Jump to content

Featured Replies

Posted

Gde kupiti u Beogradu? I koliko bi to sve koštalo? neki koji bi mi bio dovoljan za 20 dana...

Deveta strana sveta, u Savskoj ulici, nakon Palate Pravde, Srpske banke, a pre policijske stanice.

U ulazu zgrade na Bulevaru Kralja Aleksandra, pored Jat-a, pre Glavne pošte, gledano iz pravca Vukovog Spomenika.

U Balkanskoj ulici, sa iste strane kao i hotel Moskva, pre knjižare Stylos.

Ovde imaju fin izbor, a ranac od 70l sa aluminijumskom konstrukcijom, bi ti bio odvoljan, i košta oko 100 eura...

Ima jedna zgodna stvarcica... u gornjem delu stranice postoji dugme 'search' preko koje mozes da dodjes do tema koje su vec zapocete a imaju informacije koje bi ti mogle koristiti  ;)

za pocetak pogledaj

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=107.0

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1372.0

imas navedenih dosta opcija, a moguce je da jedino cene malo variraju od tada...

mislim da ti je ranac za dvadeset dana dovoljan od 75 litara i to zaista jeste oko 100 evra u Bg-u, uostalom procackaj forum pa vidi

• Author

uzeo sam u intersportu od 65l ;))) i try to carry light ;)

• 2 weeks later...

U Intersportu u Beogradu sam juce kupila McKinley ranac od 30l za 1690din.

Od 20l kostaju 1490

od 40l 1990

samo ta jedna serija kosta toliko, ovi svi ostali su mnogo skuplji.

Ima u raznim bojama i dezenima

zaboravih, nesto na B je serija

ajde sad svi noge u dupe i trk u Merkator!

;D

Imas na novobeogradskom buvljaku (ne znam tacno broj tezge ali se nalazi pri kraju pre kineskih) kvalitetne madjarske ranceve, a cena vise nego povoljna 4500 dinara 80L.

Cruela je mislila na Beluga seriju McKinley-a. Na popustu su i dalje, mada ja vec imam takvu varijantu od 40l koja je idealna za neke krace relacije bez mnogo prtljaga.

Takodje ima ranceva McKinley za nesto preko 2000 din., koji su zaista extra kvaliteta 20-30l.

E da, Intersport naravno  :)

Postavio bih jedno pitanje iskusnijim kolegama putnicima :)

Naime, imam ranac Tashev Tracker 55+, a moj drug McKinley GrandCanyon 55l. Za Tashev piše da je zapremina 55l + 8l, a za McKinley 55l + 10l. Interesuje me koja je stvarna zapremina ovih ranaca i na šta se odnose ove dodatne vrednosti. Da li se odnose na džepove ili koliko se prtljaga može dodati sa spoljne strane ranca, ili sve ukupno?

Hvala unapred!

imam pitanjce :)  jel neko imao iskustva sa rancevima Campus...? nadjoh neki od 90lit za nesto vise od 8000 dinara...

tu jeste u pravu :)  ne treba mi toliki ranac, mada ja moj od 60lit uvek prepunim xD    pitam generalno kakvi su ti rancevi, jer ima jedan koji sam zapazio i od 45 litara ako se ne varam, ista marka... 

a kad smo kod Merkatora, tj intersporta, da li ste vi vidjali  mekkinlijev grand canyon u Intersportu?  Odavno zelim da ga uzmem, jer nije skup, ali nikad ga nemaju... :/

Ima u niskom intersportu onaj od 75l. Mozda i onaj od 65l. Medjutim, onog od 55l nije bilo.

• 1 month later...

u top klasi deuter, millet, north face, arcteryx, mammut, ,...

srednjoj klasi kampus, lafuma, .;..

losijoj  klasi  tashev, mc kinley,..

za malo duza putovanja preporucujem deuter, model aircontact 75l..

vece ranac, ako uzmes, uvek ces ga napuniti :-)

pozdrav

u top klasi deuter, millet, north face, arcteryx, mammut, ,...

srednjoj klasi kampus, lafuma, .;..

losijoj  klasi  tashev, mc kinley,..

za malo duza putovanja preporucujem deuter, model aircontact 75l..

vece ranac, ako uzmes, uvek ces ga napuniti :-)

pozdrav

Po čemu konkretno deliš te klase (ne mislim na cenu, nego osobine ruksaka)? Gde ubrajaš Jack Wolfskin? I gde kod nas nalaziš te marke (osim Deutera, Tasheva Mc Kinley-a)?

