Jump to content

Featured Replies

Unikredit na vrhu 29.novembra/despota Stefana... znaju o cemu se radi, veoma brzo sve bilo gotovo. 113din mi je bila provizija  :?

To je SUPER, a ispadne skoro 1000 din jeftinije nego kada se kupuje karticom preko neta, sto uopste nije malo jer se uglavnom gledaju najjeftinije karte, pa je usteda vise nego dobra..

Samo da se nadamo da uvedu neku krditnu karticu kao u Madjarskoj ili Poljskoj pa da bude jos jeftinije

Unikredit na vrhu 29.novembra/despota Stefana... znaju o cemu se radi, veoma brzo sve bilo gotovo. 113din mi je bila provizija  :?

To je SUPER, a ispadne skoro 1000 din jeftinije nego kada se kupuje karticom preko neta, sto uopste nije malo jer se uglavnom gledaju najjeftinije karte, pa je usteda vise nego dobra..

ispalo mi je oko 350din jeftinije po karti po pravcu kada se sve sabere i oduzme. S obzirom da su dve povratne, platila sam oko 1400dinara manje... Malo vise cimanja, ali za 14e vredi.

• 1 month later...

Da li je sve jedno ili ima bolja varijanta placanjem preko bank transfera za wizz. Sta odabrati : Dinari ili evri?

slepite me.....

nastavak na prosli post..

kada odaberem dinare, uplata je na  "Број рачуна за међународне дознаке: RS35170004000053444098 "

a evre  "Број рачуна за међународне дознаке: RS35170004000053432070  "

da li ovo znaci, posto im je i ime firme i swift i detalj racuna isti da je moguce placati sve u dinarima (odabrati tu opciju) i onda ne otvarati devizni racun kod Uni Credit banke vec sve odraditi u dinarima. Ja trenutno, imam 2 karte na cekanju : Bg-Memmingen 2624din kao i 2 karte Brisel-Beograd 51,98e. Da li da ponovim rezervaciju da sve bude u dinarima (i Brisel-Bg) ili je nebitno jer oni vrse konverziju u evre svakako.

Zapetljala sam ali 100% ima nekih mladih japija, bankara , menadzera.............. ovde

I jos jedno glupo pitanje...

kupila sam karte juce u 16.41. Nesrecna Uni Credit banka ne radi subotom i nedeljom. Da li wizz to "interesuje" ili ce mi otkazati rezervaciju? Realno....nisam jos ni jedan radni dan ispucala...

I jos jedno glupo pitanje...

kupila sam karte juce u 16.41. Nesrecna Uni Credit banka ne radi subotom i nedeljom. Da li wizz to "interesuje" ili ce mi otkazati rezervaciju? Realno....nisam jos ni jedan radni dan ispucala...

Mislim da nisu toliko striktni i da se u svakom slucaju ne racunaju dani koji su neradni. Ja sam 30og okt rezervisao neke karte i dobio nalog za placanje ali sam odustao i vidim jos uvek na profilu stoji rezervacija iako je proslo celih 5 radnih dana

Nisu striktni toliko, ja sam jednom prilikom platio 4 dana nakon rezervacije, pa je bez problema prošlo.

ja rezervisala u petak u 16, platila danas u 14.00. Ostaje mi da cekam  :kamp:  i da se nadam da ce sve biti ok. Uni kredit kod Pionira u 29.novembra....devojka sjajno obavila posao. Brzo, efikasno..... ako nekom treba fon....saljem na PP

Nego, ako na Ryanu pise da je ostalo only 1 sediste po toj ceni a nas ide 3.....da li da kupimo odvojeno to jedno pa onda ostala 2? Nije neka velika usteda....ali 5e je 5e :)

• 2 weeks later...

Treba mi savjet ASAP!

Kupila sam karte preko wzz-a za 24. decembar. Međutim, zbog hitnog slučaja moram da otkažem let, a na njihovom sajtu ne mogu da se snađem.

