Jump to content

Featured Replies

Znam da ce vecina poludeti od smeha, ali meni jako nedostaje moj ranac od 100 litara koji mi je nedavno (skupa sa partnerovim) ukraden iz podruma zgrade i zaista bi mi znacilo kada bi mi neko rekao gde bih mogla nabaviti tolike. kupili smo ih u Segedinu, u nekoj prodavnici u blizini Zelene pijace pre devet godina ali nisam ni u Segedinu bila dve godine, tako da ne znam ni da li prodavnica jos postoji.

Kada smo se vraili posle dva meseca bazanja po Kubi i Meksiku jedan je tezio 33, a drugi 35 kilograma. Buduci da se na dalek i dug put spremamo, kao i da ovog puta treba da nosimo i stvari neophodne petogodisnjem detetu zivo sam zainteresovana da nadjem nesto te zapremine. Uzgred, sa tridesetak kila na ledjima sam 2004. mesec dana trudna krstarila Evropom pa preziveh :D

Uzgred, sa tridesetak kila na ledjima sam 2004. mesec dana trudna krstarila Evropom pa preziveh :D

u mojoj kući se to stručno zove heroj turizma  :)

svaka čast....

...Kada smo se vraili posle dva meseca bazanja po Kubi i Meksiku jedan je tezio 33, a drugi 35 kilograma. Buduci da se na dalek i dug put spremamo, kao i da ovog puta treba da nosimo i stvari neophodne petogodisnjem detetu zivo sam zainteresovana da nadjem nesto te zapremine. Uzgred, sa tridesetak kila na ledjima sam 2004. mesec dana trudna krstarila Evropom pa preziveh :D

Pa ja ne znam da li da cestitam ili da kazem da niste normalni :D Pa, kakvo je to uzivanje tegliti preko 30kg na ledjima?? I kako uspete da nadjete toliko teskih stvari da ponesete??

Ja sam jednom bazao po Temisvaru sa 17kg na ledjima, i doslo mi da bacim ranac u prvi kanal na koji sam naisao!

30 kg  clap

nego recite vi meni..

koliko je tezak normalno spakovan ranac od 50ak litara, onako, sa strvarima za jedno letnje putovanje od dvadesetak dana. vise od 15 kg? nemam pojma shtrumpf

Pa ja ne znam da li da cestitam ili da kazem da niste normalni :D

koliko je tezak normalno spakovan ranac od 50ak litara, onako, sa strvarima za jedno letnje putovanje od dvadesetak dana. vise od 15 kg? nemam pojma shtrumpf

Otprilike 15-20kg. Uglavnom 16-17kg. S time da je meni 20 kg gornja granica do koje sam opteretio svoj od 55 l (tu uključujem i vreću za spavanje koja je bila sa spoljne strane ranca). Znači, procena ti je bila dobra  ;)

To je dzin medu rancima, Maja. :-) Takve ne zagledam, tako da i ne znam. Al' bum videl. ;) Pozdrav odnekud...

Uglavnom piše na njima a ako ne piše onda ga uporediš sa nekim na kojem piše :)

A sada što se teme tiče... mislim da nije toliko bitna sama veličina ranca već je bitno kako ga i čime pakuješ, gde ideš, pod kakvim uslovima, kakvi su klimatski uslovi...

Pakovao sam u ranac od 30l sasvim dovoljno stvari za 15 dana, ali dešavalo mi se da mi ranac od 100l bude mali. Evo i primera. Kada god sam išao  neku skitnju po regionu nisam nosio ranac veći od 50l, ali kada sam išao u Rusiju pre nekoliko godina, u januaru, naravno da sam nosio ranac od 80l, jer u suprotnom bih poneo samo jedan džemper, a ostajao sam mesec dana.

Kada putujem na speleološke ekspedicije jedva da spakujem sve u ranac od 100l. A inače, jako dobro pakujem.

Zbog ovih razloga i imam nekoliko rančeva pa ih po potrebi i koristim :)

Kada putujem na speleološke ekspedicije jedva da spakujem sve u ranac od 100l. A inače, jako dobro pakujem.

Secas li se gde si kupio taj od 100 litara?

