Jump to content

Featured Replies

Izabrao VISA ELECTRON, ima još od Visa - Debit i Credit, pokušao i sa Debit i neće.

Pošaljem mail Easy jetu, odgovor stigne za 20 minuta.

Da probam Preko Visa Credit ikone.

I tako prođe.

Skuplje za o,2%

Ipak na kraju sve Ok.

Da, Intesina Visa Electron  prolazi i kao kreditna kartica, iako je debitna. To je sa jedne strane prednost, jer negde prihvataju samo kreditne kartice kao sredstvo placanja, ali u tvom slucaju se ispostavilo kao mana, jer moras nesto malo vise da platis. Ali, bitno je da radi. Doduse, koliko se secam, meni je prolazila i kao debitna, sad, moguce da zavisi od sajta do sajta.

Pošaljem mail Easy jetu, odgovor stigne za 20 minuta.

Da probam Preko Visa Credit ikone.

I tako prođe.

Skuplje za o,2%

Ipak na kraju sve Ok.

Eto.  clap.gif' alt=':clap:'>

Airserbia ima beta verziju sajta, uzeo sam da gledam da li ima razlike u ceni na regularnom i ovom beta, i naravno da nema :)

Koga zanima, neka pogleda :)

• 4 weeks later...

Zanima me jedna stvar. Recimo da kupujem kartu BG - NY i prevoznici su mi Air Serbia + KLM, kako mogu dokupiti dodatni kofer s obzirom da mi pretrazivaci nigde ne nude tu opciju? I sta se radi u takvim slucajevima?

Srdacan pozdrav!

Na aerodromu platis kofer 70evra mislim da je bio.

A sta se desava u slucaju da jedan prevoznik dozvoljava besplatno 1 kofer, a drugi 2? Na aerodromu placam cenu samo za ovog jednog ili kako?

Tebi na karti pise koliko imas kofera, vise od dva ne mozes da imas. Placas za dodatni kofer do konacne destinacije, ovo pricam za US jer je provereno 5 puta, odande je kofer bio 50 pa 70 pa 100$ a ovde 50 pa 70 evra.

Tebi na karti pise koliko imas kofera, vise od dva ne mozes da imas.

Moze i 3 ;)

Zavisi od kompanije, klase karte i statusa putnika.

A sta se desava u slucaju da jedan prevoznik dozvoljava besplatno 1 kofer, a drugi 2? Na aerodromu placam cenu samo za ovog jednog ili kako?

Ako kupis vezanu kartu, pisace ti vec koliki ti je dozvoljen prtljag, tu valjda ide ono pravilo "most significant carrier". Npr, lupam sad, letis Air Serbia BG-Frankfurt, a posle American airlines Frankfurt-Njujork. Ako kupis sve to kao jednu kartu, a praksa je da American airlines daje 2x23kg za letove za Ameriku, onda ces i na deonici BG-FRA, Airserbiom imati uracunato 2x23kg gratis, bez obzira na to sto bi inace, da si kupio samo kartu BG-FRA, kod Airserbie, imao samo 1 torbu od 23kg. 

Ako karte kupis odvojeno, a jedan prevoznik nudi 1 torbu ukljucenu u cenu, a drugi 2, onda ces doplatiti samo kod tog koji nudi 1 torbu, ako ti vec imas 2.

• 3 weeks later...

Imam par pitanja za kupovinu prekookeanskih karata. Nasao sam povoljnu opciju preko momonda, koji me prosledjuje na sajt mytrip.com.  U pitanju je povratna karta beograd-nyc. E sad, sa obzirom da nisam ranije kupovao karte tako velike cifre interesuje me da li je sajt mytrip pouzdan? U pitanju je karta airserbia-klm, klm-airserbia...da li je pouzdano i bezbedno kupiti te karte preko ovog sajta? Kao i da li neko zna kakav je kasnije proces izdavanja karte? Do sada sam nebrojeno puta kupovao karte za evropu, ali uvek na zvanicnom sajtu kompanije sa kojom letim, pa mi je ovo sada novo iskustvo. 

Takodje, imam pitanje vezano za prtljag. Hteo bih dodatnu torbu(ukupno 2x23kg) za povratak iz nyc. Vidim da u procesu kupovine karte ne nudi nigde dodatni prtljag tako da pretpostavljam da tu nije moguce ugovoriti nista. Na sajtu klm-a preko onog kalkulatora se dolazi do cifre od 100usd za torbu nyc-evropa, i navedeno je da je kupovina moguca samo na aerodromu, pa pretpostavljam da je to to sto se cene tice? Pored toga, da li je potrebno kupovati prtljag i za let paris-beograd (airserbia) ili se kupovinom torbe iz nyc-a podrazumeva i taj da kazem manji let(znam za to pravilo ali ne znam striktno kada se primenjuje). Ako da, da li se torba, tj. torbe preuzimaju u parizu(ili bilo kom aerodromu gde se preseda) ili se u nyc-u  cekiraju direktno za beograd?

