Jump to content

Featured Replies

Jel neko uspeo da kupi kartu preko Spanair web sajta?

eni ne prolaze Visa internet kartice Vojvodjanske banke.

ja kupio vec 5 karata preko njihovog sajta. Intesina mastercard kartica radi bez problema ;)

Jel neko uspeo da kupi kartu preko Spanair web sajta?

eni ne prolaze Visa internet kartice Vojvodjanske banke.

ja kupio vec 5 karata preko njihovog sajta. Intesina mastercard kartica radi bez problema ;)

Blago tebi, nemam vremena da cekam da je izvadim...Dok sam pokusavao cena karte je skocila za 100e....i to se redovno desava, cim neku kombinaciju vise put isprobam posle nekog vremena se poveca cena i onda opet vrati....

Пошто видим да сте у полету око интернет "картица" само бих да упозорим да не уплаћујете на рачун који вам је везан за интернет картицу више од суме коју планирате да потрошите.

Разлог је једноставан. Интернет картица није картица, већ код од 16 цифара и лако се краде, поготову тројанцима и хајџековима на Виндовзу.

Лопову је доста да вам узме те податке, с обзиром да на "картици" нема ништа друго. Осим што изгледа као картица и у банкама је тако зову, то је обично парче папира са 16 цифара + датум истивања + валидационим кодом.

Знам многе који су се зезнули па стога опрез.

Ne razumem sta hoces da kazes. Pri online placanju nema nikakve razlike izmedju Internet kartice i "prave" kartice jer unosis iste podatke: ime, broj kartice, CVV, i datum isteka . Ako se haker domogne tih podataka, posledice su iste bez obzira da li je u pitanju bila "prava" ili Internet kartica. To sto prava kartica ima cip, pin, i magnetnu traku, a Internet kartica nema, ne igra nikakvu ulogu na Internetu.

Tako je, jedina razlika je u magnetnoj traci koja omogućuje plaćanje na POS terminalima i bankomatima. Sve ostalo je potpuno isto.

Htela bih da kupim karte preko EasyJet-a. Na njihovom sajtu lepo stoji da sa Visa elektron karticom ne naplacuju proviziju kao sto je to slucaj sa kreditnom. Da li je isti slucaj i za Visa internet, odnosno kolika je provizija u tom slucaju? I jedna i druga kartica je Intesina.

Kod EasyJet-a sam placao Visa Virtuon karticom koja je u principu ista kao Visa Internet kartica, a birao sam kao sredstvo placanja na sajtu Visa electron i prolazilo je bez problema. Probaj i kas'ce ti se :-).

Hvala puno, nadam se da je tako! Vidim da su mnogi koristili Visa elektron, pa se jos uvek dvoumim na koji racun sutra da uplatim lovu...

Pa ako imas i Visa Electron, ne znam zasto se dvoumis!

Rizikujes da ne prodje uplata, da onda ili moras da izaberes Visa card, za koju ima provizija, ili da ponovo ides do banke, prebacis sredstva sa jednog racuna na drugi... i rizikujes da karta u medjuvremenu poskupi.

Iovako ti je plan da stavis pare na racun, vratis se kuci, i potrosis te pare...

Ne znam kakva su vasa iskustva sa Visa internet karticom, ali ja sam se totalno razocarala, jer ta kartica nije htela da mi prodje ni kao debitna! Zvala sam banku, kazu da pokusam kao da je u pitanju kreditna, a taksa je onda 9,5 evra! Pitala sam da li mogu da podignem novac sa racuna koji je vezan za karticu, pa da ga prebacim na drugi... Mogu, ali to znaci da ce kartica automatski biti ugasena i sutra cu to da uradim! Ovo moze samo u Srbiji!

