Jump to content

Featured Replies

Posted

Kao sto i naslov kaze, zanima me gde bi ste preporucili putovanje zarad provoda?  :ang:

Grcka ostrva, Ibica, Tajland? Neka kontinentalna urbana destinacija - Amsterdam, Barsa?

Ja mogu da potvrdim da u Njujorku provoda ne manjka :) London npr. vazi za jedan od najboljih gradova za izlaske, ali te varijante dolaze u obzir samo ako bi tamo i radio pa tako nesto mogao da isfinansiram.

Dakle, gde se moze otici sa srpskim budzetom a provesti se onako opusteno bas bas dobro  :banana: 

Cist hedonizam sa svim sastojcima  :music::dance:pijjj:eat::blob::banana:lol:::party::pij::happyyy:, pozeljno u kombinaciji s nekom vodom i temperaturom preko 25 stepeni  :angel:  , gde???

Letos u kampu na Mikonosu prvi ljudi na koje sam naleteo su bili Srbi  :)

Iako je smeštaj na Mikonosu užasno skup, a ja sam sa još jednim drugom proveo tamo samo dva dana jer nam naš bekpekerski budžet nije dozvoljavao više, naši zemljaci već drugu godinu dolaze tamo i ostaju po tri nedelje. Pritom naravno rade nešto, ali kažu da nije teško naći posao. Kamp je oooogroman, žurka po celu noć. Cena je bila 10 evra za noć na zemlji (naša varijanta  :)) uz doplatu od 5 evra čini mi se za šator ili 15 evra za bungalov. Smaštaj u samom gradu Mikonosu je bio 100 evra dnevno za dvokrevetnu sobu.

Sve zavis od toga kakav provod te zanima. Razni ljudi uzivaju u razlicitim vrstama provoda. Za nekog je sjajan provod odlazak u neki klub  i djuskanje do zore, za mene to nije bio adekvatan provod ni pre 23 godine kada sam pocela intenzivno da izlazim :) Ako takav provod zelis za to su Spanci majstori. Madridski nocni zivot traje bukvalno celu noc, ali se tada ne zavrsava, nego se opusteno produzava na kafu i klopu do 9-10 pre podne. Slicno je u svim vecim gradovima Spanije (Barselona, Grenada...). Donde se moze nabaviti jeftina avionska karta iz Peste ili nekog drugog grada u blizem nam komsiluku, a u odnosu za ostale evropske zemlje u Spaniji je i smestaj relativno jeftin, ali je i CS/HC zajednica poprilicno velika, tako da za to ne treba brinuti.

Za one malo slobodnijeg duha najbolji provod bi bio u Holandiji jer se mogu zabaviti bez alkohola sa raznim zelenisima prirodnog porekla koji su tamo savrseno legalni za razliku od ostatka sveta, a boga mi i prvoklasni secam se :ang:

Za mene je najbolji provod bio na Kubi posto je to muzika i ritam koji najvise volim, ali niti je blizu niti je jeftino.

Ja sam bio oduševljen noćnim životom u Berlinu (i dnevnim, ali to je druga priča). Kada je lepo vreme, grad uopšte ne spava. Cele noći smo se kretali od jednog kluba do drugog, a pred zoru smo išli peške kući i usput sretali mlade ljude koji sedeli na ulici ili vozili skejtove ili šetali, kao i mi. Započeti razgovor sa potpunim strancem u klubu ili na ulici je normalna stvar. Naravno, izlazak se završava u nekom turskom lokalu na bureku ili doneru. :)

Berlin je sudar istočne i zapadne Evrope i čini mi se da je pokupio najbolje od oboje. To je jedini grad u Nemačkoj u kojem su lokali otvoreni cele noći. Osim toga, to je najjeftiniji grad zapadne Evrope (koji sam ja posetio) - sećam se da smo kupovali pivo u klubu za 2 evra, pa ti vidi. :) Leti je tamo +25, jedino mu nedostaje blizina vode. :)

• Author

hmmm ta Spanija ...  :blob:  Cuo sam da Valensiju zovu spanski Amsterdam?  :angel:

Dobro, znaci i Berlin stavljam na listu mogucnosti :) Ako je bas tako, onda moze i bez vode :) Mada kladim se da ima neko jezerce u gradu. Ovo mi se dopalo u Cirihu koji u sred centra ima jezero i reku sa precistom vodom gde se ljudi kupaju, a i provod je bio ok, narocito za "street parade", samo to je tad bila razmena pa se moglo proci na low budgetu :)

Ja bi preporucio nesto egzoticnije Goa tj. plaze Vagator i Anjuna gde su zurke organozovane i nocu i danju

• Author

Moze i egzotika naravno. Jesi bio u Goi Magelane? To mi zvuci slicno Tai, samo mozda malo vise hipi?

Sto ne grcka ostrva?

Da bio sam u Goi u januaru i provod je zaista fantastican. Nesto sasvim novo i potpuno strano evropskom nacinu rganizovanja ludih partija. Na tajlandu se takodje organizuju zurke a koliko sam ja citao popularne su destinacije na ostrvima.

• Author

Tamo je cuvena "Full moon party" na ostrvu Ko Pa Ngan. Znam da ima ljudi koji su obilazili ova tajlandska mesta pa reko da cujemo iz prve ruke kako je stavrno.

