Jump to content

Featured Replies

zovi flydubai preko skajpa, i pitaj ih..call centar u emiratima im radi stalno, koliko mi se cini...ne znam dal si zvao banku da ih pitas dal oni dobijaju neki zahtev za transakciju ili ne..

Brate, gledam sajt ali nigde ne nađoh njihov Skype nick?

zovi flydubai preko skajpa, i pitaj ih..call centar u emiratima im radi stalno, koliko mi se cini...ne znam dal si zvao banku da ih pitas dal oni dobijaju neki zahtev za transakciju ili ne..

Brate, gledam sajt ali nigde ne nađoh njihov Skype nick?

zovi ih na call centar, al preko skajpa, jeftinije je mnogo...pricas 20 min. za 1 $ , a ako nista drugo, na skajpu bar mozes da upotrebis intezinu debitnu karticu, licno probao heheh...

btw, kupovao sam sa tom karticom kod fly dubai i nisam imao problema...al uvek moze da se desi da neka glupost zeza, pa zato bolje zvati na fon i raspitati se...

Pravo da ti kažem, nikad nisam kupio Skype kredit, niti sam imao potrebe. Ali sam gledao rate-ove na sajtu i ne videh nigde da se može za dolar razgovarati 20 min.

S tim da je minimum za uplatu 10 evra, ako se ne varam, a Tales sigurno nece da se razbacuje parama da bi procaskao sa nekim Arapinom preko zice  ;D

Tales je ''pao'' u civilizaciju iz šume direkt i ima šta da vidi posle 3 dana koliko ga nije bilo. Bitange FlyDubaievske su za nepuna tri dana uspele da dignu cene karata sa 290 na 430 eur. BTW, zvao sam prekjuče ujutru onu njihovu BG ''ispostavu'' kako bi mi rekli kako oni samo prodaju karte (uz proviziju, naravno) a nemaju pojma što se događalo to što se događalo sa nemogućnošću plaćanja karticom. Plus (verovatno da bi mi olakšali patnje i muke) me ohrabriše kako ''se i drugim putnicima to dešavalo ranije, kao kvar u sistemu''. Pa bitange jedne arapsko-poluprofesionalne, ja još nisam video da neko prodaje letove a neće da proda let!?! To je toliko glupo da ja nemam reči. Do sada sam kupio jednom povratni let kod JAT-a, 2x kod Rajana i 1x kod Pegaza, svaki put je išlo kao podmazano (jedino je kod Turaka malo zezalo, ali definitivno nije problem iste vrste). Ja stvarno nemam reči. Sad pojma nemam šta da radim. Najjeftinija varijanta je 318eur kod AirArabia, ali mi vreme polaska poprilično ne odgovara. Poludeo sam.

PS Draganče, potpisujem to što si rekao od reči do reči. ;)

Upravo sam im poslao e-mail, sutra rano ujutru ću da pozovem. Problem je što nisam u civilizaciji od sutra do nedelje... da ...em avio-karte i probleme.

Druga stvar koja me čudi, na njihovom sajtu prilikom kupovine piše da je FREE 7kg ručni i 20kg čekirani prtljag.

Na ovom sajtu: http://www.aviokarta.net/lowcost/741-flydubai/ pišu o nekakvim zonama, čudima, naplatama prtljaga. Ja zaista ne kapiram ova dupla pisanija..  :?

Piše lepo i sledeće, i to uokvireno i naglašeno:

Putnici na liniji Beograd - Dubai - Beograd ne plaćaju dodatno prtljag, pošto je on prema tarifi (Free To Change) za ovu liniju uključen u cenu karte koja se nudi na srpskom tržištu.
. Naplata prtljaga je krajnje jednostavna. Ako platiš unapred do 4 sata pre poletanja na jedan od tri načina (online, preko agencije ili u predstavništvu) onda ti je cena prtljaga po pravcu oko 10 eur za 20kg, 20 eur za 30kg ili 30 eur za 40kg. Ako nisi uplatio unapred već plaćaš na aerodromu prilikom čekiranja onda će ti odrati kožu i naplatiti ti prtljag po kilogramu po zonama. Ako ideš iz zone 3 (Beograd je u ovoj zoni) u zonu 3 onda je najskuplje - oko 11 evra po kg.

Dakle prtljag do Dubaija je uključen u cenu, ali nije i do ostalih destinacija via Dubai.

Belgrey, dok ti stižeš na Kosovo, bitka se odavno završila.  ;)

Jel na ebookers treba da se radi neki online check in itd? Kupio sam kartu za mene i 2 ortaka i nisu mi trazili sem imena putnika nista vise?

verovatno zavisi od toga gde se putuje, da li je check in online ili na aerodromu.

Obavestice te vec putem mejla ako sta treba. Ako je neka lowcost kompanija i ima posebna pravila oko online check-ina, onda moras online, ali, verujem da se radi o redovnoj kompaniji, a za to ti ne treba nista. Pojavis se na pultu za check-in na aerodromu sa pasosem u ruci i to je to.

• 5 weeks later...

Поздрав. Хтео бих да купим авионске карте и располажемом код Интеза банке са Виза Електрон. Да ли са те виза картице могу да купим авио карте? Ради се о Аерофлоту и Аир Астана компанијама.