Pitala sam da li mogu da podignem novac sa racuna koji je vezan za karticu, pa da ga prebacim na drugi... Mogu, ali to znaci da ce kartica automatski biti ugasena

:o?! Ja imam Intesinu internet karticu, radi posao bez problema, plaćao sam nekoliko puta, doduše ne avio karte, ali opet. I posle sam sve preostale pare podigao sa nje i naravno da nije ugašena automatski.

Ja imam Visa Virtuon (za placanje preko interneta) i takodje nije htela kod EasyJeta da prodje ni kao Electron ni kao Debitna. Nego sam ko magare platila i tih 10 eur provizije kao da je kreditna.  :( To bese pre nekih mesec dana. Nisam imala zivaca da zovem banku jer mi nikad nisu pomogli ako bi negde zapelo.

Pitala sam da li mogu da podignem novac sa racuna koji je vezan za karticu, pa da ga prebacim na drugi... Mogu, ali to znaci da ce kartica automatski biti ugasena i sutra cu to da uradim!

Zasto bi kartica bila ugasena ako podignes novac koji je na racunu vezanim za nju??  nono Mozda te nisu dobro razumeli u banci. Kod mene u banci (Raiffeisen) na toj kartici uvek mora da bude 20 eur, a sve preko toga mogu uvek slobodno da podizem. Verovatno ako bih htela da uzmem i tih 20 eur onda bi karticu ugasili. Nemoj da gasis karticu kad si je vec uzela, videces, koristice ti za stosta  :) Ove gluposti kao sa Easyjetom se desavaju ponekad...

Soma, sasvim smo se dobro razumeli, zvala sam njihov call centar, zato sto je ta kartica predvidjena samo za transakcije preko interneta, bas tako mi je receno!

Jos nesto sto se tice EasyJeta.... Tokom lepa planiram nekoliko letova, pa ukoliko se kupe sve karte odjednom provizija je manja nego da kupujete pojedinacno! Npr, taksa za kreditnu je 9,5 evra, ako kupite dve ili tri karte odjednom, ostaje isto. Ukoliko se kupuje pojedinaco, za svaki let ce vam skinuti toliko.

Nemam pojma, znam da sam danas oko podneva uplatila 210 evra, da je kartica aktivirana jos u januaru, i da EasyJet nece da je prihvati, ni kao Visa electron, ni kao Visa debitnu! U Call centru mi kazu da probam kao viza kreditnu!!!

A sutra sam htela da podigne novac sa tog racuna koji je vezan za karticu i da ga prebacim na sasvim drugi racun. Ako to ucinim, moja kartica bice nevazeca i za gasenje racuna ce mi naplatiti 100 dinara - tako mi je receno.

Uspeo sam da kupim karte  na spanair sajtu  sa Intesa internet karticom,....stvarno je extra.

Inace, stavrno su mnogo bezobrazni i cene im setaju gore dole svaki cas,...cim sam kupio karte, za taj datum su skocile za 60e u jednom pravcu...

Natasa,

mi Internet kartom Intesa banke placamo poslednjih dva meseca i do sada smo :

uzeli karte preko Ryan-a Milano-Faro-Milano 89.98eur, proslo, potvrdjeno

uzeli karte preko wizz-a Temisvar-Milano 29.99eur, proslo, skinuto

platili rent-a car u Faro-u preko Ryan-a za dva dana 56eur, skinuto isti dan.

uzeli karte easy jet-om Budapest-Paris Orly 69,50eur , proslo, skinuto

Kupili karte za koncert Rammstein-a u Berlinu 112eur, proslo, skinuto

znaci da sve radi....mozda je problem sto ti nisu isti dan proknjizene pare koje si uplatila. Mi smo mogli da koristimo karticu mislim 2 dana nakon sto smo uplatili prvi depozit, mada oni kazu da je jedan dan rok da se aktivira kartica.

Nemam pojma, znam da sam danas oko podneva uplatila 210 evra, da je kartica aktivirana jos u januaru, i da EasyJet nece da je prihvati, ni kao Visa electron, ni kao Visa debitnu! U Call centru mi kazu da probam kao viza kreditnu!!!

