Jump to content

Featured Replies

Imas i sajt Idealo.de gde mozes pronaci gotovo sve.Sajt je super uredjen i objedinjeno je dosta prodavnica i ostalih usluga.

• 2 months later...

Prečitao sam 12 stranica i još imam pojedine nedoumice, jer jelte htio bi best buy. Nekako za oko su mi zapali Quechua ranci, čini mi se da su malo jeftiniji od Deutera, a i sviđa mi se što se čini mi jedini kopčaju po srediti. Zanima me, ja nisam našao, ali opet da pitam, mogu li se naći ovi ranci gdje u Beogradu?

Quechua je sjajan, moj Forclaz 70 je bez problema izdržao mesec dana interraila, sve preporuke. Gledaj po oglasima, pa neka ti pošalju poštom, ja sam tako nabavio.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Ne znam da li ih ima u BGu, ali, koliko znam,  u Decathlon radnjama prodaju Quechua opremu. Najblizi Decathlon je u Segedinu, ali vidi da li vredi ici tamo samo zbog ranca.

Upravo mi je taj model  Forclaz 70 i zapao za oko, preciznije  Forclaz 70 easyfit. Kontaktirao sam preko kupujem prodajem profil " Sportino" koji ima nekoliko njihovih ranaca u ponudi i otprilike prebacuju iz Segedina modele po želji. Trenutno smo u prepisci, ali na primer  Quechua F70 obični imaju upravo i mogu da pošalju što nije loš izbor.. Decathlon ima i u Hrvatskoj i Rumuniji. 

Edited by Markiša

Ipak sam uzeo SYMBIUM 70 ACCESS+10, jer se nekako čini mnogo veći nego F70 easyfit, zatim kod F70 easyfit rajfešlus na sredini je dupli, jedan ide ka jednom kraju i ostaje pod poklopcem, dok drugi ide na dole i stalno je dostupan nekome ko je iza vaših leđa tako da ga može lako otkopčati ranac, a da ne osjetite. Uzeo sam ga u Temišvaru i cijena je bila 110 eura (499 lei), što je ako uporedite s Dechatlonom u Hrvatskoj za isti model jeftinije za prlibližno 40 e. Nije mi to jasno kako, jer isti lanac je u pitanju, ali primjetio sam da se baš cijene razlikuju. Tako da ako bi da uzimate lijepo na voz, obiđete Temišvar, skoknete do Dechatlona koji je na izlazu ka Aradu i nazad u Beograd.

• 3 weeks later...

Ja sam imao Osprey Farpoint 70L koji me je ekstra sluzio i kog sam uspeo da "udomim" u prave ruke,ali teska srca jer mi je trebalo nesto drugacije i vec neko vreme posedujem Gregory Z 40L ( u  L velicini koja ima 42L) i mogu vam reci da sam napravio pravi potez jer sam do sada prezadovoljan kako se pokazao na dosadasnjem dugom putovanju (autostop,wild camping,couchsurf) po Srbiji,Bugarskoj,Turskoj.

Ranac poseduje dosta zanimljivih i koristnih funkcija i sposobnost da se upakuje dosta stvari iako je zapremine 40L a tezina praznog ranca je 1400g. Vrlo je udoban i ima mrezicu koja je odlicna za ove letnje dane kada temperatura prelazi 35*C i specava nepotrebno znojenje,a koja ne uzima mnogo prostora u rancu.
Uz njega je ukljucena i zastitna pokrivka od kise,platio sam ga 80 EUR na snizenju jer mu je inace cena oko 140 EUR.

Garancija je 40 godina i ima slicne uslove i pogodnosti kao i Osprey,mada je ipak Osprey po mom misljenju za klasu iznad Gregory-a (barem u ovom segmentu) iako je npr. po mom misljenju Gregory Denali pro 100L jedan od najboljih ranceva ikad napravljenih i kvalitetom u potpunosti opravdava svoju visoku cenu.

