Jump to content

Featured Replies

Posted

Je l' moze neko da mi napise neke tips&tricks za stopiranje do Ulcinja? Nemam previse autostoperskig iskustva (tek nekih par stotina HH kilometara iza sebe), a za nedelju dana idem do Albanije, pa bi mi u vreme ove svetske ekonomske krize znacilo dosta da izbegnem bar troskove puta.

Najvece dileme su mi izbor rute i doba dana kad bi krenuo posto kapiram da cu u ovo vreme noc tesko izbeci, a ne bih voleo da se nadjem u Ulcinju nocu. Naravno, nisam razmatrao stopiranje preko Kosova, a i Makedonija mi je jako nezgodna ukoliko budem primoran da idem busom odatle..

Pa kreni rano ujtru pa kad stignes do Podgorice kreni prema Baru pa iz Bara imas jedan jedini put do Ulcinja. Ne verujem da ces pre mraka stici u Ulcinj. Bolje prespavaj u Baru pa ujtru nastavi pa tako mozes skroz do Albanije stopom.

;D

• Author

Beograd. Pa to je u principu dobra opcija ako nadjem smestaj u Baru ili Ulcinju za max 10e, malo mi je heavy da ostajem negde van, posto mi je fazon voz 20e (sa popustima) koji bi mi stigo ujutru, a ne isplati se toliko cimanje za 10e.

A što bi preko Ulcinja išao u Albaniju ? Što ne opališ direkt iz Podgorice severnom obalom jezera za Skadar ? Bliže je. Saobraćaj je čini mi se nešto slabij, ali, da se razumemo, ne očekuj ni između Ulcinja i Skadra jak saobraćaj.

I, naravno, dobro porani iz Beograda, jer stop za Crnu Goru (i kroz Crnu Goru), ume da bude dosta spor. I ponesi putarski prsluk, pošto će te noć sigurno debelo uhvatiti, a magistrala nije baš besno osvetljena koliko ja pamtim.

• Author

Pa jedino sto od Ulcinja idu oni mini busevi relativno cesto i to za neke sitne pare. Ali razmotricu i tu mogucnost. Hvala  :spot:

Pa jedino sto od Ulcinja idu oni mini busevi relativno cesto i to za neke sitne pare. Ali razmotricu i tu mogucnost. Hvala   :spot:

Moj ti je savjet ipak Ulcinj jer:

1. prvo moras platiti kartu do Tuzi iz PG a to je oko 2 eur

2. ne znas koliko ce te odrati taksista do gran. prelaza

3. a pogotovo ne znas koliko ce ti albanac uzeti od granice do skadra (100000% vise nego sto treba)

4. put Ulcinj-Skadar je fantastican, a ovaj gore je ubi boze... ako ti nije zao bubrega idi gornjim  :LOLLL: