Jump to content

Featured Replies

Njihov mejl nećeš ni naći. Postojao je onaj obrazac gde bi kao trebao da popuniš šta je predmet tvog obraćanja njima i da obrazložiš, ali ne znam kako to funkcioniše u praksi. Dvaput sam popunjavao i nikada nisam dobio odgovor.

Sa druge strane, uvek postoji njihov Call centar, ali se poziv naplaćuje značajno više nego regularni pozivi.

Ljudi mozete mi objasniti kako se vrsi ovaj bank transfer kod wizza, citao sam gomilu postova i nije mi jasno, samo razumem da se radi preko Unicredit banke.. Jer vredi se toliko cimati, ili uraditi to preko vise kao sto sam do sada radio..

Ljudi mozete mi objasniti kako se vrsi ovaj bank transfer kod wizza, citao sam gomilu postova i nije mi jasno, samo razumem da se radi preko Unicredit banke.. Jer vredi se toliko cimati, ili uraditi to preko vise kao sto sam do sada radio..

Odeš u Unicredit banku, sa ištampanim mejlom od Wizza koji ti oni dostave nakon rezervacije. Otvoriš račun u toj banci ako ga već nemaš (otvaranje i zatvaranje je besplatno), i oni onda izvrše transakciju novca na njihov. Uglavnom dobro su upućeni, tako da su sami sav posao odradili bez mojih instrukcija. Da li vredi, zavisi od cena karte i koliko karata, ja sam uzeo dve karte, i uštedeo sam 1500din jer nisam platio preko VISA već ovim putem. Jedino što mi još nisu skontali uplatu od petka, ali verujem da će uskoro, i da će mi rezervacija biti potvrđena.

Pozdrav

Putovao bih preko grane  Wizzairom ali mi nije jasno ono ogranicenje za placanje bankovnom doznakom ili gotovinski od najmanje 14 dana pre rezervisanog leta.

To valjda znaci da ne mogu da platim bankovnom doznakom za polazak koga ima  recimo za 10 dana od dana uplate. Da li se to striktno postuje i da li to vazi i za okolne zemlje,Rumuniju, Madjarsku, itd?

Pozdrav

Putovao bih preko grane  Wizzairom ali mi nije jasno ono ogranicenje za placanje bankovnom doznakom ili gotovinski od najmanje 14 dana pre rezervisanog leta.

To valjda znaci da ne mogu da platim bankovnom doznakom za polazak koga ima  recimo za 10 dana od dana uplate. Da li se to striktno postuje i da li to vazi i za okolne zemlje,Rumuniju, Madjarsku, itd?

Капирам да је то због тога што је некада потребно пар дана да уплата легне на њихов рачун, па не могу да буду сигурни да ћеш ти сигурно уплатити и искористити то место што си резервисао. Барем тако мислим.

Да ли је некоме до сада када је покушао да резервише банковном дознаком изашло "Уплата банковном дознаком тренутно није доступна за овај лет" и шта то значи? Пробао сам више пута за различите градове и датуме, али је исто, што значи да је у питању мој налог. Успешно сам у задњих пар дана купио две карте овим путем, једна је потврђена, док је друга на чекању, да није због тога можда? Превише резервација у недељу дана, не знам...

Novo iskustvo, koje ovoga puta ide u prilog Intezi, za razliku od jednog od prethodnih postova :) Uplatio sam veće pare oko 8:20, bile su mi na raspologanju kroz 15 minuta... Nisam ranije ni proveravao, jer nisam stigao u tih 15 min do kompa :) Izgleda da su jutrom najvredniji.

Izvini salleps što sam ti se ubacio u pitanje :)

Pozdrav

Капирам да је то због тога што је некада потребно пар дана да уплата легне на њихов рачун, па не могу да буду сигурни да ћеш ти сигурно уплатити и искористити то место што си резервисао. Барем тако мислим.

