Jump to content

Featured Replies

• 1 month later...

uzeo bih spanski sengen posto je besplatan za studente, pa me interesuje da li da idem na foru booking.com ili da se potrudim da nadjem nekog ko bi mi poslao pozivno pismo.

Takodje, da li traze dodatnu dokumentaciju kao sto francuzi rade, koja ume da bude veoma neprijatna, npr. prosek plate pozivaoca i slicno, i jos neke stvari tipa avionska karta ( ne rezervacija)?

uzeo bih spanski sengen posto je besplatan za studente, pa me interesuje da li da idem na foru booking.com ili da se potrudim da nadjem nekog ko bi mi poslao pozivno pismo.

Takodje, da li traze dodatnu dokumentaciju kao sto francuzi rade, koja ume da bude veoma neprijatna, npr. prosek plate pozivaoca i slicno, i jos neke stvari tipa avionska karta ( ne rezervacija)?

na 10ak dana mozes bez pozivnog pisma...inace pismo mora od notara tako da je to skupa varijanta oko 100eu za onog koga poziva (ako recimo zove 2 osobe onda se ne placa po 100eu nogo za svaku sledecu osobu po jos par evra tako da ako putujete vas 5oro 6 oro onda se mozda i isplati ali je cimanje samo takvo) u ambasadi ne traze nista vise od onog ko poziva jer ga vec u spaniji istresu iz gaca :)

znaci booking i cepaj :)

ja sam kod njih prevoz pravdao zelenim kartonom i saobracajnom dozvolom - to je najbolja varijanta ako imas tu mogucnost....i za to moras usput recimo u italiji da rezervises smestaj negde......