Jump to content

Featured Replies

Posted

Dugo sam odgađala putovanje prema pustinji Kalahari. Naime, ne vozim automobil, a Namibija spada među najrjeđe naseljene zemlje svijeta. Oni koji su bili, odgovarali su me od ideje upravo zbog slabe naseljenosti, loše prometne infrastrukture i nepovezanosti među mjestima – zemlja je petnaest puta veća od Hrvatske i ima svega 2,5 milijuna stanovnika. No unatoč upozorenjima, osjetila sam trenutak i prije pet godina sjela u avion za Zambiju; nju mi je bilo jednostavnije organizirati. Ovih se dana vraćam starim dnevnicima, audio snimkama i fotografijama jer dio mene koji se s lakoćom kreće svijetom i u njemu nalazi inspiraciju, traži da ga ponovno osjetim. Jedan od mojih najvećih strahova je da ću zaboraviti putovati. (Ulomak iz dnevnika: 1. 7. 2017.) Danas sam autobusom putovala iz Lusake u Livingstone. Kroz prozor sam promatrala velika stabla baobaba i akacije, ljude koji se okupljaju uz cestu kako bi prodali ugljen i šećernu trsku. Znatno su tamniji nego u Keniji. Posebno su lijepe žene koje na glavi,...

Pročitajte Ljuska nojevog jajeta