Jump to content

Featured Replies

Krf je sjajan,kompletna destinacija i iako ja uvek trazim nove i neistrazene destinacije tamo bi se uvek vratio .Ja sam za opcijom busom ,taj put sad traje 20 sati a ustedi se po porodici 500 e ako se ne ide avionom.Smesno mi deluje kad neko kaze kako ce 20 sati izdrzati u busu,mislim da takvi putnici i nisu putnici ,niti mogu oni avionom nesto da vide u zivotu.

Крф је прелепо острво и одлична дестинација јер је јефтин, зелен са одличним плажама и није прекрцан туристима.

Ако неко хоће на Крф у провод, нек не иде, а сви који хоће да уживају, нека одма крену тамо и то аутобусом.

На Крфу ОБАВЕЗНО изнајмити аутомобил или неко другио превозно средство јер је острво доста велико да се пређе пешке. ;D Сва места у којима углавном обитавају наши туристи нису за целодневно блејање, јер у њима нема ништа посебно. Тамо где је добра плажа нема ничег другог и обратно.

Шта видети на Крфу је друга ствар. Све је лепо, бар мени било, а највише ми се свидела унутрашњост острва и она мала сеоца. Порег града Керкире тј. Крф-а, који је прелеп са две тврђаве и ужим центром, треба обавезно посетити и острво Видо, чисто због Плаве гробнице која се нас итекако тиче. Срби се на острву не купају, из пијетета према својим мртвим прецима.

Даље, ту су манастири Палеократица и Пантократор. Овај други се налази на истоименој планини, високој 917м, са које се пружа феноменалан поглед на острво и Албанију која је одатле само 3км.

Такође, ту је Ахилеон, онад јужни део острва, на северу Сидари и канал љубави, који није ништа посебно, ал' треба видети. Острво је пре свега зелено и одмара очи. За разлику од других сличних острва типа Тасос, Лефкада итд,овде стварно има шта да се види и културно и у виду пејсажа.

Топла препорука за све да иду тамо, од парова, до породица све до младих људи који воле провод, који не мора обавезно да значи бацање пегле у море, мада није да баш никаквог провода нема. ;D