Да ли је некоме до сада када је покушао да резервише банковном дознаком изашло "Уплата банковном дознаком тренутно није доступна за овај лет" и шта то значи? Пробао сам више пута за различите градове и датуме, али је исто, што значи да је у питању мој налог. Успешно сам у задњих пар дана купио две карте овим путем, једна је потврђена, док је друга на чекању, да није због тога можда? Превише резервација у недељу дана, не знам...

ja nisam ni znao da to postoji neki odredjeni period od uplate dok novac ne legne na racun, mislio sam da se ta transakcija obavlja automatski onda kada sluzbenik banke unese da je klijent izvrsio uplatu :?

u svakom slucaju za intezu znam da svaki put kada sam uplacivao eure na devizni racun odmah bi po dolasku kuci kupovao karte preko interneta i svaki put su pare vec bile na racunu.

Tebi su pare na računu odmah, ali ne možeš odmah sa njima da raspolažeš na internetu. Potrebno je neko vreme da "sistem" registruje prisutnost istih. Ja sam imao različitih iskustava, ako se vratih nekoliko postova unazad videćeš da sam imao problem jednom kada je Draganče pokušao da mi kupi karte, otišli smo zajedno do banke, uplatili i nekih 10tak minuta kasnije nije imalo šanse da transakcija prođe. Ne mogu da se setim da li smo čekali neko vreme pa pokušali opet. Probali smo posle da uplatimo na drugi devizni i dogodilo se isto.

Pre neke dve nedelje sam kupovao karte preko Jata, uplatio nešto više para na devizni negde oko 18 sati i tek sam uspeo da kupim karte oko 21 ili kada sam već napisao. Sada je bilo drugačije.

Nego, ovo sa UniCredit bankom i otvaranjem računa - o kojem računu govorite? Deviznom ili tekućem?

Inače, oni kao da prate Klub Putnika Srbije, šteta što su kasno izašli sa ovom MaserCard Prepaid.

Нема проблема. Видим да нико није имао сличних проблема, али ја са мог профила и даље не могу да купим ниједну више карту преко банковног, иако су ми обе уплате прошле и потврђене су.

Nego, ovo sa UniCredit bankom i otvaranjem računa - o kojem računu govorite? Deviznom ili tekućem?

Inače, oni kao da prate Klub Putnika Srbije, šteta što su kasno izašli sa ovom MaserCard Prepaid.

Ја сам код њих отворио текући студентски, који се иначе не плаћа ништа, а исто служи као нормалан, тако да ћу га оставити до даљњег.

Otvorio sam novi account i kupio još jednu kartu za prijateljicu, ali me je službenica na šalteru zaintrigirala da ja sa svog računa ne mogu da plaćam tuđe karte, ako i sam nisam deo rezervacije. Kapiram da možda nije upućena dovoljno. Njima je bitno valjda da transakcija bude obavljena, a to da li sam sa mog profila sebi kupio kartu ili nekom drugom, valjda nije bitno? Jel zna neko zasigurno takvu informaciju?

Kod nekih avio kompanija postoji ograničenja prilikom plaćanja karata TUĐOM KARTICOM.

Kod nekih avio kompanija postoji ograničenja prilikom plaćanja karata TUĐOM KARTICOM.

Misliš da službenici srpskih banaka imaju pojma kod kojih avio kompanija može, a kod kojih ne? Ne, nego se po običaju pravi pametan/na, a da pojma nema o čemu priča... Kod WizzAir-a, sa kojim bi morali da budu upoznati jer im je račun u njihovoj banci i praktično su jedina takva vrsta bank transfera koji obavljaju, takvog ograničenja nema.

Misliš da službenici srpskih banaka imaju pojma kod kojih avio kompanija može, a kod kojih ne? Ne, nego se po običaju pravi pametan/na, a da pojma nema o čemu priča... Kod WizzAir-a, sa kojim bi morali da budu upoznati jer im je račun u njihovoj banci i praktično su jedina takva vrsta bank transfera koji obavljaju, takvog ograničenja nema.

