Jump to content

Featured Replies

Jesi takvu informaciju pronasao na sajtu Turkisha za destinaciju koja te zanima? Imaju neke restrikcije po tom pitanju, pa prouci sta tacno kazu zvanicne informacije. U sustini, imaju nekih ogranicenja, sad se vec ne secam detalja, ali ne u smislu da ne mozes drugim licima da kupujes karte, vec da ako to uradis, a nisi jedan od putnika, morao bi da se pojavis na check-inu, ukoliko traze proveru kartice. Ja sam svojevremeno imao takav slucaj, ali, posto nisam mogao da budem fizicki tamo, resio sam to tako sto sam kontaktirao mejlom njihovu centralu u BGu i objasnio o cemu se radi i cini mi se da su trazili da im posaljem kopiju kartice i nekog licnog dokumenta i bilo je sve ok.

Edited by Dragance

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Pozdrav forumašima. Sinoć sam naručivao karte za Karlsruhe/Baden preko Wizz-ovog sajta. Sve je bilo u redu, ali kada je došlo na red plaćanje, sistem nije hteo da prihvati karticu (Addiko Master Debitna devizna).

Kartica važeća, sredstava više nego dovoljno, ali - neće.

Odem danas do banke, provere oni - kartica u redu.

Na kraju se ljubazna službenica (pošto sam je zamolio) ulogovala na moj nalog na wizz-u, ponovila rezervaciju i svojom VISA dinarskom kreditnom karticom platila. Naravno prebacio sam joj novac.

Ima li neko ideju zašto nije sistem hteo da prihvati moju karticu? Da li Wizz više ne prima DEBITNE kartice nego samo KREDITNE?? Na njihovom sajtu piše da navodno idu i jedne i druge. Prošle godine (April) je prolazila i debitna a sada neće.

Draganče, imaš li ti nekih informacija?

Mozda da si odabrao da je kartica kreditna, mozda bi proslo. Mozda. Nekad ima tako bizarnih stvari. Mozda je do odabira valute placanja, treba svasta pokusati.

• 3 months later...
On 5/3/2017 at 6:47 PM, Dragance said:

Pisao sam vise puta o tome, mozda bas i na ovoj temi, ali, mozda sad ne moze lako da se pronadje. Banka Intesa uvek rezervise nekih 4-5% vise, znao sam i tacno koliko, pa posle vrati ostatak na racun. Tako da, toliko i uplati vise, u protivnom ti nece proci transakcija. Moja Visa Internet je vezana za devizni racun, pa uvek uplacujem u evrima, ako je i tvoja, savetujem da takodje uplatis u evrima, da ti ne bi oni vrsili konverziju iz dinara u evre, po njihovom, losijem kursu. Kad placas online, u nekoj drugoj valuti, obracunavaju po karticarskom kursu, sto je priblizno srednjem, tako da se isplati. Kad je placanje u dinarima, tad obracunavaju po nesto losijem kursu, ali i dalje dobrom, mislim da je po nekom njihovom Intesa Hit, kupovnom ili prodajnom, mislim da ta informacija stoji negde na njihovom sajtu.

Ne vidim razlog zasto ne bi mogao da podignes pare sa racuna, nakon sto ih uplatis? To je racun kao i svaki drugi, na koji mozes da uplacujes novac i da sa njega podizes novac, a kartica je samo vezana za taj racun. Ja sam nekad davno uplacivao i podizao novac sa deviznog racuna za koji mi je vezana Visa Internet kartica. Ono sta danas radim je da imam novac na jednom racunu, za koji mi je vezana Visa Electron kartica i onda kad hocu nesto da platim, koristim online nalog, prebacim online onoliko novca koliko mi treba na drugi devizni racun, za koji mi je vezana Visa Internet kartica i onda izvrsim placanje tom karticom.

Takodje, ne vidim razloga zasto kartica ne bi prosla na sajtu Air Serbia-e.

Nista meni bez mojih Kikindjana-Mokrincana (i Novosadjana da mi se Ped Lon ne naljuti).Inace, imam Internet karticu Banke Intese...imam Hit racun i imam nesto devizica na deviznom. Treba da kupim karte kod Rayana....Da li ja treba da sad online prebacim sa deviznog na internet karticu iznos koji treba da platim ili ce banka automatski da povuce sa mog devoznog racuna? Ostalo sam razumela...ono ,dobicu SMS kod , unecu u obrazac. ( taj sms kod inace je i kod domaceg placanja) Molimdrage zemljake da mi pomognu kao i uvek. Znaci da li u trenutku placanja moram imati devize na internet kartici ili ce automatski biti povezano sa mojim deviznim racunom odakle ce se izvrsiti skidanje?

'vako! Prvo, ta Internet kartica je povezana sa nekim racunom, trebalo bi da je sa tim deviznim koji imate. Ukoliko imate i Visa electron karticu, moguce da imate i 2 devizna racuna, svaki povezan sa svojom karticom. Intesa hit racun je, koliko znam, dinarski racun. Kad izvrsite placanje Internet karticom, povlaci se novac sa deviznog racuna vezanog za tu karticu. Ako je to jedini devizni racun koji imate u Intesi, onda Vam je dostupno onoliko novca koliko imate tamo. Mislim da ne bi trebalo da bude da je ta kartica povezana i sa Hit racunom, a to Vam i svakako nije dobro, jer bi tad, ako nemate dovoljno evra, banka povukla pare sa dinarskog racuna i pretvorila ih u evre po, za Vas, nepovoljnom kursu.

