Jump to content

Featured Replies

Posted

caos svima kako mogu stici do pariz na naj naj naj jaftiniji nacin od beograda i kolko kosta put do tamo , imam vise od 26 godina ???????????????!!!!

koliko se meni cini, najjeftinija varijanta je da ides autobusom. Pretproslog leta, karta je kostala oko 100ak evra povratna, znaci regularna cena bez popusta. Na ovoj relaciji voze razni privatnici, a najbolje je da ides ozbiljnijim prevoznicima, npr. Lastom ili Fudeksom.

Na adresi www.lasta.co.yu imas i aktuelne cene prevoza do Francuske (jer voze do svih vecih gradova), a Fudeks koliko znam jos uvek nema funkcionalan sajt, ako neko zna, nek me ispravi.

Put traje oko 26 sati, i zacudjujuce je udoban, bar je to bio neki moj utisak. Otprilike kreces sa glavne autobuske u Beogradu prepodne oko 10, i stizes u Pariz oko 12 sledeceg dana. U Parizu, i Lasta i Fudeks staju na Trgu Republike. Na tom istom trgu, bar kada sam ja putovao, bila je izvesna agencija cija vlasnica je neka gospodja Radmila, agencija se zato i zvala nesto kao Voyages Rada, gde treba da odes i potvrdis mesto u autobusu za povratak (rezervacija je naravno besplatna), a mozes to da ucinis i telefonom (tako sam ja uradio). Autobusi inace idu preko Madjarske, Austrije i Nemacke, tako da ti pored standardne shengen vize treba i madjarska tranzitna, osim ako nisu menjani propisi pa sada ne treba (raspitas se u Madjarskom konzulatu/ambasadi).

Ako se pak odlucis za neki privatni prevoz autobusom, jer ima puno manjih prevoznika (tipa, privatni biznis sa 1-2 autobusa, mahom prevozeci gastarbajtere), velika je verovatnoca da oni u Parizu staju u parku ispred katedrale u St.Deniju, sto jeste malo udaljeno od centralnog dela grada, ali imas odlicne metro veze odatle.

Po mom misljenju, put vozom bi bio ekstra komplikovan i skuplji.

Avionom, ehm, pa makar da i ima karata u rangu ovih autobuskih cena, npr da je neki ekstra popust ili slicno (u sta sumnjam), morao bi da platis aerodromske takse koje nisu ni malo jeftine ni u Beogradu a taman posla u Parizu, pa onda prevoz do oba aerodroma i nazad i sve ukupno bi te zestoko iskostalo. A ti si pitao kako najjeftinije..

Imas varijantu da letish Wizzair-om iz Sofije ili Budimpeshte, imali su povratne karte do Pariza za oko 110 eura. Ne mogu da se setim da li je to bilo sa taksama ili bez, najbolje da proveris na njihovom sajtu.

koliko se meni cini, najjeftinija varijanta je da ides autobusom. Pretproslog leta, karta je kostala oko 100ak evra povratna, znaci regularna cena bez popusta. Na ovoj relaciji voze razni privatnici, a najbolje je da ides ozbiljnijim prevoznicima, npr. Lastom ili Fudeksom.

Na adresi www.lasta.co.yu imas i aktuelne cene prevoza do Francuske (jer voze do svih vecih gradova), a Fudeks koliko znam jos uvek nema funkcionalan sajt, ako neko zna, nek me ispravi.

Put traje oko 26 sati, i zacudjujuce je udoban, bar je to bio neki moj utisak. Otprilike kreces sa glavne autobuske u Beogradu prepodne oko 10, i stizes u Pariz oko 12 sledeceg dana. U Parizu, i Lasta i Fudeks staju na Trgu Republike. Na tom istom trgu, bar kada sam ja putovao, bila je izvesna agencija cija vlasnica je neka gospodja Radmila, agencija se zato i zvala nesto kao Voyages Rada, gde treba da odes i potvrdis mesto u autobusu za povratak (rezervacija je naravno besplatna), a mozes to da ucinis i telefonom (tako sam ja uradio). Autobusi inace idu preko Madjarske, Austrije i Nemacke, tako da ti pored standardne shengen vize treba i madjarska tranzitna, osim ako nisu menjani propisi pa sada ne treba (raspitas se u Madjarskom konzulatu/ambasadi).

Ako se pak odlucis za neki privatni prevoz autobusom, jer ima puno manjih prevoznika (tipa, privatni biznis sa 1-2 autobusa, mahom prevozeci gastarbajtere), velika je verovatnoca da oni u Parizu staju u parku ispred katedrale u St.Deniju, sto jeste malo udaljeno od centralnog dela grada, ali imas odlicne metro veze odatle.

Po mom misljenju, put vozom bi bio ekstra komplikovan i skuplji.

Vozom imas samo jedno presedanje u Becu i put nastavljas put nocnim vozom. Daleko od toga da je to komplikovano, ali je definitivno skuplje. Mada, voziti se sa onim gastosima i 26 sati gledati zvezde granda? bag

Fudeks vec duze vreme ima odlican sajt www.fudeks.co.yu

povratna karta za odrasle bez popusta je 135 evra. Oni ne naplacuju prtljag, sto je prilicno vazno!? gent

Put traje oko 26 sati, i zacudjujuce je udoban, bar je to bio neki moj utisak....

Išao prošle godine Fudeksom za Pariz i imam isti utisak..? :-D

Autobusi inace idu preko Madjarske, Austrije i Nemacke, tako da ti pored standardne shengen vize treba i madjarska tranzitna, osim ako nisu menjani propisi pa sada ne treba (raspitas se u Madjarskom konzulatu/ambasadi).