A sutra sam htela da podigne novac sa tog racuna koji je vezan za karticu i da ga prebacim na sasvim drugi racun. Ako to ucinim, moja kartica bice nevazeca i za gasenje racuna ce mi naplatiti 100 dinara - tako mi je receno.

Ti iz banke koji su ti to rekli, ili su neznalice, ili su lazovi! Zasto bi ti, pobogu, gasili karticu ako podignes pare sa racuna?! Ja sam imao skoro identican problem, bas sa easyjetom, jer nije htela da mi prodje transakcija sa visa internet karticom Intesa banke. Onda sam otisao, prebacio pare na visa electron karticu i probao i opet nije proslo. Uglavnom, poenta je da mi nisu gasili karticu zbog dizanja para sa nje, zasto bi?

Kasnije se ispostavilo da je problem bio jer sam odmah nakon uplate para na racun pokusao da izvrsim placanje preko neta, a trebalo je da sacekam mozda sat-dva, zato nije prosla transakcija. Elefteros sa foruma mi je svedok, njemu sam pokusavao da kupim karte.

Inace, tom istom Intesinom visa electron karticom sam ranije vec kupovao aviokarte, izmedju ostalog i kod easyjeta, zato me je sve zbunjivalo.

Lepo ti idi u banku, prebaci pare na racun visa electron kartice, sacekaj par sati i kupuj kartu.

Sad me je Wolf malo utesio, moguce je da treba da prodje dan, dva od uplate, jer ja nisam koristila tu karticu do sada. U call centru tvrde da je sve ok, da iz EasyJet-a nisu ni pokusali da obave transakciju i da ne prihvataju karticu. Izgleda da su zaista neznalice u pitanju! U svakom slucaju javicu vam sutra sta sam uradila, gadno sam se danas iznervirala....

Ja sam imao skoro identican problem, bas sa easyjetom, jer nije htela da mi prodje transakcija sa visa internet karticom Intesa banke. Onda sam otisao, prebacio pare na visa electron karticu i probao i opet nije proslo.

Kasnije se ispostavilo da je problem bio jer sam odmah nakon uplate para na racun pokusao da izvrsim placanje preko neta, a trebalo je da sacekam mozda sat-dva, zato nije prosla transakcija. Elefteros sa foruma mi je svedok, njemu sam pokusavao da kupim karte.

Upravo tako!

Kada sam kupovao karte za Dortmund pre mesec dana, uplatio sam pare bukvalno pola sata pred bukiranje leta i to mi je proslo. Banci treba minimum 15 minuta da odrade posao tako da se pare "vide" na racunu kada placas.

Danas sam sve napokon zavrsila. Prebacila sam novac na Visa Virtuon i kupila tri karte preko EasyJeta.  Kartica Visa internet i dalje je validna, dakle, informacija koju sam dobila juce posredstvom njihovog call centra je bila netacna.

procitao sam da je neko uspeo da odradi bank transfer tako da plati evrima a da otp banka po srednjem kursu uplati na racun otp banke u forintama i pri tome ustedeo nekih 10ak evra jer ovi iz viza imaju malo bezobrazan kurs.

mene interesuje da li to isto moze da se uradi i za rumuniju? dakle da li mogu da izaberem bank transfer za placanje(i pri tom biram RON a ne EUR ako sam dobro skontao), odem u otp banku i kazem da hocu da platim evrima na taj racun ali da oni po srednjem kursu preracunaju u RON? da li je nekome to uspelo?

i koliko je sigurna ova informacija da nije bas striktno da se transfer uradi za 24 sata, nego moze da bude par dana lufta?

Znam da ti ovo nije odgovor od značaja, ali sam zapazio da to oko uštede para na kursu izgleda fukncioniše samo za forinte. Kada sam proveravao kurs za RON, ili čak i za PLN, na kursu ti uzmu možda oko pola evra, mada je moguće i više ako je veći i iznos...