Jump to content

Featured Replies

Ovo je informacija vredna 13 evra!

Znaci promeniti banku i resiti problem.

Hvala Dragance!  klanj::

Ne znam kakvu ti ulogu ima kurs banke. Otvori devizni racun, kupi evre u menjacnici gde je najbolji kurs, prilozi ih na racun i placaces verovatno u evrima i bas te briga onda koliki je kurs u banci :) Daleko od toga da je u Intesi dobar kurs nono

Mislio sam na promenu banke zbog Visa Electron kartice, ne zbog kursa, ova moja iz Erste banke je prosla kao Visa kreditna  :bang:

Ja vec nekoliko puta kupujem karte na Easyjet sa Visa electron bez provizije.

Znaci da je u pitanju banka i kakvu karticu ti oni nude, a ne Easyjet ili bilo ko drugi.

Nadam se da Easyjet nece promeniti tu politiku sa Visa electron :yok:

Prošle godine, krajem januara, Draganče je pokušao da mi pomogne prilikom kupovine karata preko EasyJet-a koristeći Visa electron karticu. Uplatili smo pare + nekoliko evra više od ukupne cene i nije prošlo. Onda smo prebacili pare na Visa Debit, i transakcija je takođe prošla besuspešno. Na kraju sam saznao da smo trebali da sačekamo barem 15 minuta da kompjuter/server prepozna pare na računu. Barem su mi kasnije takvo objašnjenje dali.

Nego, potreban mi je komentar sledeće situacije - pomogao sam prijateljima da kupe karte za sledeće letove:

Temišvar - Milano, Wizz (88 evra)

Milano - London, Easy (60 evra)

London - Beograd, Wizz (168 evra)

Plaćanje je obavljeno Visa Debit karticom Intesa banke, i u pitanju su konačni iznosi, tj. izosi koji su uključivali i poslednju stavku "način plaćanja/Visa kartica". Međutim, kada sam par dan kasnije otišao u banku da podignem ostatak para koje su uplaćene pred kupovinu karata, moj devizni račun je bio zadužen za sledeće iznose:

93 (umesto 88), 64 (umesto 60), 178 (umesto 168).

Šta se dogodilo? Provizija banke? Konverzija valuta?

Na sajtu banke nisam uspeo da pronađem kolika je provizija za online plaćanja, ali se sećam da sam na nekom drugom mestu pročitao da je u pitanju nešto kao 0,05 i td.

U drugom slučaju sam koristio evre, kao i svaki put, a ne sećam se da sam ranije plaćao ovoliko...

Ako nisi nesto prevideo, vrlo je moguce da je sledeca stvar u pitanju. Kad kupujes karte preko neta (ne znam da li vazi i za nesto drugo), aviokompanija ti "rezervise" neki novac sa kartice. I to obicno rezervisu tacan iznos koliko treba da platis, plus jos nekoliko evra (verovatno neki procenat od sume koju placas). To je tih par evra viska. E, sad, poenta je da oni rezervisu taj novac na tvojoj kartici, da bi ga tek posle nekoliko dana zaista i skinuli. Kad skinu novac, skinu tacno onu sumu koju si i trebalo da platis, a onih par evra pride ti se oslobode i mozes da ih podignes. Kazem, nisam siguran da li to banka rezervise malo veci iznos ili aviokompanija, ali tako funkcionise. Sacekaj jos koji dan i sve ce biti u redu. Meni se isto desavalo.

Ja vec nekoliko puta kupujem karte na Easyjet sa Visa electron bez provizije.

Znaci da je u pitanju banka i kakvu karticu ti oni nude, a ne Easyjet ili bilo ko drugi.

Koja banka?

Sa Intesinom karticom se ne placa provizija kod Easyjeta, dakle, prolazi zaista kao visa electron.

Sa Intesinom karticom se ne placa provizija kod Easyjeta, dakle, prolazi zaista kao visa electron.

Znači Intesina VISA Electron (ne Internet), pri čemu, koliko vidim na sajtu, ona je vezana za devizni račun, što je još i bolje.

Moj savet za online placanja avio karata je da odete u Intesu. Izvadite Visa Internet karticu (iskljucivo sluzi za placanje na netu) i Visa Electron (pored placanja na netu mozete placati i druge stvari kao i podizati novac u zemlji i inostransrvu na bankomatima). Electron prolazi kao electron. Nema mesecnih odrzavanja racuna, nema kamata, ne morate biti zaposleni i ne kostaju nista. Koliko uplatite-toliko imate na njima. Postoji i online bankarstvo, pa od kuce prebacujete novac sa jednog racuna na drugi (npr. ako vidite neku kartu kod easy jeta, a imate pare na Internet kartici i zelite da izbegnete proviziju ne morate trcati u banku). Takodje, ako slucajno negde ne prolazi jedna, druga ce da prodje... :)

Edit: Obe su vezane za devizni racun.

imam ovu karticu

http://www.cacanskabanka.rs/sr/stranice/Platne-kartice/Visa-classic-73.html

i ryanair mi odbija placanje, a probao sam da stavim i visa i visa electron i visa debit(sve tri kombinacije sa visom)

imam pare na njoj i pre neki dan mi je prosla transakcija kod spanaira. zna li mozda neko u cemu moze biti problem?

moze li neko molim vas da mi pomogne sa ovim? ni jednu opciju mi ne prihvata a placao sam karticom kako spanair pre neki dan, tako i neke stvari i avio karte preko neta u juznoj americi..

