Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo već se poteže priča o ovogodišnjem tradicionalnom noćnom usponu te je vreme da se materija uobliči..

Evo konkretnog predloga:

23. - 24. Maj, predposlednji vikend (maj opet ima 5 vikenada).

Acketa predlaže planinu Rtanj, ja podržavam. Prolazili smo podno Rtnja prošlog leta i zaista je delovao neodoljivo ali osvojivo. Najlepše od svega je što je to usamljeni šiljak sa kojeg puca pogled na sve četiri strane Srbije, da ne kažem sveta.

Šta kažu ostali?

:kamp:

Ja sam tamo proveo nepunih desetak dana sa vojskom, na gadjanju (kakva steta, takav dragulj se koristi kao artiljerijski poligon), i bio sam fasciniran prirodom. Dakle, od mene puna podrska za izbor destinacije  clap!!!

dobra ideja.

može da se uklopi za one što imaju više vremena, i jedan dan pre ili posle, za Soko Banju, pentranje do Soko grada, Jermenčića, šetnja do vodopada Ripaljka, sama Soko Banja, itd. skroz dobro, ja sam za :D

S obzirom da sam prosle godine imao maturu, pa nisam isao, ove godine necu propustiti ni za sta!!!

IdEmO!  :LOLLL:

Ja naravno sa mojim logistickim pitanjima.

Kako se dotle stize, zasto bas taj vikend (proshle godine smo morali da ispomeramo zbog izbora i maratona ali ove godine moze da bude tradicionalno drugi vikend u maju) ?

Hocu tacne koordinate planine i da li neko drugi ima neku drugu planinu na umu?

;D

Inace svidza mi se ideja... mada je malo rano za pocetak planiranja...

ali ... idemo  :banana:

Мени Ртањ делује сувише питомо.  ;D

А некако је и мејнстрим. Ајмо у неке гудуре, иначе ћемо следеће године на Авалу, а оне тамо на Космај. ;D

Ne bih da kvarim zabavu, ali mislim da izbor vikenda prevashodno zavisi od vremenskih prilika. Ili ste malo poranili sa odabirom tačnog datuma, ili znate za neku mnogo dugoročniju vremensku prognozu od onih koje su meni poznate :)

Морам се сложити са Лазаром, јер камповање по цичи-зими или киши није оно што очекујемо. Замислите тек пењање ноћу по блату док вам се секире забадају у главу. ;D

Cruela je u pravu, pa da i ja zakukumavcim - 'el moze to da se pomeri blize prvomajsko neradnickom praznovanju ?

Cruela je u pravu, pa da i ja zakukumavcim - 'el moze to da se pomeri blize prvomajsko neradnickom praznovanju ?

Moze, evo uputio sam dopis oblacima da bude lepo vreme pocetkom maja kako bismo tad isli.

Sta vam je bre, ide se tradicionalno drugi vikend ako su vremenski (i ostali) uslovi ok. Ako nisu, onda neki drugi vikend :) Kad se priblizi maj, tad cemo i znati :)

• Author

zaista sto se datuma tiche tu nema shta puno da se polemishe...

sad mozemo da pricamo o potencijalnim vrhovima koji bi mogli da budu osvojeni!

bljuti kaze guduru neku... sto da ne..

Prosle godine dok smo isli na Rainbow, pokupio sam telefonske brojeve nekih prevoznika iz kraja oko Rtnja. Do Paracina se moze lepo vozom, sto ce reci jeftino je, a odatle nema puno do Rtnja busom. Inace, Rtanj je jedina planina koju smo videli sa svih vrhova na dosadasnjim pentranjima jasno, glasno i spicasto pa mi tako nekako dodje dobra da objedini sve to...

E, Bjuti, jes' ti bio na Midzoru?

Ja ne znam ima li pitomijeg uspona od toga. Daj predlog svoje bestragije  :ll:

Meni je zanimljiva i Beljanica... ne znam kako bi se organizovali da idemo negde dalje, prema Vranju, ili dole na granicu Crne Gore.

Eo, mozda vam se ide na Goliju-Cemerno-Radocelo? Vardenik-Besna Kobila-Dukat? Jastrebac?

Ponestaje nam planina  :-\

Lepo ti meni zamrsi predju, chivitli........ ako, ako ;). No, mozda se ipak ukrade nesto vremena, bumu videl..... kad se sve utanaci.