Ukratko, proverite najbolje u banci sta je sta, tj uz koji racun Vam je povezana ta Internet kartica. Uplatite onoliko deviza koliko Vam treba za tu kupovinu (tj, barem 5% vise) i platite online te karte. Ako imate Intesa online nalog, mozete i online sve to proveriti, pa ako nemate dovoljno novca, uplatiti ih na racun u samoj ekspozituri.

Edited by Dragance

Imam i Visa elekronsku i devizni racun...ali moja cerka bila nestrpljiva pa kupila jutros karte, a ja sam htela da "overim " moju internet, jer sam dobila novu...imam elektronsko placanje i imam dovoljno evra na deviznom racunu i vidim da mogu da prebacujem ali sad je gotovo. Nazvacu ipak Intesu da znam za drugi put. Ali hvala....tako lepo sve objasnis.

16 hours ago, pedjalon said:

Zar nije ovako najlepše?

Najlepša kćerka za najlepšu mamu.

:clap:

daj prebacite ovo u neku "Više od posta/ Najbolji post" temu ako ima!

• 4 weeks later...

Imam problem prilikom plaćanja avio karte Intesinom Internet karticom. Do sada su sva plaćanja prolazila i, možda je važno istaći, bila su na moje ime ili sam ja bio jedan od putnika. Ovoga puta kupujem kartu za drugoga i po završetku transakcije piše:
"We are sorry, we could not process your payment.
The system was unable to authorize the credit card. (pe1)
What you can do:
Please contact your bank for more information.
Please try a different credit card.
If this error continues, please call one of our Global Contact Centres or dial 00971 2 599 0000 and we’ll be happy to help. Local and International calling rates apply."

Ima li neko ideju šta može biti uzrok odbijanju autorizacije kartice?

Mozda se ne poklapaju podaci? Ako si stavio tudje ime i adresu uz svoju karticu, moguce da to pravi problem. Ili nemas dovoljno novca, onih nekih 4-5% preko iznosa koji treba da bude naplacen? Ali, verujem da to sve vec i sam znas, pa moguce da je nesto trece. Ako se neki sitan detalj o adresi ne poklapa, dovoljno je da ne prodje transakcija. Ili je mozda sistem ne prihvata kao kreditnu karticu i ne dozvoljava preautorizaciju, tj blokiranje izvesne svote novca na nacin na koji to prolazi kod kreditnih kartica? Da odaberes mozda drugi tip kartice i probas?

11 hours ago, blizanci said:

Imam problem prilikom plaćanja avio karte Intesinom Internet karticom. Do sada su sva plaćanja prolazila i, možda je važno istaći, bila su na moje ime ili sam ja bio jedan od putnika. Ovoga puta kupujem kartu za drugoga i po završetku transakcije piše:
"We are sorry, we could not process your payment.
The system was unable to authorize the credit card. (pe1)
What you can do:
Please contact your bank for more information.
Please try a different credit card.
If this error continues, please call one of our Global Contact Centres or dial 00971 2 599 0000 and we’ll be happy to help. Local and International calling rates apply."

Ima li neko ideju šta može biti uzrok odbijanju autorizacije kartice?

Za pocetak i najlakse, da l si placao na tom sajtu na kom si sada nasao karte? Ako jesi i ako je sve bilo ok onda je definitivno ime (ukoliko imas malo vise od dovoljnog iznosa novca)

Hvala, drugari, bilo je ipak do nedovoljno novca na kartici. Računali su neki nenormalan kurs na konverziji dinara u evre, pa je tu došlo do zabune.

• 4 months later...

Koje sajtove najcesce koristite za kupovinu avionskih karata?

I da li putem smartphona ili pc zbog sigurnosti podataka?

azair.eu mamara => pretrazivac za vecinu low cost kompanija, gde ti pravi razlicite kombinacije, i baca te na sajt same kompanije da kupis karte.

i najbolja opcija - ako znas da imas odredjene datume za slobodne dane, opalis opciju "take me anywhere", i prikaze ti gde sve mozes da putujes, poredjano od najjeftinijih karata

Takve opcije ima i SkyScanner.

Rekao bih da ti je svejedno da li kupujes preko telefona ili kompjutera,sto se tice sigurnosti.

Pozdrav svima, prvi put sam resio da kupim karte preko neta a da to nije preko wizzair\jat sajta.
Nasao sam JATov let BG-Rim na cheapoair.com, vidim dole da je u sredstvima placanja podrzan i paypal, ima li neko iskustva sa placanjem preko paypala za avio-karte?
Ima li jos neki sajt koji to podrzava, i da li se obracunavaju neke dodatne provizije (posto koliko znam Paypal obracunava prodavcu nekih par % na svaku primljenu uplatu)?
Primam zaradu preko Paypal pa mi je ovo super opcija, da ne moram da povlacim na karticu.

Malo je van teme, ali postoji li i neki sajt za hotele tipa booking.com koji prihvata paypal za placanje?

Razni americki sajtovi poput tog (ili Orbitz i dr. ) nude opciju placanjem preko PP za smestaj.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

To sam i pokusavao pa odustao jer nisam mogao da nadjem opciju na airserbia sajtu, ali sam sad nasao opciju da ukucam onaj PNR i prezime i izbaci da je rezervisan let na moje ime, sve je OK.
Hvala puno :)

• 10 months later...

Kupih kartu preko Bravofly - a, avio prevoznik Aegean Airlines. Putujem 8. ujutru a cekiranje je moguce obaviti 48 sati pre leta.... Danas probam, nece, na sajtu pise da nije pronadjen PNR kod, bas se brinem :( Sta raditi u ovakvoj situaciji? Da li je moguce da mi karta zapravo nije kupljena iako je novac skinut sa kartice?