Znate li možda koja je procedura u tom slučaju?

Hvala puno!

Nemoj da gubiš vreme na traženje, pare nećeš dobiti nazad.

Ne znam koliko je njihov 'admin' fee, ali ako je manje od airport/government taksi - onda moze da dobije neke pare nazad...

Поштовани путниче,

Хвала вам што сте послали писмо нашој служби за односе саклијентима.

У складу са нашим Општим условима превоза 6.5.1 можете да поништите вашу резервацију до четрнаест (14) дана пре планираног времена поласка вашег лета. Имаћете право на повраћај новчаних средстава и то за укупан износ цене карте након одбитка накнаде за поништење. Ако поништите вашу резервацију у року од четрнаест (14) дана пре планираног поласка вашег лета, вратићемо вам износ за укупну цену карте након одбитка накнаде за друге услуге као и накнаде за заштиту седишта.

Погледајте накнаде за услуге на нашем веб-сајту:

http://wizzair.com/useful_information/service_fees/

A 2 karte su me koštale 120e. Bezveze :(

Pozdrav svima. Imam pitanje (logicno cim sam tu) :-) pa bih bio veoma zahvalan na odgovoru.

U pitanju je kupovina karte kod wizzaira, i nejasnoca mi se javlja kod placanja. Leteo sam vec jednom preko ove kompanije i kartu sam platio visa karticom, gde kao sto znate se naplacuje oko 10e za oba leta (povratna karta), medjutim ovoga puta razmatram opciju bankovna doznaka, i ne znam sta tacno to znaci.

Koliko sam shvatio to znaci uplatu na racun wizzair-a 24h nakon bukiranja leta? Ako gresim ispravite me?

U principu idem razmisljanjem ako mogu da ustedim tih 8-10e sa placanjem karticom, super bi mi bilo, jer sam student..pa dalje znate.:-)

Procitaj poslednje tri strane ovog topica, samo o tome i pricamo

A pogledaj i poslednjih par strana teme wizz xcluzive club

• 3 weeks later...

Već sam napisao na drugom topiku, ali napisaću i ovde da se neko ne zezne.

Ne plaćajte preko Inteze karte za wizzair, pored 400 dinara koje vam odmah uzmu za transakciju, 20-ak dana kasnije skinu još 1500 din za neke navodne troškove. Desilo se isto i meni i još jednom forumašu ovde

IcSDK.png

Za sada samo mogu da tvrdim da je placanje kod Ryana proslo bez ovog "iznenadjenja". Neka javi neko ako ima neku info iz prve ruke. 15e je ogromna provizija bez obzira na cenu karte.

Ti troskovi su troskovi banke posrednika u inostranstvu preko koje se vrsi transfer i nije nista neuobicajeno. Ali, ono sto je lose u svemu je sto oni ne informisu klijenta o tome pre same uplate.

Prvo, eksplicitno sam pitao PRE bilo kakve uplate koliko će me koštati tranakcija, rekli su mi 400din (koliko su odmah i naplatili)

Drugo, ovo je bilo plaćanje sa mog dinarskog računa na dinarski račun wizzaira u Unicredit banci u Srbiji. Nema tu nikakve INO banke (tj "bake" kako su napisali)

Ne verujem da ću uspeti da povratim pare, ali em ću se žaliti njima em ću gledati da napišem prijavu svim mogućim inspekcijama, NBS, zaštiti potrošača... Da li je moguće da mogu ovako da nam skidaju pare kako im dune?

Inače su u pitanju 3 povratne karte do rima od 9400 din, pa sa ovim Intezinim provizijama 400+1532=1932 ispada da sam platio proviziju nesto vise od 20%

HELP!!! Malopre uplatih lovu za Rim u unikredit banci, otvorise mi racun i rekose da je sve ok. Posle sat vremena, upravo sada me zovu i traze da im posaljem neki mail od wizz air na osnovu cega mi traze uplatu. Dao sam im danas sve podatke (swift i dinarski racun od wizz air), zanima me sta im to dodatno treba da posaljem???