Ios, Grcka..ostrvo pod invazijom engleza preko leta..svasta se tu desava od jakih zurki, gostovanja poznatih DJ-eva i muzicara pa do sex skandala i hapsenja..Nije bas za svakog!

Barselona..mnogo stranca i mnogo ludila, koliko sam ja sad cuo postala je nazalost heroinska prestonica Evrope..mnogo mladih je i okoncalo zivot bas tu, skoro i jedan poznat muzicar..

O istocnim zemljama ne znam bas puno ali voleo bi da saznam i da cujem ovde sta kazu ljudi koji su bili, na ovu temu.

Tamo je cuvena "Full moon party" na ostrvu Ko Pa Ngan. Znam da ima ljudi koji su obilazili ova tajlandska mesta pa reko da cujemo iz prve ruke kako je stavrno.

Koh Phan Gan je stvarno istripovano ostrvo, mozes da nadjes sve sto ti treba...i mir na pustoj plazi i najludji provod...ali i ono pocinje da se komercijalizuje...

do pre koju godinu je tu dolazila uglavnom cool ekipa, ljudi koji vole prirodu, trenseri, hipici, rejveri...ali vidim ove godine je vec polako pocela da se skuplja neka shabanerija, narocito iz engleske...a i krenuli su da grade prvi hotel na ostrvu...

cuo sam da su se lokalci pobunili zbog toga...valjda ce uspeti

Ios, Grcka..ostrvo pod invazijom engleza preko leta..svasta se tu desava od jakih zurki, gostovanja poznatih DJ-eva i muzicara pa do sex skandala i hapsenja..Nije bas za svakog!

vecu glupost u zivotu nisam cuo. Ios je mesto gde ti mzoe biti zanimljivo sa 16god. - pussy house i muvanje klinki tih godina. vec sa 18 postaje dooosadno...

poznati djevi? na iosu? nikad bili.. na mykonosu da, ali sem toga nista za preporuku, mnogo bolje cujes u berlinu u bilo koje godisnje doba..

vecu glupost u zivotu nisam cuo. Ios je mesto gde ti mzoe biti zanimljivo sa 16god. - pussy house i muvanje klinki tih godina. vec sa 18 postaje dooosadno...

Sa 28. verovatno misle da si undercover odeljenja za narkotike  :)

• 2 weeks later...

e pa da, goa i phangan su pukli (na phanganu osim full moon i half moon party-ja i nema nekih dobrih zurki, a to je sve za komerc backpackere ispod 21 god), a goa je prsla poslednjih 5 godina...od novembra do kraja decembra nishta se nije deshavalo (delimichno zbog teroristichkih napada), mada je moguce da se sezona pomerila na januar i februar...skoknucu da proverim  :mrgreen:

my favourite party places: barsa, very nice i neprevazidjeni BERLIN-prestonica suludih zurki i elektronske muzike!!! urbana i mlada populacija (80 % stanovnika su mladji od 35 god), kosmopolitski duh i bizarni nocni zivot!!! najbolji dj-evi, koncerti, zurke, najneverovatniji prostori-epicentar electro minimala i kojechega drugog-5 bambija za Berlin!!!

grchka ostrva za leto (ios za klince, mikonos za starije, samothraki nekad bio za trancere, sad je to asprovalta), i naravno chuveni boom festival u portugalu, a ove godine i sun eclipse festival u japanu, pa biraj :) :) ja sam za berlin definitivno

ps. mare ode li ti u brazil?

big hug

e pa da, goa i phangan su pukli (na phanganu osim full moon i half moon party-ja i nema nekih dobrih zurki, a to je sve za komerc backpackere ispod 21 god), a goa je prsla poslednjih 5 godina...od novembra do kraja decembra nishta se nije deshavalo (delimichno zbog teroristichkih napada), mada je moguce da se sezona pomerila na januar i februar...skoknucu da proverim  :mrgreen:

my favourite party places: barsa, very nice i neprevazidjeni BERLIN-prestonica suludih zurki i elektronske muzike!!! urbana i mlada populacija (80 % stanovnika su mladji od 35 god), kosmopolitski duh i bizarni nocni zivot!!! najbolji dj-evi, koncerti, zurke, najneverovatniji prostori-epicentar electro minimala i kojechega drugog-5 bambija za Berlin!!!

grchka ostrva za leto (ios za klince, mikonos za starije, samothraki nekad bio za trancere, sad je to asprovalta), i naravno chuveni boom festival u portugalu, a ove godine i sun eclipse festival u japanu, pa biraj :) :) ja sam za berlin definitivno

ps. mare ode li ti u brazil?

big hug

hehe ode tole....

za 2 nedelje :)

pa srecan put  :mah:

pa se vidimo kad se svi povratimo...e mrzi me vishe da putujem!!! hehe sad sam u tiruvanamalaiu...

big kiss

• Author

Odluka je pala, ipak good old Amsterdam, dok ne skupim pare za Tajland  :ang:

Ako neko ima neki konkretno zabavni predlog za tamo, sem onih opste poznatih stvari :evil: , neka kaze.

Ako neko ima neki konkretno zabavni predlog za tamo, sem onih opste poznatih stvari :evil: , neka kaze.

Imam ja, spakuj me nekako preko grane bez sengena pa cu ti svasta po Amsterdamu pokazati  :ang:

Kavos na jugu Krfa je ok mesto. Mada je ekipa takodje dosta mladja (kao na iosu)