Eto, par pitanja, pa ako bi neko mogao da pomogne ja bih bio veoma zahvalan ;)

Pazi, bukvalno si imao jedan post iznad tvog sve o prtljagu kupovini i funkcionisanju, al eto lakse je pitati samo.

Za taj sajt nikad nisam cuo, al stone bi bio pouzdan, pored njega imas i gomilu drugih, platis njima, stigne ti karta na mejl, tj broj rezervacije i plan puta, odes proveris da l je sve ok i to je to.

Video sam post iznad mog, vise je pitanje bilo vezano za to gde se torba preuzima(da li na aerodromu gde se preseda, ili na finalnoj destinaciji(bg))? 

A sto sajt ne bi bio pouzdan...pa sta znam, verovatno iz prosecno 500 razloga po karti. 

Ako moze malo odredjeniji odgovori od "imas gomilu drugih", "platis njima", "odes proveris da l je sve ok"....koliko vidim u celom tvom "odgovoru", zapravo ni jedan odgovor. 

Imas gomilu drugih sajtova za karte:

http://www.kayak.com/flights

http://www.cheaptickets.com/

http://www.onetravel.com/

http://www.expedia.com/

http://www.cheapoair.com/

http://www.orbitz.com/

Sta ti nije jasno, platis kartu, odes na https://www.checkmytrip.com proveris rezervaciju koju si dobio.

Prtljag kupis na aerodromu pise ti na ovoj strani 100$ je sada kod nas na Surcinu. Moras malo da citas forum ne samo da postavis pitanje

Jesi probao da vidis tu istu kartu na sajtu KLMa? Moguce da je ista cena, a mozda imas opciju direktno da doplatis dodatni prtljag, ili, eventualno, naknadnim pozivom njihovog call centra da dodas i platis zeljeni prtljag.

Video sam post iznad mog, vise je pitanje bilo vezano za to gde se torba preuzima(da li na aerodromu gde se preseda, ili na finalnoj destinaciji(bg))?

Ako je ceo put na jednoj karti, prtljag preuzimas na krajnjoj destinaciji.

Jesi probao da vidis tu istu kartu na sajtu KLMa? Moguce da je ista cena, a mozda imas opciju direktno da doplatis dodatni prtljag, ili, eventualno, naknadnim pozivom njihovog call centra da dodas i platis zeljeni prtljag.

Nije cena je znatno skuplja, nekih 200nak evra, zato se i pitam kako nude tu cenu toliko jeftiniju. Na kayaku kada pronadje kartu salje vas direktno na lufthansu, ili austrianairlines itd...a na momondu prikaze kompaniju ali se karta kupuje preko mytrip-a, bravofly-a itd.

Ne mislim da je neka prevara, samo bih voleo da cujem nekog da je koristio taj mytrip...

Nije to nista neuobicajeno da neka online agencija ima znatno povoljniju kartu nego sto nudi sama aviokompanija. Sa mytripom nemam iskustva, ali, kupovao sam na raznim drugim sajtovima i dosad nije bilo problema, tako da, verujem da ih ni ti neces imati. Mozes podeliti ovde sa nama detalje leta koji te zanima, mozda nadjemo nesto povoljno na nekom drugom sajtu.

Moguce je da su u pitanju i consolidator fares - koje ti sajtovi dobiju u dogovoru sa aviokompanijama.

S druge strane, treba kliknuti sve do poslednjeg koraka, jer nekad ne bude cena koju prvobitno pokazu. I sajtovi i kompanije.

Kad odes na kayak imas ispod cene preko kog sajta kupuje, ja sam nalazio sad karte za ameriku za po 698$ a preusmeri me na sajt gde je 850$. Procitaj po internetu sveza iskustva mora da ima.

Pozz ljudi!

Prijatelji imaju problem. Kupili su 3 karte preko Bravo fly posrednika i sad ne mogu otkazati rezervaciju niti pomjeriti let.

Problem je, sto je koliko sam vidio, to portal iz SAD-a koji trazi 6 evra za poziv. Kada se i to potroši i nazove, automatska sekretarica govori kako je broj internet racuna neispravan.

Povezali su letove Beograd - Atina preko Air Srbije i Atina - Krf preko Aegan-a.

Povratne karte su u pitanju.

Unapred se izvinjavam ako sam pogrijesio topik.

Ja nemam problema sa tim jer karte kupujem direktno od Low coast kompanija, gdje je komunikacija poprilično lakša.

P.s Danas im ističe rok za žalbu tj. promjenu termina ili otkazivanje leta( za koje uglavnom ne vraćaju novac ali bar da promjene termin). 

Bilo kakva pomoć ili savjet su dobrodošli!

Ja ne znam kako da pomognem.. :(

Edited by nikolica

Ne znam sta da kazem osim da na neki nacin probaju da stupe u kontakt sa tim koji su im prodali karte. Evo, ovde ima citav spisak. 

Druga stvar je da li tip karte koji su kupili uopste ima opciju da se menja datum leta.