Jump to content

Featured Replies

Kako bismo stvarno poverovali, neka onaj ko prvi izadje iz Srbije posle 19-og decembra, ostavi komentar da li je to stvarno java ili san :)

Najzad!

Kako neko reče: Više nam ne trebaju vize ,sada nam  trebaju devize! 

Dragi moji putnici SRETNO VAM UKIDANJE VIZA! ! !  :dance:

Mada je meni i dalje tesko da poverujem dok me ne budu pustili preko granice, ali svejedno... lepo je da se radujemo  :pivoooo:

clap za vest

:bang: sto nije ranije dosla,pa sam zato malo  :psuje:

Sa druge strane sam ipak jako :banana:

Jedino ce me Bugari i Rumuni  :o ako nam ostave vize

Sve u svemu  :dance:

pa mislim da ce i dalje biti po neko pitanje ....ima onih koji su prijavljeni na kosovu pa nece dobiti bezvizni rezim......

Joooj, a sta cemo sad bez pitanja: Ako imam Slovacki sengen, da li mogu da idem u Cesku? Ubise nam svu zabavu, necemo imati vise o cemu da pricamo...

meni nisu jasne neke stvari ...

1. nama obavezno osiguranje nece trebati? nece ga niko traziti na grani?

2. govori se da je maximum zadrzavanje 90 dana u sengen zoni u periodu od 6 meseci. to me malo zbunjuje, da li se to broje dani provedeni u sengenu u periodu od 6 meseci? dakle ako ispucam 90 odjedared (recimo), da li narednih 3 meseca ne mogu opet ... to mi jedino nejasno

meni nije jasno da li tih "6 meseci" znači bilo koji vremenski period od 6 meseci, ili baš polovina godine (januar-jun , juli-decembar)?

Od trenutka ulaska u Sengen, smes da boravis 90 dana u 6 meseci.

Drugim recima, u bilo kojih 6 meseci, maksimalno 90 dana. Neces moci da povezes april-jul i onda avgust-oktobar sa eventualno jednim danom izlaska iz Sengena 31.07... to nece ici :)

Е сада сви прочитајте прве постове на форуму и погледајте колике су сироме неки од вас испали. ;D

Spominjali su nesto na dnevniku da granicari mogu da nam traze pozivna pisma, ali nisu davali nikakve dodatne informacije.

Zna li neko o cemu je rec? Da li to znaci da treba da trazim i nosim pozivno pismo svaki put kad putujem?

I da li je i dalje potrebno zdravstveno osiguranje?

Od trenutka ulaska u Sengen, smes da boravis 90 dana u 6 meseci.

Drugim recima, u bilo kojih 6 meseci, maksimalno 90 dana. Neces moci da povezes april-jul i onda avgust-oktobar sa eventualno jednim danom izlaska iz Sengena 31.07... to nece ici :)

dakle ako odjednom ispucam 90, moram cekati 3 meseca? a ako ispucam 90 parcijalno, onda moram videti koliko od tih 90 je u poslednjih 6 meseci ... mislim da kontam ali je prilicno zbunjujuce :)

dakle ako odjednom ispucam 90, moram cekati 3 meseca? a ako ispucam 90 parcijalno, onda moram videti koliko od tih 90 je u poslednjih 6 meseci ... mislim da kontam ali je prilicno zbunjujuce :)

Dobro kontaš, tako je. :)

21-og idem u Berlin, bez unapred pripremljene vize pa ćete dobiti sve informacije. Inače, imam pripremljeno pozivno pismo, a za osiguranje još uvek ne znam da li da uplaćujem. Ima neko ideju?

Što se tiče ovih 90 dana, nek' o tome vode računa oni tamo preko granice. I ko na kraju ima para da ostane toliko?

Ja cu odmah 19. za Sloveniju. I ovako sam planirala da odem do Zagreba 18. uvece pa cu samo do granice... samo da vidim!

:hihi:

Acketa, `ajd ne pokazuj im to pozivno pismo, sve dok ga oni eventualno ne potraze. Da bas vidimo koliko ce biti striktni po tom pitanju. Takodje, posto vidim da vas nekolicina krece ka razlicitim granicama koje predstavljaju ulaz u Schengen prostor, prenesite ovde svoje utiske sta vas je docekalo na doticnim prelazima. Srecan put!

Pa jebiga, ako stvarno traze pozivna pisma, to je onda opet kvrc. Ok, lakše no da moramo da vadimo pravu vizu, ali, dođavola, hoću da samo krenem kad mi se kreće, u tome je poenta bele liste za mene, iluzija slobode kretanja.

I gde su uopšte pominjali ta pozivna pisma? Ovih dana sam u pećini.