Jump to content

Featured Replies

Dualingo je zakon.

Učim njemački i tu imas pisanje, izgovor i prijevod. Na engleskom je i ponovim ujedno i taj drugi jezik.

Javljam se na ovaj forum da mi pomogonete da učenje ne bude virtualno već u 4 oka tj 

Ljetna škola stranih jezika te vas molim ukoliko znate studenta koji bi volio predavat  svoj jezik plačeno u Osijeku  od 29.06. - 10.7. smještaj osiguran!? 

Projekt je u zacetku te bi voljeli nastaviti i slijedeće godine: 

Jezici:
Ruski
Norveski
Finski
Francuski
Talijanski
Mađarski
Kineski
Arapski
Portugalski
Njemački
Turski

Svi od 15 pa do 105 mogu pohadjati tečaj. I iz inozemstva.

http://eurhoconsulting.hr/international-summer-language-school/

Tko je zainteresiran nek se javi. O prvom stupnju je rijec. 

Dualingo je zakon.

Učim njemački i tu imas pisanje, izgovor i prijevod. Na engleskom je i ponovim ujedno i taj drugi jezik.

Javljam se na ovaj forum da mi pomogonete da učenje ne bude virtualno već u 4 oka tj 

Ljetna škola stranih jezika te vas molim ukoliko znate studenta koji bi volio predavat  svoj jezik plačeno u Osijeku  od 29.06. - 10.7. smještaj osiguran!? 

Projekt je u zacetku te bi voljeli nastaviti i slijedeće godine: 

Jezici:
Ruski
Norveski
Finski
Francuski
Talijanski
Mađarski
Kineski
Arapski
Portugalski
Njemački
Turski

Svi od 15 pa do 105 mogu pohadjati tečaj. I iz inozemstva.

http://eurhoconsulting.hr/international-summer-language-school/

Tko je zainteresiran nek se javi. O prvom stupnju je rijec. 

Našla sam ti jednu Ruskinju, javi mi se u pp ako treba i dalje :)

Нема више сајтова као што је била Лајвмока (livemocha.com). Производ либералног капитализма доведен до перфектности, па затим продат фирми која га је уништила е да би продавала свој софтверски производ - види под Розета (Rosetta Stone). 

Но добро, не вреди кукати. Ускоро креће курс кинеског језика преко ЕдИкс платформе. Користио сам ту платформу за један курс о Линуксу, и сада за ХТМЛ5 и имам само речи хвале. И овај курс мандаринског кинеског би требало да буде добар. Почиње 6. јула, па ко воли нека изволи.

• 6 months later...

Ja sam probala te neke od predloga.....ali, kako nauciti nemacki ako ne znas engleski???? A ucila ruski (koji sam zaboravila naravno,a i nemam zelju da ga obnavljam). Ja sam slovacki perfektno naucila sa sajta Goethe Instituta......i sad sa krenula na neki pocetni kurs engleskog u Americkom kutku,pa cu da aktiviram srpsko-engleski sa istog sajta da malo vezbam. Meni je ovo savrseno. Audio ,mozete 100 lekcija besplatno, a citanje prvih 30 besplatno...posle toga neka mala cifra (vise se ni ne secam....to sam gledala dok sam ucila slovacki)...pa evo,ako nekom bude isto prihvatljivo. Lepo mi muz prebacio u Winamp,stavim slusalice u usi i slusam!

http://www.goethe-verlag.com/book2/SR/

• 3 months later...
  • 1 month later...

www.conversationexchange.com

da nađete language partner- a za učenje bilo koga jezika, najbolje naći nekog nejtiv spikera koji želi da nauči srpski

• 4 months later...

Moj skromni doprinos:

Duolingo i Memrise su super, mozete ih takodje koristiti na smartfonu.

BBC Learning English ima dosta korisnih stvari kako za slusanje tako i za citanje.

Preporucujem i online recnike jer daju opciju da se cuje tacan izgovor svake reci, ja koristim Cambridge;

Znam da svi muku mucimo sa pisanjem, pa bi valjalo sto vise citati i pisati, I naravno, uvek konsultovati recnik ili npr. alat za proveru pravopisa, odnosno spell check, a za te svrhe mozete koristiti Respelt.

Ako naletim na jos neki koristan sajt, javljam. :smile: Srecno svima!

Edited by Sandra01

• 2 years later...