Jump to content

Featured Replies

Posted

odluchio sam

spojio sam godishnji sa uskrsom u imam 18 dana odmora

4. aprila krecem ka rumuniji, stop, voz, bus... u temishvaru imam smeshtaj. pogledati malo grad, provesti jedan i po dan sa lokalnom CS ekipom i probati temishvarsko pivo. posle toga pravac kluzh, najbolje vozom. tamo isto ima CS-ovaca. kluzh je opcion. bukuresh je must! od temishvara do bukureshta 8h puta vozom, ili stopom. 2 dana u bukurestu. tamo ne znam nikog ali CS-ovaca ima gomile. e sad tamo moramo biti da uhvatimo jevtin let do barcelone. WizzAir bukurest - barcelona je 45eur u jednom pravcu. iz temisvara je jos jeftinije (25evra) ali onda bismo preskocili bukurest. u barceloni imam neka stara poznanstva, ali oslonio bih se i cs. 10. 11. i 12. april bismo istrazili kompletnu barcelonu. taman je tada katolicki uskrs. 13. aprila ufatimo bus do madrida, pored stopa to je ujedno i najjeftinije sredstvo prevoza (50 evra u jednom pravcu) i traje 6h. u madridu je baza, sjajna CS ekipa. i tamo bismo proveli nedelju dana sa eventualnim dvodnevnim izletom do andaluzije (sevilja ili kordoba) sto bi bio poprilcan udarac za budzet tako da je opciono. iz madrida ponovo imamo let za bukurest ili budimpestu (isto oko 50 evra). nema za temisvar. planiram da se vratim u srbiju 20. aprila jer 21. moram da se pojavim na poslu.

od viza koliko sam upucen treba samo shengen, mada mozda ce trebati i rumunska viza.

ja imam multi shengen na godinu dana, to je pokriveno... ali za rumusnku vizu cu se raspitati.

karte planiram da kupim do kraja februara pa bi bilo dobro da se dotle jave zainteresovani. devojke su u prednosti iz cisto prakticnih razloga jer musko - zenske kombinacije imaju daleko vise uspeha i u stopu i u nalazenju smestaja. ali svi dolaze u obzir.

takodje svaki savet je i te kako dobro dosao.

hvala :)  :fool:

Koliko ja znam, za Rumuniju i Bugarsku je za tranzit (pet dana) dovoljna "shengen" viza. Sto se tice aviona iz Spanije do Budimpeste treba sto pre rezervisati, platiti jer karte idu "ko alva" i svakim danom su sve skuplje i skuplje.

Zvala sam bugarsku ambasadu pre par dana i rečeno mi je da bilo koja šengen viza može poslužiti za tranzit.

Za Rumuniju ce ti biti dovoljan shengen, ako te bas cimaju na granici, reci im da hvatash avion. Autobus Barcelona-Madrid je 28eur, ne 50, ostatak para mozes meni da dash :) Ali definitivno preporucujem da probas da nadjes avion, ako rezervises na vreme mozes naci za 20evra! Ja sam se zeznuo, pa isao busom...

To su bili samo saveti, lep provod

• 2 weeks later...

Ja bih isao do Temisvara u Aprilu, na vikend.

Sto se tice piva, imam ga u Beogradu. (Timosoarena)  :pij:

• Author

kupio sam karte... 5.tog krecem u Temisvar, 10.tog treba da sam u Bukureshtu odakle letim za Barcelonu...

ako hoce neko da se pridruzi u turi po rumuniji dobro je dosao ;)

savet - jedini put kad nisam uspela da nadjem CS smestaj u nekom gradu bilo je u barseloni. poslala sam preko 30 requestova, za 2 osobe. gledaj da to pokusas da nadjes sto ranije.

ćao, lepo si to osmislio, jedino je frka za vize i naravno smeštaj, karte jer se to sve ranije mora rezervisati.ja sam bila u rumuniji i savršena je, a planirala sam u portugal da idem pa odatle sevilja, kordoba pa sve do barcelone.to tvoje je povoljnije.zainteresovana sam, jedino viza je ptoblem :banana::mah:

Sto se tice smestaja u Barseloni tamo je Franci vec nekoliko meseci ona Australijanka sto je letos bila na mitingu u GUSANU, ona i cerka su pronasle kucu koju ce cuvati narednih godinu dana ( do jeseni `09.) i rade su da prime surfere. Njeno ime je Imogen Moore ili nesto slicno, otidji na moj profil na CS pa ces je naci, mislim da je negde u novembru bila kod mene i ostavila je referencu. Riba je skroz OK, opustena do bola, mislim da ce se radovati da te ponovo vidi samo je podseti da smo se druzili letos u Gusanu. Koliko sam je ja razumela, kuca je pogolema i ona je bas rada gostiti ljude, buduci da su nju mnogi gostili,a ona nije imala prilike biti domacica ikome, a sada to moze....

• Author

Majo hvala na informaciji!!! :*

cvetic, ja sam karte vec kupio, ali nikad nije kasno napraviti neki aranzman...