Jump to content

Featured Replies

Posted

Postovani 

Zanima me da li je neko pisao zalbu nakon sto su ga odbili za vizu?Kakve su sanse da  ona urodi plodom?Kome se,kako se ona pise?

Mene su dva puta odbili  za Holandsku vizu...Studenta sam na budzetu, sve godina  za godinom...imam  jos tri ispita  do kraja...trenutno sam apsolvent...ali  mi to nisu naveli kao razlog za odbijenje.

Plase se da se necu vratiti....

Zeleo bih da posetim rodjenu sestru koja je tamo udata, a njen suprug je moj garant...Samo da odem vidim sestru i Evropu u kojoj nikada do sada nisam bio.

Sva dokumentacija je bila uredna...

Naravno da planiram da se vratim...NISAM IMIGRACIONI RIZIK.

Molim za pomoc...Hvala....

Hello my friend, moja prica - uplacena skolarina u Amsterdamu, potvrda iz banke, garancija sa instituta iz A-dama, uredna dokumentacija, BUT - "zao nam je,ali vasi razlozi posete Holandiji su nejasni".  :psuje:

Menadzer instituta (Holandez) zvao kozulku x puta,ma nema sanse,nece da pricaju sa njim.

Pisala molbu,nema sanse. Pitanje je da'l to uopste i konstatuju.

Nista te ne kosta da pokusas,ali moje iskustvo sa Holandijom je katastrofa.

A da ne spominjem da je ta odbijenica "jer-im-je-cef" povukla i nove odbijenice sa sobom, jer - kad Madjari vide da su te odbili Holandjani,odbiju te onda i oni, jer si -ko-zna-sta,etc.  :death:

Zalbu saljes na fax ambasade.

Mozda je najbolje da tvoj garantor proba da kontaktira konzularno, ali ja imam utisak da kad se jednom nekom naklate na grbacu (kao meni), pisi propalo.  :bag:

Dobro je poznato da nas Holandjani mrze zbog Srebrenice i da je jako tesko dobiti njihovu vizu, zato preporucujem da sacekas 6 meseci dok ne steknes uslov da ponovo apliciras za sengen i onda uzmes sengen neke druge zemlje i sa njim odes u holandiju!

Ja bih izvadila nov pasos (2200 din i 10ak dana) i aplicirala za madjarski sengen.

Ne znam za taj uslov od 6 meseci, ja sam 2x u roku od 15 dana podnela zahtev i to bas kod Holandjana, jedino sto su me sprzili oba puta :bag:

Sad ste me istripovali :( .. Ja sam planirao da na leto idem u Amsterdam na nekih dve nedelje, ali nisam znao da je takva situacija sa vizama. Obzirom da bih verovatno leteo WizzAirom iz Budimpeste, mozda je bolja opcija da trazim madjarsku vizu kao zemlja prvog ulaska? Ali kako tada da trazim vizu na dve do tri nedelje? Da bukiram hostel u Madjarskoj, pa otkazem pa onda bukiram u Amsterdamu?

Ne treba nista da bukiras u Madjarskoj! Kad ulazis u sengen, trazis vizu ili zemlje krajnjeg odredista ili zemlje sengena na ciju teritoriju prvo stupas. Sasvim regularno podnesi zahtev za vizu u madjarskoj ambasadi sa bukiranim hostelom u Holandiji i prilozi avionsku kartu da poleces iz Budimpeste!

Ovo nije bas sa svim tacno, koliko sam ja upucen.

Potrebno je traziti vizu zemlje KRAJNJEG odredista, a ukoliko je krajnje odrediste nejasno, tj. posecujes vise zemalja sa otprilike podjednakim boravkom u njima, onda podnosis zahtev u drzavi prvog ulaska u Sengen.

Ako Dragance ima neka iskustva u vezi sa ovim sto je napisao, ja se onda izvinjavam. U suprotnom, toplo ti preporucujem da ipak bookiras hotel u Madjarskoj pro forme.

Ovo nije bas sa svim tacno, koliko sam ja upucen.

Potrebno je traziti vizu zemlje KRAJNJEG odredista, a ukoliko je krajnje odrediste nejasno, tj. posecujes vise zemalja sa otprilike podjednakim boravkom u njima, onda podnosis zahtev u drzavi prvog ulaska u Sengen.

Ako Dragance ima neka iskustva u vezi sa ovim sto je napisao, ja se onda izvinjavam. U suprotnom, toplo ti preporucujem da ipak bookiras hotel u Madjarskoj pro forme.

Zapravo, postoje dva kriterijuma:

1. Zahtev se podnosi konzulatu zemlje glavnog odredista. Bez obzira sto ides preko Budimpeste, jasno je da je glavno odrediste Holandija. Ne postoji neka fiksna definicija glavnog odredista (tipa broj dana i sl.), vec se od slucaja do slucaja to zakljucuje. Ovde nema nikakve sumnje.

2. Ako nema glavnog odredista (recimo, ides na 5 dana u Budimpestu, zatim 7 dana u Amsterdam i na kraju 5 dana u Pariz), onda se zahtev podnosi konzulatu zemlje prvog ulaska, u ovom primeru Madjarske.

Moj savet je da probas za par meseci (recimo, za uskrs ili 1. maj) sa madjarskom vizom na neko kratko vikend putovanje u Pestu. Idi zaista, ako nista ono do Segedina na jedno popodne, i uredno se vrati u Srbiju. Mnogo lakse ces dobiti Schengen kada vec imas jedan uredno iskoriscen, a posebno ako ponovo podneses zahtev u istom konzulatu.

