Jump to content

Featured Replies

Društvo, Miroslav mi je objasnio koji vam je plan i a propo vode koju planirate da teglite gore na visoravan, imam jednu sugestiju. Na visoravni postoji jedna jedina česma, i ona se nalazi na imanju Dejana Vidojkovića, koje je par kilometara udaljeno od markirane staze ka vrhu, kad se krene makadamskim putem ka Vrmdži. Mogu da vam dam i tačne koordinate, ali pošto nisam siguran da neko od vas nosi GPS, bacite pogled na Gocinu priču o usponu na Rtanj, imate i fotografiju Dejanovog imanja, tako da možete da steknete sliku gde se nalazi:

http://www.freebiking.org/Freetreking/2008/Rtanj/SuperSever.html

ili

http://aleksandar.fotopic.net/p55066753.html

Možda čak nije loša ideja da se ulogorite, umesto pored one kolibe koja je neposredno ispod planinarske staze, pored lovačke kućice dole na početku makadamskog puta za Vrmdžu, kako biste bili na pola puta do vode na Dejanovom imanju? Ili da logor podignete baš na Dejanovom imanju? To bi značilo da imate par kilometara više do vrha, ali biste barem bili ulogoreni na mestu gde imate česmu.

Da sam slobodan narednog vikenda rado bih vam se pridružio i dovezao bih vam poneko bure vode džipom do logora, ali moram da vodim planinare na Taru  :(. U svakom slučaju srećan put, i pišite kako vam je bilo  :). I potrudite se da vas ne kidnapuju vanzemaljci, pošto je Rtanj poznat po tome  ;D

Hvala Sale,josh jednom!

Mislim da je najpametnije da poslushamo njegov predlog, jer bih stvarno voleo da nam svima bude uzivancija, kako na usponu tako i na spustu. Rtanj je prelep i greota bi bilo da ne iskoristimo to 110% :D

btw...ja sam se spremio za vanzemaljce,

nabavio sam vrhunsku pracku :)

Кад смо већ код воде.. понесите ракију - да видимо ванземљаке. :angel:

Alek, hvala na informaciji! Ostavi GPS koordinate, da mogu makar preko Google Earth videti gde se otprilike nalazi. Koliko je daleko imanje od kolibe na ovoj slici, koliko hoda vremenski? Visinska razlika?

Upravo to na slici je Dejanova kuća, dakle to je mesto koje predlažem i mesto gde se nalazi česma. Koordinate su N43.45'068 E21.52'305. Udaljenost od markirane pešačke staze ka vrhu je oko 2,8 km, a nalazi se na oko 800 mnv, što znači da ćete se do nje lagano spustiti par stotina metara.

Mislim da bi oni hrabriji čak mogli da pokušaju do same kuće da dođu kolima (put vodi od sela Mužinac uzbrdo, ka Rtnju), jer je makadam zaista odličnog kvaliteta, nasut i ravan celom dužinom (dakle ne treba vam terenac), sve do lovačke kućice koja je od Dejanovog imanja još kilometar dalje ka Šiljku.

Upravo to na slici je Dejanova kuća, dakle to je mesto koje predlažem i mesto gde se nalazi česma. Koordinate su N43.45'068 E21.52'305. Udaljenost od markirane pešačke staze ka vrhu je oko 2,8 km, a nalazi se na oko 800 mnv, što znači da ćete se do nje lagano spustiti par stotina metara.

Jesi apsolutno siguran da je to ta kuća? Pitam, pošto je ta kuća na google earth-u postavljena na druge koordinate (zapravo, to bi trebala biti ta lovačka kućica), a takođe i na drugom linku koji si postavio i na kome se u opisu slike eksplicitno pominje Dejanova kuća (http://aleksandar.fotopic.net/p55066737.html), vidi se da je u pitanju drugi objekat, pa mi se čini da je možda došlo do zabune :)

Ako je ta prva slika na koju sam dao link lovačka koliba, možda bi bilo najbolje da se tu ulogorimo, jer deluje ravno i prostrano, a kilometar od izvora nije daleko. Plus, biće lakše ljudima da nas nađu.

Ostali, jel se slažete da se tu ulogorimo?

Postoji bre! Kampujemo na plazi koja se nalazi na pocetku jezera iz pravca Aleksinca. Dakle cim naidjete na jezero izadjite iz BUSA! Cim se zavrsi selo Bovan!

• Author

ko ide u subotu ujutru iz Novog Sada

sastanak je u 4:40 na peronu na zeleznickoj stanici, voz polazi u 4:50

ko ide iz Beograda, nalazimo se na zeleznickoj stanici u 7:00, voz za Aleksinac polazi u 7:20 ili 7:50

:kamp:

Ko hoce u petak na jezero, nekoliko nas krece busom Novi Sad - Aleksinac  u 13:05 (studentska povratna 1330,00, bus nazad krece u 16:45 iz Aleksinca).

samo da potvrdim kretanje. U petak posle vezbi i predavanja, pravac jezero pa kad stignem(o) vidimo se... Ima li neko vrecu remuluse rece ti da posedujes pa ako nije prodata, racunaj na mene.

KADA JE OKUPLJANJE I GDE POSLE JEZERA tj u subotu oko koliko sati se okupljamo kod sela <ili na grebenu>??? Jel organizujemo neku klopu ili kako se ko snadje???

sto se tice auta, mozda ima jos jedno mesto, a mozda i ne, zavisi da li drugarica od emily ide....

U svakom slucaju, stajem svakom ko stopira :)

sto se tice podloga i vreca, sve sam vec podelio

Krecemo oko pola 4 iz Beograda, pravac Bovansko jezero

Ja cu vrlo verovatno imati jedno slobodno mesto u satoru posto se moj ortak predomislja dal da ide, pa ako neko nema gde da spava, mozda ce moci kod mene u iglu:)

Vidimo se u 7 na zeleznickoj ;)  PS.Budite upadljivi xexe :dance:

van mor ting - ljudi iz NS koji dolaze vozom , i mi iz BG, skupljamo se u Paracinu na zeleznickoj?  pitam cisto ako se neko zagubi, da zna  lol::

• Author

da, shto da ne..

juche sam prichao s vishe ljudi

neko kaze da nam je bolje da sidjemu u paracinu a neko kaze da je bolje u aleksincu

ja jos uvek nisam siguran sta je bolje... znam da je aleksinac 53 km dalje. ali dogovoricemo se usput...

posto su devojke odustale od puta, ima jos 1-2 mesta u autu

polazak danas u 15:30 kod Sava centra

moj broj  064/1356-404

da, shto da ne..

juche sam prichao s vishe ljudi

neko kaze da nam je bolje da sidjemu u paracinu a neko kaze da je bolje u aleksincu

ja jos uvek nisam siguran sta je bolje... znam da je aleksinac 53 km dalje. ali dogovoricemo se usput...

Slazem se sa Kikom, bolje je u Paracinu, em nam je Paracin blizi nego Aleksinac, em nam je od Paracina Rtanj blizi nego od Aleksinca, ali dogovoricemo se :) 

U svakom slucaju, u 7 na zeleznickoj