Jump to content

Featured Replies

majo obicno idem na kelebiju i hteo da vidim koliko cene gore al to je dzabana... jesi ih iscimavala il ih cuvas ko oko u glavi  :)

ja narucih pre neki dan robens kenora 60+10, mislim da ce dobro da posluzi :) (...)

trebalo bi krajem nedelje da stigne, pa javljam utiske preliminarne... a isprobacu ga tek

hehe evo sam sebi da odgovorim xD

stigao ranac upravo, bas sam zadovoljan, ima pregrada prakticnih i prilagodivih, moze da se otvara po duzini, s vrha i pri dnu, ima integrisanu kabanicu, ima dzepova dosta, prostora za kacenje, traka nekih silnih i tako...

sad, pretpostavljam da cena nije bas najpovoljnija (8500din), al bese smaknuto hiljadu i nesto, tako da mislim da sam dobro prosao, a mislim i da vredi para...ak nekog bude zanimalo, mogu dam link...

e i ja kad gledah 60+10 ocekivao sam da ce da bude veci malo, odnosno, ovaj mislim da c moci da prepunim i nosam kilometre bez nekih vecih problema posto navikoh da teglim  :brdjanin:....

• 2 weeks later...

nekim dzudom 3 su mi se stvorila :D jedan 70 + 10L nov jedan lov alpine 60l extraaaaaa i mccenli eldorado 30l :D iii  :-[ da se pohvalim 4 vrece dve vojne jedna srednja zimska  i i i i neka polarna takav osecaj imam sa kapuljacama pitaj vraga sta sve

ne znam koliko teska stvarno polovna je al deluje ok skroz ima 2 lica valjda kad se okrene letnja varijanta... a sad gledao duza je od 2m od oka

• 2 weeks later...

Ja godinama i to samo iskljucivo koristim Ferrino opremu i ranceve, odnos cene i kvaliteta mi savrseno odgovara i nemam nameru za sada da menjam svoj izbor, tako da od manjih ranceva trenutno koristim Gravity a od vecih kad idem na putovanje Alpax...

• 1 month later...

Kupio sam danas ranac sa H2O sistemom, plus onaj mešung za vodu (Ferino). Međutim, nikako da se napijem vode preko ovoga. Pokušavao sam na razne načine da povučem vodu, ali iako imam prilično velik kapacitet pluća, iz mešunga sam uspeo da izmuzem tek poneki gutljaj, a i to ne baš često. Ovako je ovaj sistem potpuno neupotrebljiv, čak bih rekao i da potrošim više energije da izvučem koju kapam, nego što me tih nekoliko kapi okrepi. Zbog toga pretpostavljam da ima neki efikasniji metod za pijenje iz ovih sistema, pa bih zamolio ako je neko koristio ovo, zamolio bih ga da me prosvleti.

Pozdrav.

Imam ja takav meh on je Hi-tec  :) na njemu ima ručkica koja je u fazonu on o of. Ali i pored toga što je staviš u polužaj da voda ide u samom onom delu koju držiš u ustima dok piješ ima kao sigurnosni ventil, tako da moraš da pa zagrizes to blago da bi voda krenula kad povučeš.  ;)

Hvala na odgovoru :) Snašao sam se pre neki dan. Fora je u tome što "slavina" - kraj sa kojeg se pije voda mora da se okrene za 180 stepeni da bi voda mogla da teče :)

• 2 weeks later...

Pozdrav. Kupujem svoj prvi ranac i procitah sta je sve napisano (zbog cega sam smanjio litrazu). ranas mi treba uglavnom za treking (ovog aprila-maja idem u Izrael i Jordan) ali i za "obicna" putovanja koja podrazumevaju cesto menjenje mesta.

Ono sto je meni bilo vazno je sistem koji maksimalno stiti ledja narocito u lumbalnom delu (boljka) pa sam izbor suzio na Deuter Aircontact (ali ne znam da li 60+10 ili 65+10).

Zanima me vase misljenje. (ima li ga neko od vas?)

Hvala.