Ja se izvinjavam ako sam dao pogresnu informaciju. Nemam iskustva tog tipa, da sam trazio madjarsku vizu a bukirao hostel u nekoj drugoj zemlji. Ali ne vidim gde je razlika da li ides u Holandiju i Francusku preko Madjarske, pa trazis madjarski sengen, ili ides samo u Holandiju preko Madjarske. Mislim, razlika je Francuska :) ali ne znam da mora da bude vise od 1 zemlje. No, ako neko pravilo striktno tako kaze, izvinjavam se. U svakom slucaju, ja sam rezervisao hostel u Madjarskoj  i dobio njihov sengen, a potom isao u Austriju. Tako da je onda najbolje resenje rezervisati hostel u Madjarskoj, traziti njihov sengen, a posle ides gde hoces, Holandiju, u tvom slucaju, Kokota!

Razlika u tome sto si naveo jeste Madjarska. Dakle hoces njihov Sengen a neces u njihovu drzavu, e pa to ne ide bas tako...

Naravno, rezervacija hotela u Madjarskoj je prava stvar, potom ga otkazes, a kad si dobio vizu, pogotovo ako ides kompenim putem, usao u Madjarsku, ides gde hoces.

• Author

U ovom peridu sam slobodan do aprila,posle sam u obavezama do duse.

Hocu da se malo osvezim Evropom i vratim se svojim ispitnim obavezama i ...

Probacu sa ovom zalbom,mislim da nemaju osnova da me odbiju,i da ne mogu da se vode predpostavkama...pa nije valjda svako kriv dok se ne dokaze suprotno...to definitivno nisu ideali Evorpe...

Ja sam na kraju studija i nemam nameru da napustim fax, posle ovoliko muka... a sve to da bi tamo negde prao sudove i cistio klozete....ili sta vec. Nemam nameru nikog da vredjam i molim da me ne razumete pogresno.Nije sramota nista raditi...sto je posteno...Ja verujem da u Srbiji imam buducnost...

Pa ako ne uspe zalba,onda cemo ponovo ispocetka... i ponovo ispocetka... i ponovo ispocetka...

Plasim se da ce me i madjari odbiti...Valda me i oni imaju u evidenciji...Sta mislite?

Odbijenica svakako nije dobra preporuka za buduce dobijanje vize, ali pokusaj da se zalis, sta te kosta.

::artist:

Meni su  slicno lupili  odbijenicu u septembru prosle godine u Holandskoj ambasadi, u pasosu ,ali su mi dali  papiric na kome je na holandskom jeziku pisalo da nemam dovoljno sredstava  za boravak u  Holandiji.  Na forumima sam nalaziala na razne kometare po tom pitanju,  kao ovo, kao  ono ,  cak mi je i sluzbenica u Jatu rekla da nemam pravo neko vreme da trazim ni jednu    Sengen  vizu.Onda sam lepo  pozvala  ambasadu  i pitala,  sluzbenica u Holandskoj ambasadi koja  mi je rekla da to nema nikakve  veze ako imas jednu  odbijenicu , jednostavno  u  tom trenutku nisi  ispunjavao uslove za  dobijanje vize.

Nakon toga, u novembru,  predam  ponovo  dokumenta za  vizu i naravno  dobijem je  :).

PS ; nema  pravila svaki slucaj je poseban i budi uporan,  nemas sta da izgubis, pa  jos uvek nisam cula  ni za jedan  slucaj  kanibalizma u  nekoj od  ambasada  :eat:

Ne znam zasto ljudi traze vize za tako pederske zemlje kao sto su Holandija,Belgija,Svedska,Danska i jos neke.Valjda ljudima treba jos ranije biti jasno da ce tesko dobiti od njih vizu.

Dovoljno je samo videti u nekoj ambasadi sta traze od papira,pa kad vidite da zakeraju,da traze dlaku u jajetu,da traze da papiri budu prevedeni na njihov jezik,pa valjda vam je odmah jasno da su teski i da imate malo sanse za vizu.

Vidim i ako nisam bio da traze gomilu papira i za spansku vizu.

Posebno ste sumnjivi ako vam neko salje garantno pismo,jer kontaju da tamo imate kod koga da se krijete kad viza istekne,da ima ko da vam trazi posao da bi opstali.

I onda je po meni najbolje ici na turisticku vizu preko agencije,i ako neko vec mora u Holandiju onda nek trazi vizu neke zemlje gde ce lako dobiti;ceku ili madjarsku,ili slovacku.

Ja sam tri Shengen vize dobio,sve tri na uplatu aranzmana,a da mi je enko slao garantno pismo tesko bi dobio.

Imao sam garantno pismo za americku vizu pa su me odbili.

Ne znam samo kako neke ne mrzi da skupljaju i prevode onoliku gomilu papira za spansku,belgijsku ili holandsku vizu.

• Author

Novost  je da se  zalba pise Holanskom ministarstvu inostranih poslova... ;D

Samo mi jos nije jasno ko pise,da li  ja  ili moji garanti?

Sada su rekli da nema on dovoljno primanja...nista mi nije jasno!Valda sada nisam ja problem...A garant definitivno nema problema sa novcem...

Moja majka je prosle godine dobila vizu...bez problema naravno...i od istog garanta...