Ne znam sta bih ti rekao, moguce je da iz nekog razloga sistem kod Ryanaira ne prihvata tvoju karticu, ako vec kazes da je drugde radila. Ostaje ti da pozoves banku i raspitas se.

Ako si uplatio pare na racun, neposredno pre pokusaja kupovine, moguce je da jos nisu dostupne, pa treba da sacekas. Ako imas tacno onoliko novca na racunu koliko kosta aviokarta, moguce je da zato nece da prodje transakcija, jer banka ne dozvoljava da skines sve do poslednje pare, mozda. Ako imas malo vise nego sto kosta karta, moguce da treba da imas jos malo vise :) Jer, kao sto sam pisao danas vec, uvek ti rezervisu malo vecu sumu, pa ti posle taj novac vrate. A realno, Cacanska banka nije poznato i veliko ime medju bankama (ne potcenjujem), pa im u skladu sa tim i kartica ima mogucnosti.

Ili probaj istrazi ovo sto sam ti naveo, ili zamoli nekog ko ima neku drugu karticu da kupi karte, a za sledeci put, izvadi Intesinu karticu koja prolazi svuda.

PS: Ako neko iz Intese cita ovo, slobodno nek me predlozi sefu marketinga da mi isplati neku nadoknadu koliko ih reklamiram ;D

nazalost, nije to slucaj, uplatio sam u ponedeljak 250 evra na nju a karte koje hocu da kupim su 64e tako da imam I vise nego dovoljno.

a znam kad sam placao spanair prosle nedelje, uplatio sam pare ujutru I bukvalno posle sat vremena sam kupio karte bez problema.

ima li mozda neko ko je dobre volje da mi bukira karte kod ryana u vrednosti od 64e(sa sve nadoknadama za kartice), dajem pare istog trenutka? plasim se da cene vec ne odu gore sutra..

ima li mozda neko ko je dobre volje da mi bukira karte kod ryana u vrednosti od 64e(sa sve nadoknadama za kartice), dajem pare istog trenutka? plasim se da cene vec ne odu gore sutra..

Evo, mogu ja da ti uzmem karte.

• 2 weeks later...

da li je neko placao karte preko easyjeta visa internet karticom intesa banke?da li moze da prodje kao visa electron ili ne??a ako ne moze koja visa electron moze?imam visa electron kbc banke koja ne moze da prodje odbija transakciju iako ima vise novca na racunu!u frci sam za neke karte,pa ne znam sta da radim?....

Ja sam koristio intezinu internet za easyjet i prosla bez problema

je su ti prihvatili kao visa ili visa electron ili nesto drugo,tj je su li ti naplatili neku proviziju?

Na visa electron Intesa banke nema provizije kod Easyjeta. Sa visa internet nisam placao. Probaj pa ces saznati :)

Ne znam kojoj kategoriji pripada visa internet kartica kod Easyjeta, ali, probaj razne opcije, u najgorem slucaju, naplatice ti 10ak evra.

Imam Intesinu Visa electron karticu i sinoc sam htela da kupim 4 karte preko EasyJeta. Ukupna cena je bila 98e, ja sam imala 100 na kartici i nije htelo da prodje. Zatim sam uzela dve karte koje su kostale 57,98, sve ok. Onda proverim na kartici i vidim da je rezervisano 61,16. Nisam proveravala ranije, ali ovo mi je interesantno s obzirom da u Intesi tvrde da ne uzimaju nista za transakciju, a mail koji je pristigao nakon kupovine jasno potvrdjuje da ne uzimaju proviziju za Visu i da su rezervisali samo cenu karata tj. 57,98. Gde se izgubise ta 3,18e ili se svaka transakcija karticom ipak naplacuje?

Biće ti vraćeno na račun. Prilikom svake transakcije banka rezerviše sredstva u nešto većem iznosu od stvarne cene, a zatim kad se proknjiži vraća se taj višak na račun. Pitaj boga zašto. I meni to ide na živce, ali tako je, zato ubuduće, uvek imaj par eur više na računu.

Hvala ti, jedino sto cu preostale dve karte platiti nekih 10e vise s obzirom da je promocija zavrsena.