Ako imaš šengen na više od 5 dana, ne treba ti mađarska tranzitna.? flowers::

Ako ima? ?engen na vi?e od 5 dana, ne treba ti mađarska tranzitna.  flowers::

Stvarno??

really really  :-D

" Mađarska jo? nije članica ?engenskog prostora, ali su na snazi sledeće olak?ice za putnike sa ?engenskom vizom:

Dr?avljani Srbije i Crne Gore, koji putuju sa ?engenskom vizom:

- u ciljnu dr?avu, koja je deo ?engenskog prostora, mogu proputovati kroz Republiku Mađarsku bez vize, ukoliko im ?engenska viza va?i jo? vi?e od 5 (pet) dana računajući od vremena prelaska granice, odnosno raspola?u va?ećom ?engenskom vizom, dozvolom za boravak ili dozvolom za useljenje. U ovim slučajevima proputovanje ne mo?e bizi du?e od pet dana;

- unutar perioda va?enja ?engenske vize (i zadnjeg dana va?enja) radi povratka kući u Srbiju i Crnu Goru mogu proputovati kroz Republiku Mađarsku bez vize. "

S obzirom na poslednju recenicu mislim da je bolje imati madjarsku vizu. Ako zelish da iskoristish svo vreme u shengenskoj zoni ne zelish da poslednji dan svoje shengenske vize iskoristish u putovanju kroz Madjarsku.

Ali onda prica kaze sledece...

"- u roku od pet dana od dana isteka va?enja ?engenske vize dr?avljanima Srbije i Crne Gore prilikom njihovog prijavljivanja radi ulaska u Republiku Mađarsku, u cilju povratka kući u Srbiju i Crnu Goru , na granici se mo?e izdati besplatna tranzitna viza i bez postojanja okolnosti za vanredno procenjivanje.

- ukoliko je isteklo vi?e od 5 dana, ali ne i vi?e od 30 dana od isteka roka va?enja ?engenske vize, dr?avljani Srbije i Crne Gore vizu koja je neophodna za putovanje kući u Srbiju i Crnu Goru mogu zatra?iti isključivo od diplomatskih ili konzularnih predstavni?tava Republike Mađarske, koja su ovla?ćena za izdavanje viza. "

Ako ima? ?engen na vi?e od 5 dana, ne treba ti mađarska tranzitna.? flowers::

Stvarno??

really really? ?:-D

" Mađarska jo? nije članica ?engenskog prostora, ali su na snazi sledeće olak?ice za putnike sa ?engenskom vizom:

Dr?avljani Srbije i Crne Gore, koji putuju sa ?engenskom vizom:

- u ciljnu dr?avu, koja je deo ?engenskog prostora, mogu proputovati kroz Republiku Mađarsku bez vize, ukoliko im ?engenska viza va?i jo? vi?e od 5 (pet) dana računajući od vremena prelaska granice, odnosno raspola?u va?ećom ?engenskom vizom, dozvolom za boravak ili dozvolom za useljenje. U ovim slučajevima proputovanje ne mo?e bizi du?e od pet dana;

- unutar perioda va?enja ?engenske vize (i zadnjeg dana va?enja) radi povratka kući u Srbiju i Crnu Goru mogu proputovati kroz Republiku Mađarsku bez vize. "

S obzirom na poslednju recenicu mislim da je bolje imati madjarsku vizu. Ako zelish da iskoristish svo vreme u shengenskoj zoni ne zelish da poslednji dan svoje shengenske vize iskoristish u putovanju kroz Madjarsku.

Ali onda prica kaze sledece...

"- u roku od pet dana od dana isteka va?enja ?engenske vize dr?avljanima Srbije i Crne Gore prilikom njihovog prijavljivanja radi ulaska u Republiku Mađarsku, u cilju povratka kući u Srbiju i Crnu Goru , na granici se mo?e izdati besplatna tranzitna viza i bez postojanja okolnosti za vanredno procenjivanje.

- ukoliko je isteklo vi?e od 5 dana, ali ne i vi?e od 30 dana od isteka roka va?enja ?engenske vize, dr?avljani Srbije i Crne Gore vizu koja je neophodna za putovanje kući u Srbiju i Crnu Goru mogu zatra?iti isključivo od diplomatskih ili konzularnih predstavni?tava Republike Mađarske, koja su ovla?ćena za izdavanje viza. "

Uvek vadim madjarsku vizu za svaki slucaj, kao sto je Marina navela.

Medjutim, upoznao sam par ljudi koji su prosle godine prosli kroz madjarsku bez ikakvih problema, a da im je to bio poslednji dan trajanja sengenske vize.... isto vazi i za Sloveniju....

Cini mi se da su poslednjih godinu dana to pravilo, koje ja Marina napisala, promenili te sad nije lose, za svaki slucaj, proveriti sve to u madjarkoj ambasadi.

Dakle, čak i pet dana posle isteka ?engenske vize, na mađarskoj granici se jo? uvek mo?e dobiti besplatna tranzitna viza! Dodu?e, pitam se koliko bi ?engenski carinici bili srećni da vide da ste malo produ?ili svoj boravak kod njih.  :-P

Ovog marta sam u povratku iz Holandije zakasnio jedan dan (tj. u?ao sam u Mađarsku sat vremena pre isteka ?engena, a pre?ao sam u Srbiju sutradan). Nisam imao tranzitnu vizu, ali mi na granici nisu mi rekli ama ba? ni?ta. :-D

Dragi neki ljudi...  :ang:

to oko madjarske vize je bas tricky. Znaju njihovi carinici da budu prilicno zeznuti i da vam prave komplikacije. Ja nisam dosad imao problema, ali uvek sam imao njihovu regularnu vizu, ali svega sam se naslusao u redovima ispred njihovog konzulata... :|