Jump to content

Featured Replies

Imas li neki savet gde (na kom sajtu, kod koje kompanije) su najjeftinije karte za J. Ameriku?

• Author

Imas li neki savet gde (na kom sajtu, kod koje kompanije) su najjeftinije karte za J. Ameriku?

zasad oko 110000 din iz beograda do milana pa za buenos saires mislim da se moze proci jeftinije iz spanije da se ide

Probaj Iberiom iz Madrida. Imaju karte za Buenos Aires od nekih 500 i kusur eura. Jedino sto ce ti trebati sengen viza i prevoz do Spanije.

Jesu li u pitanju povratne karte? I da li je to nekakva "akcija" ili redovna cena?

zainteresovan neko??????? pocetak marta.........

Ja idem ali krajem godine, Srednja/Juzna Amerika , ostajem 6-8 meseci.......... pripremam Google mapu sa informacijama, pa koga zanima neka baci pogeld na  http://maps.google.ca/maps/user?uid=106591966442495610586&hl=en&gl=ca&ptab=2 , za sada je sredjen samo deo za S. Ameriku ali je u fazi priprema i za Juznu.

Sto se tice avio karata, treba proveriti letove za Limu jer znam da su bar iz tog pravca, sto se tice JA,   najpovoljnije karte za Evropu.

www.aircomet.com za letove iz Madrida  , za Limu u martu sa sve taxama oko 540 eura

http://www.sidestep.com/    slicne cene i ovde

Iberia izbacuje   najjeftiniej letove u martu od oko 1000 eura za BA

Jesu li u pitanju povratne karte? I da li je to nekakva "akcija" ili redovna cena?

Izgleda da su sad "malo" poskupele, izvinjavam se na dezinformaciji. Cini mi se da su bile otprilike toliko kad sam se jednom prilikom raspitivao, mozda je tada stvarno bila neka akcija. Ali opet mislim da su oni najpovoljnija opcija za Buenos Aires i Juznu Ameriku uopste. Inace, za Argentinu mozes jos Lufthansom, Alitaliom, Air Franceom, Britishom, Cometom i Air Europom.

A gde se vakcinises protiv zute groznice? Danas sam zvao Pasterovu i kazu da uopste nemaju vakcina za zutu groznicu i da ce ih dobiti tek pocetkom marta. Inace kosta 2600 dinara i poskupece

Probaj  u Republičkom zavodu za zdravstvenu zaštitu, ul. Dr Subotica  ,   http://www.batut.org.rs/

Pre polaska u tropske krajeve obevezno procitati  Yellow book, http://wwwn.cdc.gov/travel/ybToc.aspx sa detaljnim opisom svake potencijalno opasne bolesti i njenom prevencijom, ako je moguca.

Za JA, pored zute groznice, potrebno je jos nekoliko vakcina/koktela,   hepatitis A/B , besnilo itd......... za odredjene vakcine postoje pravila da se ne mogu primiti u isto vreme, treba se dobro raspitati minimum mesec dana pre polaska,  sta i kako.

Izgleda da su sad "malo" poskupele, izvinjavam se na dezinformaciji. Cini mi se da su bile otprilike toliko kad sam se jednom prilikom raspitivao, mozda je tada stvarno bila neka akcija. Ali opet mislim da su oni najpovoljnija opcija za Buenos Aires i Juznu Ameriku uopste. Inace, za Argentinu mozes jos Lufthansom, Alitaliom, Air Franceom, Britishom, Cometom i Air Europom.

Da, Air Comet i LAN Peru su do imali promotivnu kampanju koja se zavrsila 9. februara. Ja sam kupio povratnu kartu iz Madrida do Lime za kraj juna za neverovatnih 295 eur! Sada su najjeftinije 520 eur u maju (sa LAN-om)

• Author

Znam da je puno para za kartu ali tamo se ide jednom u zivotu......ako zeli neko zaista da putuje pocetkom marta nek se javi....

Znam da je puno para za kartu ali tamo se ide jednom u zivotu......ako zeli neko zaista da putuje pocetkom marta nek se javi....

probaj sa Air Europa, leti iz madrida..imaju cesto promocije, ja jednom kupio povratnu Guayaquil-Madrid za 300$ sa sve taxama.....mada mislim da su u zadnjih godinu dana cene definitivno vise....

I nemoj Lan peruuom, to je najskuplja kompanija...

za lokalne letove po j. americi su dobri Avianca, Copa Air, Taca...

a sto se tice vakcina, treba ti jedino za zutu groznicu, to je na internoj b ( mislim) u doktora subotica..

Samo jedna napomena u vezi zute groznice. U Brazilu i Argentini je vakcinacija besplatna. To stoji u raznim vodicima, a i citao sam na Lonely Planet forumu u delu za Argentinu. U Brazulu je obavezno imati dokaz o vakcinaciji samo ako se ide u Amazon, inace ne mora.

Pa je l' vakcina ako se recimo ide samo u Argentinu ili Cile obavezna? Znam da za Boliviju,Peru i neke delove Brazila jeste, ali ne znam za ostale?

• Author

Rezervisao kartu za buenos aires preko zagreba 659 evra  30 mart  portugalska aviokompanijane moze jevtinije.

E, pa super si prosao sa tom cenom. Ja sam planirala put ali mi se  sada izjalovilo jer mi nisu jos stigle pare koje sama cekala. Bice nekom drugom prilikom. Lepo se provedi!

Lufthansa daje promociju za putovanja od 1. maja do 31.avgusta..

nasao sam za 51000 din od beograda do buenos aires-a, sredina maja do sredine juna, mislim da moze i jeftinije malo da se nadje...to je negde oko 550 evra iz bg-a...

promocija je do 17.marta

• 2 weeks later...

Ajd kupi kartu preko Lufthanse  po toj ceni leba ti!!

Dobijam redovno newslater a imam i Miles&More karticu.

Ne može po toj ceni da se kupi.

• Author

Jestre karta toliko para ali bez taksi..Sa taksama je karta 1040eura....Najevtinija varijanta koju sam nasao je bg-bud 30eura budi-madrid 80dolara i madrid-buenos aires oko 600eu6q kayak

Ajd kupi kartu preko Lufthanse  po toj ceni leba ti!!

Dobijam redovno newslater a imam i Miles&More karticu.

Ne može po toj ceni da se kupi.

pa sta znam, kad sam dobio taj newslatter pre 15-ak dana, moglo je po ceni od 550 evra sa taxama, bas sam isao sve korake do onog kad treba da ukucas br. kreditne kartice...

naravno, po toj ceni nema svaki dan, mora da se trazi, a takodje, takve karte na promociji moraju odmah da se kupe, jer se prodaju za dan-dva....

ja samo napisem ono sto u tom trenutku izadje, posto dobijam inace newsletter-e od dosta kompanija, i do sada se pokazalo da te promocije mogu dosta da ustede, naravno, ne traju dugo :)

Probao sam nekoliko puta da bukiram kartu baš u momentu kad stigne newslater.I zamisli baš nije bilo karata.Prodale se.

Posto putujem za J.Ameriku u junu, a sam vec kupio kartu preko Madrida, cisto me je interesovalo kad je bam-bam ovde napisao da mogu da se nadju kod Lufthanse po toj ceni pa sam otisao i proverio i zaista ih je bilo, ne secam se tacno cifre, ali bilo je ispod 600 eur sa taksama.

• Author

Izgleda da ja uvek kasnim....Nego vukad vakcinisao li si se? ja sutra idem na vma da primim vakcinu protiv zute groznice 2100 dinara.....

Post izmenjen. Bez psovki, molicu! Hvala!