Jump to content

Featured Replies

E, kad smo već kod cena u Maroku, bas me interesuje da li je sav smeštaj onako skup kao na HW, ili su tamo izlistani samo ti neki skupi objekti? Da li znači ima mini hotela gde se moze spavati za 6-8 eur? Svojevremeno sam razmisljao da odem tamo, ali me ta skupoca odbila, izmedju ostalog.

ima jako jeftinog smestaja, ispod 10 evra, ali je dosta prljavo. mi za manje od 12-15 po osobi nismo nasli pristojno i cisto u centru. a za 15-20 vec mozes jako jako lep smestaj da nadjes. gotovo svugde je u cenu uracunat i dorucak.

nismo nista bukirali preko bookinga tj jesmo, ali samo zbog vize pa otkazali. uglavnom smo smestaj trazili na licu mesta, a tamo gde smo vec imali rezercisano (npr marakes) smo se namucili da nadjemo smestaj u medini gde zivi 300.000 ljudi i nijedna ulica nije sira od dva metra, a mi u kolima.

u malim gradovima i selima mozda i vredi unapred jer ces lako pronaci, mada kao sto rekoh, cesto ako stignes bas kasno, spremni su da daju sobu po nizoj ceni.

Golosina, daj ime tih prenocista za 10-12e ako to icemu valja (iole blizu centra, ne obaras ruke sa pacovima, gazda ne ceka ispred vrata da zaspis pa da pozove ekipu, etc). Ja pravim planove za sept-okt da idem u Maroko. Hvala

shock a sto nije HW ?!?!

Pa nije zato sto sam rodjen sa malim simpaticnim virusom na mozgu :102:

Naravno da je HW, sorry.

pisano je ovde

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2187.msg40003#msg40003

vise o smestaju u maroku, a tu se i pominju neki smestaji. naleti se za 10 evra na sve i svasta  ali se imena vise i ne secam  :102: mi smo spavali na minimum 10 razlicitih mesta, u raznim selima, gradovima, kanjonima  kiklop

u svakom sl, sa malo strpljenja i cenkanja lako ces naci pristojan smestaj u svakom mestu u maroku, a van centra nemoj ni da trazis.

• 2 months later...
  • 6 months later...

Pozdrav, kako nikada nisam bila u hostelu smestena interesuje me kada su u pitanju sobu bez kupatila sa koliko soba se u principu?

Neodstaje jedna rec, a  tek sam sada videla, a  nema opcija edit da izmenim. Pitanje je trebalo da bude sa koliko soba se to kupatilo deli?

Pa sve zavisi.., prilikom rezervacije trebalo bi da je to navedeno. A ponekad su nize cene u hotelu ili nekom pansionu.

Ako vec resis da delis kupatilo, svejedno ti je da li ga koristi 5 ili 15 ljudi. Bitno je da je sto cistije. Ali, u takvim okolnostima, realno, tesko je ocekivati ne znam kakvu cistocu. Ali, opet, nikad se ne zna, jednom sam se bas prijatno iznenadio sa savrsenom cistocom zajednickog kupatila kad sam bio na Siciliji. Procitaj komentare ljudi za dati smestaj, pa ce ti  to vec dati neku okvirnu sliku.

• 3 months later...

Narode, aj jedno resenje problema. Vec sam bukirao nekoliko puta hostel i ovako nesto mi se vec i desavalo. Probao sam i na HW i na hostels.com, vise ne znam, mozda i na hostelbookers. Upisem podatke, potvrdim i izadje mi natpis:

Declined. Sorry this transaction has been declined by your card issuer. No further information was passed to WorldPay as part of your confidentiality agreement with your card issuer. You may wish to try another card.

Problem nije u kartici posto kada sam proslo leto hteo da bukiram hostel u Berlinu isto mi se desilo na nekim sajtovima dok je na drugim radilo. Ima para na kartici, nije istekla, banka kaze sve ok. Sta je onda problem? Isprobavao sam da pisem prezime i sa Ć i sa C.

