Jump to content

Featured Replies

Koliko vidim, tamo pise da je to debitna viza kartica, znaci da moze.

da dodam , sad vidim da je to visa electron, sto se ticee wizza, na njihovom sajtu pise da moze i njom, za ostale komapnije moras sam da pogledas

da, u pitanju je debitna visa elektron kartica, i malo sam zbunjen jer se ne snalazim bas najbolje na internetu a drugarica mi kaze da se sa tom karticom moze kupovati nprna e bay ali ne mogu avionske karte :o

Pa ako naleti jos neko sa nekim info neka postavi jer jos nisam izvadio karticu a razmisljam se a ja cu u medjuvremenu nastaviti smotano istrazivati :comp:

I ja imam debitnu visa elektron karticu (takodje izdata u BiH, UniCredit banka), do sada je regularno prolazila (smjestaj i avionske karte), izuzev nekih autobuskih karata u Luksemburgu kada su trazili iskljucivo kreditnu karticu.

Pozdrav,

nisam nikada imao prilike da kupujem kartu putem interneta ali izgleda da ce biti prilike u skorijoj buducnosti?

Moze li mi neko potvrditi da lu uz pomoc ove kartice mogu bez problema kupovati avio karte ( prvenstveno wizz, ryan):

http://www.razvojnabanka.com/LinkClick.aspx?link=Reklamni_Materijal%2FVISA+I.pdf&tabid=209&mid=695

Hvala na odgovoru.

Neces znati dok ne probas :) Obzirom da je napisano da se njome moze placati na netu, onda verovatno moze, kako aviokarte, tako i bilo sta drugo. Ma da, ponekad iskrsnu problemi sa online kupovinom, probaj, pa ces vec videti kako ide. Ako broj kartice ima 16 cifara, a izgleda da ima sudeci po slici, i ako pozadi imas trocifren broj, tzv CVV kod, onda bi trebalo da radi.

• 2 weeks later...

Pozz drugari! Ima li neko iskustva sa ebookers sajtom?

Nasla sam kod njih skoro 100e jeftiniju kartu za neki Lufthansin let, pa me brine.

Dok je tol'ko jeftinije, gricka me neki crv sumnje  :-[

• 2 weeks later...

Nevezano za placanje karata.

Da li maestro kartica moze da se koristi za placanje u inostranstvu?

Pozz drugari! Ima li neko iskustva sa ebookers sajtom?

Nasla sam kod njih skoro 100e jeftiniju kartu za neki Lufthansin let, pa me brine.

Dok je tol'ko jeftinije, gricka me neki crv sumnje   :-[

Ja sam kupovao prošle godine BGD-Barselona preko njih,sve je bilo ok! Ne bih da te zračim,ali pogledaj u kojoj valuti je iskazana cena kad "isteraš" rezervaciju do kraja,koliko znam oni rade samo u funtama,pa otuda možda ta "razlika" u ceni...

Nevezano za placanje karata.

Da li maestro kartica moze da se koristi za placanje u inostranstvu?

Maestro kartica po defaultu može da se koristi u inostranstvu, osim ako banka izdavalac kartice ne isključi tu mogućnost. Dakle,99,9% da može, ali najbolje da proveriš sa bankom koja ti je izdala karticu.

U pitanju je Intesina Maestro kartica i pise na sajtu da moze i za placanje i za podizanje sa bankomata, al reko' da proverim ipak.

Bumo videli uskoro ...

Moraš da imaš taj čitač kartica da bi mogao da plaćaš Intesinim Maestro/Mastercard karticama...

Tek sad videh da nisi pitao za internet kupovinu, već za koriščenje u inostranstvu, sorry... :bang:

• 4 weeks later...

Ako u Uni Credit banci placam bank transferom za letove iz Bga to je ok jer mi on tamo pokazuje cenu u dinarima i ja mogu tamo da otvorim dinarski racun pa da ga zatvorim. A ako kupujem letove za BG, wizz ih prikazuje u EUR, da li to znaci da moram da otvaram i devizni racun da bih platio te karte?

Ne. Sa dinarskog računa ti skinu adekvatnu kolićinu dinara za naznačeni iznos u eurima.

Ako u Uni Credit banci placam bank transferom za letove iz Bga to je ok jer mi on tamo pokazuje cenu u dinarima i ja mogu tamo da otvorim dinarski racun pa da ga zatvorim. A ako kupujem letove za BG, wizz ih prikazuje u EUR, da li to znaci da moram da otvaram i devizni racun da bih platio te karte?

Nije moguce otvoriti samo dinarski racun u UniCredit banci. Mora da se otvori jedan od Paket racuna u kojima je izmedju ostalog ukljucen i dinarski i devizni racun. Tako da ukoliko ti je wizzair faktura u eurima, uplati taj iznos na devizni, a ukoliko ti je u dinarima onda na dinarski. UniCredit banka je banka sa najgorim deviznim kursom u Srbiji, tako da neces mnogo ustedeti (ako je to razlog bank transfera) ukoliko ti oni obracunavaju kurs.

Ma i to sto kazes, da se cimam zbog par evra ustede, nema smisla. Hvala na odgovorima u svakom slucaju.

• 3 weeks later...

zdravo svima!

bas me raduje sto ima toliko interesenata za ovu temu! ja sam potpuno nova pa mi je potrebna vasa pomoc. naime imam intesinu internet karticu, a zelim da kupim avio karte qatar airwaysa. sada, buni me deo na njihovom sajtu koji kaze:

"When booking on qatarairways.com you can pay with one of the following payment types:

Visa

MasterCard

Diners Club

UATP

American Express

Visa Electron

Visa Debit

MasterCard Debit

Please note that we do not accept virtual credit cards since the physical card needs to be presented at check-in for verification."

da li ona moja kartica spada u virtuelne?

i sta se desava ukoliko ja upatim novac (koji nije mali) a ne uspem da obavim transakciju? da li mogu da trazim povracaj tog novca?

znam  :D, ali hvala svakako

dakle da pojasnim: uplatim 1600e na intesa internet karticu, pokusam da kupim karte preko qatara, oni iz nekog razloga ne prihvate moju karticu, sta ja radim s parama koje sam uplatila? kupujem knjige do kraja zivota/ podignem pare nazad (sto su mi u intesi objasnili da ne mogu da uradim kad sam podnela zahtev za dobijanje kartice)?

Kako ne možeš da podigneš pare? Ili ti nisi dobro shvatila ili nisu dobro objasnili. Jedino ako je taj iznos depozit na osnovu kojeg ti određuju kreditni limit, koji opet, možeš da podigneš po isteku deponovanog roka.