Mammut nisam video ni konopce, ni ruksake kod nas, a baš me je interesovalo kakvi su.

Mislim da smo već imali priču o veličini ruksaka. Da, ako uzmeš veći, uvek ćeš ga napuniti, ali ako napuniš ruksak od 75l postaješ mobilan/na i pokretan/na kao tenk. Jednom sam na sebe natovario 25kg i nikad više (ruskak od 80l + jedan minijaturni). Nema šetnje po planinama, nema duže šetnje po gradovima, uvek moraš negde da ga ostavljaš, više se znojiš, praviš veća nagnječenja oko ključne kosti, uništavaš majice, dukseve i ono na šta se ruksak oslanja ( u lumbalnom delu leđa na odeći se stvaraju neke gromuljice, ona se istanjuje i uništava) i svašta nešto. Ako putuješ na duže od nedelju dve, svaki kilogram viška dođe kao prokletsvto. Na kraju poželiš da pobacaš gomilu stvari iz ruksaka, i sam ruksak.

Mislim da će ti vrlo slično reći još neki ljudi sa foruma, a neki drugi se neće složiti.

Naravno, sve to ide uz ličnu filozofiju putovanja. Neko voli da ima sve potrebno uza sebe, a neko ne. Nekome je to "sve" vrlo malo, a nekome treba ranac od 80l.

Neko putuje isključivo sredstvima javnog prevoza (recimo da je to komforno i ima puno prednosti u smislu transporta bagaža) a neko stopira, pešači, vozi bicikl i slično, pa mu veći ruksak smeta...

:mrgreen:

Ja imam tashev od 85l ... i meni odgovara ta velicina. Iz vise razloga. Kad krenem na put ranac nikada nije pun ali kad se vratim pun je jer me kasnije, tokom putovanja mrzi da sklapam majce i samo ih nabacam u ranac! :-) A i vreca za spavanje mi je dosta velika pa mi dobro dodje prostor!

Ferrino daje dozivotnu garancuju na neke modele rančeva.

Pa sad, garancija moze da vazi i 100 godina ili 1 godinu. :ang:

Ja imam od 65 l, ali na njega imam samo 2 godine garanciju.

a italijanski C.A.M.P. ?  ne deluju lose, bar na prvi pogled, a cena je u rangu Ferrinovih ranceva... za mene je 75 litara nekako najoptimalnija zapremina

Pa mene su interesovali i Everest ruksaci, ali ni njih sam jako retko viđao kod nas.

Ajde, ako pišete o određenoj marci ruksaka, napišite i gde najbliže može da se pronađe/kupi, i zašto su oni dobri. Osim garancije, verovatno se računa i materijal, da li je kordura ili neki običniji najlon, koliko je težak nenapunjen, da li ima sisteme za odvajanje od leđa, da li ima onaj dodatak za vodu, koliko ima opcija da se na njega sa strane kače vreće, šatori, lončići i ostale stvari koje želite da ponesete. To varira od modela do modela, pa se ponekad stvarno više isplati uzeti Tashev sa puno dodataka nego neki skuplji bez ičega.

Na kraju, uvek se može primeniti ona narodna "za dobru svinju nema loše pomije"  ;D (imam i jednu koja je pravilima foruma zabranjena). U našem slučaju to bi bilo "za dobrog/odlučnog putnika nema lošeg ruksaka".

Evo nečega što možda može da pomogne.

Pregled sa kritikom i ocenom nekih modela ruksaka i komentarima korisnika istih.

Recimo, neki tip baš za model Mckinley-ja piše kako ga je nekoliko godina vucarao po džunglama Paname, i još uvek je relativno ceo. Drugi priča kako ga je nosio po tundri. Treći kaže da ga nosi već 20 godina.

Ako vas ne mrzi, obrađeno je 262 tipa ruksaka, pa gledajte.

A ako nađete neki bolji review, dajte link...

http://www.thebackpacker.com/gear/backpacks/index.php

Imate u Nišu na auto pijaci veliki izbor rančeva i prateće opreme (vreća za spavanje, šatora...) po vrlo pristupačnim cenama. Npr. ranac od 70 litara košta 2200 dinara, i za te pare je odličan.

Polovni rancevi?

Po meni je deuter naj, ali ja nemam toliko para ;D

do sad sam ovde u srbiji video ne vise od 10 marki ranceva... i jako mali izbor razlicitih modela tih istih marki.. to je bar moj utisak, ne znam.... flowers::

pa sta je to? :) kakvi su? verujem da je to nesto slicno adventurer-u koji imam ja kod kuce...