Jump to content

Featured Replies

Nece ti niko pojesti pare sa kartice, bez brige! Nisi ti prva koja koristis karticu za placanje i ne cekaju samo tebe da ti ukradu pare sa kartice. Idi lepo na sajt qatarairwaysa, sledi korake tamo, kupi kartu, dobices potvrdu na mejl, novac koji ti je bio ispisan na ekranu prilikom placanja ce ti biti skinut sa racuna, otputovaces tamo gde si naumila i to je to. Zvuci prosto, zar ne?

Samo bez paranoje i teorija zavere!

Ako ti ne prodje transakcija, novac ce ti biti na racunu i mozes da ga podignes kad hoces.

Intezinom Internet karticom možeš da plaćaš. Tražiće ti da ukucaš ona tri broja dole desno (validation code). Ako transakcija iz nekog razloga ne uspe (što čisto sumnjam), novac ti ostaje na kartici, odnosno na DEVIZNOM RAČUNU koji je vezan za tu karticu. Sa njega možeš najnormalnije da podigneš svoj novac kao sa bilo kog računa. Bez brige!

P.S. I ja sam bila u panici kada sam prvi put kupovala kartu ;)

Inače, mislim da je Intezina Internet kartica VISA, iako na njoj nigde ne piše. Kada su mi je prvi put nudili u banci, sećam se da su mi rekli "Viza internet".

I da, tvoja kartica nije VIRTUELNA nego PRAVA (physical card), možeš da je nosiš sa sobom, i nosi je. Kažu da će ti je tražiti na nekom check in-u.

I još nešto, na karticu uplati više novca nego što ti koštaju karte, recimo, bar 20-30 evra više, zbog provizija za transakciju. Možda će biti sitno, ali bolje da imaš na računu nego da ne može da se izvrši uplata. Ono što ostane, naravno, uvek možeš da podigneš ili da ostaviš da ti stoji na kartici za naredene transakcije.

Hm, intesina internet kartica nije kreditna, a ja mislim da qatar airways trazi da se placanje izvrsi kreditnom karticom.

http://support.qatarairways.com/entries/232598-which-credit-cards-can-i-use-to-book-and-pay-online

Mozda ce i ova tvoja da prodje, u svakom slucaju javi sta si uradila!

Bilo bi lepo ako je neko kupovao karte na njihovom sajtu da javi da li mora iskljucivo kreditnom da se placa, ili 'prolaze' i debitne. Hvala lepo.

Ja mislim da je intesina internet kartica ustvari VISA ELECTRON. Nazovi call centar i pitaj.

Ja je imam, koristio sam je jednom i secam se da nisam znao koji tip kartice da oznacim prilikom transakcije ovom karticom (na kartici ne pise nista), pa sam zvao call centar i tamo su mi rekli da je to ustvari VISA electron.

Nije Electron, već je virtuelna Visa prepaid kartica. Evo šta kaže Visa o tome:

Virtual cards

A Visa prepaid virtual card is designed specifically for use on the internet.

When you apply for a Visa prepaid virtual card, you don’t actually receive a physical plastic card. Instead the issuer will generally provide you with details of a card account, such as the card number, the expiry date and the security code, that you can then use to make purchases online.

For example, some issuers may provide an electronic image of a card on a webpage or in an email which is for immediate use. Others may give you a reference card (possibly made of cardboard or flexible plastic). This means that a Visa prepaid virtual card cannot be used in ATMs or in shops that aren’t online.

A virtual card is ideal for people who want to keep their online spending separate from their credit or debit card. It’s also a good option for people who want to buy online, but might not qualify for a conventional credit or debit card.

A Visa prepaid virtual card offers:

Control – your card can only be used online or over the telephone, and you can keep your online spending entirely separate from your everyday spending

Security – you have the same level of security and protection that you would expect from any other Visa card

Flexibility – because it’s a Visa card, it can be used at any websites that accept Visa payments.

http://www.visaeurope.com/en/cardholders/virtual_cards.aspx

Mislim da se na sajtovima to vodi kao Visa Classic debitna kartica. Stoga... ne znam da li će je prihvatiti...

Kartica se zove Visa internet i sluzi iskljucivo za placanje putem interneta, dakle, njome ne mozes podizati novac sa bankomata ili placati u prodavnici, npr. Sad, da li se tretira kao virtuelna ili ne, nisam siguran, ali, ti si svakako u banci dobila parce plastike, koje mozes pokazati na check inu, ako budes njome kupila karte.

Postoji i Visa electron kartica kod Intese, koju preporucujem, a kojom se moze placati i preko neta i u prodavnicama, kao i podizati novac kako u zemlji, tako i u inostranstvu. A prolazi i kad se na odredjenim sajtovima trazi placanje kreditnom karticom, iako je debitna.

Naravno, uvek ima nekih sajtova gde iz nekog razloga mozda nece raditi, ali, zasad se pokazala kao najbolja. U svakom slucaju, probaj da kupis te karte, pa javi ako zapne.

zdravo svima!

bas me raduje sto ima toliko interesenata za ovu temu! ja sam potpuno nova pa mi je potrebna vasa pomoc. naime imam intesinu internet karticu, a zelim da kupim avio karte qatar airwaysa. sada, buni me deo na njihovom sajtu koji kaze:

"When booking on qatarairways.com you can pay with one of the following payment types:

Visa

MasterCard

Diners Club

UATP

American Express

Visa Electron

Visa Debit

MasterCard Debit

Please note that we do not accept virtual credit cards since the physical card needs to be presented at check-in for verification."

da li ona moja kartica spada u virtuelne?

i sta se desava ukoliko ja upatim novac (koji nije mali) a ne uspem da obavim transakciju? da li mogu da trazim povracaj tog novca?

Visa Internet kartica Banke Intese je Visa Debit Card i mozes je koristiti za kupovinu karata kod Qatar Airways-a, provereno iz licnog iskustva.

Virtualne kartice su kartice koje ne postoje fizicki, nije parce plastike, vec je "kartica" virtualna i postoji samo na internetu - na sajtu banke ili institucije kod koje imas otvoren nalog i uplacen novac. Ima sve podatke kao i ostale platne kartice, mozes placati samo na internetu, ali je ne mozes pokazati na aerodromu, jer ona fizicki ne postoji, vec samo virtualno.

U stvari postoji i fizički, jer ti dobiješ komad plastike sa neophodnim podacima koji je u obliku kartice ali on to nije. Veoma prosto:-)

Virtualne kartice su kartice koje ne postoje fizicki, nije parce plastike, vec je "kartica" virtualna i postoji samo na internetu... jer ona fizicki ne postoji, vec samo virtualno.

Visa tvrdi drugačije.

OT-990 via TT2

U stvari postoji i fizički, jer ti dobiješ komad plastike sa neophodnim podacima koji je u obliku kartice ali on to nije. Veoma prosto:-)

http://www.visaeurope.com/en/cardholders/prepaid/virtual_cards.aspx

Kao sto pise na zvanicnom Visa site-u: u generalnom (opstem) slucaju ne izdaje se niskakva fizicka kartica...

U redjim slucajevima, neki mogu da ti izdaju referentnu karticu, ali Qatar airways pre svega upucuje na opsti (generalni) slucaj, jer logicno karticu koja fizicki ne postoji ne mozes da pokazes na check-in-u.

Ako ja uplatim kartu za Wizz preko internet visa kartice, postoji li mogucnost da otkazem let i da mi vrate pare?

znaci mora da se rizikuje :)

posto jos nisam dobio vizu za London, moracu da uplatim sada let jer ce kasnije da bude samo skuplje :)

Prosto nisam mogao da odolim, a da ne zauzmem šestošesdesetišesti odgovor u temi, tj. 666 :D

Je li plaćao neko karte kod Wizz-a koristeći Maestro platnu karticu? Skoro sam video da postoji i ta mogućnost.

• 2 weeks later...

Da li kod wizz air moze nekako da se rezervise karta,tj.da uradim rezervaciju leta danas (da ne bi poskupele karte) a platim u naredna 24 ili 48 h? Koliko shvatam to moze samo putem placanja bankovnom doznakom?

Da, rezervacija moze samo bankovnom doznakom. Ako odaberes placanje karticom, onda odmah kupujes kartu i skidaju ti pare sa racuna.

Rezervisi sad, a stavi placanje bankovnom doznakom, pa ako bas pojeftini karta do ponedeljka, ti lepo otkazi rezervaciju, pa kupi karticom :) Mislim da nema nikakvih posledica.

Nece pojeftiniti sigurno :D

Vec sam prebacio pare na racun ortaka koji ima karticu da bi mi platio ,sad moram da skidam pare sa njegovog racuna da platim bankovnom doznakom :D

A koliki je rok za placanje nakon rezervacije?

Zvanicno, kazu da uplata treba da se izvrsi 24h nakon rezervacije. U realnosti, kazu da rezervacija vazi i do 5 dana. Neko je cak napisao 9 dana, ali, ne moras bas toliko da cekas.

Obzirom da ide vikend, verujem da ne bi trebalo da bude problem i ako uplatis u ponedeljak.

• 2 months later...

Sta mislite, da li je bolja Visa Internet (UBB ili Intesa) ili Visa Electron :)?

Mozda je bzvz pitanje, ali... ja imam dinarski racun u Intesi, pa da li bih mogla na osnovu tog racuna da izvadim Visa Electron  :)?