Службеница је и сама нагласила да није сигурна у то и да нема појма, али је било довољно да се запитам да ли ће неко после имати проблема на аеродрому зато што су карту купили преко мог профила и банковног рачуна а ја не путујем. Мада када сам добио пријатељицину карту на мејл, нигде се ту и не види како је извршила плаћање, али не знам да ли они то ммогу у систему да виде. Свакако, хвала на одговорима, ваљда ће све бити ок.

to je samo u slucaju da ste uzeli wizz exclusive karte pa se bez tebe pojave na aerodromu.....mislim da neko ima neku frku. Ovako, jos jednom kazem, njima bitno na naplate...

@salleps: probaj da nadjes na njihovom sajtu da li ima takve vrste ogranicenja (ja sam 99% siguran da nema), a ako nema, opusteno...

to je samo u slucaju da ste uzeli wizz exclusive karte pa se bez tebe pojave na aerodromu.....mislim da neko ima neku frku. Ovako, jos jednom kazem, njima bitno na naplate...

Sta ima veze i da su uzeli exclusive karte i da se pojave na aerodromu bez njega?

Da bi oni kupili tu jeftiniju kartu i vlasnik je morao da je kupi, a da li ce leteti, bas njih zabole uvo...

1.8. Када се резервише по тарифи Клуба, један од путника обавезно мора бити Члан Клуба. Карте Wizz Xclusive Club-а по сниженој цени примењују се на сапутнике само у случају да члан клуба путује на истој резервацији и резервација не садржи више од 10 путника (укључујући члана клуба и децу али не и бебе).

Cisto kazem sta je teorija. U praksi, na Surcinu, prolazi se i sa pogresnim brojem pasosa i prezimenom kao i datumom vazenja pasosa....

Nesto razmisljam, pitanje da li bi sve ovo proslo u npr. Briselu...

Meni je pogresno napisano ime proslo i na Surcinu i u Memingenu, tako da ne vidim zasto ne bi proslo i u Briselu :) Ali, nemojte se bas igrati s tim :D

Meni je pogresno napisano ime proslo i na Surcinu i u Memingenu, tako da ne vidim zasto ne bi proslo i u Briselu :) Ali, nemojte se bas igrati s tim :D

Djordje umesto Dorde, nije proslo u Parizu Beauvais pre tri godine.

U Eindhovenu je proslo ali su nas prvo pola sata ispitivali na aerodromu.

koliko treba vremena otprilike nakon uplate u banci bankovnom doznakom, da mi stigne informacija da je uplata prosla kod wizza?

koliko treba vremena otprilike nakon uplate u banci bankovnom doznakom, da mi stigne informacija da je uplata prosla kod wizza?

Za prvu kartu sam cekao 5 dana, za drugu 2, a evo za trecu cekam cetvrti dan, jos nisu potvrdili.

• 2 weeks later...

drugari,totalni zbun oko ovog placanja bakovnom doznakom  :?

da li treba prvo da popunim koje karte gde i kada pa pozovem call centar obzirom da pise da za srbiju mora da se zove neki o900 broj? i prica li ta teta na srpskom (mislim nije problem jezik nego samo da znam)

i ako se vec otvori racun u unicredit banci zar onda nije mozda bolje uzeti viza electron karticu (ili koju vec) pa onda platiti sve karticom?

u cemu je tu razlika i sta je jeftinije?

hvala

Ne znam zasto bi ti uopste zvao njihov call centar...Naravno da prvo odaberese gde ces da putuje, posle datume, i kao placanje navedes bankovnu doznaku. Posle ti na mejl stize instrukcija za placanje i sa tim ides u banku i izvrsis transfer. Trebalo bi najkasnije u roku od pet dana da ti stigne potvrda na mejl da je prenos novca izvrsen. Jedino ako ti ne stigne potvrda o uplati onda zoves call centar da vidis gde je zapelo.

Uf meni nista nije jasno, treba da kupim kartu preko ebookers-a i kada hocu da bookiram kartu i pise Baggage fees are NOT charged at booking. I sad meni nije jasno kako da platim prtljag kad nigde nema da odaberes kao kad se cekira za Wizz. ako je neko kupovao kartu plz za pomoc!  :o