Edited by WorldCitizen

Poznajem jednu nasu devojku koja radi u Dechatlonu bas u odeljenju ya ranceve u Nemackoj i kada sam bio kod nje pre par meseci i raspitivao se sta valja i sta ne,dobio sam odgovor da Forclaz 40 Air+ koji je do tada bio moj prvi izbor nije vredan tog novca [ oko 80EUR ] jer mu ram zauzima malo vise mesta i zato sto nema dovoljno funkcionalnih pregrada.
Ipak,ja sam otisao tamo,napunio ga odredjenim stvarima i isprobao i sam se uverio o cemu mi je pricala.Inace ranac je dosta lagan i dobro stoji,ali sam se ipak zbog vece i bolje funkcionalnosti odlucio za Gregory Z40 ya iste pare.

Proveri na sajtu Idealo.de\Rucksacke imas i verziju za zene sa oznakom "J" [ J38, J48, J58 ].
Takodje probao sam i Forclaz 50L i on mi se cini boljim od F Air+40L jer ima mnogo vise korisnih pregrada,napravljen je od jaceg materijala,tezi je svega 300g,ima dovoljan razmak izmedju ledja i njega i najvaznije kosta oko 40EUR.
Vecina mojih prijatelja i dosta putnika koje sam sretao po svetu koristi upravo ovaj ranac,a i ja cu ga kupiti uskoro.

Edited by WorldCitizen

Nema na cemu,tu smo da pomognemo.Ipak od kvaliteta opreme zavisi i kvalitet odmora.

*mala ispravka

Rancevi sa oznakom "J" su rancevi marke Gregory,a brojevi [38,48,58} oznacavaju zapreminu u litrima.

• 3 months later...

Cena mu je odlicna, ne bih se ja tu puno dvoumio :smile:

Karrimor je ok marka, dosta popularna u UK, bas u Sportsdirect radnjama, konkretno sa rancevima nemam iskustva, ali, neki drugi proizvodi su se pokazali kao dobri dosad.

Ranac je bas lep na oko,ima po meni prave dimenzije 71x38x20 cm,sto je mnogo bolje nego kada je ranac uzak,a dugacak i "plitak" i cena mu je odlicna.Bitno je da kada kupujes ranac uzmes pravu velicinu jer ce od toga zavisiti njegova udobnost.Posalji im e-mail sa svojom velicinom i pitaj ih za misljenje,siguran sam da ce pomoci.
Moze on da bude izradjen od najboljih materijala,ali ako npr. uzmes XL umesto M velicine,primetices brzo da to ipak nije to.
Vidim da su mu pregrade lepo izdeljene i da ima ukljucenu zastitu od kise (na uckur umesto lastisa sto je dobro) cime si dodatno ustedeo novac i gledajuci od kog je materijala napravljen,nebi trebalo da bude tezi od 2-2.3kg i mislim da nije bas za duzi backpacking kroz vrlo tople krajeve.

Hvala najlepse na detaljnom odgovoru :smile: Na zalost, narucio sam pre nego sto sam procitao tvoju poruku tako da nisam pitao za velicinu, ali verujem da ce biti ok, saznacu za par dana :smile: 

@LuckyLuke,

nisam znao da Sportsdirect uopste ima "srpsku" verziju sajta, dok ti nisi sad postavio ovaj link. Da li i isporucuju robu u Srbiju? Kako i koliko naplacuju dostavu?

Edited by Dragance

Vidim da ih ima na dosta mesta u Sloveniji i Madjarskoj,mada 10 do 20 EUR za postarinu nije mnogo ako stize u razumnom roku.Zaboravih da pitam juce,da li si porucio ili licno kupujes,a ovih 13-17EUR sto napisa ThirstyTraveler ne verujem da je mnogo,kada dodas na cenu tvog ranca i 20% poreza opet ispadne super cifra.
Meni je neka oprema stigla iz Finske za 6 dana,a super stvar je bila sto je za kupljenu robu u vrednosti od 44EUR postarina besplatna,a jos posto nema carine za proizvode ispod 50 EUR vec samo porez,sve je ispalo mnogo jeftinije nego da sam kupovao ovde.Isto kada ti fizicko lice posalje,onda nema ni poreza,tako da ni to nije lose.
Inace oni su za porudzbine manje od 44EUR naplacivali 10 EUR.