Sad se vec malo nerviram, pre neki dan nisam imao para na kartici a nasao sam super hostel u Pragu, a danas vec nema dovoljno mesta (ide nas sedmoro) i moram da trazim drugi. I jos da kazem, cena recimo hostela Oleta je 7e na HW po osobi a kod njih na sajtu je 11e, pa sad kome verovati?

Aj brzo ako neko moze da odgovori, da ne bi i ovaj hostel propustio.

Nakon visesatnog njakanja, zvanja banke, menjanja browsera, sajtova, hostela, pisanja podataka i sa ć i sa č, resio sam problem na glup nacin. Samo na mestu gde je pisalo plati u $ e ili GBP sam umesto u evrima stavio funte. Za placanje depozita.

Eto, ukoliko neko ikad bude imao slican problem da moze da nadje resenje na sajtu.

Hmmm, kada sam te pitao pre koliko si uplatio, to je prva stvar koja mi je bila pala na pamet - Kada mi je Draganče pomagao da kupim karte za avion pre godinu dana, bila je fora da u prvih 15 minuta npr. sistem ne registruje da postoje pare na računu... I od tada, uvek nakon min  45 minuta od uplate vršim kupovinu.

Kasnije sam pretpostavio da to znaš, pa nisam imao ništa pametnije da ti kažem :D Ali me zbunjuje ovo za funte, možda im je bio neki bag u sistemu? Jesi li proveravao da li su ti radili konverziju u banci i koliko te je na kraju sve izašlo?

Nisam bas tacno racunao, ali ispada otp isto kao i u evrima. Ili potpuno isto, mrsko mi da racunam posto nisam siguran koliki je kurs za funtu i evro kod banke. Evo, ipak sam izracunao, ako su mi kalkulacije tacne, platio sam taj depozit 26.3 umesto 25,3e kad se prebaci u dinare. Bitno da radi sada. Hvala u svakom slucaju ;)

• 1 year later...

bez kartice to jako tesko ide. na nekim sajtovima, recimo na booking.com od trista hotela mozda dva prihvataju bez kartice. Stos je u tome da im krtica sluzi kao garancija da ce se putnik zaista i pojaviti, jer ako se ne pojavi, odnosno ako ne otkaze u datom roku, oni naplate prvu noc sa kartice sa kojom je rezervisano.

Znam ja sve to,ali ja sam sa karticama raskrstio,i necu da je vadim vise

Probacu da zovem direktno hostel ,pa da se dogovorimo.

• 3 years later...

Spremam se na put od mesec dana sa početkom polovinom maja. U pitanju je interrail tura po Evropi. Zanima me da li se cene hostela menjaju u odnosu na to da li rezervišem sad ili 3 dana pred dolazak? Ili se menjaju samo u odnosu na sezonu, tj period kada se putuje? Takođe, kada je ovakav put, šta savetujete uopšteno po pitanju rezervisanja smeštaja? Voleo bih da imam određjenu slobodu da mogu da menjam plan tokom puta, a opet verujem da traženje smeštaja po dolasku u neki grad i nije baš najpametnije. Šta mislite o ideji da se smeštaj uglavnom traži nekoliko dana pred dolazak u neki grad? Koliko je moguće tad naći neki jeftin hostel?

Hvala unapred svima na odgovorima.

Desavalo mi se da rezervisem smestaj mnogo ranije po dolasku ali isto tako mi se desavalo da u hodu pronalazim smestaj...Mada je veci izbor kod rezervacije smestaja unapred ali na tebi je kako ces se organizovati...Kod rezervacije smestaja npr.na bookingu mozes pronaci smestaj sa besplatnim otkazivanjem gde to mozes uciniti ako se ne uklopis sa posetom tom mestu...

• 10 months later...

Ima li neko iskustva s rezervisanjem smestaja preko travelocity.com? Imaju neki discount code T3NIGHT (30$ za 3 moci) i T1NIGHT (10$ za 1 noc), pa rezervisah nesto jako povoljno.