Evo ga link: http://www.altrec.com/deuter/aircontact-6510-backpacking-pack

kupi ti mekinli od 38 l i uzivaj! 60 litara je mnogo!

:)

to tesko da je misljenje o rancu (pre je o meni) ali hvala svejedno.

mozda to sto napisah da mi je prvi ranac izgleda kao da sam pocetnik sto nije slucaj. godinama sam bio aktivni planinar (visokogorac) ali sam zbog obaveza prestao da budem aktivan kao ranije. Tad sam koristio ranac koji nije bio moj (tasev 70+10) i ciji kapacitet uglavnom nisam koristio do kraja (sto je doslo sa iskustvom).

Moje pitanje se odnosilo na aircontact sistem; takodje posto napomenuh problem sa ledjima (nasao sam na internetu misljenja planinara sa slicnim problemom koji su jako zadovoljni ovim rancem) zanima me misljenje nekog od "nasih". eto.

pozdrav. 

Ja imam Deuter Quantum 65 l i mogu ti reci da je fantastican za ledja! Jeste da sam ga platio dobro al Njemac je Njemac  :mrgreen:

Ja imam Deuter Quantum 65 l i mogu ti reci da je fantastican za ledja! Jeste da sam ga platio dobro al Njemac je Njemac  :mrgreen:

super. to mi je bilo potrebno. narucio sam ga i upravo putuje ka meni  :)

kao sto si rekao jeste da mu je cena lepa ali su mi ledja bez bola jos lepsa.

super. to mi je bilo potrebno. narucio sam ga i upravo putuje ka meni  :)

kao sto si rekao jeste da mu je cena lepa ali su mi ledja bez bola jos lepsa.

jos da dodam da sam ga (neplanirano) maksimalno istestirao, sto po mojim ledjima sto po popunjenosti. Fulirao sam ga do vrha, nije se mogla vise ni cackalica staviti. Nisam imao nikakav problem sa ledjima, ali jesam sa balansom  ;D

super je ranac a jos bolji je onaj mali ruksak sto se kaci na glavni...

• 2 months later...

To za vojnike, inace 65 l ;D

Zavisi od tvojih potreba i od sezone. Ako je za leto, logicno da ce ti trebati manje. A ako hoces da budes praktican, onda poneses malo praska, pa operes stvari jednom, na pola puta. Bolje nego da teglis duplo vise stvari :) Sve sto si planirao da poneses, stavi na gomilu, pola stvari lepo vrati u orman, pa nam javi kako je proslo ;)

Pozdrav svima!

Elem, na McKinley-evom sajtu sam video jedan model ranca - Tilicho.

Da li neko mozda zna kolika mu je cena kod nas (ako moze da se kupi, mada pretpostavljam da ga ima u Intersportu ili sl radnjama)?

Trebalo bi da kupim ranac za putovanja koji moze da se vodi kao rucni prtljag u avionu. Procitao sam na temi da je neko utvrdio da s obzirom na dimenzije koje su propisane 55x40x20 cm to dodje 44 u litrima. Ovde sam prvi put cuo za marke ranceva tako da nisam upucen u kvlaitet istog kada sam treba da odlucim koji cu kupiti. Evo moja dva predloga pa ako mozete da mi pomognete bio bih vam zahvalan.

1. http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=714&category_id=351&option=com_virtuemart&Itemid=161

2. http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=715&category_id=351&option=com_virtuemart&Itemid=161

Trenutno ne kupujem ranac za kampovanje, ranac sa kojim cu u jednom putovanju proci kroz sva godisnja doba, duza putovanja od 15 dana. . . treba mi ranac da prodje kao rucni prtljag u avionu i da mi moze stati dovoljno osnovnih potrepstina.

Sta mislite o ovim rancevima koje sam postavio ovde, odnos cene i kvaliteta i da li je ovaj brend uopste poznat? Nisam naleteo da ga iko spominje, mozda gresim. Intersport-ov sajt mi je zbunjujuci tako da ne mogu pronaci njihovu ponudu preko sajta. Na kraju, predlozite mi i vi neki ranac koji ce mi sluziti svrsi?  :mah: