Jump to content

Featured Replies

samo da vas pitam treba da rezervisem kartu za london preko edreams/a i treba li jos sta da placem izuzev karte ( neke takse i tako to) prtljag ne nosim samo ranac posto ostajem dva dana samo...molim vas pomozite prvi put putujem sa ovako rezevisanim online kartama ??

zasto da ne ? kad sam ulazio i uporedjivao karte iz dubrovnika za london tu mi je najmanju cijenu izbacilo nekih 95 eura ...sta mi predlazete ?

Direktno od avioprevoznika

Edreams prikaze npr 20e nizu cenu a onda nalepi 40e proviziju

Direktno od avioprevoznika

Edreams prikaze npr 20e nizu cenu a onda nalepi 40e proviziju

Interesuje me da li je nepisano pravilo ili ne mora da znači da je kupovina avio karata jeft/skuplja preko

tzv. pretraživača kao e-dreams,momondo,expedia etc...

Ili je bolje ići i direktno pazariti na sajtu zvaničnog avioprevoznika.

Ili jednostavno nema nikakvog pravila ,sve mora da se prati i upoređuje.

Ili jednostavno nema nikakvog pravila ,sve mora da se prati i upoređuje.

There you go!

Хоћете ли да ми ово објасните...Карта Рим-Београд Виз ером на њиховом сајту је 48е без пртљага, и траже 8е ако се плаћа картицом, то је 56е без пртљага...Иста та карта је 38е преко браво флај претраживача и не тражи тих додатних 8е за плаћање виза интернет картицом и обавесте те да се пртљаг доплаћује 25е како и пише на Визовом сајту? Како је то карта 10е јефтинија преко браво флај претраживача него на званичном сајту? Када се купи карта преко неког претраживача, оно што се после доплаћује ако је је лоу кост у питању је пртљаг, јел тако , а ако је нормална авио компанија, ништа? Јел сам ја то добро скапирао???

Хоћете ли да ми ово објасните...Карта Рим-Београд Виз ером на њиховом сајту је 48е без пртљага, и траже 8е ако се плаћа картицом, то је 56е без пртљага...Иста та карта је 38е преко браво флај претраживача и не тражи тих додатних 8е за плаћање виза интернет картицом и обавесте те да се пртљаг доплаћује 25е како и пише на Визовом сајту? Како је то карта 10е јефтинија преко браво флај претраживача него на званичном сајту? Када се купи карта преко неког претраживача, оно што се после доплаћује ако је је лоу кост у питању је пртљаг, јел тако , а ако је нормална авио компанија, ништа? Јел сам ја то добро скапирао???

Bravofly ima service fee od €15 po letu [€30 za povratnu kartu], i meni trazi jos novca i za placanje [iznos varira od metoda: Amex €11, Paypal,VISA/MC kartice su €8].

Karta od €30 kosta, bez prtljaga na kraju bar €52-53.

Ta ista karta [13. april sam uzeo za primer] kosta na kraju €38 na wizz-ovom sajtu.

Извините, заиста сам почетник у овоме...Никада нисам куповао преко претраживача карту...Куповао сам преко сајта авикомпаније...Ево, безуспешно покушавам да купим карте преко едримс франц...имам промо код, и дају цену карте комбинација јата и виза повратна за Рим...Укуцам све податке како траже, видим да је 2е провизија када се плаћа виза интернет картицом, али на последњем кораку када хоћу да платим одједном напишу цену карте већу за 20е...баш цену карте повећају, не неке додатно наведене трошкове...шта је то људи???

probaj flugladen.de i cheaptickets.de, obicno imaju bolje cene od ostalih agenata

• 2 months later...

Pomoć, pomoć! Pokušavam da preko flydubai.com platim kartu, sve korake prođe, na kraju i unošenje podataka sa kartice i  posle toga - Sorry, neki problemi, blablabla. Pokušao sam 5 puta, iznova, ma džabe, stalno ista poruka.

Ima li neko nešto pametno što se to događa?  :?

Mozda neki problem sa tvojom karticom. Vidi da li si odabrao dobar tip kartice, da li traze iskljucivo kreditnu, a tvoja je debitna ili slicno. Vidi koju si verziju sajta izabrao, mozda automatski pod tim podrazumeva da ti i kartica bude iz te zemlje, a tvoja nije. Ili je samo mozda problem sa sajtom, pa pokusaj malo kasnije.

Biće da je ovo treće, imam 2 kartice, Debitne, oni traže Credit/Debit, iz ove je zemlje itd itd.

Nije mi se ovako nešto ranije desilo.

Sorry, but we’re having trouble processing your payment. Please try entering your details again, or using another card.

To je poruka koju stalno dobijam. Probao sam ponovo, posle sat vremena, ista priča.

Billing Adress me malo buni. To bi trebalo da je moja lična kućna adresa?

Da nema to kojim slučajem veze sa bankom i iznosom, 302eur su u pitanju, Intesa je banka? Nemam pojma koje bi to veze moglo da ima... ali eto, ništa me ne bi čudilo.

Možda ima i neke veze što sam pre toga tom karticom platio vizu za Šri Lanku, pa pošto je još nedospelo potraživanje itd...? I to mi nema veze sa životom, ali šta ga znaš.

Billing Adress me malo buni. To bi trebalo da je moja lična kućna adresa?

To bi trebalo da je adresa koju si naveo u banci, kad si pravio datu karticu, dakle, verovatno tvoja kucna adresa. Moze biti da to pravi problem, ako se ne poklapa u potpunosti sa onim podatkom koji poseduje banka.

Da nema to kojim slučajem veze sa bankom i iznosom, 302eur su u pitanju, Intesa je banka? Nemam pojma koje bi to veze moglo da ima... ali eto, ništa me ne bi čudilo.

Možda ima i neke veze što sam pre toga tom karticom platio vizu za Šri Lanku, pa pošto je još nedospelo potraživanje itd...? I to mi nema veze sa životom, ali šta ga znaš.

Moras da imas vise para na kartici od tih navedenih 302 evra koliko kosta karta. Zaboravih tacno, ali cini mi se da Intesa uvek rezervise negde oko 4% vecu vrednost, kao garanciju u slucaju nagle promene kursa, ali na kraju skoro uvek skinu tacno onoliko koliko zaista kosta. To sto imas nedospelo potrazivanje, nema veze, sve dok ti je dostupna suma novca na kartici onolika koliko sam naveo.

Nema sile brate mili. Prebivalište sam skoro menjao, stavljao sam obe adrese u različitim oblicima (ponavljam da ne prihvata naša slova Š,Ć, kao i kroz znak / ), ali nema šanse.

Nešto zeza, nemam pojma šta je. A ako ne kupim kartu večeras ko zna kad ću. Vrlo verovatno da će narednih dana da ode na 400 eur a do bloody Šri Lanke NIŠTA JEFTINO nema...  :psuje:

BTW, nije do tog iznosa od 4%, uvek ja stavljam barem duplo više, znam da to nekad može da zeza.

Probaj odaberi neku drugu valutu placanja, britanske funte, npr. Probaj stavi tip kartice samo Visa, umesto Visa electron, ako postoje te opcije uopste.

Ako ni to ne prodje, probaj na nekom drugom sajtu, ako je ista cena, kayak, expedia, ebookers, orbitz, cheapticekts ili slicnim. Tamo ce proci :)

Koliko znam ti nisi u Beogradu, a da jesi mogao bi da platiš u njihovom predtavništvu, bilo kojom karticom.

Oni imaju i politiku da za neke zemlje, a tu je i SL, samo vlasnik kartice može sebi da kupi kartu.

I mora biti KREDITNA kartica za plaćanje preko neta.

I mora biti KREDITNA kartica za plaćanje preko neta.

Meni je dosad Intesina Visa electron svuda prolazila i kao kreditna kartica, pa mislim da to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Pedjalon, ovo što pričaš ima neke logike sa ovim što neće da se plati (verovatno).

Jesu izuzetno glupa ta ograničenja, ali ''pasuje''.

Na sajtu su ponuđene VISA/MASTERCARD i CREDIT/DEBIT. Tako da bi trebalo da može i sa Visa Electron debitnom da se plati. Misliš, zašto bi morala samo kreditna kada je u ponudi i ova druga?

Draganče, nemaju te razgranate varijante kartica kao kod Rajana npr.

Gledao sam kod ovih ostalih sajtova još pre, ali oni tek deru.

Nisam pametan šta da radim.

Sutra da zapucaš u:

flydubai Belgrade - Belgrade

Knez Mlhajlova 30,

11000 Belgrade

+381 11 328 2271

Upravo sam im poslao e-mail, sutra rano ujutru ću da pozovem. Problem je što nisam u civilizaciji od sutra do nedelje... da ...em avio-karte i probleme.

Druga stvar koja me čudi, na njihovom sajtu prilikom kupovine piše da je FREE 7kg ručni i 20kg čekirani prtljag.

Na ovom sajtu: http://www.aviokarta.net/lowcost/741-flydubai/ pišu o nekakvim zonama, čudima, naplatama prtljaga. Ja zaista ne kapiram ova dupla pisanija..  :?

Cek, da li ti kupujes kartu sebi ili nekom drugom?

Sad sam pogledao kako izgleda stranica gde se placa, dakle, primaju i debitne i kreditne kartice, to nije problem. Imas opciju placanja sto je Pedjalon naveo, dakle, rezervises kartu sad, pa onda platis kod njih u predstavnistvu u Beogradu, to ti je jedna komplikovana opcija, takodje.

Pogledaj nemacku verziju kayaka, spansku i sve moguce koje ti padnu na pamet, mozda ima neki agent koji nudi kartu po istoj ili priblizno istoj ceni za te tvoje datume.

I razmisli jos jednom o adresi, jedino mi tu lici da bi mogao biti problem, mozda su u banci pogresno zapisali(to se meni desilo, npr).

Ili mozda da probas da se registrujes na sajtu flydubaia, mozda bi onda proslo?

zovi flydubai preko skajpa, i pitaj ih..call centar u emiratima im radi stalno, koliko mi se cini...ne znam dal si zvao banku da ih pitas dal oni dobijaju neki zahtev za transakciju ili ne..

Draganče, gledao sam te ''jeftine'' sajtove za karte, ispada da je edreams najjeftiniji, ovi ostali bukvalno ''deru'' kožu, naročito (gle ironije) cheaptickets.  :o

Registrovan sam na Flydubai sajtu, takođe sam mislio da je to problem, ali vidiš, ni to nije.

Ne znam koje veze ima adresa sa time? Ovde sam ubacivao tu adresu u XXXX verzija, džabe, neće ponovo.

Za sebe kupujem kartu inače.