Trebalo bi da znaju kao si odstampao mail koji ti je wizz poslao i odneo im. A ako si samo dao swift i racun onda im je mail potreban zbog sifre placanja i preostalih podataka mada me cudi da to nisu odmah trazili. Koja ekspozitura je u pitanju?

Drugo, ovo je bilo plaćanje sa mog dinarskog računa na dinarski račun wizzaira u Unicredit banci u Srbiji. Nema tu nikakve INO banke (tj "bake" kako su napisali)

Nisi sigurno uplacivao na dinarski racun Wizza u Unicredit banci u Srbiji, jer da je tako, onda bi svi lepo sa obicnom uplatnicom odlazili u Unicredit banku i placali aviokartu. Ti si radio bank transfer ka inostranoj banci. Ne izlazim sad sa cvrstim argumentima, ali, pretpostavljam da je banka gde Wizz ima racun negde u inostranstvu(verovatno Madjarskoj, jer su madjarska kompanija) iz iste grupacije kao i Unicredit banka u Srbiji, pa je zato najpametnije bas raditi transfer preko Unicredit banke. Tad imas povoljnije uslove i zato su i troskovi tog bank transfera minimalni.

U tvom slucaju, radjen je bank transfer iz Intese u neku drugu banku, preko koje Intesa obavlja inotransfere, recimo, neke u Frankfurtu, pa tek onda na racun banke u, recimo, Madjarskoj, gde Wizz ima otvoren racun. I naravno, uredno su naplatili svoje usluge, sto je sasvim korektno i uobicajeno.

Ono na sta ti mozes i trebas da se zalis, ako imas volje i zivaca, to je na to sto te u Intesi nisu obavesitli o ukupnim troskovima transfera. Meni to zvanje klijenta nakon nekog vremena i obavestavanje da treba jos novca da doplati zvuci krajnje protivpravno.

Inače su u pitanju 3 povratne karte do rima od 9400 din, pa sa ovim Intezinim provizijama 400+1532=1932 ispada da sam platio proviziju nesto vise od 20%

Ako ti je za utehu, ipak te je izaslo jeftinije nego da si placao karticom  :)

Trebalo bi da znaju kao si odstampao mail koji ti je wizz poslao i odneo im. A ako si samo dao swift i racun onda im je mail potreban zbog sifre placanja i preostalih podataka mada me cudi da to nisu odmah trazili. Koja ekspozitura je u pitanju?

Ma nemaju veze zive, ekspozitura u Vladimira Tomanovica (ispod Liona), dva sata ne ume riba da otvori racun, sve rade po tri puta, pomazu joj kolege. Prvo su me ubedjivali da platim karticom ("besplatno je"), pa kad im rekoh da to besplatno znaci 880 din, nerado pristadose da mi otvore racun, jer to naravno po zakon u moraju makar uplatio jedan dinar negde i odmah zatvorio racun.

Malopre sam im poslao mailom wizz-ov mail, ali cu sutra ipak sa sve njim do njih, ne verujem im nista. Nadam se da mi nece kanselovati rezervaciju. Ja putujem 19-tog februara, pa ako je neko raspolozen mozemo zajedno. Vracam se 22-gog, cena je PROMO u oba pravca bila juce, posto sam clan wizz kluba sa sve taksama i bukingom izasslo je 2060dinara :blob::dance:

PS: sad me brine jos nesto, u banci na transferu su upisali moju adresu iz licne, a u wizz sam dao podatke  druge adrese. Na obe sam ja, samo sto se vodim na jednoj. Da mi ne prave problem na cekiranju zbog toga? Mail mi je jedan naravno. Inace, provizija mi je bila punih 6, 35 dinara ;Dlol::