Aj uzdravlje.

Ja sam za Rtanj ... iz vazduha izgleda neopdoljivo, sa zemlje isto ... ali ja bih da se penjemo sa istocne strane!

Bejah ja bas na nocnom usponu na Rtanj, odvaja se putic nekih sat ipo vremena (kolima, kamionom itd) od Paracina, nekih 7 km betona, pa selo, pa pentranje, jel. Do Paracina je lako stici, ne znam za organizovani put do tog odvajanja za planinu, ima buseva do Bajine baste koji tu staju, pesaka je prilicno nemoguce, tj, besmisleno, koliko se secam, put je na momente prilicno uzak i prolazi kroz neke mini-tunele.

Uspon je lak, a kad ja to kazem, onda to stvarno jeste tako, ahaha, samo je taj poslednji deo malo duzi za one koji obilaze, jel :), ali mislim da je dovoljno zabavan, posebno za grupu ljudi od 20, 30+..

Za mene je Durmior neprevazidjen, ali ne znam koliko je pogodan za vece grupe. A i sad je to inostranstvo :) Jedino da se okupi neka manja grupa onih koji hoce bas po gudurama ;D A da se ima stosta videti i doziveti...

Oko datuma mozemo da razgovaramo tamo u aprilu...

sad mozemo samo o planini i nacinima dolaska do doticne planine...

Mozemo se i bacati posle na neko glasanje...

Predlazite

:blob:

Ово је мој предлог био, ко има Гугл Рт нек кликне овди http://www.uzelipapoludeli.org/beauty/zez/tornichka_bobija.kmz, а ко нема, поред тога што треба да се убије, нек кликне на Гуглове мапе овди http://maps.google.com/maps?ll=44.207299,19.537059&z=15&t=h&hl=en, мадас не види тако лепо као из Рт-а, поготову што се не види перспектива.

Дакле, врх сам случајно ископао и зове се Торничка бобија  ;D

2myz060.jpg

Ацкета, био сам на Миџору, доказ: http://www.uzelipapoludeli.org/beauty/zez/midzor2.html - ко има модем нек не кликће, препоручљива брзина нета око 1мбит, мож' и мање уз закувавање супе или кување кафе. :D

Уједно, да се и остали подсете како је било. zvizhd

Urke, sine, sha mi bre znaci ovo zelenilo na mapu, to nish ne kaze o tome gde je ta Tornicka bobija. Ne znam dal ima veze s Tornik na Zlatibor?

Daj beauty neke preciznije odrednice, ima nas sa dial-up-om koji ovo ne mozemo otvoriti ni u ludilu.

Ako postoji jedna jedina Tornicka bobija onda je to ona kod Ljubovije... Ne znam da li spada u Sokolske pl. ili Medvednik/Jablanik... jesi li na tu mislio beauty?

Ja sam tim mestom bas odusevljena  :) nije tezak uspon, a sama planina ima nekoliko fantasticnih vidikovaca. A najjaci je naravno sa vrha  ;D Diskretno je kultivisana, sto znaci da tu i tamo iz sume izroni neka drvena klupica ili sl. posto sumar koji zivi tamo jako vodi racuna o tim prostorima...  clap Priroda je predivna!

Sto se tice prevoza, iskreno ne znam posto sam imala organizovan prevoz, ali valjda nije problem raspitati se...

Meni licno se jako dopada i ideja Rtnja, mislim da je izbor dobar, posto nije ni preteska za uspon, a nije ni ravnica, tako da je prilagodjena raznim ljudima. Nije ni mnogo daleko... sve u svemu mislim da bi vecina mogla da se uklopi, bar sto se tice fizicke spremnosti... E sad ne znam sta to znaci da je Rtanj 'pitom'... da je cesto posecen jeste, ali i dalje je divljina...

A ubacila bih jos jednu ideju koja mi se vrzma po glavi...  zvizhd Kada se prosli put pricalo o livadarenju, neko je predlozi Pester, ali je to otpalo zbog vremena. Da li je mozda izvodljivo na prolece? Jeste i malo daleko, ali da probam...

Meni se svidja ideja da se ide na Rtanj, ja sam za!!... mada moze i na Jadovnik :)  Zapravo, gde god, samo nek se ide  ;) Neko je pomenuo i Durmitor.. pa ako ne sad, mozda neki drugi put :):mah: