Jump to content

Featured Replies

Ceprkaj po forumu, dosta je pisano o tome. Imas opciju search, pa napred. Najjednostavniji nacin je da rezervises hostel preko sajta www.hostelworld.com, platis 10% i s tim ides u ambasadu. Ili preko www.booking.com rezervises hotel za dz, no to jos nisam licno probao. Kad dobijes vizu, jednostavno ga otkazes, izgubis tih 10%, ali imas vizu i palis gde i kako hoces!

Najbolje uzmi sengen neke druge zemlje pa onda samo udji u Spaniju, Spanci su mnogo zeznuti za vize.

Kako dobiti vizu ya samostalno putovanje do Spanije? :blob:

Spanska viza je dobar izbor ako si student, jer je besplatna. Nije je tesko dobiti. Treba ti rezervacija hostela: nadjes najjeftiniji hostel u celoj Spaniji (7-8eura) na www.hostels.com i platis 10% (hostels.com nema proviziju ako se registrujes), mozes i uzeti otkazujucu taksu = 1euro, pa posle dobijene vize otkazes hostel a oni ti vrate depozit od 10%. Kupis povratnu avionsku kartu iz nekog evropskog grada do Spanije za 1euro i to si sredila. Treba jos potvrda o studiranju i primanju roditelja. Putno osiguranje mozes da izvadis u Uniqa osiguranju, gde imas 30% popusta sa euro<26 karticom, od toga koliko dana uzmes osiguranje - toliko ces dobiti vizu, ako nemas ranije sengen vize. Tako da viza ti izadje sa svom papirologijom oko 15-20eura za 10-15 dana vize.

• Author

A sta ako radis na odredjeno vreme?Naravno radis i posle odlaska u Spaniju

Moram malo da te razocaram, jer ako nemas stalni radni odnos, a nisi ni student - to zaista moze da bude problem. Ne znam da li je moguce da odneses saglasnost roditelja da te oni izdrzavaju i placaju put, u tom slucaju ce ti trebati dokazi o njihovim primanjima i stalnom radnom odnosu.

ja sam pre dva dana lagano dobio spansku vizu. letim samostalno za barsu preko wizz air-a...jeste malo otezavajuca okolnost ako si nezaposlen ali vredi probati :)

ja sam pre dva dana lagano dobio spansku vizu. letim samostalno za barsu preko wizz air-a...jeste malo otezavajuca okolnost ako si nezaposlen ali vredi probati :)

Ako si kao nezaposlen dobio spansku vizu (sto se iz ovoga ne moze precizno zakljuciti) podeli tvoje dragoceno iskustvo sa ostalima i pojasni nam kako...

Ako si kao nezaposlen dobio spansku vizu (sto se iz ovoga ne moze precizno zakljuciti) podeli tvoje dragoceno iskustvo sa ostalima i pojasni nam kako...

Na sajtu spanske ambasade pise da nezaposleni treba da podnesu izjavu osobe koja ih izdrzava u kojoj pise da ih ta osoba izdrzava i snosi troskove putovanja u Spaniju. Naravno, uz izjavu idu i papiri koji potvrduju da je osoba koja izdrzava nezaposlenu osobu u radnom odnosu.

Nazalost, ne znam nikog ko je nezaposlen trazio spansku vizu, ali u svakom slucaju postoji mogucnost.

• 2 months later...

Kako dobiti vizu ya samostalno putovanje do Spanije? :blob:

Spanska viza je dobar izbor ako si student, jer je besplatna. Nije je tesko dobiti. Treba ti rezervacija hostela: nadjes najjeftiniji hostel u celoj Spaniji (7-8eura) na www.hostels.com i platis 10% (hostels.com nema proviziju ako se registrujes), mozes i uzeti otkazujucu taksu = 1euro, pa posle dobijene vize otkazes hostel a oni ti vrate depozit od 10%. Kupis povratnu avionsku kartu iz nekog evropskog grada do Spanije za 1euro i to si sredila. Treba jos potvrda o studiranju i primanju roditelja. Putno osiguranje mozes da izvadis u Uniqa osiguranju, gde imas 30% popusta sa euro<26 karticom, od toga koliko dana uzmes osiguranje - toliko ces dobiti vizu, ako nemas ranije sengen vize. Tako da viza ti izadje sa svom papirologijom oko 15-20eura za 10-15 dana vize.

besplatna spanska viza za studente??? :pivoooo:

Dule da li hoces da pojasnis ovo oko otkazujuce takse za rezervaciju hostela? :)

Ali nemoj opet da pokusas da nas zeznes! :D

Dakle ima sanse dobiti je i bez pozivnog pisma?

