Jump to content

Featured Replies

Posted

Zna li neko kada plovi brod odnosno trajekt izmedju Barija i Bara, i koliko kosta karta neka jeftinija varijanta, povratna ako je ima?

• Author

Hvala puno za ovaj link, ali ove cene sto su date u cenovniku, na primer, cenau jednom pravcu za cetvorokrevetnu kabinu, da li je to po osobi ili za celu kabinu tj. za 4 osobe?

evo šta piše na sajtu:

* URAČUNATA CIJENA CIJELE KABINE - DRUGA OSOBA PLAĆA SAMO PALUBNU KARTU

imaš još i lučku taksu od 7 evra (važi za obe luke i u povratku)

• Author

ne znam koliko je ''samo'', posto vidim da je palubna karta 50 eura, znaci da se ovaj vid prevoza uopste ne isplati?

Isplativije ti je ici sa Jadrolinijom iz Dubrovnika ako ti to odgovara...cijena palubne karte je jeftinija oko 15 eur...

a jel može da se uzme samo palubna karta, pa da džedžiš na palubi tokom puta? inače mislim da se ne isplati, kad god sam gledala neke varijante za to, ispostavljalo se kao nepovoljnije od svih drugih opcija.

evo šta piše na sajtu:

* URAČUNATA CIJENA CIJELE KABINE - DRUGA OSOBA PLAĆA SAMO PALUBNU KARTU

imaš još i lučku taksu od 7 evra (važi za obe luke i u povratku)

mislim da to vazi samo za kabine obelezene zvezdicom, a to su onih par lux varijanti...

Po cenama za ostale kabine bih rekla da se placa po osobi, posto nije logicno da je cetvorokrevetna jeftinija od dvokrevetne sa istim karakteristikama...  valjda  :)

Zna li neko koliko traje to putovanje Bar-Bari?

Taj put traje celu noc, mis;im da se krece uvece u devet, a stize u ranim jutarnjim satima. Isla sam pre pet godina, ali sam vec zaboravila.

a jel može da se uzme samo palubna karta, pa da džedžiš na palubi tokom puta? inače mislim da se ne isplati, kad god sam gledala neke varijante za to, ispostavljalo se kao nepovoljnije od svih drugih opcija.

Sto se tice te palubne karte ne treba je tako bukvalno shvatiti. Fora je da ako imas tu kartu nemas kabinu, ali postoji na trajektu jedna prostorija, mozda i vise, ali ja sam jednu videla na nasem spratu velicine i izgleda manje kino sale i tu mozes da presedis noc, koristis toalet i kupis pice u obliznjem baru, ali isto tako mozes od hrane i pica da uneses sve sto ti treba.

Ne rekoh da nije preskupa, vec da se ne drezdi bukvalno na palubi (sto u ovo zimsko doba tesko da bi bilo podnosljivo), vec si negde na sigurnom, toplom etc.

Slažem se sa Majom. Ista filozofija je i na grčkim trajektima. Skoro uvek smo kupovali samo "deck" kartu i sa njom možeš da uđeš u prostorije unutar trajekta koje uglavnom liče na hotelski lobi sa foteljama. Često smo sa tim kartama uspevali da uđemo u prostorije rezervisane za klasu više jer nas niko nije proveravao. Napolju na palubi užasno duva i ume da bude vrlo neprijatno.

Ja sam se vozio u septembru grckim ferijem, sa deck kartom, napolju, u jednom poluotvorenom delu u zavetrini i bilo je prijatno. Svakako je moglo da se udje u zatvoreni deo, a da te niko nista ne pita. Naravno, ako ima mesta. To sve izgleda kao neki restoran i presedis ceo put na stolici i za stolom. Zimi bas i ne znam koliko je prijatno :)

Na Bar-Bari trajektu palubna karta podrazumeva da mozes da se uvalis unutra a ne samo ako ima mesta. Mesta ima dovoljno.

Da, ume da bude prijatno, ali to mnogo zavisi od konstrukcije broda. A takodje i od dužine relacije. Recimo od Hiosa do Samosa sam uživao u zavetrini tri sata, ali je od Samosa do Mikonosa nenormalno duvalo. Ipak, zaista je uvek rezervisan i deo unutra.

Takođe, to je razlog zbog koga na ukrcavanju nastane takva jurnjava jer svi žure da zauzmu što bolja mesta. Takođe, ljudi ponesu podloge pa sa deck kartom spavaju na podu broda (uglavnom je čist).

Malo sam procackala po svom dnevniku putovanja iz te 2004. i pronasla mozda korisne ti informacije, naime podatke o tom trajektu, rezervacije sa kojima posle u Crnoj Gori kupujes karte i sve ostalo mozes  odraditi u Beogradu gde "Prekookeanska" ima svoje predstavnistvo u zgradi Politike. Telefonom 011 3398 032 mozes dobiti vecinu informacija. Sluzbenica koja je tada tamo radila ( a cini mi se da je ona cinila citavo predstavnistvo) zvala se Rosa.

Ona nas je bila poucila da uzmemo jednu tu palubnu kartu, a jednu za sobu(posto nas je islo dvoje) ali da nas na samom trajektu, kada se vec ukrcamo, nece niko kontrolisati, pa oboje mozemo spavati u toj jednoj sobi. Kada smo se ukrcali ispostavilo se da soba ima jedan standardni i jedan pomocni lezaj pa smo oboje spavali u njoj ekstra komotno. Istina je da nas je cela zurka kostala 178 evra ( za obe karte) , ali bi nas dve "sobne" kostale puno vise.

• 4 years later...

Da li je isao neko skorije za Bari, trajektom iz Bara, Dubrovnika ili Duresa?