Naravno! :)

Kupio sam ga na buvljaku na Novom Beogradu, ako se ne varam bio je to 10. red, levo. Koštao  je oko 50e pre nekoliko godina, a lik ga je uvozio da li iz Mađarske ili iz Bugarske, ne sećam se... Do sada se dobro pokazao, čak i mnogo bolje nego neki firmirani poput Mc Kinlija ili čak Ferina. I na jednom i na drugom poznaju se posledice dugogodišnjih putovanja, dok ovaj od 100l izgleda isto kao i prvog dana...

Te madjarske ranceve na novobeogradskom buvljaku i dalje prodaje isti covek. Jeftiniji su i bolji od od nekih firmiranih. I od McKinley-a (mislim na Grand Canyon seriju).

I ja sam svoje kupila u Madjarskoj, ali pre devet godina, ali cula sam da in vise nema, barem ne tih sa sipkama. Istina je i da smo ga kupili u nekoj prodavnici gde se prodavala kineska roba, pa pretpostavljam da su i oni bili istog porekla, ali su stvarno bili sjajni, a secam se i da smo oba platili do 60 maraka skupa, u proleca 2001.

Samo da kazem da sam "krstio" ranac. Stavio sam 25 piva, 4 Knjaza, 5l vina i 10 litara soka u njega. Izdrzao je...  :pivoooo:  :banana:

Ja sam isto pobornik vecih ranaca jer se nikad ne zna koliko ce ti prostora zatrebati, a ako nosis hranu ili stariju odecu ranac postaje sve laksi nakon sto se postepeno olaksavas od tih stvari.

Moj ranac je ovaj model, mada malo drugacije izgleda, ali je sistem veza, ventilacije itd. isti:

http://www.caribee.com.au/product.php?prd=129

Otprilike 15-20kg. Uglavnom 16-17kg. S time da je meni 20 kg gornja granica do koje sam opteretio svoj od 55 l (tu uključujem i vreću za spavanje koja je bila sa spoljne strane ranca). Znači, procena ti je bila dobra  ;)

Moj ranac od 50l za 15 'jesenjih' dana po evropi je bio ispod 14 kg ukljucujuci i 'pokretnu kuhinju' koja je bila cirka 2,5 kg.

Btw. Ljudi pricaju da sto veci ranac to ces vise poneti, sto kod mene i nije slucaj. Nikad nisam napunio onaj '+10' nastavak a uvek imam dovoljno stvari...

• 4 weeks later...

da li neko zna kako se krecu cene tih madjarskih na nbg buvljaku? konkretnije, oko 55l. subota i nedelja jel tako?

grand canyon 65l, 6000din u ns intersportu

• 2 weeks later...

Bila danas na buvljaku, ranac od sto litara nasla,  kosta 5200, odnosno 5500 dinara. Za dve tri nedelje najkasnije idem u Segedin, pa cu proveriti koliko je tamo. Na tri tezge sam ih nasla i svi ih donose iz Budimpeste, barem tako tvrde.

• Author

Moj je bio od 65 litara, i težio je negde oko 13kg

samo da prijavim da je pedjalon pronasao u Pesti na kineskoj pijaci giga mega ranac od 110l koji kosta 12 200 forinti. Ja jos nisam bila u Segedinu, ali cim saznam kakva je tamo situacija javljam.

Izbegnite kineske rance. Puce mi kais na aerodromu, a uopste nije bio prenapunjen. Svega 1-2 kg. 

Izbegnite kineske rance.

Nas su nasi kineski (vec pominjani od 100 litara) dobro posluzili i to nekoliko puta po nekoliko meseci i zestoko optereceni sa preko 30kg sadrzine. Nikad se ne zna kada i na kom rancu moze puci kais ;)

• 1 month later...

Moraš prvo da se pitaš u odnosu na šta je skupo ili ne.

Prvo uzmi pa uporedi sa jačim rancima koji mogu da se nađu kod nas, sa Deuter-om, Tashev-im, Ferrino-m...

Onda se zapitaš koliko ćeš koristiti taj ranac. Ako ti je ranac važna stavka (ako ćeš putovati dovoljno da se isplati), vredi uzeti neki bolji ranac. Možeš uzeti i "kineza" pa da ti traje 10 godina, ali to ne znaš. Sa brand-name rancima veće su šanse da će trajati.

Još nešto, ako nemaš para, 7200 je puno, ako imaš para i nije puno (al' sam pametan). Širi se prema guberu i biće ti ok.

:mrgreen: