Jump to content

Featured Replies

Imas na prosloj strani moju poruku da je u ekspozituri u 29.novembra sve odlicno uradjeno. Kada si vec kod Liona....nije daleko i mogao si na sigurno da ides.

Sto se tice gresaka ne sekiraj se... Ja sam MM pogresila i  rok vazenja pasosa i broj pasosa... preznojila sam se na onih 100 pregledavanja karata na Surcinu ali niko nista nije primetio.

Drugo, ovo je bilo plaćanje sa mog dinarskog računa na dinarski račun wizzaira u Unicredit banci u Srbiji. Nema tu nikakve INO banke (tj "bake" kako su napisali)

Nisi sigurno uplacivao na dinarski racun Wizza u Unicredit banci u Srbiji, jer da je tako, onda bi svi lepo sa obicnom uplatnicom odlazili u Unicredit banku i placali aviokartu. Ti si radio bank transfer ka inostranoj banci. Ne izlazim sad sa cvrstim argumentima, ali, pretpostavljam da je banka gde Wizz ima racun negde u inostranstvu(verovatno Madjarskoj, jer su madjarska kompanija) iz iste grupacije kao i Unicredit banka u Srbiji, pa je zato najpametnije bas raditi transfer preko Unicredit banke. Tad imas povoljnije uslove i zato su i troskovi tog bank transfera minimalni.

U tvom slucaju, radjen je bank transfer iz Intese u neku drugu banku, preko koje Intesa obavlja inotransfere, recimo, neke u Frankfurtu, pa tek onda na racun banke u, recimo, Madjarskoj, gde Wizz ima otvoren racun. I naravno, uredno su naplatili svoje usluge, sto je sasvim korektno i uobicajeno.

Ono na sta ti mozes i trebas da se zalis, ako imas volje i zivaca, to je na to sto te u Intesi nisu obavesitli o ukupnim troskovima transfera. Meni to zvanje klijenta nakon nekog vremena i obavestavanje da treba jos novca da doplati zvuci krajnje protivpravno.

WizzAir u UniCredit banci u Srbiji ima nerezidentni racun, o tome sam ovde pricao pre godinu dana. To znaci da transakcija iz bilo koje nase domace banke na nerezidentni racun u UniCredit mora da ide preko Frankfurta (Evropske centralne banke), odnosno neke inostrane korespodentske banke.

Kada vi uplatite u nekoj domacoj banci, oni valjda ne mogu odmah da vide da je to nerezidentni racun, pa zbog toga naknadno kada dobiju potvrdu iz UniCredit da je nerezidentni racun, naplate i ostale ino - troskove.

Bio sam u unikredit banci i receno mi je da je sve ok, uplata je prosla. Sta sad, treba li da mi stigne neki mail od wizz, ili ja treba nesto da odradim???

I dalje mi na wizz sajtu pise da je stanje "Reservation Status: ON HOLD".

Confirmation Number.......

Sta treba dalje da radim :102:

na sajtu wizza pise sledece:

Ако не добијете потврду резервације у року од 5 дана од уплате банковном дознаком, контактирајте позивни центар да бисте проверили да ли је ваша уплата примљена. Може вам бити затражено да пружите доказ о уплати у случају да она не може бити пронађена.

Procitao sam to vec, znaci treba samo da cekam obavestenje za potvrdu, da li to salju mailom? Frka mi je dok ne prodje to, ne verujem nista ovima u banci :102:

Danas me nazvase iz banke da me mole da ponovo dodjem, jer je sluzbenica zaboravil da treba popuniti jos neke podatke :maddd::?. Na srecu, kad sam stigao kuci vidim poruku iz Wizz air sa mojim kodom. Pise: your itinerer, Your confirmation code........., pa ispod moji podaci i ispod podaci o letu sa sve datumom i brojem leta.

Description  Total 

Base fare Ticket fare 0.00 RS

TAX 3 Government tax 953.00 RS

TAX 4 Facility charge 227.00 RS

Type of service  Description  Total 

DP Booking fee 880.00 RS

:dance:

Da li je to karta ili potvrda rezervacije, mislim da je to to, sta sad treba da radim, da li da kopiram i da cekam wib chek in, ili treba jos nesto? Prvi put idem sa njima pa ne bih da me vrate sa aerodroma zbog neke sitnice :102:

Ne treba nista da radis. Dobio si potvrdu, karta je kupljena, najranije 7 dana pred put se uloguj da odradis web check-in, koristeci taj confirmation code, i odstampas kartu i sa tom kartom i pasosem ides na aerodrom.

Ako hoces nesto dodatno da cackas, dodajes ili sta vec, idi na "manage booking", pa odradi to, recimo, ekstra prtljag ili slicno. Ili, ako si bas znatizeljan, probaj samo da se ulogujes da proveris da li je sve ok :) Samo nemoj da brljas mnogo :D

Znaci kad odradim web check in odstampam kartu, ovo sad ne moram da stampam :gossip:. Mogu li da uradim i za povratak web check in, posto ostajem samo tri dana? Hvala na brzim i preciznim odgovorima svima, nadam se da cemo se uskoro upoznati, vise bih voleo negde na putu nego ovde :pivoooo::blob::pivoooo:

Da, kartu stampas kad budes radio web check-in, ovo sto si sad dobio ne treba da stampas. Svaki let ti je nezavisan, tako da, najranije 7 dana pre povratnog leta mozes da uradis web check-in pred povratak. Ili, preracunato, 4 dana pred polazak na put mozes odraditi web-check in i odstampati karte i za i za odlazak i povratak.

Za upoznavanje ce biti prilike, nadam se, ali verovatno ne uskoro, posto nisam u blizini :)  :pivoooo:

Drugo, ovo je bilo plaćanje sa mog dinarskog računa na dinarski račun wizzaira u Unicredit banci u Srbiji. Nema tu nikakve INO banke (tj "bake" kako su napisali)

Nisi sigurno uplacivao na dinarski racun Wizza u Unicredit banci u Srbiji, jer da je tako, onda bi svi lepo sa obicnom uplatnicom odlazili u Unicredit banku i placali aviokartu. Ti si radio bank transfer ka inostranoj banci. Ne izlazim sad sa cvrstim argumentima, ali, pretpostavljam da je banka gde Wizz ima racun negde u inostranstvu(verovatno Madjarskoj, jer su madjarska kompanija) iz iste grupacije kao i Unicredit banka u Srbiji, pa je zato najpametnije bas raditi transfer preko Unicredit banke. Tad imas povoljnije uslove i zato su i troskovi tog bank transfera minimalni.

U tvom slucaju, radjen je bank transfer iz Intese u neku drugu banku, preko koje Intesa obavlja inotransfere, recimo, neke u Frankfurtu, pa tek onda na racun banke u, recimo, Madjarskoj, gde Wizz ima otvoren racun. I naravno, uredno su naplatili svoje usluge, sto je sasvim korektno i uobicajeno.

Račun wizzaira jeste u srpskoj unicredit banci, broj računa je RS35170004000053444098 i ovo RS upravo to znači, a i posle žalbe su mi usmeno to i potvrdili u Intezi i kažu da oni tu uslugu samo tako zovu (ino) jer je uglavnom ka inostranim bankama iako u ovom konkretnom slučaju nije. U međuvremenu sam se i raspitao kod ljudi koji se time bave i saznao da se u ovom slučaju transfer radi preko NBS i nema nikakve inostrane banke u tom lancu transfera (osim ako u Intezi ne znaju da rade posao). Trenutno čekam na pismeni odgovor od Inteze u kome moraju tačno da navedu šta su mi i po kom osnovu skinuli. Kao što sam im i obećao teraću ovo do kraja  :)

Račun wizzaira jeste u srpskoj unicredit banci, broj računa je RS35170004000053444098 i ovo RS upravo to znači, a i posle žalbe su mi usmeno to i potvrdili u Intezi i kažu da oni tu uslugu samo tako zovu (ino) jer je uglavnom ka inostranim bankama iako u ovom konkretnom slučaju nije. U međuvremenu sam se i raspitao kod ljudi koji se time bave i saznao da se u ovom slučaju transfer radi preko NBS i nema nikakve inostrane banke u tom lancu transfera (osim ako u Intezi ne znaju da rade posao). Trenutno čekam na pismeni odgovor od Inteze u kome moraju tačno da navedu šta su mi i po kom osnovu skinuli. Kao što sam im i obećao teraću ovo do kraja  :)

WizzAir u UniCredit banci u Srbiji ima nerezidentni racun, o tome sam ovde pricao pre godinu dana. To znaci da transakcija iz bilo koje nase domace banke na nerezidentni racun u UniCredit mora da ide preko Frankfurta (Evropske centralne banke), odnosno neke inostrane korespodentske banke.

Kada vi uplatite u nekoj domacoj banci, oni valjda ne mogu odmah da vide da je to nerezidentni racun, pa zbog toga naknadno kada dobiju potvrdu iz UniCredit da je nerezidentni racun, naplate i ostale ino - troskove.

Možda si ti u pravu a možda i ovi koji su meni rekli drugačije. Ja svakako želim da mi banka napismeno da šta su mi naplatili pa ću dalje videti šta ću sa tim. Da ne gušimo temu više sa ovim, svakako izbegavajte Intezu za bank wire, možete koristiti unicredit, više ne naplaćuju ni zatvaranje računa (provereno, drug koji je putovao sa mnom je juče zatvorio) i nemaju ovakvih iznenadnih naknadnih provizija

Ti troskovi su troskovi banke posrednika u inostranstvu preko koje se vrsi transfer i nije nista neuobicajeno. Ali, ono sto je lose u svemu je sto oni ne informisu klijenta o tome pre same uplate.