I jos nesto - da li neko zna koliko se ceka dobijanje vize i koliko ranije mora da se zakaze?

hvala vam na odgovorima.  :tt:

Evo, ja cu da ti kazem. Kad placas taj depozit za hostel, cekiras obavezno i opciju "cancelation protection" i to placas dodatno 1-2 evra. To ti omogucava da nakon dobijanja vize ili u bilo kom drugom slucaju otkazes hostel bez ikakvih finansijskih posledica, osim sto  svakako izgubis taj depozit od 10%. U protivnom, ako ne cekiras i ne platis tu opciju ili ne otkazes hostel na vreme (24 ili 48 sati, ne znam tacno, pise ti tamo vec, pre prvog dana boravka u hostelu) i ako se ne pojavis u datom hostelu u dato vreme, skinuce ti sa kartice onoliko para koliko kosta prva noc tvog boravka u tom hostelu.

na www.booking.com je besplatna rezervacija hotela koja moze da se otkaze bez posledica do 3 dana pre datuma rezervisanja.

besplatna spanska viza za studente??? :pivoooo:

Da. Na osnovu sporazuma o Liberalizaciji viznog rezima, koji primenjuje tek po neka zemlja shengena. Jedna od njih je Spanija, pa u skladu sa tim turisticka viza za studente je besplatna.

Dule da li hoces da pojasnis ovo oko otkazujuce takse za rezervaciju hostela? :)

Ali nemoj opet da pokusas da nas zeznes! :D

Dragance je jako lepo i precizno objasnio... tako da mi nije dao sansu da te "opet zeznem"  :bang:

Dakle ima sanse dobiti je i bez pozivnog pisma?

I jos nesto - da li neko zna koliko se ceka dobijanje vize i koliko ranije mora da se zakaze?

hvala vam na odgovorima.  :tt:

17 mojih prijatelja, sa kojima putujem za nedelju dana, je u cetvrtak dobilo besplatne spanske turisticke vize na osnovu rezervacije hostela koje sam im bookirao preko hostelworld-a. Oni su dobili vizu 2 dana posle apliciranja. Bili su zakazali telefonom 5-7 dana  ranije.

• 1 month later...

A samo da pitam ....recimo kad se rezervise let preko wizz aira, dobije se potvrdni mejl...e sad jel dovoljno da se odstampa to i odnese u Spansku ambasadu kao dokaz???

A samo da pitam ....recimo kad se rezervise let preko wizz aira, dobije se potvrdni mejl...e sad jel dovoljno da se odstampa to i odnese u Spansku ambasadu kao dokaz???

naravno......odstampas sve detalje o letu.....to je najbitnije ;)

uffff.....da li neko moze da mi kaze kakoliko vremena je potrebno za dobijanje vize od trenutka predaje? Znam da na sajtu pise 2 dana ali kako je to u praksi ?

Pitam posto,  imam zakazan termin za predaju 30'og juna a putujem 9 jula  :?  :( ?

Trebalo bi da ti bude dovoljno. Mislim da obrada podataka za vizu ne traje duze od 3-5 radnih dana, zavisno od ambasade.

uffff.....da li neko moze da mi kaze kakoliko vremena je potrebno za dobijanje vize od trenutka predaje? Znam da na sajtu pise 2 dana ali kako je to u praksi ?

Pitam posto,  imam zakazan termin za predaju 30'og juna a putujem 9 jula  :?  :( ?

kod spanaca je to ako predas u ponedeljak dobijas u cetvrtak znaci treci radni dan od dana kad podignes......jedino ako im budes sumnjiv mozda ti zadrze pasos vise :)

A jel mi treba rumunska viza posto idem avionom iz Temisvara za Spaniju., i naravno vracam se iz Spanije takodje avionom u Temisvar...zvao sam neki call centar za zakazivanje termina za predaju dokumenata i lik koji mi se javio rece mi da mi ne treba rumunska viza ako imam spansku vizu i original karte . Ja mu rekoh da sam od wizzAira dobio samo potvrdu o rezervaciji, a on nije znao sta da mi kaze pa mi je dao mail na koji sam poslao moje pitanje ali odgovora jos nema.....

Jel zna neko nesto vise o tome? :roll:

Zna forum. A ako bi ga procesljao saznao bi jos gomilu stvari koje bi ti koristile. Sretan put.

• 1 month later...

Zna li neko da li je spanska viza bespaltna i za studente koji idu kao obicni turisti u Spaniju?

meni je prosle godine u novembru bila besplatna.....

Pise da je potrebna rezervacija povratne karte za spansku vizu, ali da ambasada zadrzava pravo da zatrzaci kartu? Da li to cesto rade u praksi?