Jump to content

Featured Replies

@oh,my pridruzujem se zeljama za ozdravljenje, pa da se pridruzis ako budes mogao

Ako mi sve bude potaman, a nadam se da hoce, ja idem :blob: Nego, znaci definitivno je odlucen datum? ili se jos uvek razmislja? ako je 16-17 to je onda za 20ak dana :blob:

...danas se vratih rasporenog (pa usivenog  ::crazy: ) trbuha iz bolnice (iznenada!), i receno mi je da moram da mirujem bar tri meseca...

carski rez? :D

Al ste nestrpljivi bre :P

Evo, evo, da vam skratim muke: planinarenje će biti za vikend, 23-24. maja, na planini Rtanj. Žao mi je što ne možemo da udovoljimo svačijem kalendaru, ali morali smo prelomiti. Ovaj datum odgovara većini, pa će tad i biti.

Prijavljivanja i organizovanja prevoza neće biti! Nema uplata, nema cimanja do banke, ko želi da ide može napisati ovde, kako bismo se prebrojili zbog nas samih, ali organizovanja prevoza, odnosno iznamljivanja buseva nema, niti ima potrebe za tim :)

Postoji nekoliko varijanti kako stići do Rtnja: vozom do Paraćina, a odatle busom koji ide za Boljevac, ima ih 8 dnevno, a karta je oko 300 dinara (plus voz), ili direktno busom iz Beograda ka Boljevcu, isto ih ima dovoljno, a karta je negde 600-700 dinara, ili autostopom, ide u svako doba dana, a ne košta ništa ;D

Ako se pitate šta ćemo u Boljevcu, nećemo ništa, ne idemo tamo :) Desetak kilometara pre Boljevca, kod motela Rtanj-Balašević, odvaja se put desno ka selu Rtanj. Tu bismo izašli i onda pešaka 7-8 km do sela.

Od sela se penjemo na Rtanj, do grebena posle šume, gde ćemo postaviti kamp. Malo je problematična voda, siguran izvor ima posle sela, pred ulazak u šumu, a greben je na nekih 300 metara više odatle, ili sat vremena hoda. Postoji koliba nedaleko od mesta na kom bi bio kamp, tj. na sličnoj visini, ali je upitno da li ima neki izvor kod nje, tako da bismo se opskrbili malo većom količinom vode na izvoru ispod grebena, pa poneli do mesta za kamp.

Povratak je kad ko hoće, kako hoće :) Možemo se raspitati u selu Rtanj kad ima autobus za Boljevac, pa odatle hvatati bus za Bg, ili pešaka do motela Rtanj, pa sačekati neki prolazni, ili na stop, kako ko želi.

To je ono najbitnije, a ovaj info će biti okačen i na sajt.

Sad možemo razglabati o tome koji prevoz kome odgovara, da bi išli zajedno, ili praviti timove za stop, a možda i za trku do Rtnja ;D

P. S. 50 metara od kapele na vrhu, ka istoku, postoji velika i teško uočljiva rupa, pa ne trčati bezglavo ;D

Ја предлажем да се врх Ртња ринејмује у Чијева кука  ;D

Ja sam pre za to da ta 'velika i tesko uocljiva rupa' bude imenovana za Chijev bezdan  ;D

Ja kontam da cu ici vozom pa  :stop: Ako  taj voz ide iz NSa :roll: ali raspolozen sam za svakakve kombinacije.

!!!

Odlično!

Meni se i više sviđa "neorganizovana varijanta". To mi nekako i ima više duha nego pakovanje u ekskurzijske autobuse, i naravno, doći će samo onaj ko stvarno želi  ;)

Na mene računajte sa još par ljudi.

Rtanj je blizu magistralne saobraćajnice, tako da verujem da nikome ko je zainteresovan  neće biti problem.

Za zajedničko šipčenje iz Novog Sada se možemo dogovoriti. Pogledaćemo raspored vozova, pa možda možemo i dan/veče ranije da skoknemo ako ima zainteresovanih  :kamp:

Ostaje da se utvrdi jasno vreme i mesto sastanka za obe varijante (od 2 i 3 dana, nadam se da ćemo se tako organizovati) koje će se lako naći... i to je to...

Idemoooooooooooo!!!

:mrgreen:

Jeeeeeeeeee meni ipak vise odgovara taj 23-24, bar odavde gledano:)  Ja cu iz Beograda vozom do Paracina ( a odatle mozda stopom, mozda busom ), a verujem da ce biti jos takvih, pa ako neko hoce, mozemo se sakupiti, tj. ne bi bilo lose da se pronadjemo po vozovima, kad vec sipcimo u istom pravcu, sa istim ciljem, no otom potom ;) 

Zanima me samo dal neko odokativno zna koliko je karta za voz BG-Paracin?

A da kampujemo pred shumom kod vode, a onda krenemo na uspon kroz shumu u 1 ujutru... mmmmmmmm  :evil:

Jeeeee.... ja krecem  :stop: verovatno u petak popodne ili u subotu rano ujtru.

Vidimo se ondak tamo kod grebena.

Ko krene prvi neka baca mrvice po putu  :hihi:

Do Nisa je oko 350din sa EURO26 ili sa ETC karticama, tako da bi jos jeftinije trebalo da bude do Paracina. Ako sam dobro skontao da voz do Nisa ide kroz Paracin :D

Do Nisa je oko 350din sa EURO26 ili sa ETC karticama, tako da bi jos jeftinije trebalo da bude do Paracina. Ako sam dobro skontao da voz do Nisa ide kroz Paracin :D

Uuu ekstra, hvala :D ja imam euro26 tako da mi izadje bash jeftino... Sad razmisljam samo dal da podjem u petak, tj hocu li moci u petak :banana:

Hajde onda da se dogovorimo da se nadjemo u NS, BG, PN ili kod tog skretanja pre Boljevca.

Ja idem vozom iz BG, sa ETC karticom.

A probacu inace da nadjem nesto od vojnih karti.

Pravite onda plan kada bi mogli da se nadjete u NS, pa onda sa nama u BG, pa idemo skupa.

:kamp:

super, i ja cu iz bg-a, a bas danas sam svratio na zeleznicku i pitao koliko je karta do paracina, rece mi zena da je 440 din u jednom pravcu sto znaci da je 220 dinara za nas sa Euro26 i ETC.. kulj.. :kamp:

Primam preporuke na temu gdje kupiti solidan sator  :kamp:

Neki iglo pa sad da nije bas bezze a da ipak ne kosta 200 dukata. Vidim da ima puno da se tabana pa ne bi da budemo pametni ko prosle godine kad smo sa sobom nosili generalstab ...  :bag:

Aj uzdravlje!

За око 5000 динџи има у продавници АЛП у Београду (зграда ЈАТ-а у Бул. Краља Александра), има поред алпинистичке опреме и доста шатора, бар је било. Шатори су Хаски, Чешки. Ја сам уз'о један за 3 особе и шатор је огроман, за разлику од Кинеза и двослојан је.

Ja sam tamo svratio danas :) imaju svega, ja merkam  tamo ranac CAMPov da uzmem, samo da nadjem kesh, skupo jbg :)

A satori i nisu skupi, s obzirom da su kineski skoro 2000... elem, skrenusmo sa teme :P

Dakle, ko ima u planu voz do Paracina nek se javi, da se skupimo u vozu i tako :)