo je, 9,33 bajta primala citavih sat i tridesetak minuta. Kada uporedim sa onim sto mi je Sloba poslao za Kostariku reci cu ti treba li mi to sto imas o Kostarici ili ne. Pretpostavljam da mi nece trebati jer je i on skidao sa LP sajta, tajko da pretpostavljam da se radi o istom izdanju. U svakom slucaju hvala jos jednom :)

Vodici stigli, ne mogu da verujem kako brzo i bezbolno, naime nista mi nisu naplatili (mislim na carinu, porez i tome slicno). Paket mi je doneo ljubazan momak koji cini mi se cak nije trazio nni da se potpisem. Ne mogu da verujem :blob:

Od sada posedujem sve LP za ceo svet (na kompu), izdanja su od 2006-2008, pa kome treba nek se javi  :pivoooo:

• 3 months later...

Meni treba Kambodza, Vijetnam i Malezija

Ajde baci mi na mail sa profila ili mi samo shibni link odakle mogu da skinem, negde sam zagubila te linkove

;D

Od sada posedujem sve LP za ceo svet (na kompu), izdanja su od 2006-2008, pa kome treba nek se javi  :pivoooo:

Odakle ti?! torrenti? Moze da padnu neki linkovi?

• 1 month later...

Ja kontam da ću uskoro kupovati centralnu Aziju, izašlo je 2010. u novembru novo izdanje, al ako bi nikola mogao da pripomogneš sa svojim skills :))) Ne bih se bunio, naravno sve legalno  :dance:

• 2 weeks later...

Ako neko u skorije vreme bude hteo da naručuje neki LP vodič  neka mi se javi, pa bismo mogli da se iskombinujemo da preko LP sajta uzmemo jer preko 25 funti potrošenih imamo free shipping. Tako da, ako neko bude želeo, javite se, pa da naručujemo :)

ja bih hteo da uzmem novi LP Španija, sad u martu izašao, 17 funti je..

tako da, praguc, kad budeš hteo da naručuješ, računaj na mene, ako ga ne nabavim na neki drugi način, mada čisto sumnjam.. :)