To inače, nije veoma uobičajeno, jer kad sam ja plaćao nešto za neka garantna pisma, slao preko inteze i uzeli su mi 1500, kao proviziju koredspondentske banke, dok je moj drug sa računom u komercijalnoj banci, samo platio 400 din na taj transfer, i kad sam ih ja pitao ya to sa koredspondentskom bankom, žena na šalteru mi se nasmejala i rekla da to prvi put čuje.

Zavisi preko koje si banke slao i zavisi na racun u kojoj banci si slao. Upravo o tome ovde i raspravljamo. U zavisnosti od toga gde i preko koga saljes je i iznos takse. A o neupucenosti onih koji rade u bankama, o tome tek mozemo knjige pisati  zvizhd

Pa evo iskreno moja situacija: Banka Intesa (italijanska banka), primalac Aizraukles banka (Letonija), provizija oko 20EUR.

Moj drug sutradan, Komercijalna Banka, primalac Aizkraukles Banka, provizija 4 eur... Sad ja se ne razumem u bankarske transakcije baš nešto, ali kako to da  evropskoj banci koja posluje u XY zemalja, treba korespondentska banka, dok Komercijalnoj ne... Jednostavno mi nije jasna logika.

• 2 weeks later...

Ako ugasim racun u Unikredit banci (zbog odrzavanja istog), mogu li ga ponovo otvoriti kad budem nasao povoljan let sa Wizz-om?

naravno da mozes, ne brani ti to niko, samo je malo smarajuce svaki cas otvarati i zatvarati racun. Najbolje da ovde jedan dobrovoljac otvori racun pa svi sa tog racuna da placamo i dogovorimo se oko odrzavanja istog :)

Hvala, ja do maja necu nigde, osim u februaru, pa cu ga ipak zatvoriti. Hvala na odgovorima i ponudama:)))

Je li neko plaćao Vizom elektron karte kod Jat-a? Pretpostavljam da može, pa da proverim. Ne mogu nikako da se organizujem da pokupim Visa internet iz ekspoziture, a ovu prvu sam skoro dobio...

Pokušavam već sat vremena da kupim karte bez uspeha. Novac sam uplatio oko 18:20, i kapiram da jedino što može da bude razlog zašto transakcija ne prolazi je što sistem nije prepoznao da imam dovoljno para na kartici. Ovo nije prvi put da mi se dešava sa Intenizinim karticama. U međuvremenu je cena karata skočila za po 3000 (kupujem 2) i nisam pametan šta da radim. Jedino da sutra zovem Jat-ov Call centar pa da mi oni sprovedu kupovinu po staroj ceni na osnovu onoga što vide u sistemu kod njih ko je u procesu kupovine itd...

ja sam pre par meseci kupovala na JAT sajtu i nije mi prosla viza elektron postanske stedionice (sasvim dovoljno novca bilo) pa sam master karticom platila (inteza ali italijanska) i proslo je iz prve. sad ne znam sta si ti radio, kad si video da nece da prodje trebao si bar rezervaciju da uradis i da sutradan vidis telefonom (iz tvog posta nisam sigurna da li ti jos stoji rezervacija) i nemoj da ti padne na pamet da ides u poslovnicu i slicno, uzece ti jos 20 eura za usluge. u krajnjem slucaju uplati im opstom uplatnicom i posalji faksom....zivele tehnologije....

Evo, pre 20 minuta, a nakon 3 sata od uplate novca, prošle su sve uplate. Ne znam šta može da bude u pitanju - možda je potrebno vreme kada se uplaćuje veći novac? Ono što sam ja radio prethodni put kada sam imao isti problem je, da kada sam pokušao da kupim kartu i kada nije prošlo, pozvao sam Call centar i rekao da imam problem, a oni su zadržali taj moj "pokušaj" transakcije dok nisam video sa bankom šta se dešava.

Ovoga puta nisam ni jedne ni druge dobio. Posle dva sata je prvo prošla jedna, pa posle još dve.

• 2 weeks later...

U petak sam rezervisao karte za Memm, i uplatio u Unicredit banci odmah, ali na sajtu i dalje piše NA ČEKANJU. Kada sam uplatio devojka u banci mi je rekla da skeniram tu potvrdu i da im pošaljem, ali ja nisam našao nigde njihov mejl gde to da uradim. Kupovao sam do sada dosta karata preko Wizza ali preko VISA kartice, tako da nemam pojma kako ide sa bankovnom doznakom. Čitao sam ovde nešto ali ne kapiram jel sam trebao još nešto da uradim osim uplate, ili samo da čekam da oni skontaju uplatu. Bojim se da mi ne ponište rezervaciju.