И још једно питањце: да ли неко зна шта у Аерофлоту у Економској класи значи Буџет опција. Ту је карта најјефтинија. Да можда нема неких ограничења у виду тежине пртљага? :-\

Эконом класс

-Премиум

-Оптимум

-Бюджет

budžet varijanta  znači da nema mogućnosti menjanja datuma leta. Ako sajt kompanije prihvata plaćanje visom ELECTRON, naravno da možeš da kupiš kartu.

Пише доле да се плаћа кредитном виза електрон а ја имам дебитну виза електрон. Хоће ли је примити? :?  или пише доле може да се плати са свим осим Визе Електрон. :(

Хоћу данас да купим карту па ми је фрка.

3. What methods of payment can I use to purchase my Air Astana ticket?

For the following currencies EUR, GBP, AED, INR, THB, CNY and KRW you can only pay by Credit Card: Visa (except of Visa Electron) or MasterCard from any bank. For KZT currency you can pay using any Visa, MasterCard and American Express card. Maestro/Cirrus debit cards may only be used by Kazkommertsbank holders.

Сад сам исчепркао и ово:

For the currencies USD (US dollar), EUR (Euro), GBP (British pound sterling), AED (United Arab Emirates dirham), THB (Thai baht), CNY (Chinese yuan), INR (Indian rupee), KRW (South Korean won), HKD (Hong Kong dollars) it is possible to pay only by credit or debit cards of Visa and MasterCard (except Cirrus/Maestro) payment systems.

http://www.airastana.com/int/en/Online-Booking-Terms-and-Conditions.aspx

Да ли то значи да ћу моћи да платим са мојом виза електрон дебитном?  :banana:

Да ли то значи да ћу моћи да платим са мојом виза електрон дебитном?  :banana:

Probaj, pa obavesti ovde.

Ja sam kupio prosle godine online karte na Air Astana ali sa VISA Debit karticom.

Ма иде све ко подмазанао.  :pivoooo: Чак сам купио и аутобуску карту у Кз, резервисали седишта.

Само ми једна ствар није јасна. Ако су две авио карте коштале 400 евра, зашто ми је са рачуна скинуто 420 евра? 

da li ti je skinuto ili rezervisano, ako je rezervisano uvek malo vise uzmu dok ne prodje transakcija, ako su odma skinuli mozda su na sajtu dolari ili tako neska razlika

Ма иде све ко подмазанао.  :pivoooo: Чак сам купио и аутобуску карту у Кз, резервисали седишта.

Само ми једна ствар није јасна. Ако су две авио карте коштале 400 евра, зашто ми је са рачуна скинуто 420 евра? 

Uobičajena je situacija da prilikom svake on line kupovine banka osim iznosa za plaćanje rezerviše dodatnih 5-6%. Transfer novca će se izvršiti za dan ili dva i u tom periodu su moguće kursne razlike. Da bi se banka osigurala za svaku situacije na tvom računu "stavi šapu" i na taj dodatni iznos. Kada bude vršen transfer sa tvoje banke na banku tvog prodavca skida tačno iznos koji si platila. Tako su meni objasnili u kol centru moje banke. Ostalo mi je nejasno ukoliko je iznos za plaćanje u evrima a ja na računu imam evre, na kakvu oni kursnu razliku računaju :?, U svakom slučaju, posle više provera, uvek je sve bilo u redu, aki na računu moraš imati tih5-6% više od planiranog.

Интересантно да је у смс извештају банке пише да расположиво стање у РСД. Сад како домаћа валута ако је мени девизни рачун и сам сам уплатио евриће на рачун.  Разумем ако је виза Инспајр, она је везана за динарски рачун, ал зашто електронка.

ma da skratimo pricu..uvek rezervisu 5-6% vise u odnosu na cenu necega sto je kupljeno preko neta..

a zasto?

ima raznih razloga,moze se pricati i o tih 1-2 dana za izvrsenje transakcije, ali to svakako ne traje po 7, a nekad i 10 dana, koliko oni drze pare " rezervisanim"... al jedan je najvalidniji- moze im se  :LOLLL:...

mozemo to posmatrati i kao koriscenje nasih sredstava u njhove privatne poslovne svrhe...kad se saberu sve transakcije, svi klijenti, i od svakog imas po 7 dana "rezervisane", tj. "orocene" pare, pa makar u pitanju bilo i 5 evrica, malo li je ;D.....

5x 500000, pa ti vidi...par miliona vise ovde, par onde.....tako banke funkcionisu.....

• 2 weeks later...

Pozdrav svima, ja se unapred izvinjavam jer nisam uspeo da nadjem odgovarajucu informaciju na forumu, pa vam se zato obracam. Planiram sutra da uzmem kartu u pegasus airlines, vrlo je hitno,  imam maestro karticu u banci inteza ali je problem sto je to dinarski racun, pa me zanima da li mogu da unesem podatke sa te kartice na njihov sajt i da tako kupim kartu? da li je to uopste moguce i ako jeste kolika je provizija, i koja je procedura za kupovinu karte na taj nacin? Hvala vam puno unapred!

• 3 weeks later...

Zdravo svima. Prilicno sam neupucena u ovo online placanje karte preko neta pa mi treba jedan savet. Hocu da kupim kartu za Varsavu preko LOT-a. I kada udjem na sajt i u country opciji stavim Serbia i izaberem zeljene letove prikaze mi se cena u dinarima a opcije placanja su master-card, visa, american express.  E sada ono sto me zanima je da li meni treba dinarska kartica ili ce mi sa devizne skinuti taj iznos u eurima?

Hvala unapred na odgovoru i izvinjavam se ako je pitanje debilno  :D