DHL-om salju, stize za 7 dana max. Samo treba paziti da ne predje 50e.
U pocetku su ljudi mislili da se i postarina racuna (dakle bilo bi npr 36+13 dozvoljeno) ali se ispostavilo da postarina ipak ne ulazi u tih 50.

Sa druge strane u BIH je potpuni idiotizam, meni su za posiljku od 49e htjeli da naplate jos 52e pdv, carinu i ko zna sta pa sam to vratio. Ovde je navodno dozvoljeno do 50 KM (25e otprilike) i postarina ULAZI u to, u prevodu ne isplati se narucivati nista sa sajtova koji salju DHL-om.

Tako je,bitno je da ne predje tih 50 EUR,mada ja mnogo vise kupujem nesto preko Aliexpressa i pored toga sto su brzi (najduze sam do sada cekao 23 dana) nasao sam novi komplet kompaktnog i ultralakog satora(oko 900g) za okruglo 50EUR i jos 19,90EUR cena posiljke..
Gledam jos ako naleti nesto malo jeftinije od te ponude,mada do sada kada sam kupovao neke stvari koje nisu prelazile 5EUR ukupno,nikad nije bilo nikakve frke.
Kupio sam set od 10 komada "korpica" i "cepova" za hiking stapove za 3.80EUR i sve do sada je bila besplatna dostava.

Inace da me ne mrzi,skoknuo bih do SLO ili HUN na par dana i obisao ih tamo.Imaju oni bas dobre ponude odece.

Edited by WorldCitizen

On 4.11.2016. at 0:44 PM, Dragance said:

@LuckyLuke,

nisam znao da Sportsdirect uopste ima "srpsku" verziju sajta, dok ti nisi sad postavio ovaj link. Da li i isporucuju robu u Srbiju? Kako i koliko naplacuju dostavu?

Meni su dostavu uvek naplacivali 10-11 funti (namerno sam izabrao funte za valutu) i naplate odmah prilikom kupovine. Ranac mi nije jos uvek stigao, ali su mi recimo patike koje sam nedavno kupio stigle bukvalno za dva dana! 

@WorldCitizen: nisam nikada licno kupovao, uvek preko njihovog sajta. I ja sam pazio da ne kupujem stvari skuplje od 50 evra zbog carine i za sada nije bilo nikakvih problema :smile: 

Carina vam uopste nije problem ako vam neko salje regularnom postom. Samo 10%, a PDV 20% i uvek se naplacuje, cak i za vrednost od 2 evra. Druga je stvar sto je njihova dobra volja sto nece svaki put da naplate.

Sta se meni desilo, tj mojoj devojci: Sestra je naruci nesto iz Victoria's secret, i mrzelo je opet da salje kada njoj bude to stiglo kuci, pa je odlucila da direktno sa sajta ide u Srbiju. 

Prvo sto je vrednost robe bila 80$, slanje je platila 50$ za SRB. Onda nam je DHL na lepe oci naplatio spediciju, (lupanje jednog pecata na papir kako kaze sam sluzbenik) 4000 dinara. E onda smo isli na carinu koja je 22% za tekstil jer mi imamo mnogo jaku tekstilnu industriju, pa je stitimo (ovo ne vazi ako se salje preko obicne poste, tada je opsta carinska stopa 10%). Nakon toga smo platili na ceo taj iznos i porez 20%. U osnovicu su ukljuciili i postarinu. Mi nismo to hteli da platimo, jeftinije je bilo da se vrati njoj, ona da prepakuje i posalje kao fizicko lice, tad ne bismo imali ni dinara troskova. Al posto ima para na bacanje i mrzi je da se cima, donirala je budzetu R. Srbije. :biggrin: 

Izvini, ne videh ranije poruku... Ovog puta me je uhvatio vikend pa je ranac stigao posle 5 dana, nije bilo dodatnih troskova, a ranac mi deluje odlicno, odgovara mi i velicina... zastita od kise je tirkizno plave boje, ako nekom to nesto znaci, to nije pisalo u opisu, a sve ostalo je kao sto su i napisali :smile: